pytanie6 23.07.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 No właśnie, co do pionowych podkreślających prysznic nie mam bladego pojęcia jak to zrobić.Tutaj proszę o pomoc i twojego doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa12 23.07.2012 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Witam, od jakiegoś czasu podziwiam Wasze łazienki a szczególnie Twoje projekty szocik - i jestem pod wrażeniem. Oczywiście jak wszyscy inni na tym forum mam ten sam problem - projekt łazienki. Mam dziwne, nietypowe pomieszczenie na łazienkę - ale chyba da się ustawić tu coś. Pomieszczenie jest na poddaszu czyli ze skosem. Wymiary: Wygląda to mniej więcej tak: Może ktoś mi pomógłby mi w aranżacji ścian i dał jakiś pomysł na rozmieszczenie: umywalki, wanny, sedesu i prysznica. W rogu 123x103 mogę tylko jedynie pralkę postawić - może ją zamknę drzwiami przesuwnymi. Płytki które najbardziej mi się podobają to vulcano pilch. - ale jeszcze całkiem nie zdecydowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 23.07.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 (edytowane) ewa12 - dziekuje za miłe słowa na początek - ciekawa ta Twoja łazienka Podaj tez wysokość scianki kolankowej to cos spróbujemy wykombinować Pytanie6 - ja doswiadczenie mam bardzo malutkie Projektowaniem, a wlasciwie to zbyt dumnie to brzmi - moze lepiej ukladaniem płytek i ustawianiem sprzetów interesuje sie od jakis 8 miesiecy czyli mniej więcej od momentu kiedy kupilismy dom :) Do tego paski i beze.... no nie moja bajka, zwłaszcza dekory Moje lazienki są bez dekorów. Gdybym miała twoja łazienkę zrobic po swojemu(ale w bezach) to poszłabym bardziej w tym kierunku (tylko szafki zrobiłabym jasniejsze,.. a może nawet ... białe...) Podłoga jakies płytki drewnopodobne, albo inne bezowe, ściany białe, do tego fototapeta w sepii - jak sugerowała Elfir. Fototapet jest mnóstwo i można wybrac cos naprawdę fajnego. Moja ulubiona sepiowa tapeta to ta: http://wl.static.fotolia.com/jpg/00/03/82/13/400_F_3821310_QhKFJbcpnT9QLrJv86jjYu043F84ilNy.jpg Edytowane 23 Lipca 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa12 23.07.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Wanna, prysznic WC, jedna umywalka- to wszystko.Ścianka kolankowa-110 jest na ścianie 306 cm - tam też będzie okno dachowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 23.07.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Ewa ależ zakręcona ta Twoja łazienka, a to skos, a to wnęka Nic mądrzejszego wymyslec mi się nie udało - może dziewczyny jeszcze jakoś to uporządkują We wnekę pod skosem wg mnie może iść tylko pralka, ale zeby trochę "uspokoic" to kanciate pomieszczenie odgrodziłabym ją jakimiś drzwiami, roletą albo sama nie wiem czym od reszty łazienki. Pod skos można jeszcze wrzucic wanne - w pierwszej chwili dałam tam wanne prostokątną, ale zrobiły sie kolejne "schodki" . Do wnęki obok drzwi wrzuciłam prysznic i wc. Wc musi byc najkrótsze jak się da - przy muszli 50 cm wejscie pod prysznic ma ok 65cm - nie wiem jakich jesteście gabarytów, ale powinno byc wystarczające. To tyle - krytykujcie - poprawiajcie - ja mogę przestawiac na wizualce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koziolowa 24.07.2012 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Koziolowa - zieleń dla mnie odpada mimo ze lubie ten kolor. Jakoś tak się zrobiło... No nie podoba mi się i tyle. Ale ten róż średnio mi pasi - może i byłby ok, gdyby był jaśniejszy. A możesz mi wrzucić wymiary wc to sama pokombinuję z układaniem płytek i kolorów - ja nie umiem doradzać jak sama sobie tego nie rozrysuje - tu roboty dużo nie ma więc moge pokombinować. I jeszcze mam kilka pytan Po pierwsze - wc bedzie stojący - czy innych nie było w programie? A po drugie - szafka jest niezbędna? - jakos lepiej by mi tu wyglądała umywalka wisząca. Dzięki wszystkim za rady. Już wyjaśniam pytania. rozmiar płytek: gres na podł: grafit, 33,3 X 33,3 płytki białe : 33,3 X 25 Mozaika szklana fioletowy mix w palecie 30x30 (12 rzędów) WC stojące ponieważ mąż bardzo boi się zabudowanych mechanizmów. Nie chce mieć później ewentualnego prucia w razie awarii. Zresztą już kupione więc nie ma co zmieniać. Szafka pod umywalkę konieczna, bonieważ od tej umywalki pod spodem idzie podłączenie do pralki, która jest za ścianą. A miejsce na przechowywanie tez się przyda. Paski nad WC nie miały byc paskami ...miały być zwykłą mozaiką mix, ale nie znalazłam niczego w tym kolorze, tylko listwy, które zrobiły paski Aaa... wymiary to 130x75 wys. 2,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddaaiissyy 24.07.2012 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Czesc !! to i ja podrzucę wizualizację łazienek. Szara to dolna, jasna to górna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddaaiissyy 24.07.2012 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddaaiissyy 24.07.2012 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Łazienka górna wersja z płytkami na scianie - w formie dekoru płytka Porcelanosa - Ona natural http://www.porcelanosa.com/resource/revestimiento/ceramica/Ona-Natural---Montana-Cot-VENIS.jpg http://deco.journaldesfemmes.com/salle-de-bains/nouveautes-salle-de-bains-2012/image/porcelanosa_ona-madagascar-beige-bassdef-deco-salle-de-bains-1129741.jpg?1330971461 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddaaiissyy 24.07.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 c.d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddaaiissyy 24.07.2012 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddaaiissyy 24.07.2012 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 a teraz zamiast płytek - sciana z lustrami pomalowana na biało - po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddaaiissyy 24.07.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.07.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Co do łazienki z drewnem to najbardziej podoba mi sie ta białą scianą i lustrem, ta z płytkami jest jeszcze ok, kompletnie nie podoba mi sie ostatnia. (ale to rzecz gustu, wiec nie wiem czy powinnaś sie sugerowac ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koziolowa 24.07.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 (edytowane) Jestem znowu. Wrzucam łazienkę. Płytki dokładnie te same. Jako żem początkująca, plan zrobiony nieprofesjonalnie. N.p. w lewym rogu są rury, dlatego umywalka jest już namaksiarsko przesunięta, mimo, że na zdjęciu jest przerwa... Wymiary łazienki: 184x 303. umywalka i kabina już kupione, więc nie ma co zmieniać. Jedynie proszę o pomoc w ułożeniu płytek. http://img198.imageshack.us/img198/8659/azienka1.png http://img138.imageshack.us/img138/8659/azienka1.png http://img207.imageshack.us/img207/2927/azienkalustro.png http://img838.imageshack.us/img838/8370/azienka2.png http://img268.imageshack.us/img268/3255/azienka5.png http://img839.imageshack.us/img839/3251/azienkazgory.png http://img51.imageshack.us/img51/9963/azienkascianabateria.png Tej baterii na białej ścianie NIE MA , tylko była w zestawie z kabiną i nie umiałam tego wyciąć. Z paskami podobnie jak w przypadku WC: to będzie zwykły mix mozaikowy, tylko nie miałam takiej mozaiki w bibliotece. Z lewej str. umywalki są rury, a przed rurami prawdopodobnie jeszcze zrobię półeczki, żeby wykorzystać całą wnękę. Będę wdzięczna za komentarze i pomysły. Edytowane 24 Lipca 2012 przez koziolowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddaaiissyy 24.07.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Co do łazienki z drewnem to najbardziej podoba mi sie ta białą scianą i lustrem, ta z płytkami jest jeszcze ok, kompletnie nie podoba mi sie ostatnia. (ale to rzecz gustu, wiec nie wiem czy powinnaś sie sugerowac ) Mnie ostatnia również w ogole sie nie podoba, ale poddałam Waszej ocenie kilka wersji Ciągle bije się z myślami, czy biała sciana czy płytki... Wanna chyba okrągła fajniejsza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa12 24.07.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Ewa ależ zakręcona ta Twoja łazienka, a to skos, a to wnęka Nic mądrzejszego wymyslec mi się nie udało - może dziewczyny jeszcze jakoś to uporządkują We wnekę pod skosem wg mnie może iść tylko pralka, ale zeby trochę "uspokoic" to kanciate pomieszczenie odgrodziłabym ją jakimiś drzwiami, roletą albo sama nie wiem czym od reszty łazienki. Pod skos można jeszcze wrzucic wanne - w pierwszej chwili dałam tam wanne prostokątną, ale zrobiły sie kolejne "schodki" . Do wnęki obok drzwi wrzuciłam prysznic i wc. Wc musi byc najkrótsze jak się da - przy muszli 50 cm wejscie pod prysznic ma ok 65cm - nie wiem jakich jesteście gabarytów, ale powinno byc wystarczające. To tyle - krytykujcie - poprawiajcie - ja mogę przestawiac na wizualce Dzięki szocik - fajnie to wymyśliłaś - ten pomysł z WC jest godny przemyślenia - w moich pomysłach miałam go na przeciw drzwi -pod oknem dachowym. Tu jest fajnie schowany. Gdybyś mogła wrzucić te wizualkę. Ciekawa jestem jak pokombinowałaś z płytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.07.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Ewa12 płytek na razie nie układałam, bo nie wiedzialam czy Ci się układ wogóle spodoba. WC pod skosem to nie jest chyba najlepszy pomysł - musiałabys go odsunąć od skosu, zeby wygodnie stanąć. Pytanie gdzie masz podlaczenia? czy do tej wneki da radę wrzucic WC?Jak możesz to pokaż jak wyglądał pierwotny układ sprzętów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 24.07.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Czesc !! to i ja podrzucę wizualizację łazienek. Szara to dolna, jasna to górna Rozumiem, że oczekujesz opinii forumowiczów odnośnie projektów Zakładam, że co do wymiarów, tzn. odległości sprzętów od siebie, masz już wszystko przemyślane (żeby było wygodnie) i oczekujesz raczej opini dotyczącej strony wizualnej. No więc się wypowiem Jeśli chodzi o szarą - dolną łazienkę, to wszystkie projekty są spójne i naprawdę ładne Do mnie przemawia chyba najbardziej ta ostatnia, z ceimnymi akcentami, ponieważ lubię kontrasty a do tego ma pomysłowo ustawione, choć mniejsze lustro przez co jest łatwiejsza do sprzątania. (Choć to na całą ścianę wygląda spektakularnie muszę przyznać). Ze względów praktycznych podoba mi się za to podłoga w pierwszym projekcie W tym ostatnim, gdzie szarości są bardzo gładkie wydaje mi się, że trzeba będzie przykłądać się energicznie do zachowania tej jednolitości. W każdym z projektów podoba mi się ponadto narożne ustawienie wnęk w prysznicu - gustownie rozmieszczony akcent kolorystyczny i możliwość odstawienia podstawowych kosmetyków. Sugerowałabym przemyśleć dwie kwestie w kontekście właśnych przyzwyczajeń i potrzeb. 1. Czy nie będziesz potrzebowała więcej miejsca do przechowywania? W takiej łazience jak Twoja, która sama w sobie jest pięknie skomponowanym minimalistycznym dziełkiem, każdy dodatkowy element będzie burzył piekną koncepcję. W takiej sytuacji warto mieć gdzie schować ten przysłowiowy papier czy artykuły higieniczne. 2. Fototapeta jak najbardziej pasuje do tej łazienki, bez niej łązienka jest IMHO zbyt minimalistyczna. Ale czy naprawdę w lustrze chcesz przez następnych kilak lat oglądać twarz Clinta Estwooda? Oczywiśćie, jeśli jest to Twoje marzenie albo możecie finansowo pozwolić sobie na wymianę jak Wam się znudzi, to ok. Ale wolałabym dać coś neutralnego, czy to z dziedziny SPA czy abstrakcji czy krajobrazów czy nawet natury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.07.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Aantenko ty to potrafisz pieknie pisać Zgadzam się z przedmowczynia w 100% -w szarej łazience nie podoba mi sie jedynie brodacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts