Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bardzo proszę o opinie nt. moich wizualizacji ;)Pierwsza łazienka to Tubądzin Natur i a druga to hiszpańskie płytki,których nazwy teraz zapomniałam ;)

Pierwsza łazienka mi się podoba,natomiast w drugiej coś mi nie gra,czegoś jest za mało,raczej na pewno trzeba by dołożyć tych drewnopodobnych ,wydaje mi się,że trzeba dołożyć pasek tam gdzie jest umywalka z lustrem...Doradźcie plisssss :D

ŁAZIENKA NR 1 :

N1.jpg

N2.jpg

N3.jpg

N4.jpg

Edytowane przez IZA30

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Iza 30 podobają mi się obydwie łazienki, natomiast, drugi wzór bardziej mnie przekonuje, bo mam słabość do łazienek z kaflami imitującymi drewno (typu paradyż my way).

Kolor drzwi będzie taki jak na zdjęciu? Bo to chyba jedyna rzecz, która mi się nie podoba.

Okna są w obustronnym złotym dębie,natomiast drzwi będą z DRE w kolorze złoty dąb ryfla :D

Jak się przyglądam tym moim łazienkom to zrobiłabym jeszcze tak:

W ŁAZIENCE nr 1 :

* ścianę z lustrem w beżowej płytce,a tylko opaskę w okół lustra w ciemnej mozaice - wydaje mi się za dużo trochę tej ciemnej płytki... :/

W ŁAZIENCE NR 2:

* dołożyć pasek drewnopodobnych, gdzie jest umywalka po sufit

* dorobić półeczkę z płytek drewnopodobnych pod umywalką

* pociągnąć pasek nad geberitem drewnopodobnych po sufit

Co myślicie?

Iza 30 piekne te twoje łazienki - jedna i druga! Ja mieszkam w bloku i wiemy że półek nigdy za wiele a co do paska z drewnopodobnych nad umywalką to mi by nie pasowało. Co do pierwszej łazienki to masz rację że za dużo tych ciemnych płytek i obudowa lustra tylko by wystarczyła - ale to tylko moje zdanie. My mamy problem ze swoją wąska i długą łazienką i najgorsze że jeszcze jest tam szeroki komin. Asiazett wykonała wizualizację propozycji dla mnie układu i płytek (jestem jej ogromnie wdzięczny) - zerknijcie. A na której ścianie umieścilibyście kaloryfer? Ja myślałem na lewej - patrząc od drzwi nad wanną. Edytowane przez marcinsgdz

Bardzo proszę o opinie nt. moich wizualizacji ;)Pierwsza łazienka to Tubądzin Natur i a druga to hiszpańskie płytki,których nazwy teraz zapomniałam ;)

Pierwsza łazienka mi się podoba,natomiast w drugiej coś mi nie gra,czegoś jest za mało,raczej na pewno trzeba by dołożyć tych drewnopodobnych ,wydaje mi się,że trzeba dołożyć pasek tam gdzie jest umywalka z lustrem...Doradźcie plisssss :D

ŁAZIENKA NR 1 :

IZA30 bardzo podoba mi się Twój projekt! :yes: :yes: Jedynie lustro dałabym wyżej i też dekor wokół lustra, bo umywalka go zasłania... Zazdroszczę tak dużej łazienki!!

W jakim programie robiłaś tę wizualizację?

Iza 30 - pierwsza bardzo mi sie podoba, druga srednio. W tej drugiej lazience nie dawałabym płytek po sam sufit - dałabym ich mniej - za to na sciane dałabym może jakiś obrazek w drewnianej ramie (rama dopasowana dokoloru drewnopodobnych płytek), moze zamiast obrazka lustro, może tapete w sepii, może... jakis pasek nad wc... sama juz nie wiem co. Jak chcesz zebym ci powiedziała cos więcej to wrzuć wymiary tej łazienki. Nie umiem doradzać jak sama nie zrobię projektu.

Aaa już chyba wiem co mi sie nie podoba - nie podoba mi sie ułożenie płytek na wc jakos tak mi one nie graja z podłogą - wiem ze chciałas je ułożyc tak samo jak na wannie i stad ten efekt - zeby go nie było - zrezygnowałabym albo z obudowy wanny, albo z obudowy wc płytkami drewnopodobnymi...

Dawaj wymiary, bedziemy się bawić :)

Magda Twój projekt przypadł do gustu mojemu mężowi :yes: :yes: I podobnie jak ja, myśli by pralka była w szafie do sufitu. Czy mogłabyś ją dorzuć do projektu, byśmy mogli zobaczyć/poczuć jak to by było?

Cały czas myślę też na tym wysokim brodzikiem... może rzeczywiście nie...

Proszę bardzo. :D Do sufitu może niekoniecznie, raczej do wysokości lustra i szyby prysznicowej:yes:

aisa wysoka zab.jpg

Iza 30 w tej małej łazience umywalkę przeniosłabym na drugą stronę:yes: Teraz wchodzi w światło drzwi i będziesz ją omijać przy wejściu:(

Dziewczyny a co proponujecie do mojej drugiej, mniejszej łazienki?

http://dskconsulting.pl/images/stories/In_fot/rzut_WC.jpg

Głównie chodzi mi o układ płytek.

Chyba to tutaj zdecyduję się wstawić ten głęboki brodzik :yes: i myślałam by np. zrobić podłogę w kaflach drewnopodobnych i podciągnąć je na ściankę brodzika. No ale nie wiem jak reszta ścian Myślę, że kafelki wyłącznie do wysokości geberitu i lustro na całą ściankę o dł. 175cm...

I pytanie czysto techniczne - czy jeśli sedes będzie podwieszony na gebericie, a pod umywalką będę chciała szafkę, to za nią też murek czy bezpośrednio do ściany? :confused:

aha na ścianie bez sprzętów wisi kaloryfer...

Czy w mojej wąskiej i długiej łazience na podłodze dać też jasne płytki czy mogłybybyć ciemne? Co do układu jeszcze też nie zdecydowaliśmy - żona upiera sie aby nie stawiać przy wejściu szafy - a majstrowie do łazienki wchodzą prawie już.

Ciemną podłogę odradzam, bo może wydłużyć jeszcze bardzie pomieszczenie. Poza tym im ciemniejsze kafle - tym bardziej widać zachlapania. Ale jakaś szarość to już wydaje mi sie całkiem sensowna. A co do rozstawienia to opinia żony jest najważniejsza :) w końcu to jej łazienka :p A co najchętniej by chciała przy wejściu wstawić? WC?

Dawaj wymiary, bedziemy się bawić :)

Hurra, Szocik is back :)

Szocik - wybrałam już wszystko do tej mojej małej łazienki :D tzn. brakuje mi jeszcze podłogi (jakieś sugestie?) i jest tak: do mozaiki jako pionowy pas dekoru przy umywalce pójdzie Aparici Angel Blanco Ornato przedzielony srebrną listwą szkalną, mniej więcej tak to by sie prezentowało: mozaika i aparici.jpg a do tego te same srebrne listwy poziomo na ściance pod prysznicem (tylko nie wiem jak gęsto je ustawić - co jeden blister mozaiki, co 2, czy może co 1,5?). Wiem, że to nie całkiem zgodne z Twoim pomysłem, ale Twoje propozycje pasków podsunęły mi to rozwiązanie z dekorami pod prysznicem, a tego tak najbardziej brakowało mi od początku... Jeszcze raz wielkie dzięki :*

Dziewczyny a co proponujecie do mojej drugiej, mniejszej łazienki?

http://dskconsulting.pl/images/stories/In_fot/rzut_WC.jpg

Głównie chodzi mi o układ płytek.

Chyba to tutaj zdecyduję się wstawić ten głęboki brodzik :yes: i myślałam by np. zrobić podłogę w kaflach drewnopodobnych i podciągnąć je na ściankę brodzika. No ale nie wiem jak reszta ścian Myślę, że kafelki wyłącznie do wysokości geberitu i lustro na całą ściankę o dł. 175cm...

I pytanie czysto techniczne - czy jeśli sedes będzie podwieszony na gebericie, a pod umywalką będę chciała szafkę, to za nią też murek czy bezpośrednio do ściany? :confused:

aha na ścianie bez sprzętów wisi kaloryfer...

AiSSA, skoro masz dwie łazienki to dlaczego w jednej z nich nie wstawisz prysznica, a w drugiej wanny?

Jeśli chcesz pociągnąć kafle z podłogi na ścianę, to pamiętaj, że brodzik rozdzieli Ci to (chyba, że brodzik będzie też kafelkowany, ale mówisz o głębokim), a to już nie będzie ten sam efekt...

Ja bym nie odsuwała umywalki od ściany, bo zwęzisz jeszcze bardziej przejście.

Pozdr :)

Szocik wrócił, tylko kisił dzis ogórki - wlasnie skończyłam. Jestem z siebie dumna 34 słoiki litrowe + 3 x 3litrowe.

Ale już na układanie płytek siły nie mam :(

AsiaZett cieszę się ze mogłam byc Twoja weną :)

AiSSa - jesli zdecydujesz sie na odsunięcie umywalki od sciany to bedzie to ok 20cm bo tyle bedzie miała obudowa stelaża

Zostaje ci więc więc 129-20=109. Jesli dasz wąską umywalke (ok 40 cm) -można znależć calkiem fajne w tych rozmiarach to na przejscie zostaje ci 69 cm. Dla mnie byloby ono wygodne, ale ja kurdupel jestem :p Nie wiem jak Twoje/Wasze gabaryty? Sama musisz zdecydować :)

Co do ułożenia płytek - zgadzam sie z AsiaZett - jesli dasz głęboki brodzik, to pewnie stracisz efekt.

Jak ci sie chce to przejrzyj fotki w moim watku (mniej więcej od 28 str i wstecz). Moja dolna łazienka jest podobna (ale zaznaczam - nie identyczna). Przerabiałam tam kilka sposobów ułożenia płytek - ostatni pomysł, który bedę w efekcie realizować jest właśnie z drewnopodobnymi płytkami. Efekt jest jednak w tym, ze jest ciągłość w ich ułożeniu. Fajna jest też wg mnie wersja z płytkami saloni lumina (dekor z szarymi listkami - płytki przepiekne w rzeczywistości - polecam!).

asiazett cały czas główkuję nad rozmieszczeniem sprzętów w obu łazienkach. Gdyby do tej małej weszła wanna, byłoby po kłopocie. Tak jak pisałam wcześniej, my z mężem wolimy prysznic, a z wanny korzystamy sporadycznie. Ta mała łazienka jest przy wejściu, a ta większa w części prywatnej. No i nie wyobrażam sobie korzystania z nich gdyby w małej był prysznic, a w dużej wanna. Tzn. przy codziennym korzystaniu z prysznica albo ta mała stałaby się naszą główną łazienką (nie wiem gdzie umieściłabym wszyskie potrzebne drobiazgi), albo byłyby kolejki ;-) (a jest nas trójka), albo bieganie prysznic w małej, a suszenie włosów, golenie itp. w większej... I dlatego, że chciałabym aby to jednak ta większa była naszą główną łazienką, więc nie może tam być sama wanna. Już mi móz paruje od tego kombinowania. Już nie wiem jak to wszystko zrobić by było przede wszystkiem funkcjonalnie no i przy tym ładnie! Nie ogarniam tego wszystkiego i nie wiem co będzie jak będę wybierać płytki itp. ;-)

szocik dzięki za wskazówki, chętnie pooglądam Twoją galerię!

asiazett chodziło mi o pociągnięcie podłogi na ściankę brodzika.

Edytowane przez AiSSA

AiSSa - jesli zdecydujesz sie na odsunięcie umywalki od sciany to bedzie to ok 20cm bo tyle bedzie miała obudowa stelaża

Zostaje ci więc więc 129-20=109. Jesli dasz wąską umywalke (ok 40 cm) -można znależć calkiem fajne w tych rozmiarach to na przejscie zostaje ci 69 cm. Dla mnie byloby ono wygodne, ale ja kurdupel jestem :p Nie wiem jak Twoje/Wasze gabaryty? Sama musisz zdecydować :)

Co do ułożenia płytek - zgadzam sie z AsiaZett - jesli dasz głęboki brodzik, to pewnie stracisz efekt.

Jak ci sie chce to przejrzyj fotki w moim watku (mniej więcej od 28 str i wstecz). Moja dolna łazienka jest podobna (ale zaznaczam - nie identyczna). Przerabiałam tam kilka sposobów ułożenia płytek - ostatni pomysł, który bedę w efekcie realizować jest właśnie z drewnopodobnymi płytkami. Efekt jest jednak w tym, ze jest ciągłość w ich ułożeniu. Fajna jest też wg mnie wersja z płytkami saloni lumina (dekor z szarymi listkami - płytki przepiekne w rzeczywistości - polecam!).

Poglądałam, rzeczywiście podobna :-) Pieknie się prezentuje!

No i teraz mam dylemat z moją łazienka. Przy prysznicu mam tam ściankę 35cm. Bokiem do niej będzie powieszony sedes, czyli murek z geberitem na ok. 15-20 cm. Powtanie nieładny uskok :-( Obok sedesu umywalka bezpośrednio przy ścianie. Znowu uskok :-(

Nie mam pojęcia jak to ładnie zrobić??

Pomożecie?

Edytowane przez AiSSA