szocik 10.08.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Marysia2 co to za płytki na zdjeciu? Ja za wersją jasniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 10.08.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Ja chyba też za jaśniejszą, ale wolała bym to zobaczyć w bezpośrednim zestawieniu z resztą, a nie tylko z opisu, oczyma wyobraźni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia2 10.08.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Asiazett i Szocik dziękuję. Szocik, to V&B, płytka Classic Glam creme, potem gres Sight (jasny) i Newport (antracyt). Asiazett, "w bezpośrednim zestawieniu" - będzie, ale ja zaczynam od drugiej strony muszę najpierw widzieć materiał i pomacać, potem dopiero zrobię projekt i na koniec życie, które zweryfikuje całość... Dlatego wychodzę od tego mojego "bagażnika" Łazienka na poddaszu (urządzam pierwszy raz;), więc spora połać jasnego sufitu, dlatego stawiam na jasne ściany, ale z mocniejszymi kontrastami. Lada dzień wrzucę wizualizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 10.08.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Marysia2 bardzo fajnie ta płytka wygląda. Masz ja może jeszcze w swoim bagażniku? Jesli tak to czy mogłabys ja dokładnie wymierzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia2 10.08.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 (edytowane) Szocik, Classic Glam Creme ma 25 x 70cm. Gres Sight 35x70 cm. Antracytowy Newport 60x60cm. Pozdrawiam, zerknęłam do dziennika, klasa! Edytowane 11 Sierpnia 2012 przez Marysia2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 11.08.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Asiazett, GraziaK, Slonko, dziękuję Wam za głosy. WC będzie w wersji nr 2., wersja 1 byłaby jak w akwarium. Teraz mam na tapecie łazienkę na poddaszu i tu kolejna prośba. Wożę od kilku dni w bagażniku taki oto zestaw. Na ściany: kremowy mat, do tego ulubiony teak - i ... podłoga, która mnie cały czas nurtuje. Szarość przełamana lekkim beżem czy może ten ciemniejszy, antracyt? Czy może w ogóle dać sobie spokój z tym zestawieniem? Opcja krem + drewno już postanowiona, ale do tego szukam pasującej reszty. Jak Wam się widzi? Pozdrowienia dla wszystkch ogarniętych pasją wnętrzarską [ATTACH=CONFIG]130399[/ATTACH] jestem za jasniejszymi plytkami (i to wcale nie dlatego ze u siebie mam taki zestaw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 12.08.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Dla kakuska Wersja I Wersja II Wersja III - z lustrem na całej scianie Wersja IV - połeczka pod lustrem, zamiast sciany do sufitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 12.08.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Szociku I LOVE YOU Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 12.08.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Prosze o wszelkie sugestie nt wariacji przygotowanych przez szocika .Obecnie wszystkie instalacje przygotowane sa pod wersje nr 2 wiec jesli zdecydowalabym sie na wersje nr 1 lub jej podobne 3 i 4 musialabym przeprowadzic mala demolke przenoszac podejscie do umywalki na przeciwlegla sciane. Łazienka ma byc biała ale zastanawiam sie jescze czy nie wydzielic czesci prysznicowej dajac tam szare płytki (takie jak na podłodze )Jak uwazacie cz fototapeta pomiedzy wc a prysznicem o szerokosci 120 cm i wys 210 bedzie tam jakby wcisnieta i dana na sile?Z drugiej strony czy fototapeta (przyjmujac inna wersje rozkladu sprzetow) na calej scianie nie za bardzo zdominuje te łazienke? (łazienka ma szerokosc 2m zas dlugosc 3.23 cm ) Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 12.08.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Kakusek - w wersji 1 tapeta czy wzór na kaflach jest nie naturalnie rozciągnięty. Przypominam,jak wygląda pierwowzór zaraz ci na priva skrobnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 12.08.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Najlepsza dla mnie jest wersja nr II - wszystko jest tu super, ale jakos mi wychodzi przy 2m szer, to lekka mijanka bedzie przy dotarciu do prysznica, no chyba, ze sie myle Wersja II tez mi sie podoba, ale jest na drugim miejscu, bo nie chcialabym miec wc obok umywalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 12.08.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Pierwszy minusik za wersja inna niz nr 2 Musialabym poszukac czegos innego lub zrezygnowac z tapety i pozostawic sciane gladka ( w plytkach lub farbie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 12.08.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 głosuję za wersją I przy drugiej tapety bezie jak na lekarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 12.08.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Pierwszy minusik za wersja inna niz nr 2 Musialabym poszukac czegos innego lub zrezygnowac z tapety i pozostawic sciane gladka ( w plytkach lub farbie) poszukac innej tapety ! Nie rezygnowac z pomysłu bo jest genialny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 12.08.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Ewa72 masz racje -przy wejsciu do prysznica nie jest zbyt duzo miejsca Dodatkowo ja chclalabym ten blat pod umywalka pociagnac az do samej sciany z oknem (tak mi sie podoba ) Przejscia miedzy blatem a szyba byloby jedynie 60 cm .Jedna forumka ma wlasnie taka odleglosc i twierdzi ze jest wygodnie.Wlasciwie ta szerokosc potrzebna jest jedynie na nogo bo wyzsze partie ciala maja juz przeciez wiecej miejsca bo znajduja sie nad blatem Okno w lazience jest nieco dluzsze (schodzi nizej) wiec powinno to lepiej wygladac . Lustro mialoby szerokosc jedynie 120 cm bo drzwi od lazienki sa zaraz przy scianie i otwoeraja sie do wewnatrz. Zastanawiam sie jeszcze czy scian prysznica i tej z oknem nie zrobic w kolorze podlogi (szarych ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 12.08.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Kinia a przy pierwszej wersji nie przytlocze lazienki dajac tam tapete dlugosci prawie 250 cm ? Hmmmmmm kurcze wlasnie Twoja lazienka przekonala mnie do pozostawienia sprzetow tak jak sa (chodzi o przenoszenie umywalki) a Ty mi tu wyskakujesz z taka opcja Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 12.08.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Kinia a przy pierwszej wersjio nie przytlocze lazienki dajac tam tapete dlugosci prawie 250 cm ? Hmmmmmm kurcze wlasnie Twoja lazienka przekonala mnie do pozostawienia sprzetow tak jak sa (chodzi o przenoszenie umywalki) a Ty mi tu wyskakujesz z taka opcja bo mi się podoba żeby pierwsze skrzypce w tej łazience grała fototapeta. U mnie w łazience betonowej nie ma fototapety więc na tle betonów i grafitowych ścian wyróżnia się drewniany balt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 12.08.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Kakusek i tak na koncu to Ty zdecydujesz cholera, a moze to ja przesadzam z tymi odleglosciami miedzy sprzetami....hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 12.08.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Kakusek - w wersji 1 tapeta czy wzór na kaflach jest nie naturalnie rozciągnięty. Przypominam,jak wygląda pierwowzór [ATTACH=CONFIG]130730[/ATTACH] zaraz ci na priva skrobnę Myslę że to wina wizki. kaka odaje że długośc łazienki to 3,20. Odejmując metr (?) na kabinę zostaje 2,20 na...? wysokośc łazienki czyli pewnie ok 2,70-2,80. Wydaje mi się, że proporcje oryginału udałoby się zachować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 12.08.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Prosze jeszcze zwrocic uwage na sufit .Niestety w lazienke "wchodzi" spocznik schodow i pierwsza czesc ( ta nad wc o szerokosci 112 cm ) ma tylko 2,10 cm wysokosci .Wlasnie dlatego nad cala ta szerokoscia chce zrobic zabudowe wc choc moglaby byc przeciez ciut wezsza a pozniej w powstalej wnece dac fototapete i prysznic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts