marcinsgdz 28.07.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AiSSA 28.07.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 U mnie jak w kalejdoskopie - wszystko się zmienia! Właśnie ustaliliśmy, że skoro ma być nam za ciasno, to najwyżej zrezygnujemy z wanny czyli cała koncepcja od nowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 28.07.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 AiSSA Chcąc mieć to wszystko to wychodzi mi ten drugi układ: w nim mankamentem może być jedynie bliska odległość WC do prysznica... A jeśli ostatecznie rezygnujecie z wanny to chyba nie ma co dużo wymyślać i sugerowała bym zostać przy układzie zbliżonym do propozycji dewelopera lub ewentualnie wersja z 2 umywalkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 28.07.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 (edytowane) U mnie jak w kalejdoskopie - wszystko się zmienia! Właśnie ustaliliśmy, że skoro ma być nam za ciasno, to najwyżej zrezygnujemy z wanny czyli cała koncepcja od nowa... No to w takim razie tak: http://foto0.m.onet.pl/_m/da6a284bd8a619a6c52edddc60227f88,21,19,0.jpg Przesunęłam otwór drzwiowy o 46 cm. Teraz wszystko się zmieściło i może wyjść naprawdę przestronna, piękna łazienka:yes: Grzejnik możesz zawiesić na tej ściance dołożonej po lewej stronie od wejścia. Jeśli chcesz mieć blat na jednym poziomie, umywalki muszą być wpuszczane w blat. Zaproponowałam pralkę w zabudowie. Trzeba jednak pamiętać, że pralki otwierają się tylko w jedną stronę, na lewo. Załączam przykładowy rys. techniczny szafki pod zabudowę pralki. http://www.avans.pl/kupic_img/67/whirlpool_pralka-whirlpool-awoc-0714_3555552065.jpg Edytowane 28 Lipca 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AiSSA 28.07.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Magda cudnie Myślę jeszcze o zabudowie przestrzeni nad pralką, by tam pochować proszki itp., ale chyba nie będzie to źle wyglądało tzn. ścianka między umywalkami i pralką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 28.07.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 AiSSA, nie ciągnęłabym tej zabudowy do góry. Proszki i detergenty ukryłabym np. w wysuwanych cargach pod umywalkami. Zaznaczyłam je na wizce. Zrobiłam też zabudowę nad wc i geberitem. Co prawda jest tam głebokości max 20 cm, ale też coś można pochować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 28.07.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 I reszta. Kolory są dowolne. Umywalki w stawiłam nablatowe, żeby Ci pokazać różnicę w wysokościach blatu przy pralce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AiSSA 28.07.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 No nie mogę Magda! Ślicznie to wygląda. Szok! I jeszcze kolorystycznie trafiłaś w moje gusta, marzy mi się dokładnie w tych kolorach kuchnia , o łazienkowych jeszcze nie myślałam... Słuchaj, tak sobie myślę, że skoro rezygnuję z wanny to może warto wstawić brodzik, taki głębszy, może większy np. 120x80 by ew. coś większego umyć, namoczyć itp. Nawet jeśli to byłoby kosztem bidetu... Co sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AiSSA 28.07.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Magda a gdzie powiesić ręczniki? Na ścianie na wprost wejścia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 28.07.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Osobiście nie przepadam za wysokimi brodzikami, ale zrobiłam jeszcze wersję z wanną i dużą umywalką na 100 cm. Ale nie wiem czy jest sens:rolleyes: Drzwi do prysznica otwierają się na ścianę. Drzwiczki do pralki też. A ręczniki? Nie widzę dla nich innego miejsca. Muszą wisieć na relingu:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 28.07.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Głębokie brodziki zwyczajnie są mniej efektowne (kwestia gustu), ale miałam kiedyś taki wysoki i głęboki brodzik i to faktycznie w niektórych sytuacjach było zbawienne (przy braku wanny) szczególnie jak przyszło mi kąpać malutkie dziecko Magda, a pomogła byś mi może jeszcze w ułożeniu dekorów w mojej łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 28.07.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Dziewczyny planuje podobny uklad w lazience jaki zaproponowala Magda 34 AiSS-e z tym ze u mnie lazienka ma szerokosc jedynie 200 cm.Jak sadzicie czy jesli zrobie blat szerokosci 35 cm i dociagne go do konca sciany (tam gdzie AiSSA ma pralke ) a na przeciwko bedzie znajdowal sie prysznic z szyba ok 100 cm to przejscie/wejscie do niego 65 cm bedzie ok czy zbyt waskie?Mam zrobione podlacza i wylane wylewki wiec nie jestem pewna czy udaloby mi sie ewentualnie przerzucic te nieszczesna umywalke na przeciwlegla sciane z wc.Wtedy byloby o tyle wygodniej ze wchodzac do lazienki (drzwi znajduja sie zaraz przy scianie na ktorej obecnie mam wyprowadzone podlacza pod umywalke) nie "wpadaloby sie " na wystajacy blat z umywalka bo wszystkie sprzety znajdowalby sie na scianie z wneka.Łazienka ma dlugosc ok 323 cm wiec spokojnie zmiesci sie wc dalej umywalka a na koncu prysznic.Myslicie ze warto robic przerobki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AiSSA 28.07.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 hmm no właśnie, na pewno nie wyglądają tak ładnie, jak niskie brodziki lub ich brak, no ale rozważam to kompromis w kierunku funkcjonalności... ehh chyba czas wybrać się do jakiegoś marketu budowlanego i pooglądać je na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AiSSA 28.07.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Dziewczyny planuje podobny uklad w lazience jaki zaproponowala Magda 34 AiSS-e z tym ze u mnie lazienka ma szerokosc jedynie 200 cm. Jak sadzicie czy jesli zrobie blat szerokosci 35 cm i dociagne go do konca sciany (tam gdzie AiSSA ma pralke ) a na przeciwko bedzie znajdowal sie prysznic z szyba ok 100 cm to przejscie/wejscie do niego 65 cm bedzie ok czy zbyt waskie? Mam zrobione podlacza i wylane wylewki wiec nie jestem pewna czy udaloby mi sie ewentualnie przerzucic te nieszczesna umywalke na przeciwlegla sciane z wc.Wtedy byloby o tyle wygodniej ze wchodzac do lazienki (drzwi znajduja sie zaraz przy scianie na ktorej obecnie mam wyprowadzone podlacza pod umywalke) nie "wpadaloby sie " na wystajacy blat z umywalka bo wszystkie sprzety znajdowalby sie na scianie z wneka. Łazienka ma dlugosc ok 323 cm wiec spokojnie zmiesci sie wc dalej umywalka a na koncu prysznic.Myslicie ze warto robic przerobki? Wg mnie warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 28.07.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Jak sadzicie czy jesli zrobie blat szerokosci 35 cm i dociagne go do konca sciany (tam gdzie AiSSA ma pralke ) a na przeciwko bedzie znajdowal sie prysznic z szyba ok 100 cm to przejscie/wejscie do niego 65 cm bedzie ok czy zbyt waskie? Ja się nie znam na fachowych wytycznych co do odległości, ale proponuję Ci wziąć kredę, czy jakieś kartony, czy na co tam wpadniesz, wejść do pomieszczenia i rozrysować mniej więcej - wtedy łatwiej Ci będzie ocenić, czy tak jak jest da radę, czy lepiej jeszcze na tym etapie modyfikować Ja tak robiłam zanim jeszcze ostatecznie ustaliłam co gdzie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AiSSA 28.07.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 I reszta. [ATTACH=CONFIG]127854[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]127855[/ATTACH] Kolory są dowolne. Umywalki w stawiłam nablatowe, żeby Ci pokazać różnicę w wysokościach blatu przy pralce. Magda Twój projekt przypadł do gustu mojemu mężowi :yes: I podobnie jak ja, myśli by pralka była w szafie do sufitu. Czy mogłabyś ją dorzuć do projektu, byśmy mogli zobaczyć/poczuć jak to by było? Cały czas myślę też na tym wysokim brodzikiem... może rzeczywiście nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 28.07.2012 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Assiazett masz racje z tym rysowaniem Robilam sobie "symulacje" i wydaje mi sie ze przeniesienie sprzetow na jedna sciane nie jest glupim pomyslem i powinno sie wszystko ladnie zmiescic ( prysznic 90 cm .blat pod umywalka 120 cm + zabudowa wc ok 110 cm ) tylko ze nie potrafie sobie wyobrazic jak to bedzie wygladalo przestrzennie Przenoszenie podlaczy byloby ostatecznoscia ( w lazience rozlozona jest juz podlogowka ) dlatego kombinuje czy jednka takie przejscie do prysznica (65 cm ) miedzy blatem umywalkowym byloby takie straszne.Mozna w sumie zrobic krotki blat (nie dochodzacy do sciany czyli szerokosci prysznica) ale wtedy ta umywalka bylaby jakas taka urwana na tej dlugiej scianie . Buduje na odleglosc wiec tylko czasami mam okazje sprawdzic jak wygladaja pomieszczenia w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinsgdz 29.07.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 A czy mógłby ktoś wykonać wizualizację naszej łazienki do propozycji asiazett - bardzo byłbym wdzięczny! Asiazett czy to lustro na ścianie po lewej to na czałej długości czy do wanny a dalej już płytki. Myśleliśmy jeszcze aby np. na kominie nałożyć płytki z jakimś wzorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 29.07.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 (edytowane) No ja proponuję lustro od początku do końca ściany, ale chętnie posłucham jak inni skomentują te pomysły, bo w zasadzie to ja się nie znam Na kominie nie dawała bym płytek, żeby nie zwracać na niego dodatkowej uwagi. Jeśli już to prędzej jakaś fototapeta, bo to lżejsze niż płytki. Zrobiłam wizualkę z Vividą. Słaby program, a ja też niezbyt oblatana w te klocki, więc wyszło jak wyszło, ale jeśli ma pomóc - to proszę: Obok drzwi wstawiłam zwykłą szafę, co oczywiście można by zaaranżować dużo dużo ładniej, ale ja nie umiem najważniejsze, że pralki nie było by widać... p.s. Zobacz jaka prosta i ładna aranżacja fali: A ja chyba u siebie ostatecznie zdecyduję się wstawić Aparici jako dekor do mozaiki: Co Wy na to? Edytowane 29 Lipca 2012 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinsgdz 29.07.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Dziękuję bardzo - jesteś wielka. Ciekawie to wygląda! A płytki sa bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts