Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wodomierze są w kominie - zaraz przy WC i powiedzmy około 30 cm od podłogi a dojście jets aktualnie na ściance bocznej zabudowy komina.

Możesz wrzucić fotkę tego?

Z kolei myślę, że jak to jest 30 cm od podłogi no to dalczego nie płytka z magnesem? Przecież tego nie widać? Bo co innego można dać w takim miejscu?

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasiulkak

Ja mam bardzo, bardzo podobną dużą łazienkę (z resztą kilka gadżetów też mam identycznie wymślonych: rozmiar prysznica/wanny - szok! :D) i do Twojej mam jedną podstawową sugestię: jak rozstawisz wszystkie sprzęty po kątach i wzdłuż ścian to po co Ci ten cały pusty środek?

Koncepcje unikania kładzenia płytek gdzie się uda, jak najbardziej popieram.

Ja rozstawiłam to u siebie tak: http://forum.muratordom.pl/entry.php?118177-%C5%81azienka

Wrzucam plan łazienki, chodziło mi o tą ściankę na kominie ona ma 54 cm i chcemy przedłużyć ją do 80 cm , tylko pytanie czy tak jak na poprzednim projekcie wymurować to przedłużenie ,czy zrobić zrobić kawałek ścianki ze szkła. (tutaj jest wsadzona kabina. bo nie da się jej rozmonować żeby skrócić jedną ściankę)

http://images35.fotosik.pl/1557/8a3fd2f196ff367egen.jpg

Te płytki ze zdjecia mi się podobają, ale myślałam o szarym kolorze, ponieważ górną łazienkę będę miała w lekkim beżu - Harion- Tubądzina.

To bardzo mi się podoba: Myślisz że będzie przytłaczjąco i ciemno?

http://widawscy.pl/strony/projekty/projekty_wnetrza/19_DOM_W_DG_GOLONOG/01.jpg

Odnośnie lustra to mierzyłam to jeszcz na żywo i szafka z umywalka musi mieć nie wiecej niż 30 parę cm głębokości i 60 cm szerokosci , może wkleję lustro w płytki i dodam wokół kawałek mozaiki?

Dzięki za pomoc!

Edytowane przez Wiosenna1

W tej chwili Twoje rozstawienie wygląda tak:[ATTACH=CONFIG]129042[/ATTACH] Może faktycznie, pomimo, że łazienka duża, nie ma specjalnie miejsca na ściankę wolnostojącą, ale może któraś z dziewczyn wyhaczy coś, żeby pokombinować z tą całą przestrzenią... :)

tak łazienka niby duża, ale problem w tym, że jest długa a komin sprawia że w centrum gdzie można by zaszaleć jest wąska, prysznica pod skosem nie dało rady umiejscowić gdyż byłoby za nisko dla nas wielkoludów, więc jest w tym miejscu wanna. Prysznic jest w najlepszym położeniu do swobodnego wchodzenia, umywalka ma być ozdobą i dlatego jest w centrum, a kibelek chciałam aby miał ciut intymności i dlatego jest ciut schowany za kominem.

Kurcze zrobiłam taki super projekt, normalnie się w nim zakochałam kasiulkak i ... zauwazyłam ze zapomniałam o wc :p

No i poprawiałam :D

Nie jest to dokładnie to co opisałaś, ale ... może się spodoba :)

Ta inspiracja była pomysłem

http://images42.fotosik.pl/291/a095d8a3f001f287med.jpg

Wyszło tak:

kasiulka3.JPG

kasiulka4.JPG

kasiulka5.JPG

Edytowane przez szocik

I ja tez mam do Was prośbę - czy możecie pomóc mi poustawiac sprzęty w tej łazience? To łazienka moich dobrych znajomych - ustawiam, przestawiam i nic ciekawego mi nie chce wyjsc :(

rzut2.JPG

Nad jedna ze scian jest skos - nie wygląda on dokąldnie tak, bo nie udalo mi sie go zwizualizować, ale spokojnie można się sugerowac tym:

rzut.JPG

Sciana pod skosem ma ok 180cm

Okno jest na wysokości 90cm

Jesli jeszcze cos wam jest potrzebne - pytajcie.

Aha - w lazience ma być wanna (nalepiej narożna bo znajomi maja malenkie bliżnięta), ale jesli bedziecie miec jakis fajny pomysł na wanne prostokątna to może też uda mi się ich przekonac :) Poza tym ma byc prysznic, wc, bidet i 2 umywalki (albo jedna duza).

Pralka bedzie w innym pomieszczeniu.

Madziu - dziekuje ci bardzo, to jest kompletnie inna wersja niż ta co ja zmontowałam. Jedyne co się zgadza to szafka pod skosem :)

Jutro to zrobię w 3 D - ciekawe jak wyjdzie.

Ja wstawiałam cały czas kibelek i bidet na tej scianie gdzie ty dałaś umywalki i za groma nie mogłam ustawic reszty.

Dzieki raz jeszcze!

Madziu, nie ma sprawy. ;)

Jeszcze kilka słów o wymiarach:wanna 135x135cm, odsunięta od ścian 15 cm; umywalka 120 x 45, np. taka

http://www.net-armatura.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_077196c1bc8fe28eac54c006337353d3.jpg

Szocik, ja chyba już jestem zmęczona, więc zrobiłam kilka projektów. Za każdym razem znajduję jakiś mankament, ale podaję je, może coś się z tego zaczerpnie :)

Wariant 1) bathr1.jpg chociaż przecież chyba prysznic nie wejdzie pod skos

Wariant 2) bathr2.jpg I to mi sie podoba chyba najbardziej, jako fance dodatkowych ścianek w łazienkach, ale ten prysznic tworzy kolejny "korytarzyk" - może gdyby zastosować mniejszy rozmiar, bo ten jest duży: 120x90

Wariant 3) bathr3.jpg tu już z 1 umywalką, a polecała bym jednak 2, skoro to taka rozwojowa rodzina :p

Wariant 4) bathr4.jpg Tu za wanną też można zrobić taki murek, który zasłoni nieco WC :)

Wariant 5) bathr5.jpg to taka alternatywa dla Magdy 34 gdyby nie chcieli wanny pod oknem :)

Chętnie wysłucham też komentarzy, jako naukę na przyszłość :p

pozdr

Edytowane przez asiazett

Wrzuciłąm opcje Madzi i ... wersja jest dużo lepsza od mojej, ale widzę jeden mankament:

Sciana z wc i bidetem jest bardzo lużna, natomiast umywalki mają ciasnawo :(

Tu wersja Madzi:

rzut3.JPG

a tu wersja Madzi po drobnej przeróbce - tu dla odmiany nie podoba mi sie to ze wc i bidet sa przy prysznicu. Ale może to nie jest złe rozwiązanie...?

Podoba mi sie w tej wersji to ze szafa wyrównująca wnęke jest tu eższa i może stanowic fajny komplet z meblami umywalkowymi.

W tej wersji "wejscie" do łazienki zrobiło sie szersze (mowie o tym przejsciu między rogiem zabudowy wc, a szafką pod skosem)

rzut4.JPG

Asiazett dzieki za pomysły - jutro je dokladnie przeanalizuje bo dzis juz padam i obawiam sie ze nic sensownego juz nie wymyśle :)

Edytowane przez szocik

Asia, za blisko siebie stawiasz sprzęty i za mało przestrzeni robisz przed nimi;)

Madziu, lepiej by było, tak jak piszesz, przestawić umywalki z wc i bidetem, bo wizualnie jest ładniej, ale wtedy trochę mało jest szerokości na ceramikę ( ta ścianka ma 135 cm) i dochodzi jeszcze obudowanie geberitów, co zabiera średnio ok 20 cm.:)

Edytowane przez Magda 34

Nie robiłabym kibelków tak blisko szyby prysznicowej. Mój układ wydaje mi się bardziej funkcjonalny. 90x10cm prysznic, z kolei umywalka 120 cm jest ogromna, sporo miejsca przy wc i bidecie i dużo miejsca przy wannie i do tego pojemna szafa.

Zastanawiam się tylko dlaczego na Twoim rzucie wydaje się ciaśniej przy wejściu:rolleyes: U mnie wychodzi więcej miejsca. Nie wiem czym to jest spowodowane, bo dobrze przepisałam wymiary.

Madziu, ale pokaż znajomym obie wersje, niech sobie przetestują w relu

Edytowane przez Magda 34

Tez mi się to rzuciło w oczy - wydawało mi się tam bardzo mało miejsca, ale policzyłam i przejscie ma 65 cm, więc powinno byc wygodnie.

Jak tak patrze i patrze, to Twoja wersja bardziej mi się zaczyna podobac :) W takiej dużej łazience to ja bym nie chciała miec wc obok prysznica.

Ale podesle im obie wersje - ciekawe co powiedza.