Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Faaajne ! :) Jestem w stanie przesunąć tą umywalkę nieznacznie w prawo bez kucia w ścianie?

Bardzo ciekawie to wygląda z tymi czerwonymi szafkami, ale to pewnie tak samo jak z ta czerwoną listwą. Zobowiązuje do jednego koloru ;) Ale kurcze, podoba mi się to :)

Widzę że zmieniłaś kształt kabiny. Nie wiem czemu dopiero teraz mi się przypomniało, ale chcemy kabinę, której drzwi będą składane (ewentualnie otwierane zarówno na zewnątrz jak i do srodka). Czyli na codzien moga być złozone, dzięki temu nie będę tyłkiem o ściankę obijac ;)

sprawdz jak odsunięte masz przyłącza od ściany (tej z drzwiami). Moze się uda bez kucia. Na tej wizualce szafka jest odsunięta 30 cm od sciany.

Zostawiając kabine kwadratową między umywalką a prysznicem robi sie przejscie 65-70 cm. Nie znam Waszych gabarytów, więc nie wiem czy to duzo czy mało.

Z narożną można pokombinowac, ale wtedy zdecydowanie inna umywalka. Ja nie mam w programie fajnych narożnych. I wtedy lustro na 2 sciankach... Moze tez być fajnie.

Edytowane przez szocik

Mam nadzieję,ze uda mi się podjechać na budowę w tym tygodniu i pogadać z hydraulikiem, bo jest w trakcie robienia podłogówki. Zapytam o ile mogę przesunąć umywalkę i jeszcze raz zmierzę czy dam radę się przecisnąć do wc :D

Narożna z lustrmi na dwóch scianach brzmi fajnie, ale wtedy problem z szafką podumywalkową. Więc umywalka chyba zwykła, ale może faktycznie pokombinować z lustrem na dwóch scianach ;)

Witam, w sobotę zrobilismy wizualizacje naszej łazienki na poddaszy w płytkach z kolekcji Tubądzin Colour pop green, soczysto biało zielona kompozycja.

Po więcej zdjęć zapraszam do galerii w moim dzienniku budowy

W tym temacie o wizualizacji

http://inspiracje.leroymerlin.pl/original/17265_tubadzin_colour_3.jpg

http://inspiracje.leroymerlin.pl/original/17265_2_tubadzin_colour_3.jpg

Jak już jestescie taki wspaniałe to proszę zaprojektujcie mi też łazienke chodzi o płytki . układ łazienki str 113 A płytki padryż hanabi , dekory rokoko w odcieniach szarości . Pomożecie?

Układ dekorów to już sprawa naprawdę bardzo indywidualna. Jeśli masz jakiś pomysł (a coś tli się na pewno), to napisz, a spróbuję to zwizualizować. Wstaw też proszę w post wyraźne wymiary oraz układ sprzętów, który wybrałeś/wybrałaś. Ułatwisz nam i sobie zadanie :).

To ja sobie nieśmiało pozwolę wstawić do oceny moje dwa amatorskie projekty. Czekam na uwagi i propozycje ulepszeń. Z góry dziękuje za pomoc :-)

lazienka%2520dol.jpg

%25C5%2582azienka%2520pomara%25C5%2584czowa.jpg

Układ mniejszej łazienki bardzo podobny jak u Rutinowej Żony :), ale nie wiadomo co dzieje się na całości. Czy możesz pokazać rzuty całości z wymiarami? Tak łatwiej mieć pogląd co i jak :)

Witam wszystkich serdecznie zwracam się z gorącą prośbą o pomoc . Wkrótce nabędę upragnione mieszkanko kuchnie już prawie sobie zaprojektowałam została mi jeszcze łazienka i tu pojawiły się schody układam wszystko na różne sposoby i nic mi nie pasuje gdyby ktoś miał pomysł na moja niewielką łazieneczkę to będę ogromnie wdzięczna Pozdrawiam

łaz1.jpg

łaz.jpg

czechu77

a mnie się Twoja łazienka podoba, bo lubię jasne i eleganckie wnętrza. Ja szczerze mówiąc nie zmieniałabym w niej niczego :)

Jest to projekt prosty, ale gustowny. Zamiast dużej ilości małych dekorów masz większe ciemne elementy. Przy płytkach Travena Mogano, które dają mocny kontrast łatwo przedobrzyć. U Ciebie projektant postawił na duże akcenty kolorystyczne. Bardzo ładnie wyeksponowany jest dekor kwiatowy, który równoważy optycznie WC i okno i odwraca uwagę od WC, które jest na wprost drzwi (jest to układ, którego wiele osób unika). Jeśli pójdziesz za projektem i dasz ciemne meble i dodatkowo są ciemne drzwi to IMHO łazienka bynajmniej nie będzie monotonna. Ewentualnie można wprowadzić cienki poziomy pas na ścianie z szafkami i lustrem pod lustrem, albo zostawić ściany w spokoju i pokombinować z podłogą dodając ciemne płytki (jeśli nie planujesz dywanika, bo jak dasz dywanik, to może on być czekoladowy albo dodawać kolor i wtedy nie ma co się bawić z płytkami).

Możesz jeszcze rozważyć, czy kafelkować wszystkie ściany. Jeśli ściany z drzwiami zostawić bez kafelków, to możesz je dodatkowo wymalować na dowolne ciekawe kolory.

Pamiętaj, że najprawdopodobniej dojdą w tej łazience jeszcze jakieś dodatki, które wprowadzą i nowe formy i kolory.

Travena/Mogano jest popularną kolekcją, można znaleźc sporo łazienek w realu. Korzystając z wyszukiwarki na forum Leroy Merlin trafisz na dodatkowe zdjęćia poza dostępnymi na forum muratora i możesz zobaczyć różne mniej i bardziej udane projekty w Twojej kolekcji, np. coś takiego http://inspiracje.leroymerlin.pl/ostatni_post,1,26,129688,129753.html

Edytowane przez Aantenka

Ok. W takim razie wrzucam:

Łazienka na parterze:

rzut%2520%25C5%2582azienki%2520d%25C3%25B3%25C5%2582.jpg

lazienka%2520dol.jpg

Łazienka na piętrze:

rzut%2520%25C5%2582azienki%2520g%25C3%25B3ra.jpg

%25C5%2582azienka%2520pomara%25C5%2584czowa.jpg

Ok :)

Teraz widać dokładnie co i jak :). Układy optymalne. W mniejszej łazience może być troszkę ciasno między wc a ścianą. Zaleca się 30 cm, ale ja sama mam obecnie mniej i funkcjonuję. Warto jednak o tym pamiętać i zapewnić sobie wystarczającą ilość miejsca - przez przymiarkę "na sucho" ;).

Na jakiej wysokości od podłogi zaczyna się okno? Pytam bo zabudowa geberita lepiej chyba wyglądałaby na równo, ale może tam być za nisko.

Większa łazienka też ok - zastanawiam się tylko nad kabiną. Z wymiarów wynika, że będzie wystawać za ścianę, która ma 63 cm. Co planujesz? przedłużyć ściankę, czy tylko szkło kabiny?

Jak rozumiem kolorystyka obu łazienek jeszcze do przemyślenia? :).

P.S. byłam u w Twoim dzienniku - jestem pod wrażeniem, ale o tym napiszę we właściwym miejscu :)

Witam

Właśnie dostałem projekt mojej łazienki z płytkami trawena/mogano/trowen z paradyża i chciałbym, żeby ktoś podpowiedział co ewentualnie pozmieniać bo wydaje mi się, że trochę za mało dekorów jest i wyjdzie taka prawie cała w tym jasnym beżu

Dla mnie wszystko super! A najlepsze to, że nie ma właśnie za dużo dekorów :). Resztę napisała Aantenka - podpisuję się obiema rękoma :).

Witam wszystkich serdecznie zwracam się z gorącą prośbą o pomoc . Wkrótce nabędę upragnione mieszkanko kuchnie już prawie sobie zaprojektowałam została mi jeszcze łazienka i tu pojawiły się schody układam wszystko na różne sposoby i nic mi nie pasuje gdyby ktoś miał pomysł na moja niewielką łazieneczkę to będę ogromnie wdzięczna Pozdrawiam

Gratuluję mieszkania :). Jeśli bazę zrobiłaś w programie z Paradyża, to możesz mi ten plik przesłać na maila. Zaraz wyślę adres :) - coś pomyślimy, tylko napisz proszę więcej szczegółów - co planujesz (wanna, umywalka, prysznic, pralka, bidet?) i w jakich rozmiarach.

witam poświątecznie:)

Czekając na projekt małej łazienki zaczęłam znów mysleć o dużej:rolleyes:

Zwłaszcza ze na dniach powinnam zamawiać i zaliczkować kafelki.

Julianna, robiłaś mi wizualizacje tej łazienki. Masz jeszcze te wymiary? Bo mocno mnie męczy myśl, czy nie olać tamtego projektu i jednak zrobić płytki tylko tam gdzie trzeba.. wiem, wiem, za duzo mam czasu na myslenie. Ale to ostatnia chwila na to,zeby się przekonać jakby to wyglądało..

Dałabyś radę coś wymyśleć? Nie mam pojecia w jakim kolorze. Na pewno jakimś neutralnym, tylko nie wiem czy zlewającym się ze ścianą czy kontrastowym.

Dla przypomnienia, wymiary lazienki są na samym dole 109 strony, a na str 114 jest ostatnia wersja.