Aantenka 01.03.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Rutinowa ciemne płytki i kontrasty zawsze wyglądają lepiej ale niestety czyszczą się gorzej... Dla mnie poziome pasy na całej tej ścianie nie będą za dobrze wyglądały. Wolę wyeksponowaną obudowę geberita. Przecież nie musi być taka chuda jak na wizu julianny16, można ją obudować, żeby wyglądała na porządny klocek na nie na słomkę. Ciemne tło ok, zawsze wyeksponuje muszlę WC, ale jak dasz płytki jasne to znowu będzie za mało działo się na tej ścianie. przy ciemnej obudowie geberita przynajmniej akcenty kolorystyczne się dobrze rozkładają, podkreślona jest armatura. a jak dasz pasy poziome na całej ścianie włącznie z geberitem, to się nagle okaże, że pasy przy wannie są prostopadłe i może też nie do końca będą pasowały do poziomych (niektórzy nie lubią dekorów w różnych kierunkach). Ile ludzi tyle będzie opinii. A co na projekty łazienki Twój mąż? ja osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 01.03.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Julianna, dziekuję bardzo! Rzeczywiście ten kibelek wyglada tam śmiesznie. Przed pracą oglądałam twoja wizualizację i czytałam komentarz Duś. I tak wpadło mi do głowy,ze możnaby faktycznie stelaż dać biały, ale za to pociągnąć te pasy z kabiny do konca tej ściany z kiebelkiem. Ścniana by się ozywiła, ale jednak kibelek byłby wtopiony w ścianę. To taka luźna myśl, nie wiem czy to będzie dobrze wyglądało i ma to sens Co myslicie? Rzeczywiście ta czarna podłoga tutaj wygląda ciekawie. Czemu to takie trudne????????????? P.S. Na jakich płytkach robiłaś ten projekt? Proszę bardzo . Wszystkie płytki to paradyż seria APASIONATE Na stronie firmowej białe wyglądają jak różowe, ale jak sądzę to przekłamanie z monitora (mojego bynajmniej). Żeby Ci nie było łatwiej wrzucam jeszcze kilka innych wariantów . Jeśli dobrze zrozumiałam, to chodziło Ci o coś takiego? http://desmond.imageshack.us/Himg43/scaled.php?server=43&filename=rutinka1.jpg&res=medium Tu wersja z większą zabudową geberita w kolorze białym http://desmond.imageshack.us/Himg163/scaled.php?server=163&filename=wiszygeberit.jpg&res=medium A przedłużenie ciemnej kafli do sufitu http://desmond.imageshack.us/Himg6/scaled.php?server=6&filename=pasbiaapodoga.jpg&res=medium To samo z ciemną podłogą http://desmond.imageshack.us/Himg804/scaled.php?server=804&filename=pasczarnapod.jpg&res=medium Tu dekor subtelny kwiat http://desmond.imageshack.us/Himg259/scaled.php?server=259&filename=kwiatl.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg856/scaled.php?server=856&filename=kwiatzoom.jpg&res=medium Wersja z pasami mozaiki przy wc i przy umywalce http://desmond.imageshack.us/Himg220/scaled.php?server=220&filename=pasyjm.jpg&res=medium Albo tak? http://desmond.imageshack.us/Himg816/scaled.php?server=816&filename=paskimoz.jpg&res=medium do kompletu wanna http://desmond.imageshack.us/Himg837/scaled.php?server=837&filename=wannaf.jpg&res=medium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 01.03.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 A na deser wersja z dwoma słupkami . Ty myśl, a ja idę odpocząć . http://desmond.imageshack.us/Himg851/scaled.php?server=851&filename=dwasupki.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg215/scaled.php?server=215&filename=dwasupkiimozaika.jpg&res=medium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 01.03.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 (edytowane) Aantenka, mojemu męzowi jedno. Twierdzi,ze jak chcę zmieniać to mam żądac tego od tej babki co robiła projekt. Ma rację, tylko ja nie wiem jak to mam rozwiązać, a jakoś na jej kreatywność już nie liczę Naprawdę tracę powoli serce do tej łazienki. A to dopiero moje pierwsze wykonczeniowe wybory.. To co będzie potem.. Mam nadzieję,ze mi wróci szybko entuzjazm,bo inaczej tego nie widzę.. Julianna, wykonałaś mnóstwo świetnej roboty. Mam o czym myśleć. Płytki wybrałaś piekne. Widziałam je na żywo i wymyśliłam sobie jej do drugiej, małej łazienki Choć nie wiem czemu nie do dużej. No ale teraz już nie chcę zmieniać.. Teraz muszę pomyśleć trochę nad tym co zrobiłaś Jedynie co to wersja tylko z pasem mozaiki przy wc mi nie pasuje. Nad resztą muszę podumać ps chętnie poczytam komu która wersja się podoba i dlaczego:) Edytowane 1 Marca 2012 przez rutinowa żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 01.03.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 o to ja widząc powyższe zmieniam zdanie i zachęcam to zabawy pionowymi paseczkami. choć dużo tam różnych kafli, bardzo mi się podobają te projekty z paskiem mozaikowym i płytkowym. gdybym tego nie zobaczyła, pomyślałabym, że będzie za bogato. ale naprawdę fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 01.03.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 (edytowane) pojedynczy pionowy kaflowy pasek lub mozaikowy do sufitu u mnie wygrywa tylko jeśli zostawiamy kafle, to ja wyrzuciłabym mozaikę z wanny. co za dużo dobrego to niezdrowo w tym duchu nie do końca widzą mi się projekty z dwoma róznymi paskami Ale może to kwestia wizualizacji, więc jakbyś Rutinowa przycisnęła babkę od projektu, żeby zrobiła w swoim programie, to miałąbyś lepszy pogląd. pasy poziome mogłyby być, ale moim zdaniem jeśli a) zabudowa geberitu zlicowana ze ścianą czyli bez klocka, czyli tzw. stelaż podtynkowy b) wyrzucamy z projektu mozaikę w ogóle. w przeciwnym razie geberit moim zdaniem wygląda trochę jak spuchnięta ściana Edytowane 1 Marca 2012 przez Aantenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 01.03.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 A na deser wersja z dwoma słupkami . Ty myśl, a ja idę odpocząć . http://desmond.imageshack.us/Himg851/scaled.php?server=851&filename=dwasupki.jpg&res=medium To jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.03.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 a ja zrobiłam Rutince łazience w Pilch Kaleydos, takie moje luźne wyobrażenie na ich łazienkę SPA http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/1_1.jpg http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Screenshot_5-1.jpg http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Screenshot_4-2.jpg P.S. Zapomniałam umieścić grzejnik, nad geberitem zrobiłam zabudowaną szafeczkę otwieraną na dotyk - zgapione z łazienki Efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nutria 02.03.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Ja wybieram tę wersję : http://desmond.imageshack.us/Himg816/scaled.php?server=816&filename=paskimoz.jpg&res=medium do kompletu wanna http://desmond.imageshack.us/Himg837/scaled.php?server=837&filename=wannaf.jpg&res=medium fajnie wyglądają te dwa pasy o róznej szerokości obok siebie. Tylko osobiście wolałabym trochę jasniejsza podłogę, np. szarą, pasujacą do szarej mozaiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 02.03.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Ja wybieram tę wersję : http://desmond.imageshack.us/Himg816/scaled.php?server=816&filename=paskimoz.jpg&res=medium do kompletu wanna http://desmond.imageshack.us/Himg837/scaled.php?server=837&filename=wannaf.jpg&res=medium fajnie wyglądają te dwa pasy o róznej szerokości obok siebie. Tylko osobiście wolałabym trochę jasniejsza podłogę, np. szarą, pasujacą do szarej mozaiki. Mi też podoba się ta wersja Myślę że łazienka jest na tyle duża, że spokojnie można tu mieszać kolory,desenie i rozmiary. Wszystko razem wygląda OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 03.03.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 witam Julianna, płytek już chyba nie zmienię, więc nie odniosę się do wizualizacji z kwiatowym dekorem (choc ładna ). Tak jak pisalam wczesniej, nie pasuje mi ta gdzie jest jeden pas mozaiki na gebericie i nad nim. Za to faktycznie bardzo fajnie wygląda ta,gdzie są te dwa paski. Rozumiem przez to,ze konsekwentnie próbujesz mnie pozbawić mojego dekoru w kropki Kurcze, to był jeden z elementów dla którego wybrałam tą serię. Ale ok Z tych wizualizacji wynika,ze ten geberit trzeba poszerzyć i zacząć go na równi ze ścianą. Tylko że u mnie może to nie wyjść tak idealnie równo. Płytki mają 45 cm. Moze być tak,ze będzie trzeba pokombinować i ponacinać się tych płytek,zeby to jakoś na gebericie na pół kolorystycznie podzielić i potem pociągnąć to na ścianie. No i wtedy trzeba będzie pokombinować też od której strony na tej scianie zacząć układanie płytek. Bo myslałam,ze od prawej (od strony prysznica), zeby kabina konczyła się na równi z płytką. Teraz już to chyba nie będzie takie istotne, jeśli pod prysznicem nie będzie żadnych pasów. Sama nie wiem co z tymi pasami przy wc zrobić, pewnie bedzie trzeba się skonsultować z kafelkarzem Na wizualizacji wygląda to super, ale boję się,ze w praktyce moze to wyjść średnio. Chyba ze się niesłusznie boję? Przy wannie problemów nie widzę. Wyglada to swietnie Przy umywalce już mały widzę Tzn tyle,ze musiałabym robić na zamówienie wielką szafkę podumywalkową. Inaczej nie mam szans zmieścić na jej tle dwóch pasów. Podoba mi się wersja z dwoma słupkami, ale gdzie jest tylko jeden czarny pas, a słupki na białym tle. W razie czego mogę to tk pomieszać? Tzn umywalka jeden pasek, a wc i wanna dwa? Poza tym chyba dobrym pomysłem jest,zeby szafka podumywalkowa byla w kolorze okien i drzwi. Dodaje to smaku lazience. Myslałam wczesniej o białej, szarej lub czarnej ale było to jakieś mdłe. A teraz sprawa na poniedziałek. Kaloryfer w projekcie jest między wanną i prysznicem. Na dzien dzisiejszy będzie tam tylko kontakt,a w razie potrzeby (o ile taka w ogóle będzie) kupimy maly kaloryfer. Zostawić to tak jak jest na projekcie czy przerzucić go gdzieś np pod okno? Czyli gdzie będzie lepiej wygladał kontakt Ale! Jest jeszcze wersja taka,ze kaloryfer będzie obok w pralni (maluuutkiej). Potrzebny mi on może być do suszenia ciuchów, potrzebnych "na juz". Muszę w poniedziałek powiedzieć elektrykowi gdzie robić gniazdko. I druga sprawa. Jak widzicie oświetlenie przy lustrze? Bo mi się wydaje,zeby dać jakąś jedną dłuższą lampkę nad lustrem. Venus, nad Twoim projektem muszę dłuzej pomyśleć. Przede wszystkim czy mnie finansowo nie zrujnuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 03.03.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Julianna 16 Ty może zawód powinnaś zmienić Wszystkie Twoje propozycje przewyższają znacznie to, co proponują "projektanci" w salonach. Rutinowa Żono ten projekcik, który tu zyskał największe uznanie, zyskuje i moje Może warto jednak rozważyć tę propozycję? A tak poważnie: jeśli jesteś ograniczona budżetem musisz faktycznie przemyśleć sprawę, bo każde cięcie generuje koszt. Chyba, że trafisz na fliziarza magika, a o to wcale nie jest łatwo. Jeśli płytki, które wybrałaś nie są gresem, to właściwie problem jest o 70% mniejszy. Proponuję pokazać projekt wykonawcy, wszystkie dane techniczne płytek i niech się określi NA PIŚMIE ile sobie życzy za wykonanie roboty. Dzięki temu unikniesz sytuacji: "pani, ale ja nie wiedziałem, że to tyle roboty". Przygotuj się też, że nawet jak już wybierzesz projekt, to czeka Cię wiele nerwów i emocji przy wykonaniu łazienki. Jest niemal pewne, że czekają Cię różnego typu niespodzianki... Na pocieszenie Ci powiem (jeśli martwisz się o kombinacje z cięciem), że wszystko to jest do zrobienia U mnie panowie zrywają ze ściany po kosteczce mozaiki i szlifują, bo wyszła nie do końca równo Ibanez określając kwotę za wykonanie łazienki musisz zacząć od ceny i rodzaju płytki (gres jest trudniejszy w obróbce i wykonawcy zwykle sobie życzą więcej za ułożenie go w łazience). W dalszej kolejności podliczyć należy chemię do hydroizolacji (jeśli konieczna), klej, bloczki betonowe do obudowania wanny (czy tam innych cudów), płyty g-k, gładź, farby, wszelkie rurki, złączki itp. do instalacji wodnej i kanalizacyjnej, urządzenia sanitarne + baterie, kwotę za wykonanie łazienki, koszt mebli i oświetlenia. O czymś zapomniałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.03.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Rutinka mozaikę możecie kupić nie z kolekcji, ja w pralni mam taką za 19 zł za plaster i jestem bardzo zadowolona. Na podłogę proponowałabym albo woodentic albo noce my way paradyż, pamiętam że wzdychaliście do drewnianej łazienki Reni możemy jeszcze coś pokombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 03.03.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Przygotuj się też, że nawet jak już wybierzesz projekt, to czeka Cię wiele nerwów i emocji przy wykonaniu łazienki. Jest niemal pewne, że czekają Cię różnego typu niespodzianki... święte słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 03.03.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Uśmiecham się słonecznie do Was Dziewczyny Gdy tak czytam Wasze posty to zaczynam się trochę obawiać... bo absolutnie nie aspiruję to tytułu Designera miesiąca . Pisałam o ograniczeniach programu. Bawiłam się różnymi układami na ile pozwala. Te paski wyszły tylko dlatego, że inaczej nie chciał rozłożyć mozaiki, a Rutinka chciała zobaczyć mozaikową wersję. Pomyślałam, że całkiem nieźle to wygląda i wrzuciłam na FM . A tu proszę jaką zyskał akceptację . Zauważcie, że mozaika wypada w środku płytki bazowej (30x60). Wymiary płytek docelowych są inne, więc taki wariant układu płytek trzeba przemyśleć i przemierzyć. A najlepiej poprosić Panią, która projektowała wcześniej by spróbowała taki wariant. Może się okazać, że na Twoich płytkach będzie to wyglądało zupełnie inaczej. Poniżej kilka moich odniesień kolorem Za to faktycznie bardzo fajnie wygląda ta,gdzie są te dwa paski. Rozumiem przez to,ze konsekwentnie próbujesz mnie pozbawić mojego dekoru w kropki Kurcze, to był jeden z elementów dla którego wybrałam tą serię. Ale ok Absolutnie nie . Nie widziałam kafli na żywo, więc trudno mi je oceniać. Niestety nie mam możliwości wykorzystania w programie Twoich płytek . Szukałam czarno-białych by pasowały do Twojej ogólnej koncepcji. A kwestię dwóch pasków opisałam powyżej Z tych wizualizacji wynika,ze ten geberit trzeba poszerzyć i zacząć go na równi ze ścianą. Tylko że u mnie może to nie wyjść tak idealnie równo. Płytki mają 45 cm. Moze być tak,ze będzie trzeba pokombinować i ponacinać się tych płytek,zeby to jakoś na gebericie na pół kolorystycznie podzielić i potem pociągnąć to na ścianie. No i wtedy trzeba będzie pokombinować też od której strony na tej scianie zacząć układanie płytek. Bo myslałam,ze od prawej (od strony prysznica), zeby kabina konczyła się na równi z płytką. Teraz już to chyba nie będzie takie istotne, jeśli pod prysznicem nie będzie żadnych pasów. Sama nie wiem co z tymi pasami przy wc zrobić, pewnie bedzie trzeba się skonsultować z kafelkarzem Na wizualizacji wygląda to super, ale boję się,ze w praktyce moze to wyjść średnio. Chyba ze się niesłusznie boję? Przy wannie problemów nie widzę. Wyglada to swietnie No właśnie... w załącznikach wrzucam wersję płytek 45 x 45 (znowu niestety inne niż Twoje, ale przynajmniej szerokość możesz zobaczyć). Kafle we wzorki obrazują Twoją płytkę w kropki. Przepraszam za brak okien, ale zasłaniały widok całości, a potem o nich zapomniałam . Przy umywalce już mały widzę Tzn tyle,ze musiałabym robić na zamówienie wielką szafkę podumywalkową. Inaczej nie mam szans zmieścić na jej tle dwóch pasów. Podoba mi się wersja z dwoma słupkami, ale gdzie jest tylko jeden czarny pas, a słupki na białym tle. W razie czego mogę to tk pomieszać? Tzn umywalka jeden pasek, a wc i wanna dwa? Poproś o korektę wizualizacji - będziesz mogła ocenić . Ja wrzucam dwie wersje ściany z umywalką Poza tym chyba dobrym pomysłem jest,zeby szafka podumywalkowa byla w kolorze okien i drzwi. Dodaje to smaku lazience. Myslałam wczesniej o białej, szarej lub czarnej ale było to jakieś mdłe. Czyli, że na coś się zdały moje wizualizacje A teraz sprawa na poniedziałek. Kaloryfer w projekcie jest między wanną i prysznicem. Na dzien dzisiejszy będzie tam tylko kontakt,a w razie potrzeby (o ile taka w ogóle będzie) kupimy maly kaloryfer. Zostawić to tak jak jest na projekcie czy przerzucić go gdzieś np pod okno? Czyli gdzie będzie lepiej wygladał kontakt Ale! Jest jeszcze wersja taka,ze kaloryfer będzie obok w pralni (maluuutkiej). Potrzebny mi on może być do suszenia ciuchów, potrzebnych "na juz". Muszę w poniedziałek powiedzieć elektrykowi gdzie robić gniazdko. Raczej między wanną, a prysznicem. Plus to ciepły ręcznik po kąpieli gdy Wam się zamarzy . Pod oknami musiałabyś mieć dwa by było symetrycznie . A obok pralni jakoś ciasno w tym korytarzyku. Z drugiej strony gniazdko przyda się w okolicy lustra - no chyba, że już tam jest zaplanowane osobno? I druga sprawa. Jak widzicie oświetlenie przy lustrze? Bo mi się wydaje,zeby dać jakąś jedną dłuższą lampkę nad lustrem. Tu się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 03.03.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Ewciu to Arkesia, prawda? Też fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 03.03.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Ewciu to Arkesia, prawda? Też fajnie. Tak Aniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nutria 05.03.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Moim skromnym zdaniem nie ma tego efektu kiedy pasy dekorów są tej samej szerokości. Znacznie ciekawiej to wygląda kiedy pasy maja różną szerokość. Na zdjęciach załączonych przez Juliannę widzę , ze nie ma już mozaiki na ścianie, a szkoda. No i można by wtedy zrobić pasek tej mozaiki o połowę cieńszy niż pas dekorów i wyglądałoby bosko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sranda 05.03.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Mam wielką prośbę czy ktoś by pomógł poprawić mój projekt łazienki. Dostałam wizualizację i wydaje mi się że za dużo się tam dzieje. http://www.fotosik.pl/u/sranda10/album/1121406 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 05.03.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Sranda - mnie się generalnie Twoj projekt podoba. Robiąc go dla siebie... 1)nie dałabym wieszaka na reczniki przy umywalce w tym, miejscu bo bym o niego wciaz zahaczała (np robiąc makijaz) 2) nie dałabym zywych kwiatów w doniczce(ale tylko dlatego ze az tak ich nie lubię zeby nawet w łazience je mieć i podlewac ), a sztucznych tym bardziej (bo ich nie lubie) - jesli chodzi o Twoj projekt i ty jestes fanką kwiatów - to mnie sie podoba i jestem za! 3) nie zrobiłabym tylu wnęk w karton-gipsie - tez dlatego ze nie lubię, a nie dlatego ze mi sie nie podobają, Ja zawsze mam problem co w nich postawić, zeby fajnie wygladały więc ograniczam sie z nimi do koniecznego minimum. Poza tym ja się nie znam, ale pod prysznicem halogeny moga byc? (może i moga, ja laik jestem) 4) pokombinowałabym troche z układem "kamyczków" na podłodze - te pod grzejnikiem średnio mi sie podobają To sa drobne , a tak naprawde to rzecz gustu i wcale nie musisz ich brac pod uwage, bo projekt wg mnie jest fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts