Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję za odpowiedzi, myślę teraz intensywnie nad modyfikacją wersji nr 1. Blat nad pralką na całą szerokość łazienki wydaje się być bezproblemowy, pod nim mogłoby być miejsce na ręczniki i całą chemię. Zastanawiam się, czy całkowicie zamykać pralkę i piecyk. Przy bliskim sąsiedztwie pralki z kibelkiem w grę wchodziłyby drzwi przesuwne albo żaluzjowe. Czytałam gdzieś, że to pierwsze rozwiązanie nie jest polecane, gdyż prowadnice mogą stanowić problem przy awarii pralki (blokowałyby odpływ, utrudniały wyciągnięcie maszyny). Drzwi żaluzjowe byłyby praktyczniejsze, ale nie wiem, czy nie będą wyglądać jak "z innej parafii", przy założeniu, że wszystkie powierzchnie chciałabym mieć w miarę gładkie...

Kombinuję cały czas, jak wymodzę jakąś wizję, to przedstawię Wam do zaopiniowania :)

Witam wszystkich łazienkowych Specjalistów

Liczę na Waszą pomoc w takiej sprawie...

Już od kilku tygodni sen mi z powiek spędza kwestia wyboru kafelek do malutkiej łazienki bez okna. Ustawienie elementów musi zostać jak jest, bo już tak są przygotowane podłączenia - z resztą za wiele i tak by się pewnie tutaj nie zdziałało. Ale nie o tym...

Łazienka wygląda tak: CLX-3180_20120720_00294601.jpg Przepraszam, za mało profesjonalny rysunek, ale każdy orze jak może... :p

Drzwi będą przesuwne, więc nie zabiorą przestrzeni wewnątrz. Cała wnęka od drzwi po prawj stronie to będzie prysznic. Wypustka na 50 cm szeroka, w lewym górnym rogu to stelaż dolnopłuku.

Do tej pory myślałam o położeniu na całości łazienki mozaiki Hot Melting z Castoramy - białej z perłową poświatą. A do tego gdzieniegdzie wlepione pojedyncze kostki tej samej mozaiki w kolorze czarnym i wstanienie jakiegoś dekoru przy umywalce i pod prysznicem, ale na sam ten dekor, też nie specjalnie mam pomysł...

CLX-3180_20120720_00321904.jpg

Czarny Hot Melting wygląda tak: 429851.jpg Z tym, że tak jak na rysunku, czarny byłby tylko nielicznym dodatkiem do białego.

Intuicyjnie wydaje mi się, że biały do takiej łazienki byłby najlepszy, ale ostatnio znalazłam świetną kolekcję z Tubądzina: Braid z pięknym dekorem: tubadzin-braid2.750.450.s.jpg i też mnie kusi...

Prośba i pytanie: czy możecie pomóc zaaranżować i ubrać w kafle tą łazienkę. Nie upieram się przy bieli, ani tym Tubądzinie (boję się, że ta kolekcja może być zwyczajnie "za ciężka" do takiej małej łazienki) - tylko podzieliłam sie moimi pomysłami, ale też sama nie do końca jestem do nich przekonana. Nie przejdzie tylko u mnie żaden odcień brązu czy beżu, bo po porzednich łazienkach mam ich zwyczajnie dosyć...

2b3fd8c30b819953.jpg

Płytki są Navona, lub może być coś w kolorze trawertynu 30/60 cała łazienka w płytkach ale nie do samej góry

liczyłam tak ew. 7 płytek x 30= 210 do wysokości drzwi mniej-więcej.

Wklejam obrazek z Tommka który mnie zainspirował.

Umywalka będę miała wpuszczana. Zdecydowałam się na płytki brodzik.

Wczoraj wykonawcza mi pokazał o co mu chodzi.

Wydziałam wykonany przez niego i wygląda super.

Meble pod umywalki i nad sedesu brązowe(drewno) jak ten pasek dekoracyjni.

Lustro będzie tylko nad umywalka (centralnie) w ramce drewnianej .

Pierwotnie myślałam o wariancje 1-dwa paski jak u Tommka poziomo.

2 wariant dostałam radę że może 1 pasek ale szerszy też poziomo.

3 wariant że lepiej podkreślić w pionie paskami prysznic-ale tutaj jestem bezradna i się błąkam jak dziecko.

Może jak zobaczę to mi przymówi do rozsądku.

f232e10f651990ba.jpg

Witajcie,

ja tu nowa. Chciałam zasięgnąć opinii o moim projekcie WC. Płytki już kupione:

-biały połysk 25x33,3

-mozaika szklana mix fioletowy 30x30 (12 kwadracików w rzędzie)

-gres grafitowy matowy

farba nad płytkami jeszcze nie kupiona, zastanawiam się jeszcze nad kolorem. Pomóżcie. Najpierw myślałam o jasnym fiolecie nawiązującym do mozaiki, ale na wizualizacji wygląda to dość monotonnie. Chyba lepsza zieleń, no nie? Ładnie by korespondowała z zielonymi dodatkami.

W ogóle co myślicie o aranżacji?

http://img4.imageshack.us/img4/3516/img20120717085626.jpg

IMG_20120717_085626.jpg

IMG_20120718_111003.jpg

WC2.jpg WC3.jpg

WCfiolet.jpg

Edytowane przez koziolowa

Już widzę, w prysznicu na ścianę będą te same płytki 30/60.

Na dole brodzik 80/100. I jeszcze problem jak paski zrobić pionowe pasy tam.

Liczyłam że od ściany pasek-płytka60-pasek jakoś się zmieści jak zakończyć?

Połączyć poziomo czy nie?

Jeszcze te meble jak możesz zmień na brązowe.

Kozolowa, ja tam też nowa i się nie znam i tylko pytam.

Nie wiem jak finansowo, ale pokaż jak to wygląda z trzema kwadracikami razem zamiast jednego.

Ten zielony nie-do niczego nie nawiązuję. Podoba mi się to różowo-fioletowe.

(Widzisz jaka mądra jak radzi innym dawać a swoje nie potrafi zrobić)

Koziolowa - zieleń dla mnie odpada mimo ze lubie ten kolor. Jakoś tak się zrobiło... No nie podoba mi się i tyle. Ale ten róż średnio mi pasi - może i byłby ok, gdyby był jaśniejszy. A możesz mi wrzucić wymiary wc to sama pokombinuję z układaniem płytek i kolorów - ja nie umiem doradzać jak sama sobie tego nie rozrysuje - tu roboty dużo nie ma więc moge pokombinować.

I jeszcze mam kilka pytan

Po pierwsze - wc bedzie stojący - czy innych nie było w programie?

A po drugie - szafka jest niezbędna? - jakos lepiej by mi tu wyglądała umywalka wisząca.

Wszystko ok. Rozpatruję 2 warianty.

1 Wariant -właśnie tak poziomo jak u Tomka.

Meble w kolorze pasków, umywalka wpuszczana w blat.

Pralka będzie schowana w środku.

Lustro tylko nad umywalką w brązowej ramce.

Nad sedesem też brązowa szafka.

2 Wariant-paski pionowe podkreślające prysznic (zamiast pozomych).

Meble i lustro zostają jak poprzednio.

Edytowane przez pytanie6

Oooo…super już widzę. Dziękuje, dziękuję…..:)

Nigdy nie myślałam i nie wdziałam takie dodatkowe paseczki przy prysznicu. Nawet są wesołe do pewnego stopnia:)

Tylko ten grzejnik on jest taki sam biały i jest 60/120 już jest nie do ruszenia i zamontowany na ściankę

Obok drzwi czyli naprzeciwko baterii prysznicowej.