luigix2 20.09.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Witajcie, a ja mam takie pytanie- zrezygnowałam z wcześniejszego projektu bo wpadłam na pomysł przeniesienia pralki do kuchni, jak myślicie czy wtedy będzie lepiej jak można by wykorzystać tą przestrzeń, czy wtedy przesunąć WC na lewą ścianę bo prysznic już musi być tam gdzie jest. Proszę o jakieś sugestie porady bo zupełnie nie wiem jak i gdzie zrobić jakąś szafkę aby trzymać coś większego typu płyny, proszki ? Czy zostać przy wcześniejszym układzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albireo 20.09.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Witaj, ja bym chyba zrezygnowała z tego zaokraglonego norożnika na końcu blatu, w sumie masz wszystko kanciate, a i miejsce byłoby lepsze z wejściem do prysznica, a ten naroznik za bardzo niczemu nie służy (za dużo na tych 2 półeczkach nie zmieścisz). Co do kosztów to wszystko zalezy od ceny płytek. Widzę, że chcesz mieć wszystko wypłytkowane, nawet miejsca gdzie to nie jest konieczne - ściana z drzwiami i na wprost umywalki, z 2 str łazienka jest mała więc może i lepiej że cała wypłytkowana. Mi z kolei ten zaokrąglony narożnik się podoba - tylko dobrałabym do niego owalną umywalkę Z kanciatą rzeczywiście dziwnie to wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamcia87 21.09.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Kamcia87 Jeśli chodzi o to co wstawić do łazienki zależy głównie od Ciebie. Wstawiłam to w rzut i wychodzi mi, że powinno się zmieścić wszystko co zaproponowałaś: i wanna, i prysznic, i wysoki słupek (może nie pełnowymiarowa wielka szafa, ale na mopa powinna wystarczyć ;P). Zdecyduj na czym Ci zależy. Ja osobiście wolała bym wstawić wszystko co było by w mojej ocenie mi potrzebne, nawet kosztem wyglądu, czy ścisku pewnych elementów. Ale to Twoja decyzja co wydaje Ci się istotne, żeby mieć. W każdym razie potem raczej ciężko będzie dołożyć. W tym układzie sugerowała bym prysznic narożny. Prostokątny zamykał by WC w klaustrofobicznej wnęce Blat z umywalki możesz pociągnąć nad pralką (aktualna kwestia na forum), a w samym rogu wstawić coś wysokiego. Niestety nie widzę miejsca, żeby ukryć kosz na pranie. Tutaj Twoja propozycja ustawień: [ATTACH=CONFIG]135379[/ATTACH] A może ewentualnie skompilować wannę z prysznicem 2 w 1? myślę o takim ustawieniu tj, umywalka wpuszczona w blat potem pralka pod blatem, potem wysoka szafka... no i nad umywalką i pralką lustro wklejone. Na tej ścianie co jest umywalka to jeszcze nad wanną jest grzejnik . No i dochodzimy do płytek, chcemy miec beżowo-brązowe i w tych kolekcjach co oglądaliśmy są właśnie beżowe, brązowe i takie w jakby kwiaty ( dekory co się za sztukę płaci ) I tutaj pytanie, jak ułożyc je na ścianie ? kompletnie nie wiem gdzie dac ciemne, gdzie dac jasne, a gdzie te wzorkowe ...na pewno chciałabym przy wannie ( i prysznicu jeśli nie będzie całkowicie zabudowany ) jasne, co by zacieków widac tak mocno nie było ... proszę o jakiekolwiek rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamcia87 21.09.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 łazienka nie jest duża ( ok 6-7 m2) więc może jak najwięcej beżów niż brązów? i te szafki i blat też w jakichś jasnych kolorach zrobic?? bo mąż będzie sam robił te szafki ( i te szafki by wyglądały jak tutaj http://www.prellwitzconstruction.com/410074T.jpg nie chodzi mi tutaj o wygląd frontów a sam układ korpusów i lustra) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syrek 21.09.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 całkiem ładne te szafki na tym zdjęciu co pokazała Kamcia87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 21.09.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 (edytowane) Witam!! W moim projekcie przewiduję zastosowanie płytek typu "glass" w kolorze białym Dla zobrazowania wklejam jak to wygląda Proszę jak ktoś wie coś na temat utrzymania tego w czystości - szczególnie w części kabinowej - to niech się wypowie. Projekt: Edytowane 23 Września 2012 przez koza79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 22.09.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Wlejam zdjęcia góry, na chwilę obecną wygląda to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pfafara 23.09.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Akurat ta sciana ma 25 cm, więc przedyskutuje z budowlańcami czy taka dziura nie zaburzy konstrukcji.. Ale chyba nie. I to Ewo byłoby idealne rozwiązanie moich problemów! Jak dobrze poradzić się na forum:) Dziękuję Ci! Łazienka ma być prosta i klasyczna - czarno biała. Nie chcę żadnych dekorów, rozważam ewentualnie mozaikę. Co sądzicie o takim rozplanowaniu kolorów jak na poniższych wizualizacjach. Który wariant lepszy ? a może jeszcze wymyślicie coś innego? Podbijam swój temat bo muszę zamówić płytki a nie mogę zdecydować się gdzie dać białe a gdzie czarne. Proszę pomóżcie mi podjąć decyzję Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 23.09.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Podbijam swój temat bo muszę zamówić płytki a nie mogę zdecydować się gdzie dać białe a gdzie czarne. Proszę pomóżcie mi podjąć decyzję Pozdrawiam! Nigdy nie zdecydowalabym sie osobiscie na biale plytki na podlodze (bardzie idzie o jasna fuge, ktora szybko ciemnieje i staje sie brzydka) - czarna podloga, pasek czarnych plytek za panelem prysznica, a z reszta to nie wiem...a poza tym jestem totalnym antytalenciem, jezeli chodzi o dobor kolorow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 23.09.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Ja wrecz odwrotnie nie dalabym czarnych na podloge Biale sa jeszcze do przyjecia z szara fuga. Chyba wybralabym druga opcje:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JimmyW 23.09.2012 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 tez jestem za 2ka a nawet za polaczeniem 2jki z 1 ka Sam bede mial podbna a nawet ciemniejsza troche i jzu widze po tym co jest zrobione w lazience ze jakso ciemno nie powinno byc Jak cos wizualizacje sa u mnie w watku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 24.09.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Też stawiam na 2 kę. A z tą szarą fugą na podłodze to chyba najlepsze wyjście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pfafara 24.09.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Też stawiam na 2 kę. A z tą szarą fugą na podłodze to chyba najlepsze wyjście Alija Jimmy , Koza i Ewa! Dziękuję za opinię. Do mnie tez najbardziej przemawia wersja druga. I tak już chyba zostanie:) Na podłodze pędą napewno białe płytki. Chialam dać jak największe i rektyfikowane by fuga była jak najmniejsza. Szerokosc łazienki to 130cm. Czyli wchodzi 2x60 plus 10 cm pasek ktory dałabym pod scianą z umywalka i WC. Moim zdaniem nie będzie to głupi wyglądało ale mężu narzeka że niesymetrycznie się nie robi i chce dawac 3x45cm. Jak uważacie? Do jakies wysokosci dać płytki? Planuje 210cm (format 30X60). Pomieszczenie ma wysokośc ok 270cm. I jeszcze jedna zagwozdka.. Nie chce dawać płytek na scianie naprzeciwko WC ale boje sie że będzie sie bardzo brudzić. Macie doświadczenie z farbą w łazienkach na scianach. W obecnym mieszkaniu wykafelkowałam sie pod sam sufit:) Pozdrawiam! pfafara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 24.09.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Pfafara - zastanów się dobrze nad rozmiarem płytek podłogowych. Moja projektantka twierdzi że w małych pomieszczeniach nie daje się bardzo dużych płytek bo to źle wygląda. Sama piszesz że wtedy jest w rzędzie 2 płytki a więc może te mniejsze byłyby faktycznie lepsze.Co do płytek rektyfikowanych to jak masz ogrzewanie podłogowe a zakładam że masz to płytkarz nie zechce ci zrobić bezfugowo. u nas powiedział że 1,5 mm to minimum na co może dać gwarancję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 24.09.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 A jak chcesz 2x60 to zamiast docinka pod ścianą to pomiędzy tymi szesćdziesiątkami można ułożyć pasek mozaiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 24.09.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Witam!! W moim projekcie przewiduję zastosowanie płytek typu "glass" w kolorze białym Dla zobrazowania wklejam jak to wygląda Proszę jak ktoś wie coś na temat utrzymania tego w czystości - szczególnie w części kabinowej - to niech się wypowie. Projekt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 24.09.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Bardzo zaintrygowaliscie mnie polaczeniem bialej plytki z szara fuga - nigdy nie spotkalam sie za takim rozwiazaniem...ciekawe czy cos znajde w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 24.09.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Ewa72 ja posiadam takowe w obecnej lazience i w przyszlej tez zamierzam tym kolorem fugowac. Wyglada estetycznie, nie brudzi sie jak biale fugi dlatego uwazam, ze jest bardzo praktycznym kolorem. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JimmyW 24.09.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Ewa72 ja posiadam takowe w obecnej lazience i w przyszlej tez zamierzam tym kolorem fugowac. Wyglada estetycznie, nie brudzi sie jak biale fugi dlatego uwazam, ze jest bardzo praktycznym kolorem. Polecam. Jakas fotka dla zobrazowania tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliza 25.09.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Wlejam zdjęcia góry, na chwilę obecną wygląda to tak Bardzo ładnie się zapowiada. Czekam z niecierpliwością na więcej zdjęć po zakończeniu prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts