Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Daniel - mnie się ostatnia wizualizacj podoba. Faktycznie złagodzenie kontrastów pomogło. Rozumiem, że za umywalką będzie taki sam dekor z mozaiką, a to co widać na wizualce, to po protstu rozmazanie.

P.S. w pokazanej przez Ciebie wizualce powyżej, ja wyrzuciłabym dekor z wnęki nad WC. Resztę bym zostawiła - czyli w sumie jeden dekor na całości i dwa odcienie płytki bazowej :D I wystarczy :D

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Umywalka jest narożna, oryginalnie można dokupic do niej szafke z drewna, ja jednak wolę ja zabudować (wtedy za umywalką nic nie potrzeba) lub nawet bardziej zrobić półkę po łuku z tej samej mozaiki. I wtedy jeśli tył byłby cokolwiek widoczny można tam dać dekor + mozaika a jeśli nie to poprostu jasna płytka bazowa.

Jolarda - pozwolę sobie wkleić Twoje zdjęcia - u mnie nie było ich na komputerze widać

12.jpg

9.jpg

12%20%28Kopiowanie%29.jpg

Dla mnie projekt ma zbyt dużo kształtów i elementów oraz nie ma zamkniętej powierzchni do przechowywania. Ja osobiście na pewno zrezygnowałabym z pólek otwartych z boku w tej formie, zrobiła zamknięte szuflady pod umywalką (chociaż jeśli to faktycznie tylko lazienka goscinna, to moze niekoniecznie, bo nie musisz nic tu przechowywać w zasadzie.

Pomysł z obudową geberitu wchodzącą na lustro też jest jak dla mnie zbytkiem dobrobytu

Oczywiśćie wszystko zależy od Twoich upodobań i gustu :D. Niech Ci tylko projektant wyrzuci tego kwiatka z WC (chyba ze bedzie faktycznie tam stał u Ciebie )a postawi kilka kosmetyków i powiesi ręczniki na śćianach. Zobaczysz czy efekt Ci się spodoba.

Edytowane przez Aantenka

Beata Weronika, brakuje mi kilku wymiarów - oznaczyłam je literami.

http://images35.fotosik.pl/1403/6e81ba268bab36c7med.jpg

Wrocilam do swiata zywych po urodzeniu mojego pierwszego dziecka :) i pobycie w szpitalu z zołtaczka ... Ale juz jestem.

A=112; B - nie ma, szklane drzwi beda do konca sciany, C=205 cm D=70 cm

Beata Weronika - a myslałas o takim ustawieniu?

beata%2520weronika%25203.JPG

Fajnie to zrobilas :) Kurcze, czemu ja taka zdolna nie jestem? Wanna ma byc wolnostojaca wiec bedzie troche bardziej wyeksponowana przy ustawieniu z wersji mojej. Chociaz mam co do tego caly czas watpliwosci - czy wanna wolnostojaca jest funkcjonalna? No i z drzwiami szklanymi i wc przy nich byloby jednak chyba niekomfortowo korzystac z wc :) Po drugie maz mowi ze sie nie da :( Nie ma w tym miejscu rury. A czemu nie to ustawienie moje nie widzi Ci sie?

Dziewczyny ech... muszę zamawiać kafle- a tu rozterek cała masa. Boje się, że moje paski mi się szybko znudzą ;)

Powracam do pierwotnego pomysłu całej łazienki na biało ( nuuudno, ale trudno) z czarnymi detalami ( ramki, oświetlenie itd.)

Ale szociku kochany proszę cię zrób mi ostatnią ( przyrzekam:)) wizualizację.

Na centralnej ścianie fototapeta Wenecja, o taka np.

http://www.papeterie.com.pl/74-obrazki-wenecja/695-gondole-autor-jolanta-czernecka.jpg

A podłoga w szachownicę czarno-białą wymiarem 45/45. Reszta jak na bazie-biało. http://forum.muratordom.pl/images/smilies/hug.gif

Witam

Poniżej wizualizacja małej łazienki (1,8 x 1,6m po podłodze) w kilku wariantach, na płytkach paradyża z kolekcji amaltea/purio.

Co wg was tu nie pasuje? Zastanawiam się czy użyc dekorów/mozaiki w graficie czy srebrne.

Czy posadzke zrobic na biało czy grafit.

Jak umiescic lustro? niżej/wyżej, czy może zrobic wyższe.

Który z wariantów wg was jest najlepszy?

Tez zdecydowałam sie na te seriie płytek ale totalnie nie wiem jak je rozmieścic w małej łazience. nie mam kompletnie pomysłu :(. w jakim programie robiłas te wizualizacje?

Prosze bardzo :)

wersja z szachowniacą:

natalia%252016.JPG

i z szara podłogą...

natalia%252017.JPG

Ooo super :D

Zdecydowanie bardziej mi się podoba niż paski i kwiatki ;).

Szachownica ekstra, ale sama wybrałabym szarą podłogę :).

Edytowane przez julianna16

julianno16 - dziękuję, chyba zakochałam się w tej wersji z szachownicą. Dziękować, dziękować i całować szocika :)

Zastanawiam się czy nie dać kafli tylko w kabinie prysznicowej, a resztę pomalować na biało dobrą farbą, np. Parą....

No i czy te fronty nie byłyby lepsze??

http://img.megastore.pl/gallery/353623/5907546810894_PM_medium.CA24E7A6-4F4E-4E94-907B-0A96D342B8BE.jpg

Edytowane przez Natalia Stanko

Natalia - przy szarej podłodze - czarna szafka wyglądałaby bajecznie! W tedy rama lustra też czarna. Myślę że przy podlodze w szachownicę też nie będzie źle, nie wiem tylko czy "nie za dużo szczęścia na raz". Przy szachownicy blat przy szafce mógłby być czarny a szafka jak na wizu biała.

channel8

tylko u mnie na pewno będą szafki z Elity z ceramiczną umywalkąstawianą na blacie tak jak na ostatnim zdjęciu, model kwadro lub serenity ma takie wymiary jak potrzebuję-100 i 80,do tego można dokupić blat. Już nie poprawiałam szocika - bo głupio mi......

O tym szczęściu na raz - a jak mi się znudzi tapeta i ją zerwę - CO MI POZOSTANIE? Szara podłoga? A szachownica będzie w sam raz. Bo ja myślę, że mi się znudzi ta tapeta, i za jakiś czas pójdzie precz. Ale ze tapety nie są drogie, to nie będzie żal...

Natalio, przy opcji z szachownicą nie robiłabym czarnych frontów szafek, ewentualnie czarny blat, ale taki jest trudny w utrzymaniu.

Może pomiędzy lustrem, a blatem pomalować na czarno, albo położyć czarne płytki, albo czarno białą mozaikę?:rolleyes:

Tutaj zmodyfikowana wersja szocika

http://foto3.m.onet.pl/_m/8f67961763295d0a50a0a2ba49013feb,21,19,0.jpg

Przy wersji z szarymi płytkami czarne fronty będą pasować, ale wtedy uwydatni się biel tej pralki. Chyba, że kupiłabyś specjalnie pralkę do zabudowy...

Edytowane przez Magda 34