Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie wiem jak zrobić profesjonalną dokumentację płytek. Może starczy tak jak jest. Tak w ogóle jest ok, ja również uważam że co za dużo to nie zdrowo, ale na jednej wizualce dałam ci taki dekor z Opoczna -Sahara. Nie widziałam na żywo, ale może pasuje do podłogi odcieniem? Masz obudowaną wannę po 10 cm, 10 cm wysunięcie przy baterii wannowej a 30 cm przy wc. Tak jakoś na logikę, aby najmniej ciąć płytki.

Baska, ja wiedziałam,że ty jesteś superkobita!. Ponownie dziękuję za tak realistyczne wizualizacje. Nie jestem przekonana co do tego bezu na scianach, poszlabym w biel lub jasną szarość chyba. a płytki rozumiem, że jednak do samego skosu robic, tak? no i czy ze wzgledow praktycznych trzeba kafelkowac miedzy wc a prysznicem, czy zaryzykowac i nie dawac tam płytek?

Ciekawe, czy spodoba wam sie zdjecie po realizacji juz. :) moze do konca lipca je bede mogla zrobic....

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Baska, ja wiedziałam,że ty jesteś superkobita!. Ponownie dziękuję za tak realistyczne wizualizacje. Nie jestem przekonana co do tego bezu na scianach, poszlabym w biel lub jasną szarość chyba. a płytki rozumiem, że jednak do samego skosu robic, tak? no i czy ze wzgledow praktycznych trzeba kafelkowac miedzy wc a prysznicem, czy zaryzykowac i nie dawac tam płytek?

Ciekawe, czy spodoba wam sie zdjecie po realizacji juz. :) moze do konca lipca je bede mogla zrobic....

Beż jest tylko dlatego żeby ci się nie zlało.

Dałam 4,5 pasa czyli 135

Ja nie dałam między wc a prysznicem. Jak pomalujesz lateksową farbą to czemu nie??

elmagra, ja w poprzedniej łazience miałam płytki tylko w kabinie prysznicowej i pomiędzy umywalkę i lustrem. Reszta ścian pomalowana zwykłą farbą emylsyjną. I to się sprawdziło, więc w kolejnej łazience zainwestuję w drogie płytki lecz w minimalnej ilości a resztę pomaluję.

Co do płytek, toz tego co wiem, to płytki podłogowe można dawać na ścianę, ale odrwotnie już niekoniecznie (podobno mniejsza wytrzmałość na ścieranie itp.).

Edytowane przez moniss

I na wannie też bym dała, fajnie się od tego białego tła odcina

Wymiar tej podłogowej też bardziej się nadaje do obudowy wanny.

http://images62.fotosik.pl/1135/f8efb0e5d9e2e336gen.jpg

na tym prysznicu to mi sie jakos nie widzi...

a na wannie już lepiej, ale zawsze wydawalo mi się, że trzeba panele i kafle układać wzdłuż światła/okna, a ty na podłodze je ułożyłaś w poprzek. To teraz nie wiem. A poza tym, to chciałam zamiast szafki z umywalką zbudować tam blat z płytek i do niego dorobić szuflady. Tylko teraz nie wiem co lepiej. Nie chcę dwóch umywalek, bardziej zależy mi na większym blacie, na którym dzieci będą mogły odkładać swoje szpargały podręczne. No a jeśli zbuduję taki blat, to w jakich kaflach? Białych czy drewnopodobnych. A ten murek za wanną, można by obniżyć np tylko na tyle, żeby z niego wychodziła bateria? Jak to będzie wyglądało? Ze względów technicznych nie mogę go pociągnąć pod samo okno. Postaram się jutro zrobić wam zdjęcie i pokazać o co chodzi.

Hej Kochani! Powiedzie mi czy zmienilibyście coś w w wizualizacji mej małej łazienki na dole domu??? Jak dla mnie to jest taka jakas nijaka a mężowi sie podoba proszę doradzcie.[ATTACH=CONFIG]268408[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]268409[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]268410[/ATTACH]

no faktycznie spokojna taka jest, ale czy to źle?

te trzy wystające półki to chyba nie najlepszy pomysł

róg ścięty z lustrem może i bajerancki, ale trudno tam będzie dopasować jakąś umywalkę, a ta co jest na wizualizacji z pełną nogą ceramiczną to raczej już się od wielu lat takich rozwiązań nie stosuje, chyba że w stylizowanych salonach kąpielowych.

podłogę dookoła niej trudniej się czyści, niż wiszącą półnogę.

a jeszcze odstaje od ściany i w sumie z boku są widoczne wężyki i syfon, czyli wszystko co chcemy za nią schować z boku jest całkiem widoczne.

więc pełni ona rolę tylko podtrzymania umywalki ;)

zzzzzzz.JPG

Hej Kochani! Powiedzie mi czy zmienilibyście coś w w wizualizacji mej małej łazienki na dole domu??? Jak dla mnie to jest taka jakas nijaka a mężowi sie podoba proszę doradzcie.[ATTACH=CONFIG]268408[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]268409[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]268410[/ATTACH]

Trzy rodzaje dekorów plus kolorowa listwa to dla mnie za dużo :) Ciemne półeczki bym odchudziła i zrezygnowała z ciemnych płytek :) Nie da się stelaża do wc wkuć w ścianę? Grzejnik obniżyłabym tak, aby mieścił się równo na czterech płytkach i nie zachodził na górn dekor. Skos, na którym jest umywalka w całości, od podłogi do górnego dekora, wykonany z lustra :) Umywalka raczej na półpostumencie. Jakie płytki są brane pod uwagę? Dekor kwiatowy znam :)

Edytowane przez Tomkowa

witam wszystkich, przejrzałam cały wątek, wiele tu ciekawych i pomysłowych rozwiązań. I można liczyć na Waszą pomoc. Walczę na wątku z projektami kuchni z własną kuchnią, teraz postanowiłam napisać na wątku o projektach łazienek z prośbą o pomoc. Nie wiem jak ustawić sprzęty w łazience, z której korzystać będzie wyłącznie trójka moich dzieci. Próbowałam sama coś wykombinować ale idzie mi to beznadziejnie. Załączam rzuty - jakie są takie są - ale innych nie umiem zrobić, ważne że mają wszystkie istotne wymiary.

Istotne jest to że w łazience jest okno do samej podłogi. Przydałyby się jakieś szafki, półki w których dzieciaki mogłyby trzymać wszystko to co trzyma się w łazience.

baska_st, alicyja, moniss Pomożecie?

Za pomoc innych forumowiczów oczywiście będę również niezmiernie wdzięczna.

rzut1.jpg

rzut2.jpg

rzut3.jpg

Edytowane przez milita

witam wszystkich, przejrzałam cały wątek, wiele tu ciekawych i pomysłowych rozwiązań. I można liczyć na Waszą pomoc. Walczę na wątku z projektami kuchni z własną kuchnią, teraz postanowiłam napisać na wątku o projektach łazienek z prośbą o pomoc. Nie wiem jak ustawić sprzęty w łazience, z której korzystać będzie wyłącznie trójka moich dzieci. Próbowałam sama coś wykombinować ale idzie mi to beznadziejnie. Załączam rzuty - jakie są takie są - ale innych nie umiem zrobić, ważne że mają wszystkie istotne wymiary.

Istotne jest to że w łazience jest okno do samej podłogi. Przydałyby się jakieś szafki, półki w których dzieciaki mogłyby trzymać wszystko to co trzyma się w łazience.

baska_st, alicyja, moniss Pomożecie?

Za pomoc innych forumowiczów oczywiście będę również niezmiernie wdzięczna.

[ATTACH=CONFIG]268484[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]268485[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]268486[/ATTACH]

Miks rzutu 1 i 2, czyli prysznic z 1, umywalki i sanitariaty z 2, ale tak, aby były symetrycznie naprzeciw siebie :)

Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc "nijaka". Jeśli o to że jest spokojna, to jest to jej największa zaleta moim zdaniem.

Dekorów dużo, fakt. Ale jakoś mi to nie przeszkadza, przynajmniej na wizualizacji nie wygląda to pstrokato, właśnie jest spokojna, o dziwo. Jak dla mnie do wywalenia półeczki, psują cała łazienkę, poza tym co będziesz na nich trzymać? No chyba że masz wielką kolekcje drogich perfum w pięknych flakonach i chcesz je wyeksponować :p

Dałabym umywalkę na tą ścianę co jest kibelek, bez udziwniania na skosie. Wydaje mi się że będzie ciasno no i umywaleczkę malusią tylko tam wpasujesz.

Jak umieścisz na ścianie z kibelkiem to nawet szafeczkę da się wkomponować, np szarą w kolorze płytek za wccikiem. Szkoda że już nie da się przesunąć grzejnika tam gdzie te półeczki, było by o wiele praktyczniej.

na tym prysznicu to mi sie jakos nie widzi...

a na wannie już lepiej, ale zawsze wydawalo mi się, że trzeba panele i kafle układać wzdłuż światła/okna, a ty na podłodze je ułożyłaś w poprzek. To teraz nie wiem. A poza tym, to chciałam zamiast szafki z umywalką zbudować tam blat z płytek i do niego dorobić szuflady. Tylko teraz nie wiem co lepiej. Nie chcę dwóch umywalek, bardziej zależy mi na większym blacie, na którym dzieci będą mogły odkładać swoje szpargały podręczne. No a jeśli zbuduję taki blat, to w jakich kaflach? Białych czy drewnopodobnych. A ten murek za wanną, można by obniżyć np tylko na tyle, żeby z niego wychodziła bateria? Jak to będzie wyglądało? Ze względów technicznych nie mogę go pociągnąć pod samo okno. Postaram się jutro zrobić wam zdjęcie i pokazać o co chodzi.

Elmagra, a jeśli to łazienka dzieci to dlaczego nie wpuścisz tam trochę koloru? Jakoś tak sobie inaczej wyobrażam dziecięcą łazienkę... Nie dałam ci tej podwójnej szafki, bo zaczęłoby się kombinowanie jak pogodzić syfon pomiędzy nimi. W jakim wieku są dzieci które będą korzystać z tej łazienki?

baska to czy płytki na podłodze kładziemy wzdłuż czy w poprzek, to zależy od tego jakie mamy pomieszczenie.

Jeśli długie i wąskie to lepiej wygląda położenie płytek/ parkietu itp.w poprzek, ponieważ to je optycznie poszerzy.

Ja kładę w poprzek, chociaż wzdłuż bardziej mi się podoba ;) (łazienka ma 1,9 szerokości).