ddaaiissyy 24.07.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Ewa, to pani projektantka rysuje nie ja... Kurcze musze podjać do jutra decyzje, ze wanna u góry narożna, czy ciut odsunieta od sciany okrągła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.07.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Moj głos za narożną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa12 24.07.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 drugi głos za narożną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa12 24.07.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 znalazłam jakiś program w necie ale przy robieniu zdjęć coś go kręci wakacyjni pomagacze - spójrzcie i krytykujcie [ATTACH=CONFIG]127156[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]127157[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]127158[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]127159[/ATTACH] wyszło tak strasznie czarno-biało ---miało być z płytkami pilch vulcano. szocik - co ty na to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddaaiissyy 24.07.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 nie bedzie tam w tym kącie za ciasno.. wszystko w nim (bidet, wc, wanna) a reszta puuuuuuusta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 24.07.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Jeszcze raz, desperacko poproszę Was o pomoc przy zaprojektowaniu mojej małej łazienki. Please, please, please... Tyle tu bezinteresownej pomocy zewsząd, a moje posty zostały w 100% zignorowane Help, help, help... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.07.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 (edytowane) szocik - co ty na to ?? no troche ciemno A jakie płytki z tej kolekcji chcesz wykorzystać? czy ta grafitowa jest tak ciemna jak na wizualkach? Ja tak jak pisałąm strone wcześniej nie umiem układac dekorów - nie lubię ich, nie wiem jak się nimi podkreśla strefy zeby niektórych nie eksponowac, a niektóre podkreślić. W opiniowaniu lepsza jest Aantenka - może ona się wypowie Zeby nie było, ze nic nie zrobiłam wrzucam Ci wersje "moją" - jasno szare płytki Plich Vulcano + białe płytki. Jest to ustawienie, które proponowałam, ale w sumie to przy Twoim tez można cos podobnego zrobic na scianach. Nad wanna dałam fototapete - pociągnęłam ją az do prysznica - wg mnie wazne aby wzor miał ciągłość - ta tapeta mi się bardzo podoba i planuję ją u siebie - może byc jednak kazda inna). Fototapeta w szarościach, z jakimś kolorowym akcentem, który pozniej pojawi się w dodatkach czy np w kolorze szafki. Pralkę wrzuciłam w kąt pod skos - tam tez można dac kosz na brudna bieliznę, chemię, reczniki etc. Edytowane 24 Lipca 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 24.07.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 (edytowane) Asiazet co to za wypustka 50 cm? Co to ten dolnopłuk? (myslałam ze to element wc, ale na rysunku wc jest raczej na stelażu - zgłupiałam ) Koziolowa - w tej drugiej łazience nie będzie wc? Edytowane 24 Lipca 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koziolowa 25.07.2012 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 szocik: nie, nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 25.07.2012 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Alleluja! Szocik - dzięki za zainteresowanie uff... Tak, faktycznie - pomyliłam się, to nie dolnopłuk tylko stelaż do WC. Narysowałam go, bo już jest zainstalowany, a to zwykle jest taki punkt w łazience, który jest ważny w kwestii kafelkowania (można go jakoś wykorzystać...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa12 25.07.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 (edytowane) no troche ciemno A jakie płytki z tej kolekcji chcesz wykorzystać? czy ta grafitowa jest tak ciemna jak na wizualkach? Ja tak jak pisałąm strone wcześniej nie umiem układac dekorów - nie lubię ich, nie wiem jak się nimi podkreśla strefy zeby niektórych nie eksponowac, a niektóre podkreślić. W opiniowaniu lepsza jest Aantenka - może ona się wypowie Zeby nie było, ze nic nie zrobiłam wrzucam Ci wersje "moją" - jasno szare płytki Plich Vulcano + białe płytki. Jest to ustawienie, które proponowałam, ale w sumie to przy Twoim tez można cos podobnego zrobic na scianach. Nad wanna dałam fototapete - pociągnęłam ją az do prysznica - wg mnie wazne aby wzor miał ciągłość - ta tapeta mi się bardzo podoba i planuję ją u siebie - może byc jednak kazda inna). Fototapeta w szarościach, z jakimś kolorowym akcentem, który pozniej pojawi się w dodatkach czy np w kolorze szafki. Pralkę wrzuciłam w kąt pod skos - tam tez można dac kosz na brudna bieliznę, chemię, reczniki etc. szocik - ty dalej rysujesz w progrmie Pro 100 ? Twoje rysunki są super przejrzyste - muszę jednak coś jeszcze w necie pogrzebać . Płytki vulcano Pilch maja na ścianę tylko szare i grafitowe płytki - białych nie ma - a nie chcę innych firm łączyć. Myślisz, że będzie za ciemno? Fototapeta przecudna - ale nie dla mnie - do teraz w łazience mam płytki do połowy i białe - teraz chcę pod sam sufit i trochę inne kolory niż sam biały. To może tę ściankę gdzie jest umywalka jednak zrobię też szarą - bo mnie teraz wystraszyłaś. Aantenka -co ty na to ? Edytowane 25 Lipca 2012 przez ewa12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 25.07.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Ja nie lubie ciemnych pomieszczeń więc mi byłoby ciemno, ale to jest wyłacznie kwestia upodobań. Może jak ja doświetlisz odpowiednio... Wizualki sa robione w pro100. Asiazett - ten wc-et bedzie odsunięty od sciany (tam gdzie jest ten wypust) czy jest w samym rogu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 25.07.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Wypust (stelaż) jest odsunięty od tej ścianki, która jest narysowana przerywaną linią (dlatego jest przerywana, i dlatego nie jest zaznaczone ile dokładnie od tej ścianki jest odsunięty stelaż, bo te ścianka to będą drzwi przesuwne, jak szafowe, a za nimi będzie takie schowanko...) i jeszcze nie wiadomo jak to dokładnie w cm wyjdzie, ale na rysunku starałam się zachować w miarę proporcje, więc ta odległość stelaza od tych drzwi będzie ok. 40 - 50 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 25.07.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Asiuzett - "ignorowanie" sugeruje, że Twoje posty zostały celowo pominięte na rzecz innych forumowiczów. I jest to trochę osąd niesprawiedliwy. Czasami w nawale postów czyjeś zapytanie po prostu umyka (bo są na pryzkład 3 prośby o pomoc w odstępie jednego, dwóch postów). Zwłaszcza, że jak możesz sama ocenić jest 10 razy więcej osób pytających niż odpowiadających. A większość forumowiczów to osoby dobrego serca pomagające za free w wolnym czasie i trzeba mieć trochę wyrozumiałości, jeśli na odowiedź trzeba poczekać. albo się przypomnieć - najlepiej jeszcze raz załączając rysunek. Wszystko zlaeży od ilośc czasu, która jest do dyspozycji. Super, jeśli Szocik znajdzie czas i ułoży komuś projekt 3D - ja akurat nie mam odpowiedniego sprzętu, ja mogę wyrazić swoją opinię w innych kwestiach. Mam natomiast nadzieję, że zainteresowanie Szocika spełnia Twoje oczekiwania i teraz jesteś zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 25.07.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Ddaaiissyy - nie znam się na okrągłych wannach, narożnych też nie. Natomiast ja bym się nie keirowała stroną wizualną tylko funkcjonalną. Przemyśl jaką wannę chcesz mieć. Masz na tyle fajną projektantkę, że jak wybierzesz wannę, to na pewno Ci ją ładnie zaaranżuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 25.07.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Asiuzett - "ignorowanie" sugeruje, że Twoje posty zostały celowo pominięte na rzecz innych forumowiczów. I jest to trochę osąd niesprawiedliwy. Czasami w nawale postów czyjeś zapytanie po prostu umyka (bo są na pryzkład 3 prośby o pomoc w odstępie jednego, dwóch postów). Zwłaszcza, że jak możesz sama ocenić jest 10 razy więcej osób pytających niż odpowiadających. A większość forumowiczów to osoby dobrego serca pomagające za free w wolnym czasie i trzeba mieć trochę wyrozumiałości, jeśli na odowiedź trzeba poczekać. albo się przypomnieć - najlepiej jeszcze raz załączając rysunek. Wszystko zlaeży od ilośc czasu, która jest do dyspozycji. Super, jeśli Szocik znajdzie czas i ułoży komuś projekt 3D - ja akurat nie mam odpowiedniego sprzętu, ja mogę wyrazić swoją opinię w innych kwestiach. Mam natomiast nadzieję, że zainteresowanie Szocika spełnia Twoje oczekiwania i teraz jesteś zadowolona. Aantenko - nie wydałam żadnego osądu, zrobiłam dokładnie to o czym piszesz w swoim poście - przypomniałam o swojej prośbie. I jestem mega wdzięczna Szocikowi, wiem, że robi to bezinteresownie i wcale nie musi. Nie mam roszczeń tylko prośbę (co z resztą dokładnie nazywam), a kwestia "ignorowania" wyrażała mój żal za brak odpowiedzi, a nie pretensje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 25.07.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Noo dobra dziołchy - spokój. Ja tez w pierwszej chwili pomyslałam sobie, ze po takim "przypomnieniu" (mało grzecznym) dam sobie spokój z odpowiadaniem na posta, ale potem stwierdziłam ze Asiazett jest zdesperowana i postanowiłam pomóc desperatce :D (Asiazet - mam nadzieje ze za desperatkę się nie obrazisz ani nie nadąsasz - to miało być słodkie okreslenie ) Zanim jednak cokolwiek poukładam - wrzucam Twoj plan zeby wszystko bylo jasne (zbieram te informacje z różnych postów, w przerwie miedzy robieniem pierwszego a drugiego dania więc moga byc błedy) - popraw więc proszę je zanim pojdziemy dalej. Zeby wszystko było jasne - Twoj uklad łazienki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 25.07.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Koziołowa - mam 2 różne rozmiary twojej łazienki: 184x303 i 150x303. Który z nich jest prawdziwy? kurcze mając do dyspozycji te same płytki cięzko mi wymyslec cos kompletnie innego. Wrzucam kilka propozycji - może któraś wpadnie ci w oko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddaaiissyy 25.07.2012 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Aantenka to myślisz, ze nie będzie źle wyglądała narożna ?? (jest ona 2 osobowa, natomiast okrągła jednoosobowa) Mam taki młyn w pracy, ze nei daje rady zdjęć powrzucać :( Asiazett, Szocik na pewno pomoże !!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddaaiissyy 25.07.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 ok, udało sie, mam chwilkę Górna łazienka w wersji bez płytek na ścianie http://images43.fotosik.pl/1472/1f47c9ca00f583c0med.jpg http://images39.fotosik.pl/1678/b8159d14d053bbc0med.jpg http://images37.fotosik.pl/1695/da4ea6956d2825acmed.jpg http://images46.fotosik.pl/1689/87e68c6d7b1121d8med.jpg http://images46.fotosik.pl/1689/455b58e84e739ee4med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts