misiakówna 14.01.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Znalazłam gres szkliwiony o nierównej strukturze firmy niemieckiej Nord Ceram w cenie 44 złoty. Czy ktoś kładł ten gres? Słyszałam także opinię sprzedawcy jednego z centrów budowlanych że odradza kładzenie gresu także na ściany. Jak myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakówna 14.01.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Zastanawiam się czy gres szkliwiony można myć normalnie wilgotną szmatką. Ten o którym myślę ma lekkie nierówności. Co do ożywienia pomieszczenia wybrałam już listwą szklana w takim zielonym kolorze, mamy dwie umywalki-misy z zielonego szkła i myślę o parawanie szklanym przy wannie. Myślę jeszcze o obudowie kibelka jakąś mozaiką. Postaram się spreparować jakiś projekt i może pomożecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakówna 14.01.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 A co do wizualizacji to projekt zaplanowany z płytek Imoli Antares i też bardzo mi się podoba i takie płytki są dla mnie wzorem tylko cena zaporowa może ktoś zna zamiennik w rozsądnej cenie. Te które ja znalazłam nie maja takiego połysku i trochę bardziej surowe. Może macie jakiś pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.01.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 a jaka to cena zaporowa dla Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakówna 14.01.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Po pierwsze u nas w Toruniu nigdzie Antaresów nie kupisz a przez internet ponad stówkę stoją szare + dostawa. Dla mnie za dużo muszę zakupić koło 30 metrów więc kupa kasy. Myslę że można ten sam efekt osiągnąc tańszym kosztem, a tą sama jakością Nord Ceram nazwy nie pamientam coś tam grau polecany w Serwitorze szkliwiony gres za 44 zł, barwiony w masie. Co ty o tym sadzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.01.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Jak Ci sie podoba to bym brala Nie zawsze cena przesadza o jakosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryblair 15.01.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Po małych zmianach: http://img339.imageshack.us/img339/1731/72354598.jpghttp://img689.imageshack.us/img689/4691/54023406.jpghttp://img593.imageshack.us/img593/4517/28844960.jpg Co sądziecie? Jeszcze się z mężem zastanawiamy czy nie zrobić całej łazienki na biało. Czyli ten dekor nad wanną byłby biały, mozaika przy lustrze i blacie także. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 15.01.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 (edytowane) maryblair ciekawa opcja bordowego sufitu ja chyba zrobiłabym ten dekor czarny i tylko czarny. a mozesz mi powiedizec co to za kreseczki po zewnetrznych bokach tego czarnego dekoru na wannie i nad wanna? to jakas osobna plytka czy ta czarna z kwiatami tak ma. wydaje mi sie ze masz też biały dekor na stelażu do wc i w półeczkach nad wanną- nie mieszajcie ich pewnie z jednej serii i pewnie pasują ale w małej łazience to będzie za dużo. ja bym dała biel plus czerń a jeśli te paseczki obok dekoru to osobna płytka to bym starała się zabudować nią tam gdzie macie mozaikę [jeśli się da oczywiście]. i zastanów sięnad czarną fugą w czarnych płytkach... a z podłogą to nie mam pojęcia. białe się pobrudzą... i potem tego się nie za bardzo da dobrze wyczyścić. Edytowane 16 Stycznia 2011 przez nicol21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 16.01.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 maryblair jeszcze jedna rzecz - półeczki pod prysznicem - tam będzie Wam się gromadzić woda, już u kogoś o tym mówiłam. Pod umywalką też macie otwartą półkę.... czyli wszelkie wystawki będą na wierzchu [chyba że gdzieś macie szafkę i jej nie zauważyłam] więc nawet jak będzie wysprzątane to będzie lekki bałagan przez to że wszystko jest widać... zastanówcie się czy np. nie chcecie szafki pod umywalką.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.01.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Maryblair popieram Nicol mieszanie zbyt wielu dekorow na malej powierzchni raczej nie da dobrego efektu. Fajny ten kolor malinowy, ale nie robilabym w tym kolorze sufiu, mam wrazenie z samych wizualek ze on zaraz na mnie spadnie. Na pewno tez ten kolor wizualnie obnizy pomieszczenie, chybaze pomieszczenie jest male i bardzo wysokie...Malina ale tylko w dodatkach Czy lustro przechodzi ze sciany z sedesem na sciane przeciwna wannie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek104 16.01.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 cze:) przesyłam wizualizacja mojej łazienki zrobionej w progranie NET 2010! ma wymiary 1,8 na 2.6! w przyszłym tygoniu przychodzi hydraulik i będzie nam robił przyłącze wody wiec musze mu dokładnie powiedziec gdzie co ma byc. chodzi mi o sam układ w łazience-dodam tylko ze drzwi beda otwierac sie do srodka łazienki!napiszcie prosze co o tym sadzicie...rzut łazienki dd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryblair 16.01.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 POłeczka przy wannie przynajmniej jedna musi być. Moja druga połowa bez tego nie wyobraża sobie łazienki. Ale będą tam pojemniczki jednakowe, więc nie będzie tak źle. Po lewej stronie (czyli na przeciwko wanny) jest zabudowana cześć łazienki. Tam będzie ukryta pralka, junkers i półki na proszki, kosmetyki itd. W planach jest aby część drzwi przesuwnych to było lustro (dokładnie drzwi białe na środku z pasem lustra dokładnie tej wielkości, co przy umywalce). Sufit będzie biały, tak tylko na wizualce aby było lepiej widać granicę między ścianą i sufitem. Nicol te kreseczki przy dekorze to osobna płytka (listwa nacinana http://www.paradyz.com/Collection/bathroom/secret-edeno)ale niestety nią nie może być wyłożony blat, gdyż jest on półokrągły. Musi tam być mozaika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 16.01.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 zatem półeczki nie podlegają dyskusji- ok. aco z dekorem w ich środku? jeśli dajecie czarny dekor - to w ich wnętrzu i na spłóczce albo czarny albo wcale... przynajmniej wg mnie co do pasków - ładne są, ale trochę dużo tego wszystkiego w małej łazience. Lustro mówisz - a zastanawiałaś się nad takim dużym na całą wysokość drzwi tak aby jeszcze większa łazienka była... choć z drugiej strony mam mieszane uczycia czy to nie będzie za dużo. ale spoko - może ktoś moje dywagacje sprowadzi do odpowiedniego poziomu czy mozaika będize też czarna czy wprowadzacie inny kolor jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryblair 17.01.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Mozaika też będzie czarna. Z tej samej kolekcji Paradyża. Myślałam o takim dużym lustrze, ale potem stwierdziłam, ze może być właśnie tych luster za dużo. Taki szeroki pas lustra tez powiększy przestrzeń. Przynajniej mam taką nadzieję Pokombinuję coś jeszcze z tą moją łazienką wg Waszych sugestii i moich przemyśleń. Dzięki za wskazówki i bardzo chętnie wysłucham jeszcze jakiś pomysłów. Chyba najciężej urządza się własnie takie malutkie lazieneczki:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 17.01.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Witam, chciałabym prosić o poradę w sprawie mojej maleńkiej łazieneczki na dole http://img408.imageshack.us/img408/1449/azienkan.jpg Łazienka malutka i nie wiem za bardzo jak w niej zmieścić kibelek, małą umywaleczkę no i bardzo bym chciała zrobić tam prysznic, ale chyba kabina mi się nie zmieści Myślałam już nad zrobieniem kabiny na całej ścianie z oknem (okno byłoby wtedy w kabienie), tylko nie wiem jak takie roziązanie sprawdza się w praktyce (parowanie okna, itp.). Myślałam nad drzwiami szklanymi, bez brodzika... Chciałabym też wstawić duże lustro, tzn taki pas lustrzany od podłogi do sufitu, to by trochę powiększylo łazienkę... Poradzcie proszę co zrobić z tą kabiną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mip82 17.01.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Miałbym podobną prośbę. Niestety łazienka jest dosyć mała. W stanie surowym jej wymiary to szerokość 180cm, długość 233cm, co daje powierzchnię ok 4,19m2 W załączeniu przesyła rzut łazienki. Wyprowadzenia instalacji wodno-kanalizacyjnej są obecnie tam gdzie na żucie znajduje się odpowiednie wyposażenie. Woda doprowadzona jest w warstwach posadzki, więc na wielkie zmiany nie mogę sobie pozwolić. Zależy mi na tym aby w łazience była wanna, możliwe że narożna asymetryczna, z krótszym bokiem po stronie umywalki, co spowoduje konieczność przeniesienia wypustów rur i odpływu. Proszę o podzielenie się opiniami i uwagami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.01.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 chciałabym prosić o poradę w sprawie mojej maleńkiej łazieneczki na dole Możesz zrobić prysznic bez kabiny. Budujesz króciutka ściankę przy oknie i mocujesz do niej wygięta w formie U rurkę na której zawiesisz zasłonkę prysznicową. Do tego ustęp i maleńka umywaleczka. http://img202.imageshack.us/img202/1449/azienkan.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 18.01.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Hej dziewczyny.Mam prośbę.Czy ktoś może mi polecic wannę prostokątną , która by miała na dłuższym swoim boku miejsce na baterię?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 18.01.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Agi75 a to nie moze byc zwykla wanna z takim domurowanym boczkiem oblozonym nastepnie plytkami i umiejscowiona bateria? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 18.01.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Venus_m na str.14 tego watku jest wizualka mojej łazienki.Pamiętasz ją? Chcę wannę min75cm szerokości a całość wraz z obudową ma się zmieścić w tym czarnym pasie, który potem biegnie przez podłoge ...(90cm) Więc nie ma juz miejsca na dostawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts