szocik 31.07.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 (edytowane) Asiazett nie rozumiem tego Twojego układu - możesz go rozrysować choćby prostokątami w paintcie? Gdzie ma byc mozaika, gdzie listwy, a gdzie ten angel? W tej drugiej wersji jest tylko mozaika + pasek Angeli odzielonych listwą wokół całej łazienki - dobrze rozumiem? Czy idzie tez prze wc? Kupiłas tą mozaikę? Jesli tak to czy aby na pewno odcień bieli bedzie pasował między mozaika a tymi Angelami? Nie wiem czy ja je dobrze kojarze, ale jesli tak, to one tak śnieżnobiałe to nie są. Na fotkach załaczasz mozaike, ktora lekko wpada w róż - ona tak wyglada czy w rzeczywistości jest bielutka? No i jeszcze jedno - co to za listwa? Potrzebuje lepszej fotki i wymiarów Edytowane 31 Lipca 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 31.07.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 (edytowane) Układ 1) Wzdłuż umywalki pionowy pas aparici (rysowane fale to właśnie aparici), mniej więcej tak: a do tego było by cos takiego pod prysznicem: Układ 2) dokładnie tak to zrozumiałaś, o co mi chodziło Ale rysunki profeska, co? Mozaika mieni się na perłowo. A listwa jest z Polcoloritu, długość 50 cm. Edytowane 31 Lipca 2012 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiosenna1 31.07.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Witam wszystkich , prosze o radę odnośnie jednej z łazienek, Zupełnie nie mam już pomysłu, wybrałam płytki nowej gali signum. Jeszcze zastanawiam się czy szary czy beż, na pewno w połączeniu z fornirowanym blatem i wstawką za wc. Spróbuję załączyć projekt , łazienka ma wymiar 135x250, z prawej strony jest wnęka szerokości 100 cm. http://images43.fotosik.pl/1481/26053dd2af68d5a3gen.jpghttp://images35.fotosik.pl/1554/8538e8ece080a388gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinsgdz 01.08.2012 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Szocik dzięki bardzo! Właśnie o taki układ chodziło. Super! Na całej ściane (do komina) nad umywalką i wc będzie lustro. Ściana po lewej będzie tylko pomalowana farbą ale nie wiemy jescze jaki kolor. Wannę niestety musieliśmy zmienić na prostokątną ze względów hydraulicznych - żona jest załamana - ale cóż jak to mieszkanie w bloku pewnych żeczy sie nie przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 01.08.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Mi też się mega podoba to co Szocik zaprponował Ale lusto na lewej ścianie obowiązkowo bym dodała Co do wanny to ja osobiście wolę prostokątne, a poza tym wydaje mi się, że taka "kanciasta" forma będzie bardziej spójna z ogółem wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinsgdz 01.08.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Dzięki za dodanie otuchy - teraz jak o tym myśle to masz rację - rzeczywiście ta prostokątna będzie lepsza Więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło:) Asiazett ta lewa ściana ma 4,7m odliczając na wannę itp. to zostaje ok 3,5m - czy takie długie lustro może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 01.08.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Ja bym pociągnęła to lustro po całości ściany i wjechała w nim nad wannę (tak jak zrobiłam w mojej wizualizacji), czyli jeśli ściana ma 4,7 m to ja bym założyła lustro o długości 4,5 - 4,7 m. Pewnie nie uda się tego w jednej tafli zainstalować (bo jak to choćby wnieść do mieszkania), ale można je podzielić na 3 moduły... Ale zróbcie tak jak Wam się wydaje najoptymalniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinsgdz 01.08.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) Dzięki bardzo:) Wkońcu mamy jakąś kocepcje - ale każda nowa sugestia i pomysł mile wdziane:) Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez marcinsgdz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AiSSA 01.08.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) Układ 1) Wzdłuż umywalki pionowy pas aparici (rysowane fale to właśnie aparici), mniej więcej tak: [ATTACH=CONFIG]128504[/ATTACH] a do tego było by cos takiego pod prysznicem: [ATTACH=CONFIG]128521[/ATTACH] Układ 2) dokładnie tak to zrozumiałaś, o co mi chodziło Ale rysunki profeska, co? Mozaika mieni się na perłowo. A listwa jest z Polcoloritu, długość 50 cm. asiazett o mamy podobny układ umywalka/kibelek Ciekawa jestem jak u Ciebie wyjdzie całość. Ja wciąż się głowie i głowię nad samą koncepcją obu łazienek... zazdoszczę, że Ty już płytki dobierasz! Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez AiSSA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 01.08.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) Dzięki bardzo:) Wkońcu mamy jakąś kocepcje - ale każda nowa sugestia i pomysł mile wdziane:) Wanny prostokątne ja bardzo lubię, tylko ze ta bedzie dość krótka - ale jesli nie jesteście strasznie wysocy to nie powinno byc żle Ja jeszcze pomyslałam o czymś innym - nie wiem na ile jest Wam potrzebne w łazience miejsce na przechowywanie - jesli nie za bardzo to można byłoby się pokusic, zeby przy wejsciu dac jedynie malutką umywalkę, a przy wannie dać większa (ta przy której małżonka bedzie robiła makijaż). Wtedy tak jak na moim pierwszym ukladzie - umywalka+pralka przykryte wspólnym blatem, a nad to wszystko lustro. Wtedy oczywiście darowałabym sobie lustro po przeciwnej stronie. Na pewno w tej opcji zrobi sie lżej niz z tym słupem-szafą, która chowa pralke. Aaaa i jeszcze jedno - nie wiem czy na tej wizualce to widzisz - czesc pierwsza czyli ta z wc ma obnizony sufit - chciałam wydzielić strefy, mo że to nieżle wygladać w całości (temu samemu miało służyć obniżenie sufitu na przedłużeniu komina w pierwszej wersji) No i słup-komin można wykorzystac inaczej. Może lustro? Może fototapeta? Co do sciany na wprost luster to pomalowałabym ja na ... szaro, ale pewnie już nikogo tym nie zdiwiłam Asiazett biore się za robote - niestety nie widze co jest napisane na tym obrazku - jak masz linka do listwy, albo jej dokladną nazwę to wrzuc prosze. Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 01.08.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) Asiazett - druga wersja: Pierwszego ukladu dalej nie kumam 1) nad umywalką małe lustro 2) pod nim i nad nim (tam gdzie fale -aparici) 3) przy lustrze i szafce - od podłogy do sufity pionowe listwy???????? 4) a co się dzieje pod prysznicem? - te szare paski to listwy, a białe to aparici???? Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 01.08.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Tak jest - nad umywalką pionowe lustro. Pod prysznicem szare paski to listwy, a między nimi tylko mozaika, chyba, że sugerujesz coś innego? Listwa Polcolorit Charm 50x1,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 01.08.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 A co na wc? Też mozaika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 01.08.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 No myślę, że mozaika, a masz pomysła na coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 01.08.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) Tak? Ja bym tych zawijasów nie łaczyła z mozaiką, bo byłoby to dla mnie za duzo dobrego. Zarówno zawijasy jak i mozaike połaczyłabym z prosta biała płytką. Jesli juz to wersja z poziomym pasem bardziej mi sie podoba - jakos tak poukładane jest wszystko. Tu nie pasują mi te listwy - raz w poziomie, raz w pionie... Te zawijasy tez tak jakos ni z gruszki ni z pietruszki. Poza tym lustro w tak waskiej łazience to im większe tym lepsze - moim zdaniem oczywiście Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 01.08.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) No prawie tak, ale już nawet nie będę Cię prosić o żadne zmiany Nie ma sensu, bo dla mnie też wygrywa wersja z pasem dookoła. Dzięki, dzięki, dzięki! A co byś w takim razie proponowała na przeciwległej ściany? Pociągnąć tą opaskę dookoła całości? Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 01.08.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Moze byc ten pas dookoła, ale wtedy co - mozaika pod sam sufit? czy zakończyc na wysokości 120cm?Jakos dużo tej mozaiki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 01.08.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 I jeszcze cos - ja kiedys zachwycałam sie podobnymi plytkami i podobnie je próbowałam układać. Mowię o tych płytkach:http://www.tychy24net.nazwa.pl/eurolazienki/allegro_stuff/produkty/go-luminor/cassiopea-ar.jpgKtos mi jednak napisał ze w tej inspiracji sekret tkwi w wielkich płaszczyznach ktore otaczaja te esy-floresy. Nie wiem czy mozaika je tak ładnie wyeksponuje.Pamietaj ze perlowa mozaika to też biala matowa fuga. I to wcale nie cieniutko układana.Przemysl to dobrze czy bedzie ona dobrze wygladała z aparici. ja nie jestem do tego zestawu przekonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 01.08.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) Co jest nie tak z mozaiką, że może jej być za dużo? Po to właśnie dekory, żeby nie była sama mozaika... Ok, obiecuję wziąć pod uwagę gładkie białe kafle Być może faktycznie chciała bym za dużo na raz... Przemyślę to wszystko jeszcze :* pozdrawiam Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 01.08.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 W mozaice nic, w dekorach tez nic, ale polaczenie mozaika+te dekory mi nie pasi.Mozaika sama w sobie jest "bogata", nie wiem czy nie przekombinujesz jak dolożysz ten równie "bogaty" dekor.Wizualki tego dobrze nie oddają - moze inspiracje zrobia tolepiej:biała mozaikowa łazienka:http://www.archtrend.pl/img/%B3azienki/biala_lazienka/biala_lazienka_1_decorpad_com.jpga tu mozaika jako dekor:http://3.bp.blogspot.com/-m7LYsDAOuOA/Tn-3henxtII/AAAAAAAADDo/ep-y2geJ8bU/s1600/white+mosaic+tile+bathroom+little+river.jpg Moglby sie jeszcze ktos inny wypowiedziec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts