Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Asiazett nie rozumiem tego Twojego układu - możesz go rozrysować choćby prostokątami w paintcie? Gdzie ma byc mozaika, gdzie listwy, a gdzie ten angel?

W tej drugiej wersji jest tylko mozaika + pasek Angeli odzielonych listwą wokół całej łazienki - dobrze rozumiem? Czy idzie tez prze wc?

Kupiłas tą mozaikę?

Jesli tak to czy aby na pewno odcień bieli bedzie pasował między mozaika a tymi Angelami? Nie wiem czy ja je dobrze kojarze, ale jesli tak, to one tak śnieżnobiałe to nie są.

Na fotkach załaczasz mozaike, ktora lekko wpada w róż - ona tak wyglada czy w rzeczywistości jest bielutka?

No i jeszcze jedno - co to za listwa? Potrzebuje lepszej fotki i wymiarów :)

Edytowane przez szocik

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Układ 1)

Wzdłuż umywalki pionowy pas aparici (rysowane fale to właśnie aparici), mniej więcej tak: CLX-3180_20120720_00321904.jpg a do tego było by cos takiego pod prysznicem: Bez tytułu.jpg

Układ 2)

dokładnie tak to zrozumiałaś, o co mi chodziło :)

Ale rysunki profeska, co?

Mozaika mieni się na perłowo. A listwa jest z Polcoloritu, długość 50 cm.

Edytowane przez asiazett

Witam wszystkich , prosze o radę odnośnie jednej z łazienek,

Zupełnie nie mam już pomysłu, wybrałam płytki nowej gali signum. Jeszcze zastanawiam się czy szary czy beż, na pewno w połączeniu z fornirowanym blatem i wstawką za wc. Spróbuję załączyć projekt , łazienka ma wymiar 135x250, z prawej strony jest wnęka szerokości 100 cm.

http://images43.fotosik.pl/1481/26053dd2af68d5a3gen.jpg

http://images35.fotosik.pl/1554/8538e8ece080a388gen.jpg

Szocik dzięki bardzo!:) Właśnie o taki układ chodziło. Super! Na całej ściane (do komina) nad umywalką i wc będzie lustro. Ściana po lewej będzie tylko pomalowana farbą ale nie wiemy jescze jaki kolor. Wannę niestety musieliśmy zmienić na prostokątną ze względów hydraulicznych - żona jest załamana - ale cóż jak to mieszkanie w bloku pewnych żeczy sie nie przejdzie.

Ja bym pociągnęła to lustro po całości ściany i wjechała w nim nad wannę (tak jak zrobiłam w mojej wizualizacji), czyli jeśli ściana ma 4,7 m to ja bym założyła lustro o długości 4,5 - 4,7 m. Pewnie nie uda się tego w jednej tafli zainstalować (bo jak to choćby wnieść do mieszkania), ale można je podzielić na 3 moduły... Ale zróbcie tak jak Wam się wydaje najoptymalniej :)

Układ 1)

Wzdłuż umywalki pionowy pas aparici (rysowane fale to właśnie aparici), mniej więcej tak: [ATTACH=CONFIG]128504[/ATTACH] a do tego było by cos takiego pod prysznicem: [ATTACH=CONFIG]128521[/ATTACH]

Układ 2)

dokładnie tak to zrozumiałaś, o co mi chodziło :)

Ale rysunki profeska, co?

Mozaika mieni się na perłowo. A listwa jest z Polcoloritu, długość 50 cm.

asiazett o mamy podobny układ umywalka/kibelek :yes: Ciekawa jestem jak u Ciebie wyjdzie całość. Ja wciąż się głowie i głowię nad samą koncepcją obu łazienek... zazdoszczę, że Ty już płytki dobierasz!

Edytowane przez AiSSA

Dzięki bardzo:) Wkońcu mamy jakąś kocepcje - ale każda nowa sugestia i pomysł mile wdziane:)

Wanny prostokątne ja bardzo lubię, tylko ze ta bedzie dość krótka - ale jesli nie jesteście strasznie wysocy to nie powinno byc żle :)

Ja jeszcze pomyslałam o czymś innym - nie wiem na ile jest Wam potrzebne w łazience miejsce na przechowywanie - jesli nie za bardzo to można byłoby się pokusic, zeby przy wejsciu dac jedynie malutką umywalkę, a przy wannie dać większa (ta przy której małżonka bedzie robiła makijaż). Wtedy tak jak na moim pierwszym ukladzie - umywalka+pralka przykryte wspólnym blatem, a nad to wszystko lustro. Wtedy oczywiście darowałabym sobie lustro po przeciwnej stronie.

Na pewno w tej opcji zrobi sie lżej niz z tym słupem-szafą, która chowa pralke.

Aaaa i jeszcze jedno - nie wiem czy na tej wizualce to widzisz - czesc pierwsza czyli ta z wc ma obnizony sufit - chciałam wydzielić strefy, mo że to nieżle wygladać w całości (temu samemu miało służyć obniżenie sufitu na przedłużeniu komina w pierwszej wersji)

No i słup-komin można wykorzystac inaczej. Może lustro? Może fototapeta?

marcin3.JPG

Co do sciany na wprost luster to pomalowałabym ja na ... szaro, ale pewnie już nikogo tym nie zdiwiłam :p :D

Asiazett biore się za robote - niestety nie widze co jest napisane na tym obrazku - jak masz linka do listwy, albo jej dokladną nazwę to wrzuc prosze.

Edytowane przez szocik

Asiazett - druga wersja:

asiazett10.JPG

Pierwszego ukladu dalej nie kumam

1) nad umywalką małe lustro

2) pod nim i nad nim (tam gdzie fale -aparici)

3) przy lustrze i szafce - od podłogy do sufity pionowe listwy????????

4) a co się dzieje pod prysznicem? - te szare paski to listwy, a białe to aparici????

Edytowane przez szocik

Tak?

asiazett11.JPG

Ja bym tych zawijasów nie łaczyła z mozaiką, bo byłoby to dla mnie za duzo dobrego. Zarówno zawijasy jak i mozaike połaczyłabym z prosta biała płytką.

Jesli juz to wersja z poziomym pasem bardziej mi sie podoba - jakos tak poukładane jest wszystko.

Tu nie pasują mi te listwy - raz w poziomie, raz w pionie... Te zawijasy tez tak jakos ni z gruszki ni z pietruszki.

Poza tym lustro w tak waskiej łazience to im większe tym lepsze - moim zdaniem oczywiście :)

Edytowane przez szocik

No prawie tak, ale już nawet nie będę Cię prosić o żadne zmiany :) Nie ma sensu, bo dla mnie też wygrywa wersja z pasem dookoła. Dzięki, dzięki, dzięki! :)

A co byś w takim razie proponowała na przeciwległej ściany? Pociągnąć tą opaskę dookoła całości?

Edytowane przez asiazett

I jeszcze cos - ja kiedys zachwycałam sie podobnymi plytkami i podobnie je próbowałam układać. Mowię o tych płytkach:

http://www.tychy24net.nazwa.pl/eurolazienki/allegro_stuff/produkty/go-luminor/cassiopea-ar.jpg

Ktos mi jednak napisał ze w tej inspiracji sekret tkwi w wielkich płaszczyznach ktore otaczaja te esy-floresy. Nie wiem czy mozaika je tak ładnie wyeksponuje.

Pamietaj ze perlowa mozaika to też biala matowa fuga. I to wcale nie cieniutko układana.

Przemysl to dobrze czy bedzie ona dobrze wygladała z aparici. ja nie jestem do tego zestawu przekonana.

Co jest nie tak z mozaiką, że może jej być za dużo? Po to właśnie dekory, żeby nie była sama mozaika...

Ok, obiecuję wziąć pod uwagę gładkie białe kafle :)

Być może faktycznie chciała bym za dużo na raz...

Przemyślę to wszystko jeszcze :*

pozdrawiam

Edytowane przez asiazett

W mozaice nic, w dekorach tez nic, ale polaczenie mozaika+te dekory mi nie pasi.

Mozaika sama w sobie jest "bogata", nie wiem czy nie przekombinujesz jak dolożysz ten równie "bogaty" dekor.

Wizualki tego dobrze nie oddają - moze inspiracje zrobia tolepiej:

biała mozaikowa łazienka:

http://www.archtrend.pl/img/%B3azienki/biala_lazienka/biala_lazienka_1_decorpad_com.jpg

a tu mozaika jako dekor:

http://3.bp.blogspot.com/-m7LYsDAOuOA/Tn-3henxtII/AAAAAAAADDo/ep-y2geJ8bU/s1600/white+mosaic+tile+bathroom+little+river.jpg

Moglby sie jeszcze ktos inny wypowiedziec...