Tomkowa 12.04.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Projektantka moim zdaniem ma rację. Poproś o wizki z płytkami tylko tam, gdzie to niezbędne. Ściana z oknami mogłaby być bez płytek, część z szafkami i grzejnikiem, ściana z drzwiami itd. Zobaczyłabyś jakiej lekkości nabierze łazienka i od razu wyda się wyższa. Spróbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnezz998 13.04.2014 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Dziekuję Tomkowa za radę Ja od początku chciałam w tych miejscach jakiś delikatny tynk strukturalny (gładka ściana odpada), ale nie dogaduję się w tym temacie z projektantką... a sama jakoś nie potrafię dobrać ani tynku ani koloru ;( Boję się, że bedzie za dużo dobrego... 2 kolory płytek, trochę mozaiki i jeszcze tynk.... Chyba, że masz jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 13.04.2014 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Dlaczego gładka ściana nie wchodzi w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 13.04.2014 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 agnezz998, moim zdaniem tynk strukturalny nie będzie ani praktyczny ani ładniejszy niż gładka ściana. Czy ta szafka pod grzejnikiem naprawdę jest potrzebna? Lepiej by to wyglądało bez niej, lub chociaż ustawiona wzdłóż ściany z oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.04.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Chyba, że masz jakiś pomysł? No mam : wnęka prysznicowa w mozaice, ale ściana z zestawem prysznicowym prosta, bez proponowanych "zdobień", reszta ścian w tej części łazienki gładka, bardzo jasno szara. Geberit pokryty tylko płytką podstawową, też bez zdobień i tylko do grzejnika, mozaika między lustrem a blatem umywalkowym, reszta ścian w tej części łazienki gładka, bardzo jasno szara. Nie przenosiłabym szafki (domyślam się, że jest potrzebna) na ścianę z oknami, bo trzyma symetrię z szafkami umywalkowymi no i po przeniesieniu trochę stałaby "na drodze". Masz dwa okna, więc sporo doświetlą, ale Fargo szara jest dosyć ciemna i trochę bym się bała kłaść ją pod sam sufit na wszystkich ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 13.04.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Witam:D mam nadzieję, że trafiłam na odpowiedni wątek... czy mogłybyście/moglibyście mi doradzić w 2 tematach:bash: 1. Kolor gniazdek do łazienki. Płytki w dwóch odcieniach szarości (j.szary + antracyt), biała ceramika, chromowe baterie i przycisk spłukujący. Białe matowe lampy. Wnęka prysznicowa i grzejnik "trawiasto zielony". Rozważałam gniazdka białe lub antracytowe. Ale za każdym razem COŚ mi nie pasuje (tzn. kolor gniazdka vs. ściana). I zaczęłam zastanawiać się czy na tej jaśniejszej ścianie nie dać gniazdka w kolorze aluminium a na ciemnej antracytowego:bash::bash: Albo wszędzie białe... bo "dodatki" będą białe??? I pogląd (gniazdka są przypadkowe, żeby sprawdzić dopasowanie kolorów): Biały przycisk + jasna ściana Biały przycisk + ciemna ściana Ciemny przycisk + ciemna ściana Ciemny przycisk + jasna ściana Takie gniazdka (prawdopodobnie ) : 2. Na 1szym zdjęciu zaznaczyłam rury z grzejnika, macie może jakieś "sposoby", żeby je zamaskować. Gdzie mogę kupić, o ile są dostępne, rozety maskujące na te rurki? Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 13.04.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Hot chocolate ja dałabym pewnie gniazdka najbardziej zbliżone do "podłoża", czyli jasnoszare na jasnych płytkach, ciemnoszare na ciemnych, ale pod warunkiem, że będą one z jednej kolekcji, różniące się wyłącznie kolorem - nie kształtem. Moje zawory miały te nakładki maskujące w komplecie, ale "majster" twierdził, że widział podobno identyczne w którymś z marketów budowlanych. Podpytam go w którym.U mnie kanciaste - jak i grzejnik i zawory, ale u Ciebie chyba sprawdziłoby się takie coś:http://www.skleparmatura.pl/uploads/product_images/midi/p-6711.jpg Cena około 40 zł brutto. Wyszukane w googlu pod hasłem "maskujący do zaworów grzejnika". Można znaleźć różne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 13.04.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Witam ponownie, chce Was zapytać, co myślicie o zmianie podłogi w moim projekcie łazienki. Wszyscy narzekają, że białe fugi na podłodze to koszmar (oczywiście jeśli chodzi o czyszczenie). Zastanawiam się nad zmianą koloru fugi lub koloru podłogi. Macie jakieś propozycje? [ATTACH=CONFIG]253480[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]253481[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]253482[/ATTACH] Czy naprawdę nikt nie potrafi mi doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.04.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Ja bym zmieniła kolor podłogi i dała na całości to, co planujesz na linii wc. Miałam kiedyś białe fugi na podłodze, ale bardzo krótko Do ciemnych na jasnym tle oraz nieustannego mycia podłogi można się przyzwyczaić, ale ja już dorosłam do skucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnezz998 14.04.2014 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 AniaS79 gładka ściana odpada bo ani ja ani mąż nie lubimy (i nie mamy w żadnym pomieszczeniu ) gładkich ścian ;D moniss Tynk mam teraz w łazience i rewelacyjnie się go czyści , problem mam tylko w jednym miejscu przy wannie, ale to z mojej winy ... No mam : wnęka prysznicowa w mozaice, ale ściana z zestawem prysznicowym prosta, bez proponowanych "zdobień", reszta ścian w tej części łazienki gładka, bardzo jasno szara. Geberit pokryty tylko płytką podstawową, też bez zdobień i tylko do grzejnika, mozaika między lustrem a blatem umywalkowym, reszta ścian w tej części łazienki gładka, bardzo jasno szara. Nie przenosiłabym szafki (domyślam się, że jest potrzebna) na ścianę z oknami, bo trzyma symetrię z szafkami umywalkowymi no i po przeniesieniu trochę stałaby "na drodze". Masz dwa okna, więc sporo doświetlą, ale Fargo szara jest dosyć ciemna i trochę bym się bała kłaść ją pod sam sufit na wszystkich ścianach. Dziękuję za pomysły ;* Te zdobienia w kabinie powstały bo chcieliśmy tam jakieś półki i ta opcja jak na razie najbardziej się nam spodobała. Mozaiki wogóle nie chcialam, ale jakieś drobne wstawki przeżyję (cała ściana w mozaice po prostu mi się nie podoba). Nad geberitaem cały czas myślę ... Szafka faktycznie jest mi potrzebna ;D (w tym ustawieniu akurat mi się podoba) Ja płytek nie chcę pod sufit, projektantka mi tak cały czas wstawia (ja jej mowię że chcę niżej a ona nie dość że nie zmieniła to jeszcze "dorzuciła" płytki przy halogenach (od spodu) Dziękuje wszystkim za pomoc . Będę "walczyć " z moją łazienką dalej... Życzę miłego poniedziałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 14.04.2014 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Ja płytek nie chcę pod sufit, projektantka mi tak cały czas wstawia (ja jej mowię że chcę niżej a ona nie dość że nie zmieniła to jeszcze "dorzuciła" płytki przy halogenach (od spodu) Wychodzi na to, że projektantce zależy na jak największym zakupie płytek Ciekawe dlaczego? Mówiąc "gładka ściana" miałam na myśli ścianę bez płytek. Skoro kochacie tynk, to daj tam tynk, ale taki delikatny Walcz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek244 17.04.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Dwa warianty do oceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebama198 17.04.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Ja bym zmieniła kolor podłogi i dała na całości to, co planujesz na linii wc. Miałam kiedyś białe fugi na podłodze, ale bardzo krótko Do ciemnych na jasnym tle oraz nieustannego mycia podłogi można się przyzwyczaić, ale ja już dorosłam do skucia też miałem problem z białą fugą - już lepiej chyba zmienić podłogę - w zasadzie da się też wymienić samą fugę ale ciężko przewidzieć jaki będzie efekt z obecnymi kafelkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 17.04.2014 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 też miałem problem z białą fugą - już lepiej chyba zmienić podłogę - w zasadzie da się też wymienić samą fugę ale ciężko przewidzieć jaki będzie efekt z obecnymi kafelkami... Nie pasuje mi cała podłoga drewniana, wydaje mi się, że zmniejszy łazienkę. Dalej myślę jak rozwiązać problem białych fug. Zastanawiam się nad położeniem płytek bez fug. Jest to mała powierzchnia więc może to jest rozwiązanie, co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.04.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Zastanawiam się nad położeniem płytek bez fug. Jest to mała powierzchnia więc może to jest rozwiązanie, co myślicie? Nie zauważyłam grzejnika w łazience. Jakie jest ogrzewanie tego pomieszczenia? Jeżeli podłogowe, to położenie płytek bez fug odpada. Tak mi mówili starsi i mądrzejsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.04.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Aga, nie da rady geberitu wkuć w ścianę? WC byłoby wtedy na ścianie w jednej linii z prysznicem. Zyskałabyś trochę miejsca i ta ściana wyglądałaby ładniej. Ładniej dla mnie, ale ja jestem zwolenniczką minimalizmu i prostych rozwiązań, zwłaszcza w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 17.04.2014 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 właśnie wkuliśmy i zabudowy nie ma, jest prosta ściana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 17.04.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Nie zauważyłam grzejnika w łazience. Jakie jest ogrzewanie tego pomieszczenia? Jeżeli podłogowe, to położenie płytek bez fug odpada. Tak mi mówili starsi i mądrzejsi ogrzewanie jest podłogowe, ciekawe dlaczego płytki bez fug odpadają . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 17.04.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Widzę że pojawił się temat białej fugi. Właśnie w tej kwestii też mam zagwozdkę. Jaką dać podłogę do płytek aparici angel ornato żeby tego białego na podłodze uniknąć? Poniżej zdjęcie poglądowe płytek. Łazienka ma być w stylu angielskim ( a przynajmniej do niego nawiązywać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.04.2014 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 ogrzewanie jest podłogowe, ciekawe dlaczego płytki bez fug odpadają . . . Fuga pełni rolę amortyzatora płytek, szczególnie gdy w łazience zastosowane jest ogrzewanie podłogowe. Płytki pracują,więc muszą mieć miejsce na tę pracę. Inaczej się skruszą lub pękną i będzie bardzo niemiło. Tak mówią specjaliści, ale ja się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts