kakusek 12.08.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Kinia napisalam wczesniej o wysokosci .Na poczatku jest jedynie 2,10 wiec tapeta moglaby byc maksymalnie tej wysokosci gdyby miala dochodzic do drzwi. Inna sprawa ze otwerajac drzwi do wewnatrz ( na sciane z tapeta ) najpierw widzialabym umywalke i prysznic dlatego bardziej sklanialam sie ku wersji z "wcisnieta" tapeta bo wtedy ja najpierw byloby widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 12.08.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Ale tam gdzie miałaby być przycieta jest akurat białe czyste niebo więc nic fototapeta na tym by nie straciła. Wiem co piszę bo u mnie jest skos i tez mam przyciety róg. Ja jestem zdecydowanie za wersja I ale widzę, że Ty juz wybrałaś Rób jak Tobie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 12.08.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 teraz to na 100% jestem za wersja nr II, a ten "obnizony" sufit, wyglada, jakby specjanie oddzielal wc od reszty - a moze dodatkowo dac wlasnie tam popiel?..juz nie mowie o przedluzeniu tego koloru na sciance za wc - tylko mnie nie zjedzcie, jezeli to glupi pomysl;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 12.08.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Nie wybralam Ja z tych malo zdecydowanych i musze miec duuuuuuuuuzo czasu do namyslu (tutaj akurat chwale sobie moja slamazarna budowe ) Przychylam sie bardziej do wersji II z czystego lenistwa i bojazni przed kolejna przerobka na budowie. Nie konsultowalam sie jeszcze z hydraulikiem i nie wiem czy przeniesienie wody na druga sciane jest duzym problemem ( w lazience jest juz podlogowka pod wylewka ) Jesli okaze sie ze to maly problem to bede miec powazny orzech do zgryzienia bo w wersji z pusta sciana ( z fototapeta) lazienka ma lepszy dostep do prysznica . Z drugiej strony sama nie wiem czy fajniej wygladaja sprzety w "rzedzie" czy bardziej rozstrzelone po wnetrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 12.08.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 no wlasnie, przekichane jak trzeba dokonac wyboru - ja dopiero zaczynam i mam ten sam problem, ale wiem jedno, ze jak beda poznej jakies zmiany w instalacji z woda to trzeba kuc podlogi i sciany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 12.08.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Ewa wcale nie glupi Kiedys na poczatku moich rozmyslan o tej lazience kiedy jeszcze nie wymyslilam do niej fototapety mialam zamiar wlasnie zabudowe wc zrobic w ciemniejszym kolorze .Pozniej czesc prysznicowa wyronic kolorkiem a teraz ta fototapeta Mam nadzieje ze wiecej wersji nie wpadnie mi do glowy chociaz do wykonania jeszcze daleka droga wiec kto wie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 12.08.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Mnie się bardziej podoba wersja ze sprzetami w rzedzie, ale... chyba gdyby to miała byc moja łazienka to nie dałabym tak duzej fototapety na wprost duzego lustra.A wode pociągnąc mozesz od prysznica - nie powinno byc problemu zwlaszcza jak zrobisz taki murek jak na moich wizualkach. Podlogą moze byc problem ze wzgledu na ogrzewanie. Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 12.08.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 no wlasnie, w koncu fachowiec sie wypowiedzial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 12.08.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Kakusku a widziałas moja dolna łązienkę? Tą z płytką drewnopodobną. Tam jest specjalnie taki myk zrobiony zeby część kibelkowa obniżyć. http://c.wrzuta.pl/wi16523/f824a5d40021fac94fc9df82/02http://c.wrzuta.pl/wi16926/f78452180004113c4fc9df89/05Mogłabyś ja podobnie podkreslić - jesli nie drewnem czy płytka drewnopodobną to moze tak jak radzi Ewa - szarymi płytkami ale pod sam sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 12.08.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Szociku pewnie ze widzialam tylko ze u Ciebie ta sciana z drewnopodobnymi plytkami fajnie dochodzi do scianki prysznicowej a u mnie zostaje ta "pusta" przestrzen ktora chcialam zapelnic własnie jakims pazurkiem w lazience .Musze przespac sie kilka(nascie ) nocy z tym tematem.Widziala u Basia KRK lazienke w ukladzie ktory Wam sie podoba (wersja 1 ) i wiem ze wyglada to rownie dobrze ale nie widze wtedy tam tej tapety Moze faktycznie nie bede robic czegos na sile i zrezygnuje z tego "widoczku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 12.08.2012 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 i tak fototapeta bedzie na samiuskim koncu, wiec "napatrzysz" sie na ta scianke...a jak bedzie za golo, to zdazysz nakleic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 12.08.2012 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 kakusku, mój głos za sprzętami po jednej stronie:D. Na temat fototapety się nie wypowiadam:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 13.08.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Z drugiej strony sama nie wiem czy fajniej wygladaja sprzety w "rzedzie" czy bardziej rozstrzelone po wnetrzu Ja też jestem za rzędem. Jak są rozstrzelone to jakoś daje wrażenie konieczności lawirowania mniędzy nimi jak w labiryncie. Sama mam dość podobną łazienkę (fakt, z jakąś połowę węższą), ale przy planowaniu co gdzie umiejscowić nawet nie wpadłam na to, żeby umywalkę z WC rozdzielać na 2 ściany. Choć skoro już masz wyprowadzone wszystkie podłączenia to kucie odpada. Ale... faktycznie jak podpowiedziała Szocik - można wodę pociągnąć z prysznica. Co dla mnie jest idealne, bo koncepcha półeczki nad umywalką i "wciśniętego" w ścianę lustra i tak jest najlepsza! Fajowa! Wtedy zyskujesz całą prawą ścianę do dowolnej aranżacji. Tapetę możesz przykleić na końcu jak uzansz, że faktycznią ją tam widzisz i chcesz A do tego czasu może jeszcze coś się wydarzy w Twojej koncepcji... i na to przy tym układzie możesz mieć pole do działania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 13.08.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Kakusku - dla mnie wersja nr 3. Ale... na wizce widać, że lewa ściana zabudowana w całości, to ci zabierze z 12-14cm, liczyłaś się z tym?WC po lewej nie będzie się rzucało w oczy, następnie umywalka i na końcu prysznic. Kafle mogłabyś kłaść tylko w części prysznicowej. Co ja bym zrobiła w tej łazience - układ jak powyżej, zagrałabym tą szklaną ścianką ( nie koniecznie nadruk Wenecja) Można na szybie drukować wszystko-można wybiórczo piaskować ( tak żeby zostały kontury drzew) I to byłby kontrapunkt. Nie wiem jaka szerokość jest w twojej łazience? Masz okno, to bym po prawej stronie powiesiłabym do sufitu kwiaty 3 szt. o takiehttp://ts4.mm.bing.net/images/thumbnail.aspx?q=4889670587318523&id=1d2d10f5c26f32b35b09fdf7b4c1e38bI płytki imitujące drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radika 13.08.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam serdecznie forumowiczów! Chciałabym bardzo prosić o pomoc w aranżacji naszej maleńkiej łazienki 3m2. Ułożenie prysznica, umywalki, w-c i pralki ma być takie jak na tym zdjęciu: Zdjęcie nie nasze, znalezione w internecie, jednak pokazuje ułożenie konkretnych urządzeń tak jak będzie to u nas, z tą różnicą, że toaleta będzie podwieszana czyli z zabudowaną półką, a pralka węższa ładowana od góry. Nad w-c po d sufitem będzie bojler puki co, bo za około rok i tak jest planowana ciepła woda użytkowa z sieci. Między pralką a prysznicem będzie przerwa około 20 cm. Na tyle mała, że nie wiemy jak można to zagospodarować. Raczej jakaś szafka zabudowana w górę odpada, bo jest zbyt wąsko. Cała lewa ściana goła bez mebli, na niej będzie kaloryfer. Nie da się też raczej nic postawić, bo drzwi są od lewej strony. Marzą mi się też jakieś szafki, ale raczej nie ma na nie miejsca, jedyna szafka to ta na której będzie stała umywalka. To jest dokładnie ta łazienka, która będzie remontowana: Zdjęcie jest robione właśnie z lewego brzegu, w drzwiach. Łazienka ma być w beżach i brązach. Ściany beżowe, podłoga i półka z zabudowanym stelażem w kolorze brąz. Na beżowych ścianach marzy mi się jakiś dekor, ale drobny, żeby nie przesadzić. Może jakiś delikatny motyw brązowy na beżowych kaflach, w miejscu tej zieleni jak na zdjęciu. Przeciągnięte to przez 4 ściany. Co o tym sądzicie? Podkreślę jeszcze, że przejrzałam wątek wybiórczo, bo sporo stron. Pewne pomysły wpadły mi w oko, ale mam straszny mętlik w głowie:) Jeśli ktoś ma jakieś sugestie, pomysły, opinie to byłabym bardzo wdzięczna za pomoc:) Edytowane 13 Sierpnia 2012 przez Radika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 13.08.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 (edytowane) Witaj Radika Podaj wymiary łazienki. W wąską przerwę między prysznicem a pralką możesz wstawić lustro. Ja bym może dokoło pociągnęła jakieś cienkie listewki - dekory (np. 3 rzędy, zamiast jednego grubego pasa, coś mniej więcej jak to: ), ale przyznam szczerze, że jak mówisz o brązach i beżach to kompletnie nie moja bajka, więc nie wiem czy się na dużo tutaj zdam... :/ Edytowane 13 Sierpnia 2012 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radika 13.08.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 (edytowane) Wymiary łazienki to 155x195, ale na gołe krzywe ściany blokowe, więc kilka centymetrów odejdzie jak dojdą kafelki. Pomysłów na kolory nie było wiele, beże i brązy spokojne i bezpieczne:) podobają mi się jeszcze beżowo-pomarańczowe łazienki, jeśli byśmy trafili na kafle, które mnie zachwycą to łazienka będzie pomarańczowa. Z tym, że mi motywy indyjskie się podobają.Wszelkie pomysły mile widziane, bez względu na to w jakich kolorach ktoś gustuje. Zawsze coś ciekawego ktoś dorzuci i coś z tego powstanie może. Ja bym np. nie wpadła na pomysł lustra między pralką a prysznicem:) więc jest opcja do rozważenia:) Edytowane 13 Sierpnia 2012 przez Radika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 13.08.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Mam problem - wrzuce wizualizacje łazienki Instalator zasygnalizował problem - w jaki sposób zamierzam dostać się do wężyka od baterii nawannowej - wanna jest pod ścianą zewnętrzną - co zresztą widać. Powiedział, że można zdemontować wanne lub zastosować np. taką baterię. http://www.lazienkaplus.pl/pl/bateria-termostatyczna-wannowo-natryskowa-roca-touch-t-a5a2647c00,1449,120,i.html Co prawda niekoniecznie musi być ta - ale tego typu. Zraża mnie ta cena - kosmos. Chyba nie chce za samą baterie dać ok 4tys. Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 13.08.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 podobają mi się jeszcze beżowo-pomarańczowe łazienki Wprawdzie nie mam zdjęcia, ale mój wykończeniowiec (zanim się dogadaliśmy) zaprosił nas na budowę, którą realizował i tam właśnie była łazienka jasnobrązowa z pomarańczowymi dekokrami wykonanymi z kafli, które przypadkowo też są moimi kaflami do dużej łazienki (w całkowicie innej konfiguracji kolorystycznej, ale nie w tym rzecz): Paradyż Vivida. Faktycznie łazienka wyglądała bardzo ciepło, choć te kafle nie są raczej orientalna, powiedziała bym, że całkiem nowoczesne: Szklana listwa z tej kolekcji pasowała by do dekoru, który zaproponowałam... Myślę, że jeśli nie masz konkretnie upatrzonych kafli, a dość konkretnie wyobrażoną koncepcję to zaporponowała bym Ci jeszcze kafle też z Paradyża, kolekcje: Toccata i Ton. Mają fajny format 9,8 x 9,8 cm co pozwoliło by Ci osiągnąć taki orientalny klimat. Kolory: 2 odcienie beżu, 2 odcienie brązu, biały, złoty. Gładkie i struktury. Do tego pomarańcze z Vividy i naprawdę jest z czym poszaleć - duże pole do popisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adibu 13.08.2012 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Doradźcie proszę bo już sama nie wiem.Mam do zrobienia małe wc o wymiarach 150x130 wysokość 270.Chciałabym umieścić pierwszą od wejścia umywalkę z lekkim odsunięciem od drzwi (miejce na zawieszenie mydła i ręczniczka).Umywalka o głębokości ok 40cm z małą podwieszaną szafeczką z szufladą.Za umywalką kibelek roca hall lub gap stelaż niski o wysokości 85cm z przyciskiem od góry. stelaż lekko odsunięty od krótkiej sciany ok 20 cm.nad tymi sprzętami jedna długa półeczka a nad nią lustro o wysokości nie więcej niż 60 cm nad lustrem zabudowa z oświetleniem albo bez zabudowy z dwoma kinkietami.Chciałabym połozyć tam płytki drewnopodobne o ciepłych teakowych odcieniach obudowa geberitu szara ,szafka szara.Podłoga od strony zabudowy jakieś szare prostokątne kafle a dalej te same drewnopodobne co na ścianie . Pozostałe ściany ?? A może zamiast szarej matowej płytki dać białą błyszczącą? pomocy pliss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts