Mateusz550 05.06.2015 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 (edytowane) Jw. Proszę o poradę w doborze kolorów w tym wnętrzu przy pozostawieniu mebli (ława do wymiany - jeśli ktoś ma pomysł, to również będę wdzięczny). Pokój jest widny, ma okno od strony zachodniej. Myślałem nad namalowaniem pionowych nieregularnych pasów na jednej ze ścian w różnych kolorach, tylko nie wiem jakich, żeby to estetycznie wyglądało i dokupieniu dodatków (poduszki, wazony, osłonki). Poza tym odcinek ściany za TV też chciałbym w kolorze jednego z pasów. Także koncepcja jakaś jest, tylko nie wiem jakie barwy zastosować... Rozważałem zakup murku dekoracyjnego, ale to chyba zbyt kosztowne, więc nie wiem czy się zdecyduję. Proszę o konkretne podanie odcieni. Z góry dziękuję. Edytowane 5 Czerwca 2015 przez Mateusz550 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 05.06.2015 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Tylko nie pasy Najlepiej pomaluj ściany na kremowy/śmietankowy kolor,zdejmij te obrazki.Jeśli dywan musi zostać daj kremowe poduszki na narożnik.Oświetlenie też kiepskie i to tylko górne,przydała by się jakaś stojąca lampa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz550 05.06.2015 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Właśnie o takim kolorze myślałem ze względu na dywan, który jest, bo w innym wypadku to podejrzewam, że poszedłbym w jakieś tony szarości. A z pasami to miałem taki zamiar, żeby na jednej ścianie również najwięcej było tego śmietankowego (czyli takie tło) i chciałem namalować na tym kilka cienkich pasów koloru np. ciemnozielonego i jakiegoś jeszcze... Jakiekolwiek jeszcze wskazówki? Jestem bardzo wdzięczny za każdą odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 06.06.2015 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Ścianę w głębi pomalowałabym na kolor ciemnej zieleni (odcień z narożnika), pozostałe na kolor śmietankowy (nie żółty). Do tego jasne gładkie poduszki, obraz przewiesiłabym nad drugą część narożnika. W pasy dałabym co najwyżej zasłony i gładką prostą firanę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz550 06.07.2016 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 (edytowane) Nie zakładam nowego tematu, gdyż cały czas dotyczy on tego pomieszczenia. Plany ułożyły się inaczej i dopiero teraz pokój został przemalowany. Obecne zdjęcia tutaj: http://www.fotosik.pl/u/Mateusz501/album/2344991Planuję zamówić meble, tj.- szafkę RTV,- komodę w miejsce obecnie stojącego TV - oraz zakup stolika kawowego.Myślałem o tym, żeby zamówić białe lakierowane + wstawki (jak w projekcie) w kolorze podłogi (lub wstawki wenge). Pomieszczenie zostało pomalowane kolorem Śnieżki "Migdałowy raj", gdyż myślałem, że szary beż będzie dobrze współgrał z przyszłą kolorystyką mebli, jednak teraz nie do końca jestem do niego przekonany (zastanawiałem się jeszcze nad "Jaśminową aleją" i to byłby chyba lepszy wybór, bo cieplejsza barwa i chyba lepiej wyglądałaby z obecnym wyposażeniem - teraz coś dla mnie nie gra). 1. Czy lakierowane białe + kontrastowe (dębowe/wenge) wstawki, to dobry wybór? Jeśli nie, to proszę o sugestie. Moje obawy wiążą się z tym, iż nie do końca jestem przekonany czy krem (na poduszkach, dywanie i częściowo na firanach) dobrze łączy się z bielą. Myślałem jeszcze o kremowych lakierowanych...ostatecznie sam nwm co lepsze, dlatego proszę o radę.2. Jak ocieplić wnętrze? Wydaje mi się, że czegoś brakuje... Żałuję, że wybór nie padł na "Jaśminową aleję" Śnieżki. Obecny kolor ścian jest dość zimny i przypomina bardziej bardzo słabe kakao niż kolor z poduszek, który byłby myślę, że bardziej trafnym... ale to wszystko przez te wzorniki w sklepach...3. Czy kolor na ścianach jest znów nieodpowiedni? Nie chcę już ponownie malować, mam nadzieję, że da się dobrać jakoś meble i dodatki, żeby dobrze to wyglądało. Edytowane 20 Lipca 2016 przez Mateusz550 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz550 20.07.2016 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Ktoś posłuży radą? Głównie zależy mi na pomocy w kwestii wyboru mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.07.2016 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Masz bardzo tradycyjną, babciną kanapę. I babcine zasłonki. I do tego chcesz wstawiać proste meble lakierowane na wysoki połysk. Kompletnie to nie pasuje. Dywan powinien być gładki, albo w bardzo mało wyrazisty, rozmyty wzór. Na dodatek nie posłuchałeś wcześniejszych rad i pomalowałeś po swojemu. To po co ci porady na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 21.07.2016 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 tak czasami bywa, że coś podkorci i potem trzeba dać sobie z tym radę Tak jak mówi Elfir. Z tą kanapą wiele nie da się uzyskać. Gdybyś poszedł w delikatniejsze meble - kanapę - nawet coś z ikei - tanie, wygodne i mają neutralne kolory, meble też proste drewniane, żadne lakiery i paseczki z wenge, proste zasłony, ewentualnie i firany bez upięć i wzorów. Pomieszczenie jest małe - dałabym zwykłą kanapę nie rogową, stolik (nie ten, który stoi w rogu), może jakiś fotel - niekoniecznie "od kompletu" i komodę pod tv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaris 26.07.2016 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 A ta jaśminowa aleja to faktycznie super kolorem. Natomiast teraz z meblami zrób jak Ci dziewczyny radzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz550 29.07.2016 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Dziękuję za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts