Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

znalazłam jakiś program w necie ale przy robieniu zdjęć coś go kręci :eek:

wakacyjni pomagacze - spójrzcie i krytykujcie

[ATTACH=CONFIG]127156[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]127157[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]127158[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]127159[/ATTACH]

wyszło tak strasznie czarno-biało ---miało być z płytkami pilch vulcano.

szocik - co ty na to ??

szocik - co ty na to ??

no troche ciemno :( A jakie płytki z tej kolekcji chcesz wykorzystać? czy ta grafitowa jest tak ciemna jak na wizualkach?

Ja tak jak pisałąm strone wcześniej nie umiem układac dekorów - nie lubię ich, nie wiem jak się nimi podkreśla strefy zeby niektórych nie eksponowac, a niektóre podkreślić.

W opiniowaniu lepsza jest Aantenka - może ona się wypowie :)

Zeby nie było, ze nic nie zrobiłam wrzucam Ci wersje "moją" - jasno szare płytki Plich Vulcano + białe płytki. Jest to ustawienie, które proponowałam, ale w sumie to przy Twoim tez można cos podobnego zrobic na scianach. Nad wanna dałam fototapete - pociągnęłam ją az do prysznica - wg mnie wazne aby wzor miał ciągłość - ta tapeta mi się bardzo podoba i planuję ją u siebie - może byc jednak kazda inna). Fototapeta w szarościach, z jakimś kolorowym akcentem, który pozniej pojawi się w dodatkach czy np w kolorze szafki. Pralkę wrzuciłam w kąt pod skos - tam tez można dac kosz na brudna bieliznę, chemię, reczniki etc.

12ewa1.JPG

12ewa2.JPG

12ewa3.JPG

12ewa4.JPG

Edytowane przez szocik

no troche ciemno :( A jakie płytki z tej kolekcji chcesz wykorzystać? czy ta grafitowa jest tak ciemna jak na wizualkach?

Ja tak jak pisałąm strone wcześniej nie umiem układac dekorów - nie lubię ich, nie wiem jak się nimi podkreśla strefy zeby niektórych nie eksponowac, a niektóre podkreślić.

W opiniowaniu lepsza jest Aantenka - może ona się wypowie :)

Zeby nie było, ze nic nie zrobiłam wrzucam Ci wersje "moją" - jasno szare płytki Plich Vulcano + białe płytki. Jest to ustawienie, które proponowałam, ale w sumie to przy Twoim tez można cos podobnego zrobic na scianach. Nad wanna dałam fototapete - pociągnęłam ją az do prysznica - wg mnie wazne aby wzor miał ciągłość - ta tapeta mi się bardzo podoba i planuję ją u siebie - może byc jednak kazda inna). Fototapeta w szarościach, z jakimś kolorowym akcentem, który pozniej pojawi się w dodatkach czy np w kolorze szafki. Pralkę wrzuciłam w kąt pod skos - tam tez można dac kosz na brudna bieliznę, chemię, reczniki etc.

12ewa1.JPG

12ewa2.JPG

12ewa3.JPG

12ewa4.JPG

szocik - ty dalej rysujesz w progrmie Pro 100 ? Twoje rysunki są super przejrzyste - muszę jednak coś jeszcze w necie pogrzebać .

Płytki vulcano Pilch maja na ścianę tylko szare i grafitowe płytki - białych nie ma - a nie chcę innych firm łączyć. Myślisz, że będzie za ciemno?

Fototapeta przecudna - ale nie dla mnie - do teraz w łazience mam płytki do połowy i białe - teraz chcę pod sam sufit i trochę inne kolory niż sam biały.

To może tę ściankę gdzie jest umywalka jednak zrobię też szarą - bo mnie teraz wystraszyłaś.:rolleyes:

Aantenka -co ty na to ?

Edytowane przez ewa12

Wypust (stelaż) jest odsunięty od tej ścianki, która jest narysowana przerywaną linią (dlatego jest przerywana, i dlatego nie jest zaznaczone ile dokładnie od tej ścianki jest odsunięty stelaż, bo te ścianka to będą drzwi przesuwne, jak szafowe, a za nimi będzie takie schowanko...) i jeszcze nie wiadomo jak to dokładnie w cm wyjdzie, ale na rysunku starałam się zachować w miarę proporcje, więc ta odległość stelaza od tych drzwi będzie ok. 40 - 50 cm.

Asiuzett - "ignorowanie" sugeruje, że Twoje posty zostały celowo pominięte na rzecz innych forumowiczów. I jest to trochę osąd niesprawiedliwy. Czasami w nawale postów czyjeś zapytanie po prostu umyka (bo są na pryzkład 3 prośby o pomoc w odstępie jednego, dwóch postów). Zwłaszcza, że jak możesz sama ocenić jest 10 razy więcej osób pytających niż odpowiadających. A większość forumowiczów to osoby dobrego serca pomagające za free w wolnym czasie i trzeba mieć trochę wyrozumiałości, jeśli na odowiedź trzeba poczekać. albo się przypomnieć - najlepiej jeszcze raz załączając rysunek. Wszystko zlaeży od ilośc czasu, która jest do dyspozycji. Super, jeśli Szocik znajdzie czas i ułoży komuś projekt 3D - ja akurat nie mam odpowiedniego sprzętu, ja mogę wyrazić swoją opinię w innych kwestiach.

Mam natomiast nadzieję, że zainteresowanie Szocika spełnia Twoje oczekiwania i teraz jesteś zadowolona.

Asiuzett - "ignorowanie" sugeruje, że Twoje posty zostały celowo pominięte na rzecz innych forumowiczów. I jest to trochę osąd niesprawiedliwy. Czasami w nawale postów czyjeś zapytanie po prostu umyka (bo są na pryzkład 3 prośby o pomoc w odstępie jednego, dwóch postów). Zwłaszcza, że jak możesz sama ocenić jest 10 razy więcej osób pytających niż odpowiadających. A większość forumowiczów to osoby dobrego serca pomagające za free w wolnym czasie i trzeba mieć trochę wyrozumiałości, jeśli na odowiedź trzeba poczekać. albo się przypomnieć - najlepiej jeszcze raz załączając rysunek. Wszystko zlaeży od ilośc czasu, która jest do dyspozycji. Super, jeśli Szocik znajdzie czas i ułoży komuś projekt 3D - ja akurat nie mam odpowiedniego sprzętu, ja mogę wyrazić swoją opinię w innych kwestiach.

Mam natomiast nadzieję, że zainteresowanie Szocika spełnia Twoje oczekiwania i teraz jesteś zadowolona.

Aantenko - nie wydałam żadnego osądu, zrobiłam dokładnie to o czym piszesz w swoim poście - przypomniałam o swojej prośbie. I jestem mega wdzięczna Szocikowi, wiem, że robi to bezinteresownie i wcale nie musi. Nie mam roszczeń tylko prośbę (co z resztą dokładnie nazywam), a kwestia "ignorowania" wyrażała mój żal za brak odpowiedzi, a nie pretensje :)

Noo dobra dziołchy - spokój.

Ja tez w pierwszej chwili pomyslałam sobie, ze po takim "przypomnieniu" (mało grzecznym) dam sobie spokój z odpowiadaniem na posta, ale potem stwierdziłam ze Asiazett jest zdesperowana i postanowiłam pomóc desperatce :D :D :D

(Asiazet - mam nadzieje ze za desperatkę się nie obrazisz ani nie nadąsasz - to miało być słodkie okreslenie :p)

Zanim jednak cokolwiek poukładam - wrzucam Twoj plan zeby wszystko bylo jasne (zbieram te informacje z różnych postów, w przerwie miedzy robieniem pierwszego a drugiego dania więc moga byc błedy) - popraw więc proszę je zanim pojdziemy dalej.

Zeby wszystko było jasne - Twoj uklad łazienki:

asiazett2.JPG