nutria 29.02.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) Coś małe to zdjęcie mi się załączyło, spróbuję jeszcze raz http://images47.fotosik.pl/1399/0e4953f7f3233577.jpg Edytowane 29 Lutego 2012 przez nutria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nutria 29.02.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Załączyłam zdjęcia tak jak w instrukcji, ale i tak pojawiają się takie malutkie, nie wiem jak mam to zrobić:/ może ktoś mi podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 29.02.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 nutria - obawiam się że obrazki nie bedą większe, bo wklejasz je jako jeden plik jpg. musiałyby być wklejane każdy oddzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbanez 29.02.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Witam.Mam zamiar zrobić remont łazienki w bloku (ok 4,5 m2) Chcę zamówić projekt, a następnie przeprowadzić remont w oparciu o ten projekt. I tutaj mam pytanie do Was, osób które trochę już w tym siedzą...Ile może wynieść taki średni, szacunkowy koszt remontu łazienki ? Wiem, że ceny kafelek i innych rzeczy są bardzo różne, ale chodzi mi tutaj o jakieś przybliżone widełki wartości remontu na jaki muszę się liczyć. Dzięki za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semira_ 29.02.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Witam Mam pytanko. Czy ktoś z forumowiczów wie może czy programie power net+ jest możliwość zrobienia skosów? Słyszałam, że jest ale jeszcze nie odkryłam w jaki sposób to zrobić Jestem w trakcie projektoania 3 łazienek i niestety w każdej są skosy i to nawet podwójne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 29.02.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Julianna ściana z oknami ma 4m z czego od lewej do okna 1,4m od prawej do okna 0,6m. OKna 90x90 wys od podłogi 1,35.ściana po lewej na której wanna i kabina ma 2,5 mściana na której wc 2,9mściana na której umywalka 4,1mszerokość tego korytarzyka 1,1wysokość pomieszczenia 2,58 bok umywalki 45 cm od sciany (przy załozeniu że dam tą 90tkę)kabina kwadrat 90x90wanna 160x 70 kibelek roca gap 54x35 , stelaż ma szerokość 50 cm bez obłozenia płytkami. ponoć po obłozeniu płytkami na gotowo bok stelaża ma być ok 45, 50 cm od lewej strony. (jakby byl 45 to byłoby idealnie, bo płytka ma 45x30). Wg hydraulika dobry płytkarz będzie potrafił to zrobić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 29.02.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) Witam. Mam zamiar zrobić remont łazienki w bloku (ok 4,5 m2) Chcę zamówić projekt, a następnie przeprowadzić remont w oparciu o ten projekt. I tutaj mam pytanie do Was, osób które trochę już w tym siedzą...Ile może wynieść taki średni, szacunkowy koszt remontu łazienki ? Wiem, że ceny kafelek i innych rzeczy są bardzo różne, ale chodzi mi tutaj o jakieś przybliżone widełki wartości remontu na jaki muszę się liczyć. Dzięki za pomoc i pozdrawiam Właśnie im dłużej chyba się siedzi i obserwuję różne możliwości arażnacji łazienek, tym trudniej jest odpowiadać na takie pytania o średnie koszty. Bo armatura może być różna, bo różnica ceny płytek waha się do kilkuset złotych na metrze, a jednocześnie nie musi być płytek na wszystkich ścianach. No i trudno oszacować robociznę, gdyż zalezy od rejonu w który mieszkasz i zależy co będzie obejmować (skuwanie starych płytek czy tylko kładzenie nowych, przesuwanie przyłączy czy nie, proste płytki czy dużo mozaiki itd, itp.). Realniejsze kwoty da Ci pójście do marketu czy salonu łazienek i spisanie cen sprzętów czy płytek, które mogłyby Cię interesować oraz orientacyjne przeliczenie sobie wszystkiego itd. Natomiast żebyś nie poczył(a) się zbywany/a, to proponuję liczyć na łazienkę to MINIMUM (zzmienione po korekcie remnotowiczów) 1.500 PLN na m2 i w górę. Edytowane 29 Lutego 2012 przez Aantenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreska_a 29.02.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Ok. Dziękuję za komentarze. Więc zostaje czarny geberit, a pasek za pralką będzie z czarnej mozaiki Policzę dziś metry (z tego co wiem dodaje się ok. 15%), jutro pewnie zamówię. Mam nadzieję, że różnica w cenie między glazurą zamawianą przez internet a tą ze sklepu w okolicach 11zł/m2, nie jest podejrzana? Zamówić w sklepie internetowym i odebrać osobiście wydaje się rozsądną oszczędnością Jeśli macie może jeszcze pomysł na kształt oświetlenia (oświetlenie lustra i główne na ścianie nad drzwiami), to chętnie zerknę Dużo się już rozglądałam, nad lustrem dobra by była pewnie podłużna podwójna lampka, ale co wtedy nad drzwi dać, żeby pasowało to już trudno mi sobie wyobrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreska_a 29.02.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Natomiast żebyś nie poczył(a) się zbywany/a, to proponuję liczyć na łazienkę średnio ok. 1.500 PLN na m2. Może się udać i w dół, bo w górę to zawsze da radę Moja łazienka jest mniejsza i już wiem, że się w 5tys.zł nie zmieszczę. Żeby choć w 10tys.zł się zmieścić... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 29.02.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Moja łazienka jest mniejsza i już wiem, że się w 5tys.zł nie zmieszczę. Żeby choć w 10tys.zł się zmieścić... :/ Cóż, malutka łazienka nie znaczy że nie generuje kosztów, w końcu musisz do niej tak samo jak do dużej zakupić armaturę, poprzestawiać przyłącza i coś tam obudować płtą gk lub bloczkami. Gdybyś miała łązienkę dwa razy większą ale z gotowymi przyłączami i bez wariacji, to pewnie na samych płytkach do położenia różnica nie wyszłaby taka duża A więc koszt robienia łazienki ZALEŻY od tego co w niej modernizujesz i jak Niech się jeszcze inni dorzucą z propozycjami swojej średniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 29.02.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Julianna ściana z oknami ma 4m z czego od lewej do okna 1,4m od prawej do okna 0,6m. OKna 90x90 wys od podłogi 1,35. ściana po lewej na której wanna i kabina ma 2,5 m ściana na której wc 2,9m ściana na której umywalka 4,1m szerokość tego korytarzyka 1,1 wysokość pomieszczenia 2,58 bok umywalki 45 cm od sciany (przy załozeniu że dam tą 90tkę) kabina kwadrat 90x90 wanna 160x 70 kibelek roca gap 54x35 , stelaż ma szerokość 50 cm bez obłozenia płytkami. ponoć po obłozeniu płytkami na gotowo bok stelaża ma być ok 45, 50 cm od lewej strony. (jakby byl 45 to byłoby idealnie, bo płytka ma 45x30). Wg hydraulika dobry płytkarz będzie potrafił to zrobić.. Mam tylko małe pytanie . Co miałabym zwizualizować? Co konkretnie chciałabyś zobaczyć innego? Przypominam, że moja wizualizacja nie będzie nawet w połowie tak dobra jak ta ze sklepu , bo program ma ograniczone możliwości (tylko płytki z paradyża, ograniczona biblioteka mebli i urządzeń itd., nawet okien w identycznym rozmiarze nie znajdę ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 29.02.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Podłoga jednolita. No i nie wiem czy z tą mozaika na wannie, wc i przy umywalce? Czy ogólnie jakis pomysł na polepszenie mojej łazienki:) jakos unormowac te czarne wstawki na scianach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 29.02.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) ok Tak patrzę na wymiary i łazienka jest tak duża, że aż prosi się o bidet . A może chociaż większa kabina? A jaki kolor podłogi? Jasna czy ciemna? Edytowane 29 Lutego 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 29.02.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) bidetu nie chcę. co do kabiny brałam jeszcze pod uwagę 80 na 120. niz moje chłopki skonczą 20 lat to będzie remont i se dam większą wiec chyba zostanie 90x90, ale jestem otwarta na propozycje edit pisała rutinowa, którą mąż podstępem przelogował podłoga jasna. specjalnie wybralam te płytki, m.in dlatego ze ma fajne jasnoszare podłogowe płytki Edytowane 29 Lutego 2012 przez rutino78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 29.02.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Witam. Mam zamiar zrobić remont łazienki w bloku (ok 4,5 m2) Chcę zamówić projekt, a następnie przeprowadzić remont w oparciu o ten projekt. I tutaj mam pytanie do Was, osób które trochę już w tym siedzą...Ile może wynieść taki średni, szacunkowy koszt remontu łazienki ? Wiem, że ceny kafelek i innych rzeczy są bardzo różne, ale chodzi mi tutaj o jakieś przybliżone widełki wartości remontu na jaki muszę się liczyć. Dzięki za pomoc i pozdrawiam Moja łazienka 5,8 m2 projekt i wykonanie własne Koszt 10 000zł i zaręczam, że żadnych wodotrysków tam nie ma. Brak jeszcze szafki pod umywalkę, pralka została. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 29.02.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Wrzucam i uprzedzam, że nie jest superpięknie . Mam nadzieję, że Ania79 tutaj nie zajrzy i nie przewróci się widząc fugi , ale nie mam na nie wpływu ;(. Mozaikę na ścianie z lustrem nie da się położyć tylko wokół lustra, bo dekorować można tylko tym samym rozmiarem, a mozaika jest mniejsza od płytki bazowej . Mam niedosyt tej obudowy geberita, ale Tyś Królową tej przestrzeni . Wersja z większą zabudową pod umywalką. Kabina 90x90 http://desmond.imageshack.us/Himg715/scaled.php?server=715&filename=rutina.jpg&res=medium Kabina 80x 120 http://images40.fotosik.pl/1392/63d2a8a081160e77gen.jpg Tu ciemna podłoga (lepiej kontrastuje na wizualizacji) http://desmond.imageshack.us/Himg804/scaled.php?server=804&filename=rucz.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg27/scaled.php?server=27&filename=rut22.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg641/scaled.php?server=641&filename=ruti.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg201/scaled.php?server=201&filename=rutina1.jpg&res=medium http://images43.fotosik.pl/1400/af89bb9ddcbeb4db.jpg http://images47.fotosik.pl/1400/983b3066c37a9deegen.jpg http://images50.fotosik.pl/1409/64b4775791febcbcgen.jpg Niestety coś dzieje się z Image Shack i musiałam posiłkować się fotosikiem, stąd jeszcze gorsza jakość niektórych wizu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 29.02.2012 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Agpi - mnie cos nie gra w tym ułożeniu płytek - o to ci chodziło? WIdziałas te płytki na zywo? Na wizualce te głowne na scianie sa ciepłe - bezowe, powiedziałabym nawet lekko różowe, na podłodze jest brąz, na szafkach też, a dekor jest grafitowy...Moze jakby pomysleć nad innym ułożeniem tego dekoru, ale przy takim ukladzie to jakoś takie to niespójne. Mebli też nie robiłabym w kolorze podłogi, bo sie bedzie zlewać, no chyba ze nie bedą stac na podłodze tylko wisiec nad nią... http://images46.fotosik.pl/1358/c0c22b342dd5910cmed.jpghttp://images41.fotosik.pl/1347/9fc04700aed93b63med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 01.03.2012 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 w tym projekcie, który zwizualizowala julianna obudowe geberitu zostawilabym w kolorze ściany. trochę to wyglada jakby na pustej ścianie byl tylko wucet, a przez ciemny kolor - wucet wola "tu jestem". uwazam, ze całkiem niepotrzebnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgPi 01.03.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Szocik właśnie widzę że w necie te płytki wydają się różowe, ale one sa białe w takie mazaje szaro-beżowe, zresztą patrzę na te co mam u siebie Piumetta Bianco i one są bielusieńkie a w necie też się wydają różowe, więc te kolory się przekłamują najwyraźniej... ale musze jeszcze raz na nie spojrzeć na żywo, drugim moim faworytem są opoczno Lazio Bianco tylko wtedy już inny dekor chyba ze względu na inne wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 01.03.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Julianna, dziekuję bardzo! Rzeczywiście ten kibelek wyglada tam śmiesznie. Przed pracą oglądałam twoja wizualizację i czytałam komentarz Duś. I tak wpadło mi do głowy,ze możnaby faktycznie stelaż dać biały, ale za to pociągnąć te pasy z kabiny do konca tej ściany z kiebelkiem. Ścniana by się ozywiła, ale jednak kibelek byłby wtopiony w ścianę. To taka luźna myśl, nie wiem czy to będzie dobrze wyglądało i ma to sens Co myslicie? Rzeczywiście ta czarna podłoga tutaj wygląda ciekawie. Czemu to takie trudne????????????? P.S. Na jakich płytkach robiłaś ten projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts