Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak oglądać wyłączoną telewizję :D

Recommended Posts

Każdy z tych kryształowych, każdy wiszący można skrócić. Kwestia proporcji i czy nie znajdzie się za blisko sufitu.

Kryształki szklane też mogą się bardzo różnić. Najlepsze są Swarovskiego, bo naprawdę kryształowe i przepięknie łamią światło.

Tomkowa, Ty zdaje się bywasz w Mani (Kanadyjka)? Ona wie wszystko o kryształowych lampach i niskich wnętrzach :)

• Odpowiedzi 6,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pięknie, pięknie Wam dziękuję za wsparcie przy wyborze żyrandola http://yelims1.free.fr/Bisous/Bisous14.gifhttp://yelims1.free.fr/Bisous/Bisous04.gif

Zakup został dokonany :wiggle: To kandydatura nr 2, ale w wersji z czarnym abażurem. Zdecydowała sama zainteresowana :D

brava.jpg

Chyba go trzeba będzie skrócić ok. 10 cm, ale mam nadzieję, że damy sobie radę z ucięciem i nagwintowaniem rurki :)

Ewunia!! :hug: Jak ja często o Tobie myślę :) Bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin :hug: Pled skacze do góry z radości na takie pochwały :D Tak, zrobiony jest z wełny czesankowej, takiej do filcowania. Największy trud to taki, aby kupić ok. 3-4 kg wełny w jednym kawałku. Łączenie krótkich odcinków tak, aby nie było tego widać, jest niewykonalne. Trzeba kupić solidny motek :) Mój wyglądał tak:

[ATTACH=CONFIG]365699[/ATTACH]

Specjalnie postawiłam go obok stołka, żeby było widać jego wielkość ;) 5 kg hiszpańskiej wełny czesankowej, wyprodukowanej w Polsce:)

Aniu :hug:

Tak mi miło :hug: Tęsknię mocno za Wami. Czas spędzony na FM zawsze będę dobrze wspominać, bo poznałam tu wiele cudownych, życzliwych, mądrych i pomocnych osób. Dzięki różnorodności osób tu piszących dowiedziałam się dużo ciekawych i fascynujących rzeczy (nie tylko "budowlanych"). Tak jak Pestka przebija cennymi praktycznymi poradami, tak Ty imponujesz pracą i jej efektami. Cokolwiek weźmiesz na warsztat, to powstają perełki, a tempo w jakim działasz imponuje wzbudzając podejrzenia, że używasz magii :D.

Do Twoich talentów dołączył jeszcze dar wykonywania pięknych aranżacji i umiejętność zamykania ich w kadry - zdjęcie "moteczka" wyszło pierwsza klasa :yes:

Chylę czoła przed Twoją pracą i ogromną motywacją. Dziękuję, że podzieliłaś się szczegółami jak i z czego pled powstał :hug:

Cieszę się, że czujesz się już lepiej :hug: Obyś jak najszybciej wróciła do pełnej formy, choć po tempie wyboru lamp widzę, że forma zmierza ku dobremu :D Dużo zdrówka :hug: :hug: :hug:

Pięknie, pięknie Wam dziękuję za wsparcie przy wyborze żyrandola http://yelims1.free.fr/Bisous/Bisous14.gifhttp://yelims1.free.fr/Bisous/Bisous04.gif

Zakup został dokonany :wiggle: To kandydatura nr 2, ale w wersji z czarnym abażurem. Zdecydowała sama zainteresowana :D

[ATTACH=CONFIG]366416[/ATTACH]

Chyba go trzeba będzie skrócić ok. 10 cm, ale mam nadzieję, że damy sobie radę z ucięciem i nagwintowaniem rurki :)

Tomkowa, a te kryształki to szklane? :lol2::lol2:

Jak na niego teraz patrzę, to faktycznie taki niby pałacowy, a młodzieżowy i z pazurem :yes:

z czego jest ten abażur? Ja chyba też, jak Wani wybrałabym biały, ale ja zachowawcza jestem, to pewnie dlatego :-)

Slonko, Bestio jedna :) namawiasz mnie, żebym twój lampowy wątek przejęła, a ja w życiu nie znalazłabym takich świetnych lamp i do tego pasujących do domu. Powinnaś olać forumowe „zasady” i wrócić do wątku.

Pestka rezynuję z wątku oświetleniowego z powodu ograniczenia czasowego :(

lampę, którą pokazałam Tomkowej mam w głowie :) znalezienie fotki i wrzucenie jej tutaj to chwila :)

natomiast na poszukiwanie i dobieranie oświetlenia od podstaw zwyczajnie brakuje mi czasu, uwierz mi, nie mam kiedy się tym zająć

jest wiele innych rzeczy, które chciałabym robić, a nie mam kiedy :(

nie dziw się zatem, że na wątek Twojego pomysłu nie mam czasu :( i dlatego chętnie oddam w Twoje ręce, by wątek pomógł jeszcze wielu osobom :)

Tomkowa szybka jesteś z wyborem :) mam nadzieję, że jak lampy zawisną, to dopiero będzie efekt :)

mnie się od kilku lat podobają plafony kwadratowe i prostokątne ;) stąd moja sugestia ;)

lampa u córki śliczna :) oby udało się skrócić

Też bym wybrała ten na miejscu zainteresowanej, tyle że pewnie biały :)

Tomkowa, a te kryształki to szklane? :lol2::lol2:

Jak na niego teraz patrzę, to faktycznie taki niby pałacowy, a młodzieżowy i z pazurem :yes:

z czego jest ten abażur? Ja chyba też, jak Wani wybrałabym biały, ale ja zachowawcza jestem, to pewnie dlatego :smile:

Mamiku, kulki i kryształki są szklane :D Dziś przymierzałam lampę i akurat słoneczko w okna zaglądało i cały pokój okrasił się tęczowymi promykami. Fantastyczne!! Aż szkoda, że okno wschodnie, ale przynajmniej rano przy ładnej pogodzie będzie blask :) I wcale nie trzeba lampy skracać!! :wiggle: Dryblasy będą musiały uważać, żeby kulek nie trącać :lol2:

My też myślałyśmy, że jeżeli będzie to ta lampa, to w wersji białej :) Ale w sklepie wisiały obie i czarna jest zdecydowanie ładniejsza. Na zdjęciach abażur jasnej wygląda na przejrzysty, a w rzeczywistości taki nie był. Zwykły biały, a klosze w środku były niewidoczne. Najładniejszy efekt jest przy czarnej :) Decyzja była natychmiastowa ;)

Aniu :hug:

Tak mi miło :hug: Tęsknię mocno za Wami. Czas spędzony na FM zawsze będę dobrze wspominać, bo poznałam tu wiele cudownych, życzliwych, mądrych i pomocnych osób. Dzięki różnorodności osób tu piszących dowiedziałam się dużo ciekawych i fascynujących rzeczy (nie tylko "budowlanych"). Tak jak Pestka przebija cennymi praktycznymi poradami, tak Ty imponujesz pracą i jej efektami. Cokolwiek weźmiesz na warsztat, to powstają perełki, a tempo w jakim działasz imponuje wzbudzając podejrzenia, że używasz magii :D.

Do Twoich talentów dołączył jeszcze dar wykonywania pięknych aranżacji i umiejętność zamykania ich w kadry - zdjęcie "moteczka" wyszło pierwsza klasa :yes:

Chylę czoła przed Twoją pracą i ogromną motywacją. Dziękuję, że podzieliłaś się szczegółami jak i z czego pled powstał :hug:

Cieszę się, że czujesz się już lepiej :hug: Obyś jak najszybciej wróciła do pełnej formy, choć po tempie wyboru lamp widzę, że forma zmierza ku dobremu :D Dużo zdrówka :hug: :hug: :hug:

Ewa, jak Ty coś napiszesz, to człowiek rozpływa się w cieple, które od Twoich słów bije :hug: To wielki dar umieć tak pięknie ubierać wszystko w słowa. W Twoim wątku, oprócz przyjemności z oglądania pięknych fotografii cudnych wnętrz Twojego domu, ma się też wielką radość z czytania tego co i jak piszesz :yes: Wielka szkoda, że codzienność i wielość obowiązków nie pozwalają Ci na częstsze wpisy :)

A ja myślałam, że z wyborem lamp ślimaczę się niemiłosiernie :D Tyle dni Was mordowałam :D

Ściskam serdecznie!! :hug:

Tomkowa szybka jesteś z wyborem :) mam nadzieję, że jak lampy zawisną, to dopiero będzie efekt :)

mnie się od kilku lat podobają plafony kwadratowe i prostokątne ;) stąd moja sugestia ;)

lampa u córki śliczna :) oby udało się skrócić

Bardzo Ci dziękuję za podpowiedź o Cleoni, bo jakoś o niej zapomniałam :) Nie wybrałam kwadratowej, bo pokój ma niemal kwadratowy kształt ;) I miałabym dylemat, czy wieszać ją równolegle ze ścianami, czy może w romb :lol2: A że dylematów mam ostatnio za dużo, będzie okrągła :D

Nie mogę się już doczekać, kiedy lampy zawisną, porządek się zrobi i będzie można normalnie oddychać :) Pokoje dzieci już pomalowane. Za chwilę wchodzą do sypialni i dopiero się zacznie meksyk :rolleyes:

No i dziś na dokładkę na WW komplet trzech luster, o których kiedyś marzyłam

lustra.jpg

A że cena 599 zł na tę chwilę powoduje, że jednak ich nie kupię, to przyznać muszę, że jakoś ich już u siebie nie widzę ;) A może to jest tak, jak zwykł robić Mężowski: przymierzył piękny pulower, układał się idealnie, kolor i krój marzenie, w składzie głównie kaszmir, no cudowny! Ale jak zerknął na metkę, to nagle się okazało, że ma nie za fajne guziki :lol2: No i te mankiety jakoś nie takie :D I w końcu w całości przestał pasować :D

Całusy dla wszystkich!!

Mamiku, kulki i kryształki są szklane Dziś przymierzałam lampę i akurat słoneczko w okna zaglądało i cały pokój okrasił się tęczowymi promykami. Fantastyczne!! Aż szkoda, że okno wschodnie, ale przynajmniej rano przy ładnej pogodzie będzie blask I wcale nie trzeba lampy skracać!!

Super :wiggle:wlasnie dlatego o te kryształki tak pytam, bo ich urok to te kolorowe, śliczne "zajączki" od promieni słońca :yes:

No i super, że zostaje bez zmian, bo to zawsze jakiś kłopot by był, a i efekt jednak trochę zagadkowy

lustra ładne, ale właściwie po co Ci one? :p Luster masz więcej niż niejeden sklep, wystarczy (chyba :lol2:)

Mamik, to prawda, luster wystarczy :D

Zamówiłam lampy nad stół w jadalni:rolleyes: Szybki telefon, świetna cena, dwie dostępne od ręki, a miła pani w korespondencji zapewniła, na moją prośbę, że lampy zostaną dokładnie sprawdzone przed wysyłką. No i cała szczęśliwa czekałam na dostawę :) Kurier przyjechał z lampami na drugi dzień. Otwieram paczkę, a tam :o każda lampa inna!! :sick: Obie nazywają się tak samo, ale jedna srebrna, druga czarna :mad: W poniedziałek kurier ma lampy zabrać..

Powiedzcie mi, czy to tak trudno wykonywać swoją pracę w taki sposób, aby samemu być zadowolonym i innym dać się cieszyć?? Ostatnimi czasy mam same tego typu rozczarowania :(

Lampy nad stół mają być takie:

lampa-wiszaca-zwis-bronzo-60w-e27-38cm-candellux.jpg

No i moje dzisiejsze dokonanie ;) Nie jestem zadowolona i trochę żałuję, że się na to porwałam. Co prawda Córka bardzo się cieszy, ale ja widzę same niedoróbki i mimo poprawek nie jest tak, jak sobie wyobrażałam. Powiem jedno: skutecznie się kiedyś wyleczyłam z tapet i lubię je oglądać wyłącznie u innych (obecnie pozbywam się ich z dwóch pokoi na górze), tak teraz obiecuję sobie, że nigdy więcej szablonów!! To był pierwszy i ostatni raz :)

Mam nadzieję, że jak dojdzie łóżko, coś tam zawiśnie, to ujdzie w tłoku ;) Teraz wygląda tak:

14273496_1647442005568180_1560442932_o.jpg

Dołączam do Mamik. Szablonowa ściana piękna :)

Nic ie mów o zbliżeniach. Ogląda się zawsze z odległośći, a nie wodząc nosem po ścianie. Uwierz ja mam stale to samo. Każdy projekt woglądany do granic wydaje mi się do niczego. To choroba twórcy.

Lampa bardzo ładna :( taki glamour nie glamour.

Ja myślę, że oglądając inspiracje w necie wydaje się wam, że te wnętrza są idealne i nieskazitelne.

W tym szablony na ścianie.

A to jest tak jak z twoim zdjęciem - ty na żywo widzisz niedoróbki, których nijak na zdjęciu z pewnej odległości nie widać.

Cudze wnętrza, które podziwiasz w necie, pewnie przy oglądaniu detali z bliska, by cie rozczarowały :D

Kiedyś przeglądałam zdjęcia w wysokiej rozdzielczości wnętrz holenderskich albo duńskich za naprawdę grubą, grubą kasę.

I zdębiałam widząc jak w jednym z domów fatalnie położono listwy przypodłogowe - widać było szczeliny między kolejnymi elementami, jakieś małe docinki przy drzwiach i krzywe dopasowanie (krzywe ściany?). Na pewno nikt pędzelkiem miejsc w narożnikach nie zamalowywał.

Na innych zdjęciach widać było krzywo zatarty tynk.

EDIT:

znalazłam te zdjęcia:

https://www.hoog.design/projecten/verbouwing-villa-waalwijk/

Edytowane przez Elfir

Dołączam do Mamik. Szablonowa ściana piękna :)

Nic ie mów o zbliżeniach. Ogląda się zawsze z odległośći, a nie wodząc nosem po ścianie. Uwierz ja mam stale to samo. Każdy projekt woglądany do granic wydaje mi się do niczego. To choroba twórcy.

Lampa bardzo ładna :( taki glamour nie glamour.

Pestko, moja "choroba twórcy" ma jeszcze takie objawy, że szybciej działam, niż myślę ;) Z tą ścianą mam jeszcze taki zonk, że jej nie zmierzyłam, żeby sprawdzić, jak wypadnie wzór na całości :( Gdybym to zrobiła, to zaczęłabym malowanie 4 cm od rogu i całość wypadłaby idealnie centralnie. A ja oczywiście zaczęłam od rogu i okazało się, że w drugim rogu mam więcej wolnego miejsca niż powinnam ;)

No trudno, może tam lampa jakaś stanie i nie będzie się rzucać w oczy.

Dziękuję Ci za te słowa :hug: Masz rację, stanie łóżko i ścianę się będzie oglądać z większej odległości :D

A lampa też mi się bardzo podoba. Całe szczęście, że jedna była taka, jak trzeba, to przynajmniej upewniłam się, że będzie okej;) Tyle, że muszą takie być dwie ;)

Oooo, ściana jak marzenie :) Urzekła mnie :)

Iscra! :bye:Bardzo się cieszę, że Ci się ściana podoba :) Jak na nią patrzę, to muszę zmrużyć oczy, bo wtedy widzę ją tak, że jestem w stanie zaakceptować :lol2: Podziwiam dziewczyny, które malowały z szablonami i były zadowolone :)