julianna16 08.02.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Wizualizacja pierwsza klasa - zdolną masz Przyjaciółkę (zdradź przy okazji proszę z jakiego profesjonalnego programu korzysta ). Mnie podoba się bardziej szara podłoga . Ciekawa jestem tej posadzki w efekcie - koniecznie musisz się pochwalić . Mam natomiast lekko mieszane uczucia do kwestii pisuaru... wiem, że to rodzący się standard, ale raczej się nie przekonam . Do tego Twój będzie na wysokości twarzy osoby korzystającej z wc. Czy on jest niezbędny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 08.02.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 (edytowane) Lazienka dla misiuniam31 http://images46.fotosik.pl/1314/99fbc62b9c73d31cmed.jpg http://images45.fotosik.pl/1358/4abef4947b139bb6.jpg Kolory moje Jesli chcesz wiecej szafek to nie ma problemu - jeszcze cos da sie elegancko wcisnąć Slad po Twojej wnęce to ta scianka nad wc Edytowane 8 Lutego 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 08.02.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Szocik Miodzio Misiuniam31 trzymam kciuki za przekonanie M. co do ścianki w łazience. W końcu w kuchni spędza się więcej czasu i powinna być nade wszystko funkcjonalna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiuniam31 08.02.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 oki jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 08.02.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Co do wanny - to upewnij się czy nie można jej przesunąć - z tego co ja się orientuje to mozna ja podpiąc do tego samego odplywu co wc wiec nie powinno byc problemu z jej przesunieciem, ale ja laik jestm - tu sie fachowiec musi wypowiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiuniam31 08.02.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 a jak rozwiazac ta łazienke juz bez przeróbek ? to co mamy chyba jest ok, szafki zabudowanej szkoda i to bardzo ale wole kuchnie niz łazienke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 08.02.2012 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Jutro moge podpytac mojego meza bo wydaje mi sie, ze u mnie dokladnie tak jest to zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 08.02.2012 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 (edytowane) Dodatkowe szafki mozesz zrobic nad wc - wystarczy grzejnik przesunac nad wanne. A co do przeróbek to najpierw sprawdz koszty - moze się okazac ze wcale nie jest to trudne i drogie - w pierwszej wersji ktora zrobiłam wanna była tam gdzie w projekcie, ale wtedy wc ladował mi na wprost drzwi i kolo umywalki robiło sie ciasnawo (przy tym ukladzie byloby ok, gdyby pozbyc sie pralki)Jak bedziesz chciała to jutro moge ci to zwizualizowac - z pralka i bez Generalnie ta zmniejszona łazienka jest dosc ustawna i mozna z nia jeszcze pokombinowac. Edytowane 8 Lutego 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiuniam31 08.02.2012 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 ok, a w domu awantura bo mąż sie wkurzył ze zmieniam zdanie co chwila jak juz mielismy projekt . no ale ten projekt jest nie do zaakceptowania wg mnie . Cały dzien siedze i zastanawiam sie jak to rozwiazac ale chyba przesuniecie scianki bedzie najlepszym rozwiazaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiuniam31 08.02.2012 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 ok dzięki wielkie , koszty podejrzewam ze beda spore i stad ta awantura ( mielismy nic nie przesuwac ) ale przeciez to zaproponowane przez projekt rozwiazanie est słabe i trzeba cos smienic . Mysle ze mojemy M najbardziej szkoda tej szafki graciarni ale trudno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 08.02.2012 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 A wy juz macie ta wanne zamontowaną czy wyprowadzone podłaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiuniam31 08.02.2012 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 niby nie . ale kolejny pomysł dla mojego m z przróbkami bedzie skutkował awantura . choc uwazam ze warto cos pokombinowac i posłuchac bardziej doswiadczonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 08.02.2012 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 znalazlam taki tekst na innym forum : "z wanna mozn podlaczyc sie do odplywu w-c z trojnikem 110/50 jesli jest mniejsza odleglosc." U ciebie bedzie blisko od wanny do wc (wlasciwie wanna laduje w miejscu gdzie miało byc wc) - stad moje przypuszcznie ze koszty nie powinny byc duze. A mezowi na graciarnie oddaj jedna szafke w kuchni - w koncu bedziesz miała ich sporo przy nowym ukłądzie. Powodzenia w negocjacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiuniam31 08.02.2012 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 przyda sie. dzieki wielkie. a mozesz jutro wrzucic wizualki ?? to jest wanna narozna ??? hmm a w ty ukladzie co jest moze zostac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 08.02.2012 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Wizualki wrzuce jutro wieczorkiem - a ty tymczasem spytaj ta swoja ekipe o podlaczenie tej wanny bo ten uklad wg mnie jest lepszy - zreszta sama jutro ocenisz. W tym ukladzie co widzisz wrzuciłam wanne asumetryczną: ravak avokado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiuniam31 08.02.2012 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 ok, a jeszcze na koniec 1 pytanie moge ? czy w tym ukladzie mozna zabudowac pralke ? zaraz ci podesle typ szafki uzytej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiuniam31 08.02.2012 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 ok. to ja za chwile jeszcze dorzuce szafe która plannowalismy wrzucic do zabudowy pralki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiuniam31 08.02.2012 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 chyba jednak zrobie to jutro, dzieki dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hot chocolate 09.02.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Aantenka, rzut WC… tak jak wcześniej napisałam nie ma jeszcze ścian działowych, więc istnieje możliwość ich przesunięcia;) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=99820&d=1328769898 Różowa linia to ściany z wizualizacji, oczywiście umywalka z szafką ‘idą’ we wnękę, zlikwidowałam komin wentylacyjny (-> WM), więc kibelek cofnie się o kilka cm w głąb WC… julianna, pisuar MUSI być!!! To wymóg męża, więc sprawa jest jasna:yes: planujemy z klapą, więc siedzenie z głową w samym pisuarze nie będzie raczej wchodziło w grę myślę jeszcze ewentualnie o przesunięciu o kilka cm pisuaru w stronę umywalki (tak jak na rzucie)… dodatkowo ten pisuar z rzutu ma 35cm głębokości a np. Koło Nova TopPico ma 23cm, więc myślę, że można znaleźć jakieś alternatywy i skrócić odległość WC-pisuar (obecnie z rzutu ok. 40cm) Co do podłogi to też wydaje mi się, że betonowa podłoga lepiej wygląda… na wizualizacji ale obawiam się, że to pomieszczenie będzie zbyt ciemne i przez to wizualnie za małe… no nie wiem, przekonajcie mnie do szarej bo chcę być przekonana P.S. A przyjaciółka to zdolniacha i korzysta z 3d studio... chyba:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 09.02.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 (edytowane) Witajcie. jakiś czas temu pokazywałam aranzację mojej łazienki górnej, w której wanna obłożona była czarną płytka na wysoki połysk.Jednak zbyt wiele nasłuchałam się złych opinii o ciemnych płytkach w połysku i zrobiłam wersję z wanną obłożoną płytką drewnopodobną. I sama już nie wiem , która wersja lepsza...albo gorsza W ogóle wydaje mi się, że za duzo się w niej dzieje. Bardzo proszę popatrzcie na nią krytycznym okiem. łazienka I http://images39.fotosik.pl/1302/9a3fabec5cf9905e.jpg http://images50.fotosik.pl/1365/5a0c5ae488e7b073.jpg Wersja II http://images37.fotosik.pl/1319/affb4f7138fdb1f8.jpg http://images46.fotosik.pl/1313/0ba89d5b9e6f8b00.jpg Na scianie z drzwiami wejściowymi jest okładzina ze starej cegły skalnej a na osi wanny drzwi przesuwne - wejście do pralni. Ścianę z długim wysokim oknem planuję pomalować.Podoba mi się jak jest ciemna ale w wersji bez czarnej płytki przy wannie chyba nie będzie pasować.... Edytowane 9 Lutego 2012 przez Agi75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts