asiazett 05.08.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 (robi się tam trudna do wysprzątania "nora" No właśnie nie mam jak tego zwizualizować, ale ja osobiście pociągnęła bym tą zabudowę do podłogi - tak ak idzie zabudowa wanny + szafki podumywalkowe,a na to tylko na wierzch blat - więc wg mojej wersji w tym miejscu byłby zwykły kąt, a nie wnęka - nie wiem czy to co piszę jest w miarę obrazowe, ale założenie jest takie, żeby nie było tam wcale żadnej trudnodostępnej przestrzeni Może ktoś to trochę bardziej profesjonalnie przedstawi w programie 3D. Ja mam tylko rzuty z góry i dlatego trudno mi to przekazać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinsgdz 05.08.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 (edytowane) Koleżanki - płytki kupione Została nam jeszcze ostatnia sprawa- półka przy lustrze. Kiedyś takie półki wykonywano z płytek na stelażu styropianowym. Dziś już to nie modne a nawet mało gdzie to mają! Co innego polecacie? Szkło hartowane? Szafka z lustrem odpada- bo jak radziłyście, lustro będzie na całej ścianie z umywalką i WC (ok 140 cm) tylko u nas będzie umywalka stała na szafce- ze względów praktycznych (gdzieś to wszystko trzeba a trzymać). Gdybyśmy zrównali ściankę ze stelarzem WC - to umywalka stałaby troszkę we wejściu Edytowane 5 Sierpnia 2012 przez marcinsgdz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 05.08.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 niektóre firmy mają gotowe szklane półki. nie wiem z czego są wykonane, ale montaż jest już na kaflach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 05.08.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Pamiętajcie, że wystająca półeczka zawsze będzie utrudniała dostęp do umywalki podczas używania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 05.08.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 gdzieś to wszystko trzeba a trzymać chodzi o tą małą umywalkę? a co tam ma być poza mydłem? bo jeśli dobrze rozumiem, to jest druga umywalka taka "łazienkowa", a pytasz o tą małą przy wc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia2 06.08.2012 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Witam, proszę o pomoc w sprawie kolorystyki. Planuję WC dla gości, wymiary 1,2x1,3m. Myślę o tym, by na ścianach połączyć drewno teakowe z antracytowym gresem. Rozważam dwie opcje: 1) na wszystkich ścianach dół gres, góra teak 2) teak na jednej ścianie vis a vis drzwi, reszta gres Jak będzie "lżej"? Właśnie próbuję zaprojektować wizualizację w programie, jaki znalazłam na stronie aparici, ale utknęłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 06.08.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 musi być siedzonko? wiem, że młodsi nie będziemy, ale opcja sadzania gołej pupy na zimnym kafelku... (a jesli miałby być zień z big benem, to w ogóle tamtą strefę zrobiłabym na biało - dla efektu wlasnie ) ale takie siedzonko bedzie wygodne, tzn przy depilacji itp mam teraz duza wanne z siedziskiem (nie mam prysznica wcale) i to siedzisko bardzo sie przydaje i nam i dzieciom dlatego pomyslalam, by zrobic takie wlasnie miejsce, ale moze cos w tym stylu wykombinowac (tzn zrobic prysznic walk-in a wc przeniesc na scianke, gdzie na wizualce jest BigBen http://nokautimg3.pl/p-f6-42-f642d40e3c9d07d96939b5b0b3718ed8500x500/novellini-walk-in-scianka-prysznica-go-2-bez-siedziska-78-37x195-cm-szklo-przejrzyste-profil-srebrny-gon278-1b.jpg a tutaj siedzisko (nawet kogos z forum - przepraszam, nie wiem czyje, znalazlam w googlach ) - wg mnie fajnie to wyglada http://img707.imageshack.us/img707/8239/dsc0800ic.jpg BigBen mi sie bardzo podoba masz racje, wtedy ta czesc cala biala ale nie chce plytek zienia ....... czytalam, ze odpryskuja szukam wiec mozliwosci jak wkomponowac tylko ten zegar do innych plytek ....... ale pewnie nie bedzie latwo ze znalezieniem odpowiednich wymiarow plytek Najbardziej kompromisowa wydaje mi się wersja nr 1. Mam tylko nadzieję, że w tej przerwanej ściance prysznica (między WC a papierem) będzie szkło. dzieki za ta sugestie o tym szkle nie pomyslalam fajnie by bylo w temacie małej - głos na nr 3 .......może zmodyfikować w.4 tak, żeby prysznic przesunąć maksymalnie w stronę skosu, jeśli zostanie jakieś miejsce pod skosem to raczej na rzeczy mniej używane (np zapas ręczników, ale już nie brudy), a kosz na brudy zmieścic z prawej strony prysznica, może zabudować całą wysoką wnękę, króra mogłaby powstać pomiędzy ścianą a kabiną ale czy taka zabudowa po obu stronach prysznica nie zmniejszy mi optycznie lazienki ? czyli mam 3 na bialy blat i 1 na drewniany a co myslicie o blacie pod umywalkami ?? robic takie odwrocone L, do podlogi, czy podwieszany, tworzac polke ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 06.08.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 podwieszany będzie lżejszy - w nie za dużym wc będzie wyglądał delikatniej. ale na technologiach to ja się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 06.08.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 ale czy taka zabudowa po obu stronach prysznica nie zmniejszy mi optycznie lazienki ? Słonko, to jest propozycja rozmieszczenia sprzętów, można to rozwiązać inaczej, np. postawić kawałek scianki od skosu, za nia prysznic, dalej wnęka niezabudowana na półki, mogą byc szklane podoba mi się wersja 4, wg mnie jest najlepsza ergonomicznie, z małym wyjątkiem właśnie, zamiany miejscami wnęki z kabiną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraziaK 06.08.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Dziewczyny, jeśli byłybyście tak dobre, pomóżcie. Mam maleńką łazienke na dole (170 cm * 100 cm) i zupełnie nie mam na nia pomysłu. Nie umiem projektować. Naprzeciwko wejścia mam usytuowany geberit (wysuniety do wnetrza). Ścianka krótsza, na której jest zamontowany geberit byłaby wysunieta na całej wysokości (270 cm) do wnetrza łazienki. Po obu stronach zostałyby "w tyle" dwie połacie do "zagospodarowania. Do tego jeszcze tylko umywalka na jednej ze ścian. Moja wizja jest taka:Fototapeta jakas taka dająca efekt "błyszczący" np. New York na jednej ze ścian aż do obudowy geberita (czyli równiez na kawałeczku ściany tej "we wnetrzu") Dołem leciałby pasek jakiejś błyszcacej mozaiki (szara, srebrna itp) Fototapeta może też w takich szarościach???? Na drugiej stronie obudowy geberita mozaika błyszcząca na całej powierzchni, no i zostaje ostatnia ściana na której ma być umywalka i lustro chyba na całej szerokości łazienki (efekt powiększenia wnętrza). Nie bardzo wiem jak to by wyglądało, no i nie mam pomysłu na tę ostatnią ścianę z lustrem. Pomóżcie:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraziaK 06.08.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Dziewczyny , fototapeta może coś w tym rodzaju, a pozostałe płytki (mozaika) takie błyszcące np. venis cubica... Ja chyba bredzę, czy to nie będzie obraz rozpaczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraziaK 06.08.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Aha i jeszcze zapomniała dodac, że te pozostałe płytki to w jasnym może byc białym kolorze (tylko wszystko błyszczące i oczywiście dobrze oświetlone (brak okien i maleńka powierzchnia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 06.08.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 GraziaK jako, ze ty z Plocka i to z Podola jak mniemam po kodzie , a to moje ukochane rodzinne miasto i osiedle to pomoge ci z checia, pod warunkiem ze naszkicujesz rzut łazienki. Moze byc odrecznie na kartce i zdjecie z tego, albo w paintcie. Wazne zeby były wszystkie wymiary - ja z opisów nic nie kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 07.08.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 ja z opisów nic nie kumam Ja też nie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraziaK 07.08.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 (edytowane) Hahahaha. No dziekuję Wam bardzo, moje drogie, za uświadomienie, że mój aparat mowy nie jest w stanie sprostać temu zadaniu i opisać coś w taki sposób, żeby było to zrozumiałe dla kogoś jeszcze poza mną Szocik> rzeczywiście jestem z Płocka i w dodatku z PODOLA! Jaki ten świat mały... Buduję się w Rogozinie. Zobrazuję to zdjęciami - coś tam stworzył mi mój bratanek, który studiuje architekturę, ale ma wakacje i mnie i moje łazienki generalnie nie powiem gdzie....Mogę odezwać się pod koniec września:jawdrop: No to przechodzę do rzeczy, jeszcze raz od nowa. Tapeta ma lecieć od prawie samej podłogi z małym dekorem albo paskiem mozaiki na dole na całej szerokości. Ściana na której jest kibelek ma być wysunieta do przodu ale tylko na szerokości geberita (około 50 cm, cała ściana 100 cm) Na pozostałej ścianie po obu stronach (po 25 cm) z jednej ma być jeszcze tapeta, a z drugiej ten dekor lecący od dołu pod tapetą na całej wysokości. Lustro miałoby wygladać tak jak na rysunku plus umywalka, której tu nie ma, no i generalnie nie wiem co jeszcze właśnie na tej ścianie z umywalką. Nie wiem nawet jak ją usytuować (znaczy sie umywalkę). Chciałabym nablatową... Musiałaby mieć gdzieś około 50 cm długości i do max 40 cm głębokości. Kibelek też najlepiej jak byłby krótki (do 50 cm) I jak teraz? Sprawiłam się????? Aha, no i jak mówiłam ma być błyszcząco. Biel, szarości, srebro, może jakiś kolor srebrzysto-niebieski...Coś w stylu tej tapety w zał. Edytowane 7 Sierpnia 2012 przez GraziaK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 07.08.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 A możesz podać wymiary pomieszczenia...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraziaK 07.08.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Cześć, oczywiście. 170 długość, 100 szerokość, 270 wysokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 07.08.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Już teraz wszystko kumam ALe myślę, że to i tak zadanie dla Szocika Wypowiem się tylko na temat Twoich propozycji wykończeń. Jeśli dasz mozaikę (i to jeszcze błyszczącą) i połączysz ją z taką fototapetą jaką zaproponowałaś (dużo drobnych elementów) to myślę, że może to być za dużo na raz. Fototapeta musiała by być albo z gładszym wzorem, ale nawet w ogóle bez niej... To tyle z mojej strony. Szocik da radę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 07.08.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Witam, proszę o pomoc w sprawie kolorystyki. Planuję WC dla gości, wymiary 1,2x1,3m. Myślę o tym, by na ścianach połączyć drewno teakowe z antracytowym gresem. Rozważam dwie opcje: 1) na wszystkich ścianach dół gres, góra teak 2) teak na jednej ścianie vis a vis drzwi, reszta gres Jak będzie "lżej"? Właśnie próbuję zaprojektować wizualizację w programie, jaki znalazłam na stronie aparici, ale utknęłam Jestem za opcją 2). Wydaje mi się, że tak będzie ciekawiej niż tylko podział kolorów na dół i górę. Ostatecznie i tak dużo zależy od niuansów kolorystycznych, ale mój głos na 2. propozycję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraziaK 07.08.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Dziękuje bardzo. No właśnie nie bardzo jestem w stanie sobie to wyobrazić i dlatego szukam pomocy. W takim razie czekamy na Szocika. Pozdrówka. >Marysia2 - ja też za opcją 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts