rutinowa żona 27.04.2012 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Julianna dziękuję Tak, mówiąc o dwóch pasach to miałam na myśli jeden na górze, drugi na dole. Czy jednak zdecydować się na jeden? Co do geberitu to w sumie w tej łazience mi jedno. To nie są jakies kontrastowe barwy, więc i z ciemnym dla mnie byloby ok. Ale jeśli zrobie ten dolny pas to na pewno dam jasny geberit i poprowadze też przez niego ten pasek. Słusznie? Ale czy wtedy ta czerwona listwa bedzie dobrze wyglądać? Bo szczerze mówiac na tej listwie mi zalezy. A przede wszystkim dzięki za opinię,ze wystarczy lampka tylko nad umywalką Bo nie jestem w stanie wyobrazic sobie rezultatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 27.04.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Z czarnymi jakoś tak ..."łaciato" Aaaaaanteeeenkaaaa! Ty widzisz co one tu wyprawiają???? :D Jojeju i matko Oczopląsu dostanę zaraz od ilości tych wersji Cóż, Rutinowa + Julianna + Szocik = WIELKA KREATYWNOŚĆ :D:D ja na razie tylko kibicuję, mam swoje mieszkanie do lekkiego ogarnięcia po instalacji szaf pax i caały tabun gości w weekend majowy. ale swietnie sobie radzicie :D A łazienka Natalii - super! Gratulacje WAm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 27.04.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) szocik - I love you Kaloryfer ( wydaje mi się ) mogłabym przenieść nad pralkę. A to gdzie ty chcesz postawić pralke???? Ja dałam właśnie grzejnik nad pralką - tylko ze pralke schowałam w szafce A czemu paski do ziemi nie są realne? Ja bym ich dała duzo ale w jednym miejscu. Wtedy fajnie wzrok przyciągają. Trochę nie moge zrozumieć tego Twojego opisu? Jak to ma wygladać - czarno-białe pasy pod samym sufitem i gdzie? Kwiaty wtedy zostaja czy likwidujemy? Co do wc dalej - nie bede cie przekonywac skoro juz masz podłaczenia, ale... mam kolejny argument - z wc bedziesz zdecydowanie czesciej korzystać niż z prysznica Edytowane 27 Kwietnia 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 27.04.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Zajrzałam jak Natalia prosiłaś ale nie bardzo jestem w temacie Szocik już wszystko pięknie rozrysowała i chyba w tej łazience niewiele można nakombinować. Jeżeli są już zrobione podłączenia to nie ma szans na zamianę brodzika z kibelkiem, chociaż ja też pewnie dałabym kibelek bliżej drzwi Może da się zrobić prysznic bez brodzika? wtedy łazienka w tej części wydawała by się większa bo nie było by podziałów i drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milady 27.04.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) Bardzo, bardzo, bardzo proszę o krytykę, rady, sugestie w sprawie biało-czarnej łazienki (Piumetta), której projekt wkleiłam dwie strony wcześniej. Podaję jeszcze wymiary:http://images41.fotosik.pl/1478/e1d4515d156b8176med.jpgDrzwi wejściowe są naprzeciwko umywalki. Edytowane 28 Kwietnia 2012 przez milady dopsianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 28.04.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 szocik - I love you Podłączenia są. Prawdę mówiąc wydaje mi się że lepiej WC schować za kominem, ostatnia wersja jest bliska ideału, paski kocham, ale do podłogi nie realne. A gdy by tak dać po 2 czarno białe paski przy suficie i nad podłogą po całym obwodzie. Za dużo tego dobrego? Zabudowę pod WC chcę pociągnąć do sufitu i nie wiem czy tam użyć paski - kto to będzie widział? Kaloryfer ( wydaje mi się ) mogłabym przenieść nad pralkę. Wtedy duże lustro ładnie by wyglądało. Gorzej by było z przeniesieniem WC do kabiny - jak przeciągnąć tę rurę odpływową przez komin, to 100 musi być albo nawet 150. Aha, dziewczyny moje kochane, to mieszkanko to kawalerka. Więc za dużo gości tam nie będzie nie zmieszczą się Jejku jesteście kochane Ok - rozumiem Twoje argumenty. Patrzysz na inne kwestie niż my - my na to by szybko załatwić sprawę pierwszej potrzeby (bo najczęściej po to zaglądasz do łazienki), a Ty na to, że wc nie jest na widoku i daje większe poczucie komfortu . Tak masz piony i nie ma sensu robić tu rewolucji. Te 3 kroki więcej do wc nie powinno stanowić problemu . Rozumiem też to, że martwisz się o sens dekorowania wc paskami, skoro i tak jest to kącik schowany za kominem i korzysta się z niego tyłem . Może lepiej pomyśleć o dekorze na ścianie na wprost wejścia? A co do pasów, to może chodzi Ci o coś podobnego jak ma Rutiowa żona? Spróbuj odpowiedzieć Szocik na pytania, to będzie mogła wprowadzić Twoje preferencje do wizualizacji . Julianna dziękuję Tak, mówiąc o dwóch pasach to miałam na myśli jeden na górze, drugi na dole. Czy jednak zdecydować się na jeden? Co do geberitu to w sumie w tej łazience mi jedno. To nie są jakies kontrastowe barwy, więc i z ciemnym dla mnie byloby ok. Ale jeśli zrobie ten dolny pas to na pewno dam jasny geberit i poprowadze też przez niego ten pasek. Słusznie? Ale czy wtedy ta czerwona listwa bedzie dobrze wyglądać? Bo szczerze mówiac na tej listwie mi zalezy. A przede wszystkim dzięki za opinię,ze wystarczy lampka tylko nad umywalką Bo nie jestem w stanie wyobrazic sobie rezultatu. Magda, moim zdaniem pas dół i góra będą dobrze wyglądały. Wówczas też tak jak myślisz geberit zrobiłabym jasny + na dole ciemny pas. Co do paska czerwonego nie potrafię odpowiedzieć. Jest subtelny, więc nie będzie dominował i powinien wyglądać ok. Poproś o te zmiany na wizualizacji i pokaż nam Jojeju i matko Oczopląsu dostanę zaraz od ilości tych wersji Cóż, Rutinowa + Julianna + Szocik = WIELKA KREATYWNOŚĆ :D:D ja na razie tylko kibicuję, mam swoje mieszkanie do lekkiego ogarnięcia po instalacji szaf pax i caały tabun gości w weekend majowy. ale swietnie sobie radzicie :D A łazienka Natalii - super! Gratulacje WAm Ooo Szefowa wróciła :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 28.04.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Bardzo, bardzo, bardzo proszę o krytykę, rady, sugestie w sprawie biało-czarnej łazienki (Piumetta), której projekt wkleiłam dwie strony wcześniej. Podaję jeszcze wymiary: http://images41.fotosik.pl/1478/e1d4515d156b8176med.jpg Drzwi wejściowe są naprzeciwko umywalki. Milady Dziękuję za rzut. Układ ok - niepokoi mnie jedynie mało miejsca między wc i ścianą. Jest 11, a powinno być minimum 20. Co do płytek, to naprawdę nie specjalizujemy się w ich rozmieszczaniu . Piszemy tylko co nam osobiście pasuje lub nie. Ogólnie Wasza łazienka wygląda w porządku. Zastanowiłabym się nad zmniejszeniem liczby dekorów, bo użyliście chyba wszystkich z kolekcji . Przez to łazienka wygląda troszkę jak smaczny torcik z kilkoma warstwami. Czego dotyczy Twój problem z oświetleniem nad lustrem? Nie wiesz jaka lampa? Czy też jakieś kwestie techniczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milady 28.04.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Julianna16 Dziękuję nie wiem jaka lampa, żeby było dobrze się malować i jakoś sensownie wyglądała;) i czy lustra na dwóch ścianach? Między umywalką a toaletą jest tak mało miejsca, co mąż chciał zrobić toaletę na szerokość jednej płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 28.04.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 A nie będzie Wam za ciasno przy tej ścianie? Spróbuj się przymierzyć do tego wc - jeśli Wam wystarczy to ok . Z tym lustrem to też się zastanawiałam, bo w sumie będzie mało widoczne od wejścia. Będzie też odbijać przeciwległą ścianę - i teraz pytanie do Was, czy zależy Wam na takim efekcie? Z lampą nie pomogę, bo jeszcze się nie rozglądałam do siebie i mam braki w orientacji . Zajrzyj może do wątku z gotowymi łazienkami. Może jakaś lampa przypadnie Ci do gustu i wtedy zapytasz już samą właścicielkę jak się sprawuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 28.04.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 A możesz jeszcze wrzucić drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milady 29.04.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 (edytowane) Poniżej rzut z drzwiami i z przesuniętą toaletą na 16 cm. http://images39.fotosik.pl/1481/cc09a354d603cb81med.jpg I jeszcze jeden projekt: z drzwiami, zmienionymi dekorami i z parawanem nawannowym: http://images46.fotosik.pl/1492/0aa888e6f0a25e70med.jpgPlanujemy taką ceramikę: http://images35.fotosik.pl/1347/aa0c52d4d3d81c41.jpghttp://images39.fotosik.pl/1480/f2b97900251c044b.jpghttp://images40.fotosik.pl/1526/f710f0fa02aeacc4.jpg Edytowane 29 Kwietnia 2012 przez milady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 29.04.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Milady - co to za umywalka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 29.04.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Dziewczyny, musiałam wyjechać na 2 dni. Odpowiadam po kolei. Pralka właśnie będzie w rogu, tam gdzie ją postawiłaś, nie będzie jednak zabudowana. To dawałoby głębokość całej zabudowy ponad 62cm-bo pralki mają ok. 59,5, a teraz gotowe szafki robią około 40cm -łatwiej wtedy korzystać z lustra. Szkoda te 20cm zabierać i tak małej łazience. Paski nie realne, bo na podłogę nie mogę dać ściennych kafli, a w tej serii podłogowe różnią się wymiarami od ściennych-musiałabym robić docinki, a tego chciałabym uniknąć W sprawie zamiany WC z prysznicem - pogadam z deweloperem czy da radę przenieść może macie rację dziewczyny. Teraz wkleję zdjęcia z salonu i baaardzo proszę jeśli to nie trudne-przenieść na moją łazienkę. Chodzi mi o pasy na górze i na dole oraz paseczki przy WC A kwiaty cóż.... boje się przedobrzyć, ale mi się one podobają!!! http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/039b3c80631bbd7d.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ba628720773c47a8.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 29.04.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 http://images42.fotosik.pl/321/3fef6cef158ee6b8m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 29.04.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 http://images39.fotosik.pl/1482/129bda7ecadbbab2m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 29.04.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Natalio - nie musisz dawac płyek na podłodze, możesz dac tylko na sciance - ale odwaznie - od gory do dołu. Wc jesli ma byc schowane to chociazby ze wzgledu na koszty - zrobiłabym cale białe - widac i tak nie bedzie. Pralki - to zalezy - jesli już masz to oczywiście kupować nie bedziesz, a jesli nie to są tez waskie - one maja chyba glebokośc ok 35 cm.Wtdy nie ma problemu z zabudowa. Natalio, a to zdjecie co wrzuciłas to z jakiejś strony jest? POdaj adres - jesli tak. Strasznie malutkie - troche nie widac jak to jest po układane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 29.04.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 http://images50.fotosik.pl/1545/03ba833b913e4f7cm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 29.04.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 zdjęcie robiłam w Cermagu swoim dziadowskim aparatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 29.04.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 To powiedz jak one są ulożone Na dole jest jedna "gruba" płytka czarna (a może 2 wąskie czarne???), potem wąska biała, potem wąska czarna? I na górze to samo? Swoją droga to niezła pstrokacizne tam zrobili - i paski i kwiatki i jeszcze szafka w jakieś zaoblone kwadraty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 29.04.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 szocik - mogę ewentualnie na pocztę ci wysłać te zdjęcia, jak podasz adres. Bo nie widzę w fotosiku opcji bezpłatnej powiększania zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts