Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Natalko zdecydowanie - 2 - jest proporcjonalnie, wieża jest u góry ( a nie tak jak w 3 kończy się gdzieś ledwo za połową ściany ) - rysunek jest dobrze rozłożony :yes:

świetny pomysł :yes:

Byłam tu kiedyś - ale nie pisałam bo wszystko było już uzgodnione :) - tak mi sięwtedy wydawało :lol2: - ale była mowa o pasach? zmieniłaś koncepcję ? czy pasy zostają pod prysznicem?

Śliczna ta łazienka :yes: - i nie żałuj "naszych" płytek bo pomysł na tą ścianę jest GENIALNY :yes:

dziewczynki oceńcie prosze waszym fachowym okiem

Amazonka22 moje oko może nie fachowe, ale się wypowiem :D:D

Jeśli chodzi o ustawienie sprzętów, to sama piszesz, że już nic nie zdziałasz. Zastanowiłabym się nad sugestią julianny i ewentualnie dała płytszą pralkę, ale tylko ze względów praktycznych, żeby było luźniejsze przesjście. Może zastanowiłabym się, nad lokalizacją umywalki - teraz jest odrobinę przesunięta. Robi się dzieki temu więcej miejsca na wejściu oraz miejsce na ręczniki (albo nawet slupek wiszący, jeśłi okaże się potrzebny) ale może jednak wygodniej byłoby, gdyby była na środku. To natomiast już wasza decyzja.

Natomiast niezależnie od tego sam projekt uważam jest udany - współczesna łazienka w klasycznym wydaniu :D Na pewno warto byłoby tak jak pisali poprzednicy wyrównać wnękę w której jest WC ze ścianą prysznica. (i Mnie osobiście wnęczka w prysznicu nie przeszkadza). Dalsze zmiany projektu zgodnie ze wskazówkami Agnieszki sprawiłyby może, że łazienka stałaby się bardziej nowoczesna, ale to co jest, jest jak najbardziej przyjemne dla oka :D

Mnie akurat rozłożenie płytek całkiem się podoba i może zrobienie ciemnej ściany na całości na wprost wejśćia poprawiłaby proporcje, ale z drugiej strony ciemna ściana pewnie musiałaby być w płytce bazowej (żeby się nie zrujnować finansowo na dekorach) a z drugiej zaciemniłaby łazienkę. Tak jak jest moim zdaniem jest fajnie, tylko dla zachowania spójności faktycznie położyłabym dekor kwiatowy między lustrem a umywalką. I ja osobiście wcale nie dawałabym mozaiki naokoło lustra, bo zrobi się jej za duzo. W aktualnym projekcie ten pas, który jest pod lustrem wygląda fajnie, nawiązuje do "pasa" dekoru na tle którego stoi WC.

Edytowane przez Aantenka

No to spowiadam się ( normalnie podwątek tu swój zrobiłam ;))

Zamówione, zapłacone płytki Marazzi 15/15 seria Architettura- są śliczne, nie wyglądają na basenowe, absolutnie nie, chyba bardziej te Rako kojarzyły mi się z basenem. Podłoga też będzie z płytek 15/15 Marazzi seria Citto.

Szarlotka jest taki myk- pralki do zabudowy są głębokie, serio. Ja wszystko przerobiłam i też uważam, że projekt Agnieszki G.jest idealny do mojej łazienki. Absolutnie polecam Agusię -100% zadowolenia, tylko nie zawalajcie ją robotą, bo dziewczyna będzie mi resztę projektować ;)

Dziękuję kochani za wszystkie pozytywne opinie ( a od kfiatków zaczynałam, paski się przewinęły :))

Na pewno wkleję zdjęcia gotowej łazienki, ale to sierpień. Gdyż nadruk ze względu na urlop ( właścicieli) będzie wykonany dopiero pod koniec lipca.

Cmok

słuchajcie powiem jak mi to zrobią.

Bo już mają problemy z terminami ( nawał zleceń, ja gdzieś pochwaliłam się :() I dla mnie termin już przeniesiony na koniec lipca.

Madzia-nie, zamówiłam na Chełmońskiego, tam urzęduje właściciel i wytargowałam cenę, że palce lizać. Niektórzy Rako w tej cenie sprzedają :)