Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiąz górski Camperdownii jako parasol w ogrodzie

Recommended Posts

Witam

Mam okazję kupić takiego wiąza szczepionego na wysokośc ok 2 m

2a15b18093ef3533gen.jpg

Zastanawiam się jak szybko będzie się rozrastał. Czy ktoś może orientacyjnie napisać ile czasu mu zajmie w przybliżeniu aby doszedł do takiej formy jeśli będzie się rozrastał prawidłowo?

wiaz-gorski-camperdownii-forma-placzaca-wiaza_86332.jpg

Zależy mi na stworzeniu podobnego parasola w przeciągu 1,5 - 2 lat. Czy ten czas wystarczy.

Dziekuję za ewentualne odpowiedzi.

do zrobienia Altany? 6-10 lat

Nie, chodzi tylko o stworzenie daszka wielkości parasola ogrodowego, ten który sobie już zarezerwowałem ma wysokośc ok 2,2 i średnice "parasola" ok 100 cm, jednak jest jeszcze nie zagęszczona. zastanawiam się ile czasu zajmie rozrost parasola do średnicy ok 2,5 m z odpowiednim zageszczeniem.

W załączniku wybrany przeze mnie wiąz.

WP_20150608_003.jpg

Nie, chodzi tylko o stworzenie daszka wielkości parasola ogrodowego, ten który sobie już zarezerwowałem ma wysokośc ok 2,2 i średnice "parasola" ok 100 cm, jednak jest jeszcze nie zagęszczona. zastanawiam się ile czasu zajmie rozrost parasola do średnicy ok 2,5 m z odpowiednim zageszczeniem.

W załączniku wybrany przeze mnie wiąz.

[ATTACH=CONFIG]320223[/ATTACH]

Mam wrażenie, że czekasz na odpowiedź potwierdzającą Twoje - wybacz, ale nierealne - założenie. Minimum 3 lata, pod wieloma warunkami

Mam wrażenie, że czekasz na odpowiedź potwierdzającą Twoje - wybacz, ale nierealne - założenie. Minimum 3 lata, pod wieloma warunkami

hehe może z taką nadzieją czekam na odpowiedź ... ale cóż jeśli to mają być 3 lata, nawet 5 to będę cierpliwie czekał i go pielęgnował :) Co mi pozostaje... W każdym razie drzewko będzie moim oczkiem w głowie, aby stworzyć to co sobie założyłem.

Edytowane przez sullifan
zmiana treści