Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

https://picasaweb.google.com/112685260796053834995/OstatnioZaktualizowane?authkey=Gv1sRgCOGG9IHZue731QE#5847129627083593042

witam potrzebuje pomocy maz chce robic chudziak a ja nie wiem jak ma puscic rury do kanalizacji macie moze jakies propozycje? a tak dokładnie to mówie o 4 a drzwi to narazie nie wiem jak beda moze blizej sciany do 5 bo tam przejscia do garazu juz nie ma jest tak poprostu nasza sypialnia powiekszona.

musi tam byc brodzik chcialam na poczatku wanne alle nie mam za duzo miejsca a musze zmiescic jak narazie tam pralke bo nie wiem kiedy zaczniemy myslec o uzytkowym poddaszu zeby go urzadzac.:)

Edytowane przez potoczka

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

potoczka

Jeśli bardzo chcesz to zmieści się też i wanna (150-160cm), najlepsza by była asymetryczna.

Do tego prysznic 90-tka (jak na załączonym obrazku) i wc kompakt narożne lub standardowe ze stelażem.

Pralka schowana w wysokiej szafce, gdzie zmieści się jeszcze cała chemia godpodarcza.

potoczka_łazienka1.jpg potoczka_łazienka2.jpg

Rzuciłam też okiem na inne fotki na Picasa Web i zauważyłam wprowadzane kolorem zmiany :)

Jeśli mogę dorzucić swoje 2 grosze:

potoczka_rzut_zmiany.jpg

Garderoba i spiżarka podzieliłam na spiżarkę (o szer. 120cm) i szafę wnękową

Wejście do spiżarki bym zostawiła tam gdzie oryginalnie i w kuchni zrobiłabym zabudowę dwurzędową. Moim zdaniem jest bardziej funkcjonalna niż U (np. brak szafek narożnych, jeden rząd można zamienić na wysoką zabudowę).

Popieram zrobienie wejścia do wc z przedsionka/sieni, a nie salonu.

Salon zostawiłabym bez zmian, tylko przeniosłabym drzwi tarasowe blizej kuchni. Dzięki temu mamy miejsce na TV naprzeciwko kanapy.

A poza tym, zawsze to bliżej z kuchni na taras aby wypić poranną kawę ;)

LEGENDA:

Pomarańczowe - zabudowa kuchni

Niebieskie - szafka z telewizorem itp.

Brązowe - wypoczynek

Oliwkowy - szafa wnękowa

P.S.

Wejście do kuchni zmniejszyłabym ze 160 na 150, dzięki temu po prawej stronie mamy 66cm na szafki.

Ocalony pokój - pokój gościnny, gabinet, biblioteka, pokój hobby itp.

EDYTOWANO W ŚRODKU NOCY:

Przesunięte wejscie do spiżarni. Zabudowa kuchni w kształcie U z "przerywnikiem" ;)

potoczka_rzut.jpg

Edytowane przez moniss

moris dziekuje za szybka odpowiedz ale wydaje mi sie ze jednak bez wanny bedzie bardziej ustawnie w tej malej lazience tylko jeszcze nie wymyslilam jak?

juz w realu jest tak zmienione bo mury po 10 pustaków juz stoją:)

szykujemy sie do stropu ale musimy zrobic chudziak i puscic rury pod kanalizacje.

w salonie przy oknie bedzie prawdopodobnie stół z krzesłami a na srodku naroznik tylko jeszcze nie wiem jaki a ale do tego to jeszcze daleko pierwsza łazienka i oczywiście kuchnia moje królestwo:)

Edytowane przez joliska

moriss najbardziej podoba mi sie propozycja 1 dziekuje za propozycje

:rolleyes:

Moim faworytem jest nr 2 - jest najwięcej przestrzeni. Tu inna kolorystyka wersji 2 z grzejnikiem łazienkowym na ścianie.

potoczka_łazienka6b.jpg

Akurat nr 1 najmniej mi odpowiada, gdyż na samym wejściu jest trochę klaustrofobicznie. No wiesz, z jednej strony prysznic, z drugiej wysoka zabudowa pralki... jak w tunelu ;)

Wersja 1 z grzejnikiem łazienkowym przy umywalce:

potoczka_wersja1.jpg

Wejście do łazienki w wersji 1:

potoczka_wejście wersja1.jpg

Dla porównania widok od wejścia wersji 2:

potoczka_łazienka6.jpg

Wersja 5 łazienki, czyli alternatywa dla wersji 1:

potoczka_łazienka5_d.jpg

Po lewej stronie od wejścia wc, a po prawej zabudowa pralki. A to co najładniejsze na wprost wchodzącego :)

Edytowane przez moniss

Witam

Mam do urządzenia 2 łazienki i nie wiem co z nimi zrobić tzn. rozmieszczenie sprzętów jest tylko nie mam wizji z płytkami. Zacznę od dolnej łazienki (łatwiejsza do rozrysowania:)):łaz dół.jpg

wanna 175/75, prysznic 90, umywalka 60

Do tej łazienki wybrałam płytki z kolekcji Tubądzin Elegant Natur z jasną podłogą (raczej bez mozaiki).

Bardzo proszę o jakąś wizualizację

Kochani od jakigoś czasu podczytuję ten wątek i jestem zachwycona waszymi pomysłami i niesamowitą wiedzą, zawsze myślałam że urządzenie własnej łazienki będzie dla mnie wspaniałym doświadczaniem a tu zonk . zrobiłam jakąs tam wizualizację w pro100 i szału nie ma :) moja łazienka ma 5 m2, ma wymiary 235 na 217, doradźcie proszę jakie kolory zastosować ( czy krem z czarnym czy szary z czarnym) no i jak urządzić ścianę z lustrem i umywalką zależny mi na szafkach żeby jak najwięcej w nich pochować bo nie lubię wystawek.

marzy mi się prosta ale odważna łazienka a ta moja jakaś taka babcina mi wyszła :)

2 rzut z góry.JPG

3 wymiary.JPG

1.JPG

Szary z czarnym mi brzmi w pierwszym wrażeniu - dość przytłaczająco, ale... przecież to wszystko zależy od tego jak się już poszczególne odcienie skomponują. Czy masz już upatrzone płytki? Bo jeśli nie masz to zaczęła bym od znalezienia takich, które Ci się podobają, a wtedy być może dylemat kolorów się rozwiąże. A jak ostatecznie zdecydujesz się na jedną z tych opcji to może się okazać, że dobierane przez Ciebie płytki niespecjalnie zgrywają się w zestawie...

asiazett, moniss dzięki za odzew i opinie!

Decyzja zapadła:yes: Pas drewniany będzie obok wc czyli na baterii prysznicowej. Wanna mozajka na froncie. Cała wanna w gładkiej płytce wydaje mi się zbyt smutna, no i chciałam jakoś nawiązać do tej mozajki spod lustra;)

Został nam tylko wybór sanitarki, ale to już mam nadzieję na "żywo" w sklepie coś wpadnie w oko.

Dziękuję wszystkim forumowiczom za rady i opinie. Wasza pomoc jest bezcenna! Szczególne ukłony dla moniss- bez Ciebie mój łazienkowy góru byłabym w ciemnej...:p Jesteś WIELKA!

ewanz miło mi, że podoba Ci się projekt mojej łazienki:D Płytki to właśnie Nowa Gala Signum 12 oraz Woodentic Ochra Paradyż. Mam nadzieję, że w realu wyjdzie równie ładnie;)

Alicja 35, może lepiej przestawić wc z centralnego miejsca na wprost drzwi, a w tym miejscu dać grzejnik-drabinkę.

Na Twoim rysunku jest mało miejsca pomiędzy sedesem a wanną - powinno być ze 20cm.

Poniżej przykłądowa wizualizacja Twojej łazienki z pralką w zabudowie i w przykłądowych kolorach szarym i czarnym:

alicja 35_łazienka1.jpg alicja 35_łazienka2.jpg alicja 35_łazienka3.jpg alicja 35_łazienka4.jpg alicja 35_łazienka5.jpg

Przyjmijmy, że to turkusowe, to drabinka z powiesznym turkusowym ręcznikiem ;)

Edytowane przez moniss