anika1003 12.03.2018 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamazy 12.03.2018 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 jaka jest szerokość przejścia do sedesu miedzy umywalkami a prysznicem? Ok. 50cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.03.2018 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 no to chcesz się przeciskać bokiem by usiąść na sedesie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cichyłowca 12.03.2018 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Witam, mam zapytanie natury technicznej. W załączniku zdjęcie ze ścianą. Płytki ścienne 25 x 75 cmWymyślone zostało, że na ścianie robimy układ z płytek i mam problem z docinkami. [ATTACH=CONFIG]409079[/ATTACH] Z układu wynika, że:1. Tniemy pierwszą (1) płytkę na 43 cm - jest to płytka gładka - tu nie ma problemu - dajemy odciętą stroną do ściany w narożnik2. Druga (2) i trzecia (3) płytka - płytki ze strukturą - dokładnie Paradyż Daikiri Wood Brown, mają być za umywalką, płytki ażeby było symetrycznie będą cięte obie i będą miały po 60 cm.3. Kolejno idzie cała (4) 75 cm gładka i potem docinka (5) 57 cm (tu nie ma problemu bo dociętą częścią idzie do ściany) Największy problem to dwie płytki ze strukturą po 60 cm, obie są cięte, co daje że będzie krawędź cięta w ciągu płytek, pytanie jest teraz, czy jest to możliwe do wykonania tj. jak mamy płytkę ciętą krawędzią do ściany w narożniku to jej nie widać, tu mamy w ciągu płytki cięte. Czy Będzie to wyglądać estetycznie? Płytki dodatkowo są strukturalne - czy po ich przecięciu nie będzie problemu z ich ułożeniem? Tj. płytki przy krawędziach są gładkie, po docince może wyjść, że jest środek górki. Co prawda możemy je ułożyć docinanymi krawędziami do siebie i powinny pasować (czyli płytki 2 i 3 obracamy odciętymi krawędziami do siebie). Układ wynika z mebli tj. na części gładkiej (43 cm) będzie słupek wysoki, potem podwójna umywalka 2x60 potem znowu słupek wysoki 40 cm, ściana szklana i prysznic.Nie przeszkadza nam, że na tej ścianie z racji docinek fugi pionowe ze ściany nie trafiają w fugi podłogi (płytki podłogowe 75 x 75) - z racji słupków i szafki pod umywalkę, nie będzie tego w ogóle widać.Pytanie jest też odnośnie docinki. Ogólnie bez fug, wychodzi mi, że na dole (zaczynając całą płytką od góry) wychodzi docinka 9 cm, z fugami zostaje nam 7 cm. Czy w tym przypadku nie wypadałoby przesunąć całości troszkę do góry i u góry zrobić mniej więcej pół płytki i na dole pół płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamazy 13.03.2018 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Zupełnie nie pomyślałem o taki rozmieszczeniu! Chyba zdecyduje się właśnie na coś takiego, żeby uniknąć przeciskania się do toalety. Dziękuję bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanni1907 14.03.2018 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Witam Wstępny projekt łazienki z pralnią co sądzicie o takim ustawieniu. 1 Łazienka ze skosem na ścianie pralni i prysznica na wysokości 1.40 2 Na ścianie z umywalką komin wystający za drzwiami na 15cm i szeroki na 1m i dlatego taka półka. 3 wentylacja grawitacyjna. 4 Pinów kanalizacyjnych brak, na parterze takie samo pomieszczenie(sypialni dla gości) i piwnica. 5 rodzinka 2+3 to druga łazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wspolpraca 15.03.2018 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 vi7o Może to jeszcze pomoże rozwiać wątpliwości http://anasthadesign.com/wp-content/uploads/2013/03/porada1a.jpg http://www.sztuka-wnetrza.pl/galleries/thumbs/fit_in_900x600/rozmieszczenieurzadzenlazienka.jpg A jaka musi być odległość od rogu WC, pisuar? Potem mam drzwi. Czy lepiej pisuar, WC, drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.03.2018 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 pisuar jak sedes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wspolpraca 15.03.2018 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 (edytowane) Proszę o opinie o dwóch łazienkach. Po świętach muszę być pewna rozstawienia sprzętów. Na początek dolna łazienka 3020 x 2100. Chcę uniknąć szyb pod prysznicem. Lubię mieć czysto, ale nie lubię sprzątać. Dlatego chcę zbudować ściankę na około 2 m wysokości , sufit na około 2,80m Wejście pod prysznic około 80cm. Szerokość pod prysznicem 90cm na te 3,02 m dugości. Pozostawiam sobie opcję dołożenia drzwi szklanych, ale generalnie jestem na NIE. Pod prysznicem odpływ liniowy i dobudowane siedzisko. Chciałam upchnąć pisuar, ale chyba nie mam gdzie. W całości domu ogrzewanie podłogowe, więc zastanawiam się czy grzejnik drabinkowy w ogóle robić, jeśli tak, czy nie lepiej na prąd. Projekt zrobiony w planerze IKEA, więc nie wszystko mogę wstawić. Kolorystyka kafelek dopiero będzie, ale generalnie kafle drewnopodobne na podłodze, na ścianie biel i szarość. Wyraźcie proszę swoje opinie Dzięki Edytowane 15 Marca 2018 przez wspolpraca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wspolpraca 15.03.2018 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 I teraz górna łazienka 3007x3647 przed kafelkami. Zrobione znowu w planerze IKEA, a ten prysznic to otwarta wanna narożna. Bez szyb. Ewentualnie będą zasłony prysznicowe. Biała plama to początek skosu, bo to poddasze użytkowe. Nie da się tego pokazać w planerze. Te ciemne słupy to komin i belka, która wychodzi poza tynki. Mam pytanie, czy kibelek i bidet zrobić na prostej ścianie z kominem i skos będzie nad głową, tylko nad bidetem, jak na obrazkach wyżej? Czy lepiej obydwie rzeczy pod skosem , jak obrazki niżej? Czy w ogóle dać sobie spokój z nadmiarem sprzętu i zrobić tylko wc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamazy 01.04.2018 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 Dziękuję za pomoc przy górnej łazience, wasze porady zostały wdrożone i teraz wygląda to tak jak być powinno Teraz prosiłbym o poradę z dolną toaletą, w której ma znaleźć się pralka, suszarka, piec gazowy, wc oraz umywalka. Ja zaprojektowałem tak jak w załącznikach poniżej ale zastanawiam się czy w tym projekcie nie ma żadnych wad oraz czy w łazience lewa strona nie będzie zbyt przytłaczająca jeśli wc z piecem oraz pralke z suszarką zabudowałbym meblami Co sądzicie? Z góry dziękuję Wam za pomoc i dobre rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 01.04.2018 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 Adamazy - może tak: Pod oknem pod blatem pralka, suszarka i szafka ok.40cm na proszek do prania itp. Nad blatem z jednej strony piecyk, z drugiej grzejnik. Stelaż wc wbudowany w ścianę, naprzeciwko sedesu mała umywalka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamazy 01.04.2018 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 Dziękuję bardzo za tę propozycję, wygląda całkiem obiecująco W takim ustawieniu będzie chyba bardziej przejrzyście Zastanawiam się jedynie czy nie będzie problemu z otwieranie suszarki tj. czy nie będzie wadzić o umywalkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 01.04.2018 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 Drzwiczki suszarek przeważnie chyba są zamocowane na takiej wysokości że wypadają poniżej umywalki a syfon umywalki też nie powinien przeszkadzać o ile będzie w odpowiedniej odległości. Oczywiście trzeba wszystko wymierzyć - głębokość suszarki z uwzględnieniem ewentualnego odstępu od ściany z tyłu, średnica drzwiczek i wysokość ich zamontowania, wysokość umywalki i poziom na jakim zostanie zamontowana (standardowo górna krawędź na wysokości 85 cm ale można dodać te 5cm), punkt wyprowadzenia odpływu umywalki(syfon) itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 05.04.2018 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Witam. Jestem w trakcie projektowania (przez biuro projektowe) łazienki w domu jednorodzinnym na poddaszu. Łazienka ma 17m2 po podłogach, skos z jednej strony, ścianka kolankowa 130cm. Poniżej wizualizacje z prośba o komentarze i uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 05.04.2018 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 w uzupełnieniu poprzedniego wpisu rzut z wymiarami. WC i bidet będa oczywiście zamienione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.04.2018 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 1. Rośliny nad wanną - tylko sztuczne wchodzą w rachubę.2. Czarna dekoracja nad wanną moim zdaniem wygląda cięzko3. Oświetlenie lustra - te lampy oswietlą twarz by mozna było wykonać makijaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 05.04.2018 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Dzięki za uwagi Elfir 1. z jakiego powodu? są rośliny, które lubią słabe światło i wilgotność - np skrzydłokwiat. w łazience mam 2 okna, balkonowe i dachowe więc ciemno nie będzie 2. rozważamy tez grafit, ale wtedy grzejnik tez musi być taki sam 3. lampy faktycznie pewnie będą inne, choćby dlatego że kable sa wypuszczone nad lustrem. ale makijaż żona będzie robić raczej w toaletce w sypialni, teraz robi przy biurku przed małym lusterkiem gorzej z goleniem, bo ja się przy toaletce nie ogolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.04.2018 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Pod tym skosem będzie ciemno. Od strony okna cała ta przestrzeń osłonięta jest ścianką.A skrzydłokwiat będzie za wysoki. Z tego czarnego elementu bym zrezygnowała i rośliny dała na szczycie tej ścianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ritka 06.04.2018 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Witam, Bardzo proszę o pomoc w zaplanowaniu rozmieszczenia urządzeń w mojej łazience - budynek jest w trakcie budowy.. Zamierzalam zamiast wanny mieć prysznic (bez brodzika), ale nie umiem rozmieścić tych urządzeń. Wydawało mi się , że prysznic w miejscu wanny (150x70) byłby fajny, ale głębokość prysznica 70cm to jednak dość mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts