Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Julianna dziękuję:)

Tak, mówiąc o dwóch pasach to miałam na myśli jeden na górze, drugi na dole. Czy jednak zdecydować się na jeden?

Co do geberitu to w sumie w tej łazience mi jedno. To nie są jakies kontrastowe barwy, więc i z ciemnym dla mnie byloby ok. Ale jeśli zrobie ten dolny pas to na pewno dam jasny geberit i poprowadze też przez niego ten pasek. Słusznie? Ale czy wtedy ta czerwona listwa bedzie dobrze wyglądać? Bo szczerze mówiac na tej listwie mi zalezy.

A przede wszystkim dzięki za opinię,ze wystarczy lampka tylko nad umywalką :) Bo nie jestem w stanie wyobrazic sobie rezultatu.

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z czarnymi jakoś tak ..."łaciato"

Aaaaaanteeeenkaaaa! Ty widzisz co one tu wyprawiają???? :D :D :D

Jojeju i matko :)

Oczopląsu dostanę zaraz od ilości tych wersji :D

Cóż, Rutinowa + Julianna + Szocik = WIELKA KREATYWNOŚĆ :D:D:D

ja na razie tylko kibicuję, mam swoje mieszkanie do lekkiego ogarnięcia po instalacji szaf pax i caały tabun gości w weekend majowy.

ale swietnie sobie radzicie :D:D

A łazienka Natalii - super! Gratulacje WAm :D

szocik - I love you

Kaloryfer ( wydaje mi się ) mogłabym przenieść nad pralkę.

A to gdzie ty chcesz postawić pralke????

Ja dałam właśnie grzejnik nad pralką - tylko ze pralke schowałam w szafce :D

A czemu paski do ziemi nie są realne? Ja bym ich dała duzo ale w jednym miejscu. Wtedy fajnie wzrok przyciągają.

Trochę nie moge zrozumieć tego Twojego opisu?

Jak to ma wygladać - czarno-białe pasy pod samym sufitem i gdzie? Kwiaty wtedy zostaja czy likwidujemy?

Co do wc dalej - nie bede cie przekonywac skoro juz masz podłaczenia, ale... mam kolejny argument - z wc bedziesz zdecydowanie czesciej korzystać niż z prysznica ;)

Edytowane przez szocik

Zajrzałam jak Natalia prosiłaś ale nie bardzo jestem w temacie :oops: Szocik już wszystko pięknie rozrysowała i chyba w tej łazience niewiele można nakombinować. Jeżeli są już zrobione podłączenia to nie ma szans na zamianę brodzika z kibelkiem, chociaż ja też pewnie dałabym kibelek bliżej drzwi ;) Może da się zrobić prysznic bez brodzika? wtedy łazienka w tej części wydawała by się większa bo nie było by podziałów i drzwi.

Bardzo, bardzo, bardzo proszę o krytykę, rady, sugestie w sprawie biało-czarnej łazienki (Piumetta), której projekt wkleiłam dwie strony wcześniej. Podaję jeszcze wymiary:

http://images41.fotosik.pl/1478/e1d4515d156b8176med.jpg

Drzwi wejściowe są naprzeciwko umywalki.

Edytowane przez milady
dopsianie

szocik - I love you

Podłączenia są. Prawdę mówiąc wydaje mi się że lepiej WC schować za kominem, ostatnia wersja jest bliska ideału, paski kocham, ale do podłogi nie realne.

A gdy by tak dać po 2 czarno białe paski przy suficie i nad podłogą po całym obwodzie. Za dużo tego dobrego?

Zabudowę pod WC chcę pociągnąć do sufitu i nie wiem czy tam użyć paski - kto to będzie widział?

Kaloryfer ( wydaje mi się ) mogłabym przenieść nad pralkę. Wtedy duże lustro ładnie by wyglądało. Gorzej by było z przeniesieniem WC do kabiny - jak przeciągnąć tę rurę odpływową przez komin, to 100 musi być albo nawet 150.

Aha, dziewczyny moje kochane, to mieszkanko to kawalerka. Więc za dużo gości tam nie będzie :) nie zmieszczą się ;)

Jejku jesteście kochane

Ok - rozumiem Twoje argumenty. Patrzysz na inne kwestie niż my - my na to by szybko załatwić sprawę pierwszej potrzeby (bo najczęściej po to zaglądasz do łazienki), a Ty na to, że wc nie jest na widoku i daje większe poczucie komfortu :). Tak masz piony i nie ma sensu robić tu rewolucji. Te 3 kroki więcej do wc nie powinno stanowić problemu :).

Rozumiem też to, że martwisz się o sens dekorowania wc paskami, skoro i tak jest to kącik schowany za kominem i korzysta się z niego tyłem ;). Może lepiej pomyśleć o dekorze na ścianie na wprost wejścia?

A co do pasów, to może chodzi Ci o coś podobnego jak ma Rutiowa żona?

Spróbuj odpowiedzieć Szocik na pytania, to będzie mogła wprowadzić Twoje preferencje do wizualizacji :).

Julianna dziękuję:)

Tak, mówiąc o dwóch pasach to miałam na myśli jeden na górze, drugi na dole. Czy jednak zdecydować się na jeden?

Co do geberitu to w sumie w tej łazience mi jedno. To nie są jakies kontrastowe barwy, więc i z ciemnym dla mnie byloby ok. Ale jeśli zrobie ten dolny pas to na pewno dam jasny geberit i poprowadze też przez niego ten pasek. Słusznie? Ale czy wtedy ta czerwona listwa bedzie dobrze wyglądać? Bo szczerze mówiac na tej listwie mi zalezy.

A przede wszystkim dzięki za opinię,ze wystarczy lampka tylko nad umywalką :) Bo nie jestem w stanie wyobrazic sobie rezultatu.

Magda, moim zdaniem pas dół i góra będą dobrze wyglądały. Wówczas też tak jak myślisz geberit zrobiłabym jasny + na dole ciemny pas. Co do paska czerwonego nie potrafię odpowiedzieć. Jest subtelny, więc nie będzie dominował i powinien wyglądać ok. Poproś o te zmiany na wizualizacji i pokaż nam :)

Jojeju i matko :)

Oczopląsu dostanę zaraz od ilości tych wersji :D

Cóż, Rutinowa + Julianna + Szocik = WIELKA KREATYWNOŚĆ :D:D:D

ja na razie tylko kibicuję, mam swoje mieszkanie do lekkiego ogarnięcia po instalacji szaf pax i caały tabun gości w weekend majowy.

ale swietnie sobie radzicie :D:D

A łazienka Natalii - super! Gratulacje WAm :D

Ooo Szefowa wróciła :D :D :D

Bardzo, bardzo, bardzo proszę o krytykę, rady, sugestie w sprawie biało-czarnej łazienki (Piumetta), której projekt wkleiłam dwie strony wcześniej. Podaję jeszcze wymiary:

http://images41.fotosik.pl/1478/e1d4515d156b8176med.jpg

Drzwi wejściowe są naprzeciwko umywalki.

Milady

Dziękuję za rzut. Układ ok - niepokoi mnie jedynie mało miejsca między wc i ścianą. Jest 11, a powinno być minimum 20.

Co do płytek, to naprawdę nie specjalizujemy się w ich rozmieszczaniu :). Piszemy tylko co nam osobiście pasuje lub nie.

Ogólnie Wasza łazienka wygląda w porządku. Zastanowiłabym się nad zmniejszeniem liczby dekorów, bo użyliście chyba wszystkich z kolekcji :). Przez to łazienka wygląda troszkę jak smaczny torcik z kilkoma warstwami.

Czego dotyczy Twój problem z oświetleniem nad lustrem? Nie wiesz jaka lampa? Czy też jakieś kwestie techniczne?

A nie będzie Wam za ciasno przy tej ścianie? Spróbuj się przymierzyć do tego wc - jeśli Wam wystarczy to ok :).

Z tym lustrem to też się zastanawiałam, bo w sumie będzie mało widoczne od wejścia. Będzie też odbijać przeciwległą ścianę - i teraz pytanie do Was, czy zależy Wam na takim efekcie?

Z lampą nie pomogę, bo jeszcze się nie rozglądałam do siebie i mam braki w orientacji ;). Zajrzyj może do wątku z gotowymi łazienkami. Może jakaś lampa przypadnie Ci do gustu i wtedy zapytasz już samą właścicielkę jak się sprawuje :).

Poniżej rzut z drzwiami i z przesuniętą toaletą na 16 cm.

http://images39.fotosik.pl/1481/cc09a354d603cb81med.jpg

I jeszcze jeden projekt: z drzwiami, zmienionymi dekorami i z parawanem nawannowym:

http://images46.fotosik.pl/1492/0aa888e6f0a25e70med.jpg

Planujemy taką ceramikę:

http://images35.fotosik.pl/1347/aa0c52d4d3d81c41.jpg

http://images39.fotosik.pl/1480/f2b97900251c044b.jpg

http://images40.fotosik.pl/1526/f710f0fa02aeacc4.jpg

Edytowane przez milady

Dziewczyny, musiałam wyjechać na 2 dni. Odpowiadam po kolei.

Pralka właśnie będzie w rogu, tam gdzie ją postawiłaś, nie będzie jednak zabudowana. To dawałoby głębokość całej zabudowy ponad 62cm-bo pralki mają ok. 59,5, a teraz gotowe szafki robią około 40cm -łatwiej wtedy korzystać z lustra. Szkoda te 20cm zabierać i tak małej łazience.

Paski nie realne, bo na podłogę nie mogę dać ściennych kafli, a w tej serii podłogowe różnią się wymiarami od ściennych-musiałabym robić docinki, a tego chciałabym uniknąć ;)

W sprawie zamiany WC z prysznicem - pogadam z deweloperem czy da radę przenieść może macie rację dziewczyny.

Teraz wkleję zdjęcia z salonu i baaardzo proszę jeśli to nie trudne-przenieść na moją łazienkę. Chodzi mi o pasy na górze i na dole oraz paseczki przy WC

A kwiaty cóż.... boje się przedobrzyć, ale mi się one podobają!!!

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/039b3c80631bbd7d.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ba628720773c47a8.html

Natalio - nie musisz dawac płyek na podłodze, możesz dac tylko na sciance - ale odwaznie - od gory do dołu.

Wc jesli ma byc schowane to chociazby ze wzgledu na koszty - zrobiłabym cale białe - widac i tak nie bedzie.

Pralki - to zalezy - jesli już masz to oczywiście kupować nie bedziesz, a jesli nie to są tez waskie - one maja chyba glebokośc ok 35 cm.Wtdy nie ma problemu z zabudowa.

Natalio, a to zdjecie co wrzuciłas to z jakiejś strony jest? POdaj adres - jesli tak. Strasznie malutkie - troche nie widac jak to jest po układane :(