Aantenka 25.07.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Aantenka to myślisz, ze nie będzie źle wyglądała narożna ?? (jest ona 2 osobowa, natomiast okrągła jednoosobowa) Mam taki młyn w pracy, ze nei daje rady zdjęć powrzucać :( Asiazett, Szocik na pewno pomoże !!!! :) Wanna narożna w pierwszych projektach podoba mi się zdecydowanie bardziej niż okrągła. A jesli jest dwuosobowa, to na pewno bym wolała takową niż jednoosobową. Ale to nie moja łazienka i nie ja się będę kąpać, więc musisz wybrać Ty z osobą używającą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 25.07.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Szocik - wspomogłabym Cię i wyraziła swoją opinię na temat Twoich projektów, ale niestety nie na każdym kompuiterze są dla mnie widoczne. Nie wiem czemu na niektórych jest blokada. Jak będę miała okazję i zdążę, to się wypowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 25.07.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Szocik - plan łazienki jest zgodny z założeniem. Za desperatkę się nie obrażam, wręcz sama tak bym się mianowała , ale nie wiem wciąż co niegrzecznego było w tym "przypomnieniu"? Może zostawmy już tą kwestię. Ostatecznie, skoro pomogło i zadziałało to nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba, ale oświadczam, że cokolwiek wyczutujecie pomiędzy tymi moimi wierszami, a czego ja być może nie widzę, to nie tak - jestem łagodnie usposobiona i WDZIĘCZNA! Przy okazji Szocik, weszłam na Twoje Szocikowo. Przyznaję nie czytałam wszystkiego, bo brak czasu jest bezwzględny, ale idąc na łatwiznę "przeleciałam" po zdjęciach i znalazłam tam prace Twoich dzieci. Też braliśmy udział w tym konkursie, też z drobnym sukcesem - i proszę, jaki świat jest mały I przynajmniej wiadomo po kim dzieci talent mają! ddaaiissyy - skoro już od kilku stron śledzę wątek, i nie chcąc czuć się jedynie biorcą, ale też coś z siebie dać powiem, że opcja z Porcelanosą jest dla mnie bezkonkurencyjna. Oczywiście jestem subiektywna w tej ocenie (generalnie uwielbiam Porcelanosę), ale na tym polega ocena, że jest subiektywna. Co do wanny, to oczywiście okrągła robi wrażenie, ale osobiście nie lubię wanien wolnostojących, bo choć pięknie wyglądają na zdjęciach (a ta Twoja już w ogóle - jakiś kosmos), to nawet nie idzie na nich podręcznych kosmetyków (żel pod prysznic, szampon, etc.) poustawiać. I nie chodzi mi o to, żeby było tylko praktycznie, bo raczej staram się szukać kompromisów między praktycznością, a wizualną efektownością, ale dla mnie wanna wolnostojąca: nie. Mam nadzieję, że głos w sprawie się przyda i podsunie kolejne przemyślenia, a w efekcie zadowalającą decyzję - jaka by ona nie była pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 25.07.2012 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Asiu, no to pierwsza wersja: Zerknij czy wogole ta kolorystyka, czy w ta strone idziemy czy może masz kompletnie inna koncepcję. (Jak patrze teraz na ten projekt to bym troche inaczej te paski pociągnęła, ale pierdoła jedna nie zapisałam projektu, a komp mi sie zawiesił i musiałam zrestartować. Jak ci sie beda te klimaty podobac to zrobię go jeszcze raz i poprzestawiamy paski jak trzeba, a jak nie to nie będę czasu tracić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koziolowa 25.07.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 (edytowane) Wow Dzięki, szociku za Twoje zaangażowanie! Łazienka ma na dłuższej ścianie 148-150 cm, zależy czy liczone z kafelkami czy bez Jest naprawdę maciupka! Na lewej ścianie jest kaloryfer, więc taka wielka fototapeta odpada, ale mniejszy obrazek jak najbardziej - też mi tam pasuje. Niestety ja mam jakąś okrojoną wersję pro100, bo mam MiniDemo i jest tam o wiele mniej wzorów i kolorów wszystkiego. Chyba już nie ma do ściągnięcia tej ful-wypas wersji Nie mogę sobie naprzykład wkleić fioletowego ręcznika, tylko biały. Poza tym w bibliotece mam jeden jedyny fioletowy obrazek, tak kiczowaty, że nie da się go wkleić. I jak to wg Was teraz wygląda? Szara ściana na Twojej wizualizacji wygląda ładnie, ale ja jednak bym chciała w kafelkach. Mam dwie małe brudzące okropnie istoty i właśnie w okolicach umywalki i ręcznika do rąk jest zawsze najbrudniej. Dlatego chyba jednak wolę kafelki. Także teges... wrzucam poprawioną przeze mnie wersję. Majster już powoli układa, ale jeszcze jakieś drobne zmiany ewentualnie przejdą. http://img526.imageshack.us/img526/1548/azienkadwa.png http://img577.imageshack.us/img577/1710/lazienkadwa1.png Edytowane 25 Lipca 2012 przez koziolowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 25.07.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Koziołowa szkoda, ze do tej pory podawałas jakieś dziwne wymiary: Wymiary łazienki to 150x303 Wymiary łazienki: 184x 303. Sporo mojego czasu poszlo na marne Patrząc na twoja wizualke (jesli zachowałas wielkość płytek) to łazienka ma ok 150x203 - do takiej łazienki pewnie nie zaproponowałabym ci fototapety na cała scianę. (raczej zostawiłabym ta scianę bez płytek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 25.07.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Szociku Może zanim przejdziesz do realizacji projektu to chciała bym przedyskutować kwestię wyboru kafelek... Bo o ile ta kolekcja bardzo mi się podoba, to zwyczajnie boję się, czy przy takich małych wymiarach łazienki, może to robić wrażenie kamiennej jaskini... (choć na Twoim projekcie w sumie tak nie wygląda, ale na żywo może być inaczej, czy źle myślę?... Podoba mi się wyrównanie umywalki z WC, daje fajne miejsce na kosmetyki... Nie wpadłam nawet na taki pomysł z obawy, że będzie ciasno, ale rozumiem, że da radę? Pomyślałam jeszcze o takim zabiegu, żeby pociągnąć od stelaża taką półeczkę, na której stała by umywalka. Coś jak tu z wanną: ale też nie wiem, czy tak się da. Wracając do kwestii wyboru kafli to moje propozycje są takie (oprócz rzeczonego Tubądzina): biała perłowa mozaika w całej łazience - tylko co do tego? Wygląda ona mniej więcej tak: i jeszcze teraz w Max Flizie są w promocji fajne kafle: tyle, że w nich dość nieładnie wyglądają fugi, bo nawet jak są cieniutkie to dość mocno się odznaczają. I w pierwszej kolejności chodzi o to, że żadna z tych opcji nie jest idealna, stąd moja prośba o pomoc. Proszę i o sugestie, zarówno w kwestiach już wyżej opisanych, jak i może macie jakieś nowe spostrzeżenia/propozycje, może macie do polecenia jeszcze jakieś kafle? Zwykle jestem bardzo zdecydowana w takich kwestiach. Szybko mam pomysł, który sobie rozwijam. A tutaj kompletna niewiadoma. Wypaliłam się totalnie p.s. Szocik, a jak inaczej chciałaś rozstawić dekory? Nie rób projektu, tylko powiedz. Ja osobiście chyba zrobiła bym większe/szersze te pasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinsgdz 25.07.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Właśnie jestem przed remontem łazienki - i niestety nieprzespane noce. Proszę więc o pomoc i pomysły bo zupełnie nie wiem co z nia zrobić. Łazienka jest wąska 1,50m i długa 4,70m a poza tym jest jeszcze komin wentylacyjny z rurami. Nie wiem też jakie płytki i czy na całych ścianach. Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 25.07.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 (edytowane) Tak na szybko - pomysł z półeczką fajny, ale.. pod warunkiem ze nie opiera sie ona na stelażu, który standardowo ma wysokość ok 120cm (chyba ze masz zamontowany niższy). Jak dodasz półke (ok 3 cm) i na to jeszcze postawisz umywalke (glebokość ok 14 cm) to brzeg górny umywalki wyląduje ci na wysokości 137 cm (przy moich 160cm wzrostu miałabym ja na wysokości biustu )) Na mojej wizualce nie masz wrazenia kamiennej jaskini, bo na głownej scianie masz białe płytki, a nie szare. Jak położyłam szare to sie zrobiłą jaskinia. Ale może z innej beczki - wykorzystałam płytki, które zamierzam położyc w swojej dolnej łazience tu masz wizualki mojej łazienki, dla porównania: http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=4293 płytki drewnopodobne to cerim wood essence, kolor white, do tego dałam salomi jazz bianco brillo (20x75) Te drewnopodobne płytki to taki szaro-bez. Scianę na wprost lustra można byłoby pomalowac na jasno-szary kolor i dac biała listwe przy podłodze. Drzwi suwane dobrze byłoby wtedy zeby tez były białe. Wg mnie zamiast tych drewnianych moga tez byc szare płytki, byle niezbyt ciemne. Na scianie i na podłodze powinien być dokładnie ten sam kolor. Edytowane 25 Lipca 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 25.07.2012 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Właśnie jestem przed remontem łazienki - i niestety nieprzespane noce. Proszę więc o pomoc i pomysły bo zupełnie nie wiem co z nia zrobić. Łazienka jest wąska 1,50m i długa 4,70m a poza tym jest jeszcze komin wentylacyjny z rurami. Nie wiem też jakie płytki i czy na całych ścianach. Pomocy! [ATTACH=CONFIG]127433[/ATTACH] Marciniesgdz juz cie kiedys odesłałam do tego watku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?204040-Lazienka-OMBLIGO-drugie-podejcie-%29 Projekt AgnieszkiG jest naprawdę fajny - może ci sie spodoba - moge sprobowac go dostosowac do Twoje łazienki. Jesli natomiast nie jest to Twoja bajka to musisz dokładniej opisac co w tej łazience chcesz - prysznic, wanna, pralka,wc, bidet....a potem - jakie kolory? jakie płytki? etc. Musisz podac troszkę więcej detali, zebym mogła ci pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 25.07.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 (edytowane) Asiazett - to samo co wyzej tylko w szarościach. Do tego można dac dodatki w jakims intensywnym kolorze: czerwony, fuksja, zieleń, turkus... np takie (ostrzegam - cena zaporowa, za to piekne, zwłaszcza fuksjowe ) http://www.decoarty.pl/751-1177-thickbox/pojemnik-taco-fuksja-aquanova.jpg albo w innym kolrze: http://www.nomi.pl/public/foto/00658348.jpg Edytowane 25 Lipca 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 25.07.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Szocik: drewnopodobne kafle odpadają ze względu na brąz (to by była moja 3 albo 4 z rzędu łazienka w brązie, więc nie powinno dziwić, że mówię sobie dość ) Przedyskutuję jutro Twoją propozycję z mężem, może do czegoś dojdziemy Oczywiście wiem, że półka pod umywalkę nie mogła by być oparta o WC, tylko nie znalazłam żadnego zdjęcia gdzie półka była by dołączona na odpowiedniej wysokości I idź już Twardzielko spać ! Czym Ty ładujesz baterie Dziewczyno ? hihi Dzięki i pozdrawiam marcinsgdz: też mi się wydaje, że da się z tego coś fajnego wycisnąć. Komin może być dobrym punktem zaczepienia dla aranżacji (jakieś półki, dekoracja, czy funkcja podziału stref). Ale musisz cokolwiek określić: kolor i co chcesz tam mieć ze sprzętów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinsgdz 26.07.2012 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 (edytowane) Witam! Dziękuje za błyskawiczną odpowiedź. Co do wyposażenia: WC w zabudowie, zlew, lustro, szafki, wanna np. asymetryczna i pralka. Kolory - totalny brak koncepcji. Oświetlenie - brak koncepcji. Półki - jak najbardziej tak A tutaj foto aktualne: Mogę również prosić o wizualizację pomysłu? Co do "mega promocji" WC do zabudowy - czy to jest warte uwagi? Edytowane 26 Lipca 2012 przez marcinsgdz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koziolowa 26.07.2012 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Koziołowa szkoda, ze do tej pory podawałas jakieś dziwne wymiary: Sporo mojego czasu poszlo na marne Patrząc na twoja wizualke (jesli zachowałas wielkość płytek) to łazienka ma ok 150x203 - do takiej łazienki pewnie nie zaproponowałabym ci fototapety na cała scianę. (raczej zostawiłabym ta scianę bez płytek) Ojej, bardzo przepraszam. Widocznie zamiast 148 wyszło mi 184... Głupio mi A na wizualce wpisywałam wymiar dłuższej ściany 303... ale teraz jak patrzę, to faktyczie coś mi się nie zgadza... A projekt oczywiście niezachowany, bo nie mam możliwości zapisywania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 26.07.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 (edytowane) Asiazett nie mow NIE tym moim drewnopodobnym płytkom, tylko obejrzyj je w sklepie. Jak poczytasz forum to ja jestem przeciwniczka brązów i bezy i płytek drewnopodobnych, a jednak te płytki mnie urzekły. Poza tym sa one tez w wersji SILVER. Wyglądaja one mniej więcej tak (wydaje mi sie ze w rzeczywistości są troche ciemniejsze) http://www.cerim.it/public/images/6744.jpg To naprawdę bardzo ciekawe płytki. Poza tym tak jak napisałam - zamiast nich można połozyc kazda szara płytke która ci się podoba. Połaczenie z biela da fajny efekt, zwlaszcza jak w dodatkach wprowadzisz trzeci kolor, albo np... drewno Co do półeczki to da rade to zrobic - montuje sie przeciez wiszące półki w łazience, a na nich umywalki. Może byc ona obłożona płytkami: http://czterykaty.pl/czterykaty/5,57586,3333157,Wnetrze_minimalistyczne_i_funkcjonalne.html?i=4 a może byc też drewniana: http://bi.gazeta.pl/im/8/4846/z4846108X,Umywalke-osadzono-w-kamiennym-blacie-zamontowanym.jpg Wystarczy ja tylko z jednej strony "przykleić do wc Marcinsgdz - foto obecne... imponujace. Cos trzeba by z tym zrobić. Obejrzałeś wątek Ombligo? Edytowane 26 Lipca 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 26.07.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Koziołowa czyli wymiary łazienki to 148x303 ????Jesli tak to wystarczy jak z moich wizualek, które ci odłaczyłam odejmiejsz po jednej płytce z podłogi - reszta pozostaje bez zmian (robiłam ja z wymiarem 184x303). Nie znam Twojego stylu, ale mnie kusiłaby ta wersja z minimalną ilościa płytek. Powiem ci, ze nawet zrezygnowałabym z tej obwolutki wokół lustra - dałabym lustro w jakiejś ładnej ramie i tyle. Wprowadzenie fioletu na mozaice sposoduje ze uwiążesz się tym kolorem na najblizsze 15 lat.Kiedy dasz biała płytkę, to styl łazienki zmienisz zmieniając kolor farb na scianie i dodatki.Dasz dodatki niebieskie: reczniczki, mydelniczkę w muszelki ustawisz wiklinowe koszyczki - bedziesz miała styl morskiPomalujesz sciane na jasny róz, dasz bordowe dodatki - bedziesz mieć romantycznieDasz szarą scianę i czerwone/zielone/zólte/turkusowe dodatki i za każdym razem bedziesz mieć inna lazienkę bez konieczności kucia kafli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 26.07.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 (edytowane) marcinsgdz: No to ja zacznę od zaproponowania Ci płytek, które zamierzam zastosować w swojej dużej łazience. Ponieważ jestem już zmęczona brązami. Szarści i grafity powoli też wchodzą na taki poziom popularości, że u mnie następuje "zmęczenie materiału" postanowiłam pójść w kolor. Zależało mi, żeby był ożywczy i energetyczny. Wyszło mi, że: zielony. Znalazłam kolekcję płytek z bardzo ładnym odcieniem zieleni: Paradyż Vivida. Postanowiłam zastosować bazę bieli, a do tego zieleń i czerń. Mam tu jedno takie poglądowe zestawienie:. Oryginalnie producent proponuje coś takiego: , a w całej kolekcji znajdują się takie kolory: fiolet, czerwony, czarny, zielony, niebieski (ciemny), pomarańczowy i oczywiście biały, więc jeśli chcieli byście pójść w kolory to wybór jest spory. Początkowo myślałam też o turkusach i gdybyście byli zainteresowani to też mogę przedstawić co zebrałam. Ale na początek oceńcie to co jest... Jak nie kolor, chętnie będę szukać inspiracji dalej. Edytowane 26 Lipca 2012 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 26.07.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Szocik: płytki faktycznie piękne. Nie tyle mówię im nie, co: nie w łazience. Osobiście szukam, czy gdzieś takich w domu nie umieścić. Podobne znalazłam już na balkon Druga sprawa: mąż powiedział "nie" szarościom. Rzeczywiście sporo ich wprowadzam w całym domu i uznał, że już więcej nie udźwignie tak więc Tubądzin odpada :/ A trzecia kwestia to przeoczyłam, że brodzik będzie zwykły, biały, gotowy, a nie układany z kafli, nie wiem jak wtedy zda egzamin to przeciągnięcie podłogi na prysznic...? Dzisiaj ma się wyjaśnić kwestia mozaiki, którą znalazałam, i o której już wyżej pisałam, więc poczekajmy. Jeśli okazę się, że pomysł z tą mozaiką przejdzie to przynajmniej będziemy wiedzieli jakie płytki będą na 100% i wtedy wizualizacje będą bezcenne. A teraz nie chcę wyrzymać z Ciebie energii, jeśli ma się okazać, że będzie coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 26.07.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Ja jutro znikam Wyjezdzam na dlugi weekend, a potem wracam do pracy, więc bedzie mnie zdecydowanie mniej niz w tym tygodniu. korzystaj wiec poki jestem A co do szarości... no coz męza trzeba by jakoś przekonac Kolorowa łazienka - tak, ale... czy aby szybko Wam się nie znudzi? Ja bym sie tego bała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddaaiissyy 26.07.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 dziś muszę zadecydować jaka wanna... no osiwieję, bo nie wiem nadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts