Magda 34 03.08.2012 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) Madziu, u mnie w przejściu jest 101 cm:rolleyes: Zerknij czy dobrze zrozumiałam wpis ze ścianą skośną. Ta ściana ma ok 180 cm? Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 04.08.2012 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Aha - w lazience ma być wanna (nalepiej narożna bo znajomi maja malenkie bliżnięta) może trochę ale wydaje mi się, że zwłaszcza przy malutkich dzieciach łatwiej i wygodniej jest "obsłużyć" maluszka w wannie prostokątnej do tego sięganie przez 1,5 m żeby np wyciągnąć dziecko z wody to bardzo duże obciążenie dla kręgosłupa no i skoro juz dwoje dzieci, to dwie umywalki bardzo ułatwią życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 04.08.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Mamik, akurat mnie do prostokątnych przekonywac nie musisz. Jam ich fanka jest Masz może jakiś pomysł na prostokatna? Madziu ta scianka ma 180 cm od podłogi do skosu - ona ma szerokości 240cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 04.08.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Mamik, akurat mnie do prostokątnych przekonywac nie musisz. Jam ich fanka jest Masz może jakiś pomysł na prostokatna? nie mam programu do obrazków więc tak na szybko schemat, np tak, pomiędzy prysznicem a wanną (w tej wersji prostokątna inaczej - czyli pięciokątna:)) tam gdzie prysznic ścianka wysoka, dalej mogłaby być niższa, w kącie pod oknem wc i bidet, umywali najwygodniej na wprost wejscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 04.08.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 mamik, wrzuciłam Twoja wersje na oryginał i ... wg mnie troche ciasno zrobiło sie przy wejsciu. Co sądzicie? Ja jeszcze zrobiłam coś takiego - w te wersji oczywiście prysznic musiałby byc miec ścięty róg. Z uzytkowaniem nie powinno być problemu po skos jest wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 04.08.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 mamik, wrzuciłam Twoja wersje na oryginał i ... wg mnie troche ciasno zrobiło sie przy wejsciu. Co sądzicie? chodziło mi o ustawienie prysznica długim bokiem przy wannie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 04.08.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 I jeszcze 2 wersje wg sugestii asiazett - tez całkiem sensowne wg mnie Dzieki dziewczyny - jesteście kochane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 04.08.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Asia, za blisko siebie stawiasz sprzęty i za mało przestrzeni robisz przed nimi;) Specjalnie wybieram największe sprzęty z biblioteki, żeby ewentualnie później mieć możliwość manewrowania wymiarami. I daję człowieczka, żeby mieć punkt odniesienia. Jestem pewna, że jak wrzucicie to w swoje programy to wszystko się zmieści Mamik, akurat mnie do prostokątnych przekonywac nie musisz. Jam ich fanka jest Ja też jestem fanką prostokątnych wanien, ale analizując sytuację czysto teroetycznie w tej łazience wychodzi mi, że najoptymalniej było by dać narożną wannę pod skosem i zadbać o jej swobodny dostęp (chociaż przeceiż prostokątna tez tam można wstawić), a resztą sprzętów manewrować po reszcie ścianek - a opcji i pomysłów jak widać jest sporo. Teraz tylko należy zderzyć je z oczekiwaniami i gustem Właścicieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 04.08.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 a może coś takiego? albo takiego albo tak - w tej ostatniej jest dostęp do okna, umywalki są z dobrym dostępem, bo koło wanny, do wszystkich sprzętów jest dobry dostęp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 04.08.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 a może coś takiego? [ATTACH=CONFIG]129251[/ATTACH] albo takiego [ATTACH=CONFIG]129252[/ATTACH] albo tak - w tej ostatniej jest dostęp do okna, umywalki są z dobrym dostępem, bo koło wanny, do wszystkich sprzętów jest dobry dostęp [ATTACH=CONFIG]129253[/ATTACH] A w pierwszej i drugiej wersji nad umywalkami jak zamontować lustra? Jeśli ścianka do prysznica nie była by ze szkła to pod prysznicem wg mnie było by ciężko i ciemno, do tego jeszcze nad nim obniżony sufit... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 04.08.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Jeszcze 2 zmodyfikowane propozycje mojej wersji 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 04.08.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 (edytowane) A w pierwszej i drugiej wersji nad umywalkami jak zamontować lustra? Jeśli ścianka do prysznica nie była by ze szkła to pod prysznicem wg mnie było by ciężko i ciemno, do tego jeszcze nad nim obniżony sufit... ta ściana oczywiście murowana, z tym ciemno to chyba nie byłoby tak źle, normalna wnęka prysznicowa jakich wiele można ją zrobić wysoką na 180-190, będzie lepsza wentylacja, zrobić w niej jakieś wstawki z luksferów, chociaż luksfery już sa chyba Edytowane 4 Sierpnia 2012 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 04.08.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 No ale w tym miejscu jest przecież skos do wysokości 180 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 04.08.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Ależ zescie się rozszalały - nawet nie mam czasu dobrze ich przeanalizowac )) Wrzuciłam te, które na pierwszy rzut oka wydały mi sie najsensowniejsze: (reszte przejrze wieczorkiem) Pod skosem można poszalec z wielkością prysznica - ten na wizualkach ma 100x130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 04.08.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 No ale w tym miejscu jest przecież skos do wysokości 180 cm... to nie ma znaczenia, albo robisz ścianę do wysokości skosu czyli 180, albo wyższą i wówczas będzie na pewnej wysokości ścięta pod skos tes skos 180 to tak jakby go nie było, przeciez nawet jeśli pod prysznicem będzie bardzo wysoka osoba, to nie stoi przy ścianie a w odległości min 30 cm, a takiej odległości jest już pewnie ponad dwa metry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawroche 04.08.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Witam wszystkich, rozpoczynam dopiero moje doświadczenie z forum, a propos wizualizacji łazienek, mam ciekawy produkt do wykorzystania w kabinach prysznicowych lub jako ścianka oddzielająca, jest to szkło o zmiennej przezierności (privacy glass, easy motion) różne nazwy istnieją, szkło w jednej chwili staje się matowe lub przezroczyste wszystko zależy od potrzeby chwili, może także służyć do wielu innych zastosowań, może nawet służyć jako ekran do projekcji tylnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 04.08.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Zgadzam sie z mamik - ten skos nie powinien byc strasznym utrudnieniem, bo jest dośc wysoki. Kurcze juz mi sie to zaczyna układać.... A tak mi było cięzko to ruszyć Jednak co kilka głów to nie jedna. Dziekuje raz jeszcze i znikam sprzatać piwnice - nie cieeeeeeerpię tego!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 04.08.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 witam jestem na etapie projektowania lazienek - bede miala do wykonania 2 plus male wc chcialabym poznac Wasza opinie odnosnie moich wizualizacji wszelkie sugestie mile widziane zaczne od malego wc (wym.1,2x1,9 m) - ma byc szary podoba mi sie drewniana podloga i tak kombinuje 3 wersje chcialabym duze lustro w ramie nad umywalka, natomiast plytki jedynie do polowy sciany pierwsza wersja z blatem z plytek http://img716.imageshack.us/img716/1066/dolnewcszaroscdrewnoa1.jpg druga wersja blat bialy http://img38.imageshack.us/img38/5844/dolnewcszaroscdrewnoc1.jpg http://img51.imageshack.us/img51/5719/dolnewcszaroscdrewnoc2.jpg wersja trzecia - blat drewniany http://img594.imageshack.us/img594/9498/dolnewcszaroscdrewnod3.jpg http://img528.imageshack.us/img528/8830/dolnewcszaroscdrewnoe3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 04.08.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 mi się podoba wersja z białym blatem.nie wiem, jakie masz wymiary wc, ale na wizualizacji mam wrażenie, że uchwyt na papier jest strasznie daleko od kibelka. domyślam się, że chodziło o symetrię, ale ja bym chyba umieściła kibelek bliżej jednej ze ścian (tej naprzeciw lustra) i wówczas papiernica również po drugiej stronie (jeśli natomiast w kącie miałby stanąć stojak ze szczotką i uchwytem na papier, to wówczas jak najbardziej symetrycznie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 04.08.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Słonko co to za program do wizualizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts