Ekspert Paradyż 28.08.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 (edytowane) "Na wizualizacji wygląda na większą . To taki jamniczek , ale jest całkiem ustawna. Pokombinowałam w programie z Paradyża, bo jeśli dobrze odczytałam, to kolekcja Taranto. Program ma niestety dość ubogą bibliotekę, więc musiałam trochę przerabiać w paint okno - jest tak na "oko" i prawdopodobnie za blisko prysznica. Tak jak przypuszczałam, na wizualizacji niestety źle wygląda lustro na całą wysokość okna. Zrobiłam więc mniejsze i korespondujące z szafkami nad wc. W programie nie potrafię zrobić płytowanego blatu, więc dałam drewniany by był jakikolwiek." Witamy serdecznie. Chcielibyśmy zapytać o to, jakiej wersji programu używała Pani projektując łazienkę - Light Decor Paradyż czy Cad Decor Paradyż?Pierwszy z wymienionych programów służy przede wszystkim do szybkiej wizualizacji pomieszczenia i posiada jedynie podstawową bazę obiektów i możliwości ich edytowania. W przypadku pytań odnośnie projektowania w obu programach służymy pomocą. Ceramika Paradyż. Edytowane 28 Sierpnia 2012 przez Ekspert Paradyż Brak cytatu użytkownika w odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 28.08.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 (edytowane) Witajcie, proszę zerknijcie na moją propozycję łazienki, płytki wybrane najpierw miała być Piumetta, ale po jaj usilnym macaniu i sprawdzaniu ile odcisków zostaje i jest widocznych stanęło na alchemii. Sama sobie wymyśliłam układ kolorów, w głowie było jak ze snów a na wizualkach beznadzieja TOTALNA! Dodam, że wszystkie czarne płytki miałby być dekorami Jestem załamana:confused: Kasiulka. Zajrzałam na stronkę Ceramstica i chyba zaczerpnęła bym trochę więcej z oryginału: okolica umywalki, zobacz jak fajnie jest zaaranżowana - od umywalki do lustra czarny, potem lustro, a nad nim już białe (choć nie wiem czy nie wolała bym mieć wokół umywalki białego, bo na czarnym chyba bardziej widać zachlapania, a to newralgiczny punkt) Wtedy nad lustrem można by tą czerń umieścić Wannę też obłożyli białym dekorem z czarną listewka na górze, co mi osobiście bardziej się podoba: . A jeśli chcesz mieć czarną obudowę, to przynajmniej tą górną listewkę zamieniła bym na białą. Pod umywalkę i pod wiszącą miską WC pociągnęła bym jeszcze kawałkiem czarny kolor, takie przełużenie tego co na ścianie przeciągnęte na podłogę, mniej więcej chodzi o taki zabieg jak tutaj: (Zdjęcie "pożyczone" od forumowego kolegi, mam nadzieję, że nie grzeszę Grzechu ) O ile zostaniesz przy czarnym kolorze w okolicach umywalki. Pomyślę jeszcze co z tym prysznicem, bo też wydaje mi się, że ten dekor nie tyle jest zły, co niespójny z resztą pozdr Edytowane 28 Sierpnia 2012 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 28.08.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 A dlaczego pod prysznicem te pionowe listewki są położone raz od dołu, raz od góry (?), przez co fugi nie są symetryczne wględem obydwu listew Mówię o pionowym ich rozmieszczeniu, nie wiem czy wiesz o czym mówię... bo sama nie wiem jak to opisać :/ Może zamiast dekoru zdobić jakieś półeczki murowane, bo przecież ten prysznic jest duży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 28.08.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 (edytowane) Witajcie, proszę zerknijcie na moją propozycję łazienki, płytki wybrane najpierw miała być Piumetta, ale po jaj usilnym macaniu i sprawdzaniu ile odcisków zostaje i jest widocznych stanęło na alchemii. Sama sobie wymyśliłam układ kolorów, w głowie było jak ze snów a na wizualkach beznadzieja TOTALNA! Dodam, że wszystkie czarne płytki miałby być dekorami Jestem załamana:confused: Kasiulka, a czym Ty tak konkretnie jesteś załamana? A nie jest to kwestia "gołej" wizualki? Nie ma na niej ani dywanika, ani ręcznika, ani półeczki. tylko gołe wypłytkowane ściany.... Sufit jest niezaaranżowany (można go częściowo opuścić, albo na całośći - sufit też potrafi być elementem ozdobnym). Lustro wydaje mi się być nieproporcjonalnie małe. Ta szafka pod umywalką też jakaś taka mała i skromna (tutaj też można np. zrobic coś bardziej oryginalnego). Ty oczami wyobraźni to widzisz więćej, stąd może rozbieżność Twojej wizji i wizualki. Jeśli sama aranżacja płytek jest dla Ciebie za mało dynamiczna, to można jak sugeruje Asiazett ciemne płytki poprzeplatać jeszcze białymi. Zwłaszcza że w prysznicu robisz taką ciemną płytkę otoczoną dekorami.Można dodać jeszcze ciemne płytki na podłodze. Jakiś czas temu na tym wątku przez kilkanaście stron toczyła się dyskusja nad ułożeniem płytek u Rutinowej Żony. Cofnij się i poczytaj, może coś Cię zainspiruje. P.S. Tutaj wizualka z Alchemii - nieco "podrasowany pr http://www.luxkon.pl/files/images/projekty_luxkon//ALCHEMIA.jpg Edytowane 28 Sierpnia 2012 przez Aantenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojku 28.08.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Alija chyba faktycznie zrezygnuję z otoczaków. Mozaika też trochę kosztuje, więc pewnie skończy się na normalnych płytkach. Ewentualnie różniących się nasyceniem koloru. Nie ukrywam, że za ta opcją przemawiają niższe koszty. Teraz tylko muszę poszukać dodatków, które ze zwykłego kibelka-szaraczka zrobią coś fajnego. Mówiąc dodatki myślę o zasłonie prysznicowej, jakiejś rolecie i dobraniu jakiejś szafki umywalkowej i oświetlenia. jedna lampa jest wisząca na środku sufitu, a druga nad lustrem. Muszę chyba wziąć latorośl pod pachę i poświęcić chwilę na przeglądanie oferty naszych tutejszych sklepów. Może mnie coś natchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 28.08.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 (edytowane) Rojku, ustawienie masz dobre, w zasadzie przy takiej łazience nie ma za dużo opcji. Co do płytek: Ja bym dała podłogę jednolitą wszędzie, pod prysznicem też. W pozostałej części łazienki kafle do połowy, zakończone dekoracyjną listwą dekorem a najwyżej pod prysznicem te same kafle do sufitu. Podstawa to znalezienie płytek, które Ci się podobają. Tutaj inspiracja do mnie przemawiająca: http://telecom-szczecin.cba.pl/%B3azienki%202a/mala_lazienka_zasuwik.jpg Tutaj jest ładna alternatywna zabawa kolorami, gdzie cała łazienka jest w jednym kolorze, włącznie z podłogą, a tylko nisza w innym. http://cdn28.urzadzamy.smcloud.net/t/photos/thumbnails/23509/mala_lazienka_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg Tu jeszcze trochę inspiracji ode mnie. http://www.magazyndomowy.pl/img/artykul/2038/mala-lazienka_15027_4.jpg http://cdn11.muratordom.smcloud.net/t/photos/da/6a/25/da6a2516ee3dc44c.jpg http://cdn27.muratorplus.smcloud.net/t/image/thumbnails/24416/image/b73a08033c3624107a67ffd71ec0526a654b3e50_300x0_rozmiar-niestandardowy.jpg http://cdn3.urzadzamy.smcloud.net/t/photos/thumbnails/20356/mala_lazienka_bialo_zielona_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg Zajrzyj jeszcze tutaj, jeśli nie trafiłaś: http://moj.extradom.pl/wnetrza/lazienka/forum/lazienka-99823.aspx i tutaj http://www.koloriwnetrze.pl/inspiracje/1353/jak-urzadzic-mala-lazienke http://www.koloriwnetrze.pl/img/original/10770.jpg P.S. Na tym forum są ludzie pracujący, matki kilkorga dzieci, itd. itp. Muszą czasami popracować, zjeść, wyjechać na urlop itd. I nijak to sie nie ma do Twojej osoby A czasami po prostu nikt, kto akurat zagląda nie ma pomysłu, co doradzić. A po to tylko pisać, żeby pisać, to nie ma sensu. Edytowane 28 Sierpnia 2012 przez Aantenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 28.08.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Ktoś tu pisał o zasłonkach prysznicowych... Proszę Was - nie róbcie tego, "nie idźcie tą drogą"! W dwóch mieszkaniach już doświadczyłam tej "przyjemności" i problem zaczyna się już od momentu zakupu: nie za ciężką, nie za lekką, nie za plastikową, nie za materiałową - po jakimś czasie idzie dojść do wprawy przy wyborze, ale użytkowanie jej i tak się kończy zwykle po ok. 2 - 3 miesiącach (jeśli chciało by się zawsze mieć ją świeżą). Moja aktualna (porządna z IKEI, za kilkadziesiąt zł) po 3 - 4 miesiącach tak przepotwornie śmierdzi pleśnią, że dzisiaj w akcie despercaji zdjęłam ją już podczas kąpieli i kąpałam się bez. Ładnie to może i wygląda jak się znajdzie ciekawy wzór, ale jej praktyczność jak dla mnie kończy się na prowizorce. Na podstawie własnych doświadczeń nigdy bym się już nie wpakowała w świadomy wybór zasłonki. Choć oczywiście decyzja należy do Was pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 28.08.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 asiazett - rozważałam zasłonkę dzięki za "uratowanie"myślałam sobie - przykleja się do ... pleców, ale jak będzie większa wnęka na prysznic, to powinno być oko tym, że przecież ciągle będzie mokra w ogóle nie pomyślałam:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doris12 28.08.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Białe to moda? Jak najbardziej - na szczescie bardzo czesto powracajaca Moja mama wykańczając swoje(wtedy jeszcze nasze) mieszkanie, dokladnie 18 lat temu zrobiła je na biało-szaro, ja remontując swoje pierwsze mieszkanie - 7 lat temu łazienke zrobiłam na biało, moja siostra (5 lata temu) - zrobila biała błyszczacą kuchnie... Teraz budując dom, nie wypada mi się kłócić z moda i historią rodzinną Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i proszę o radę , która z opcji łazienki jest lepsza . Wstawię zdjęcia i czekam na podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 28.08.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 niestety mam to samo doswiadczenie co asiazett z zaslonkami pod prysznicem - w nowym domu bede miec albo szklane drzwi, albo nic...to jedynie moze byc tymczasowe rozwiazanie, ale jak wiadomo - tymczasowe rozwiazania zostaja na duzo dluuuzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patysiaSasasa 28.08.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 [ P.S. Na tym forum są ludzie pracujący, matki kilkorga dzieci, itd. itp. Muszą czasami popracować, zjeść, wyjechać na urlop itd. I nijak to sie nie ma do Twojej osoby A czasami po prostu nikt, kto akurat zagląda nie ma pomysłu, co doradzić. A po to tylko pisać, żeby pisać, to nie ma sensu. podpisuje sie jako Kobieta pracujaca, matkująca i budująca;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulkak 28.08.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i proszę o radę , która z opcji łazienki jest lepsza . Wstawię zdjęcia i czekam na podpowiedzi [ATTACH=CONFIG]133655[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]133656[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]133657[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]133658[/ATTACH] jak dla mnie biała wanna, i bez tych cieniutkich brązowych listewek przy białych płytkach z dekorem. Piękny projekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulkak 28.08.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 [quote name= kasiulkak wyobaraz sobie, ze mialam ten sam problem co Ty kilka postow wczesniej. Te same kolekcje, ten sam dylemat. Uwazam ze plytki sa przesliczne, ale juz mniej podobaly mi sie na wizualkach. Moze jednak problem byl w tym, ze kolorystyka absolutnie nie pasowala do moich pozostalaych wnetrz. Mimo wszystko sadze, ze rozplanowanie plytek u Ciebie nie jest zle, jedynie zrezygnowalabym z tych listew dekoracyjnych, lustro na szerokosc umywalki, badz zamiast niej zabudowe/stelaz wyplytkowany w bialym kolorze. Lustro jak zauważyłaś to dla mnie problem , nie wiem czy ma być takie jak umywalka czy sięgać tak jak szafka pod umywalką (prawdopodobnie roca delivert 77cm)? Z kolei sama szafka to też problem, bo nie wiem czy blat robić z płyt i obkładać płytkami i pod to szafkę na zamówienie, czy od pod umywalką szafka jako blat. jak się teraz robi częsciej? Nie planuję innych mebli w łazience, a wiadomo co nieco jest w niej potrzebne np. kosmetyki więc myślałam o przynajmniej 2 dużych szufladach i może takiej półeczce na ręczniki. PS Te listwy wokół lustra napewno znikną, ale pionowe pasy z dekorów pod prysznicem tez mnie nie zachwycają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulkak 28.08.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 (edytowane) Kasiulka. Zajrzałam na stronkę Ceramstica i chyba zaczerpnęła bym trochę więcej z oryginału: okolica umywalki, zobacz jak fajnie jest zaaranżowana - od umywalki do lustra czarny, potem lustro, a nad nim już białe (choć nie wiem czy nie wolała bym mieć wokół umywalki białego, bo na czarnym chyba bardziej widać zachlapania, a to newralgiczny punkt)[ATTACH=CONFIG]133588[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]133589[/ATTACH] Wtedy nad lustrem można by tą czerń umieścić Wannę też obłożyli białym dekorem z czarną listewka na górze, co mi osobiście bardziej się podoba: [ATTACH=CONFIG]133590[/ATTACH]. A jeśli chcesz mieć czarną obudowę, to przynajmniej tą górną listewkę zamieniła bym na białą. Pod umywalkę i pod wiszącą miską WC pociągnęła bym jeszcze kawałkiem czarny kolor, takie przełużenie tego co na ścianie przeciągnęte na podłogę, mniej więcej chodzi o taki zabieg jak tutaj: [ATTACH=CONFIG]133591[/ATTACH] (Zdjęcie "pożyczone" od forumowego kolegi, mam nadzieję, że nie grzeszę Grzechu ) O ile zostaniesz przy czarnym kolorze w okolicach umywalki. Pomyślę jeszcze co z tym prysznicem, bo też wydaje mi się, że ten dekor nie tyle jest zły, co niespójny z resztą pozdr chodzi chyba o to że łazienka na str ceramstica jest tak piękna że mój projekt przy nim wysiada, bardzo podoba mi się oryginalna wersja z lustrem, ale właśnie miałam kilka wątpliwości. Co to jest pod tę umywalką to 2 blaty z płyt obłożone płytkami i pod nimi szuflady? Jeśłi tak to genialnie też tak chcę, jeśli to tylko same płyty obłożone płytkami to odpada bo muszę mieć szuflady na kosmetyki etc. Pytanie 2 to na jakiej wysokości jest umywalka skoro na zdjęciu jest dekor pionowo czyli 60cm pomiędzy umywalką a lustrem? Rozumuję, że albo umywalka jest jak dla mnie za nisko, albo lustro za wysoko... Jakie wy macie wysokości pomiędzy lustrem a umywalką... Także myślałam aby czarny pas od umywalki pociągnąć na podłogę tym bardziej że akurat po drugiej str jest taki szeroki komin to chyba fajnie by to wyglądało, ale alchemia nie ma płytek podłogowych czarnych, i co teraz - dopierać i szukać inne??? Będzie ciężko bo białe podłogowe też mają delikatny wzór. ps nie mam pojęcia dlaczego dekory pod prysznicem nie idą spójnie, pani która robiła wizualizację w salonie się chyba spieszyła i zrobiła na odpieprz Edytowane 28 Sierpnia 2012 przez kasiulkak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulkak 28.08.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Kasiulka, a czym Ty tak konkretnie jesteś załamana? A nie jest to kwestia "gołej" wizualki? Nie ma na niej ani dywanika, ani ręcznika, ani półeczki. tylko gołe wypłytkowane ściany.... Sufit jest niezaaranżowany (można go częściowo opuścić, albo na całośći - sufit też potrafi być elementem ozdobnym). Lustro wydaje mi się być nieproporcjonalnie małe. Ta szafka pod umywalką też jakaś taka mała i skromna (tutaj też można np. zrobic coś bardziej oryginalnego). Ty oczami wyobraźni to widzisz więćej, stąd może rozbieżność Twojej wizji i wizualki. Jeśli sama aranżacja płytek jest dla Ciebie za mało dynamiczna, to można jak sugeruje Asiazett ciemne płytki poprzeplatać jeszcze białymi. Zwłaszcza że w prysznicu robisz taką ciemną płytkę otoczoną dekorami.Można dodać jeszcze ciemne płytki na podłodze. Jakiś czas temu na tym wątku przez kilkanaście stron toczyła się dyskusja nad ułożeniem płytek u Rutinowej Żony. Cofnij się i poczytaj, może coś Cię zainspiruje. P.S. Tutaj wizualka z Alchemii - nieco "podrasowany pr http://www.luxkon.pl/files/images/projekty_luxkon//ALCHEMIA.jpg śliczna ta aranżacja, maja wizualka rzeczywiście goła, ale takich rzeczy niestety nie potrafię ehhh już chyba bym wolała wydać te 300zł i wybrzydzać ile się da projektantowi, abym była zadowolona z efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patysiaSasasa 28.08.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i proszę o radę , która z opcji łazienki jest lepsza . Wstawię zdjęcia i czekam na podpowiedzi [ATTACH=CONFIG]133655[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]133656[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]133657[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]133658[/ATTACH] Dla mnie wizka nr 2 - bez dekorów, z biała wanna- bardzo ładny projekt( co to za kafle?) Ale ja tu specjalista nie jestem, wyrażam tylko moje ''podobanie'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 28.08.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i proszę o radę , która z opcji łazienki jest lepsza . Wstawię zdjęcia i czekam na podpowiedzi [ATTACH=CONFIG]133655[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]133656[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]133657[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]133658[/ATTACH] No to ja Ci nie ułatwię, bo ja obstawiam nr 1 lub nr 3 z naciskiem na nr 1). Nr 2 wydaje mi się trochę za mdły i monotonny, a dekory masz wcale nie przesycone - ładne, deliktne i podkreślają resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 28.08.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 asiazett - rozważałam zasłonkę dzięki za "uratowanie" myślałam sobie - przykleja się do ... pleców, ale jak będzie większa wnęka na prysznic, to powinno być ok o tym, że przecież ciągle będzie mokra w ogóle nie pomyślałam:bash: Alleluja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 28.08.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 (edytowane) Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i proszę o radę , która z opcji łazienki jest lepsza . Wstawię zdjęcia i czekam na podpowiedzi [ATTACH=CONFIG]133655[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]133656[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]133657[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]133658[/ATTACH] Dla mnie zdecydowanie nr. 2 Bardzo ladna lazienka, pieknie komponuje sie z drewnem. Sama o takiej kolorystyce mysle . Czy plytki to Piumetta? Edytowane 28 Sierpnia 2012 przez Alija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 28.08.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Lustro jak zauważyłaś to dla mnie problem , nie wiem czy ma być takie jak umywalka czy sięgać tak jak szafka pod umywalką (prawdopodobnie roca delivert 77cm)? Z kolei sama szafka to też problem, bo nie wiem czy blat robić z płyt i obkładać płytkami i pod to szafkę na zamówienie, czy od pod umywalką szafka jako blat. jak się teraz robi częsciej? Nie planuję innych mebli w łazience, a wiadomo co nieco jest w niej potrzebne np. kosmetyki więc myślałam o przynajmniej 2 dużych szufladach i może takiej półeczce na ręczniki. PS Te listwy wokół lustra napewno znikną, ale pionowe pasy z dekorów pod prysznicem tez mnie nie zachwycają Lustro dała bym jak szafka (im szersze tym lepsze). Z szafką to zależnie jak wolisz. Na wymiar to chyba spokojnie powinni Ci dorobić fronty czy szuflady. Najlepiej też skonsultować to z wykonawcą mebli - jak by było najoptymalniej... chodzi chyba o to że łazienka na str ceramstica jest tak piękna że mój projekt przy nim wysiada, bardzo podoba mi się oryginalna wersja z lustrem, ale właśnie miałam kilka wątpliwości. Co to jest pod tę umywalką to 2 blaty z płyt obłożone płytkami i pod nimi szuflady? Jeśłi tak to genialnie też tak chcę, jeśli to tylko same płyty obłożone płytkami to odpada bo muszę mieć szuflady na kosmetyki etc. Pytanie 2 to na jakiej wysokości jest umywalka skoro na zdjęciu jest dekor pionowo czyli 60cm pomiędzy umywalką a lustrem? Rozumuję, że albo umywalka jest jak dla mnie za nisko, albo lustro za wysoko... Jakie wy macie wysokości pomiędzy lustrem a umywalką... Także myślałam aby czarny pas od umywalki pociągnąć na podłogę tym bardziej że akurat po drugiej str jest taki szeroki komin to chyba fajnie by to wyglądało, ale alchemia nie ma płytek podłogowych czarnych, i co teraz - dopierać i szukać inne??? Będzie ciężko bo białe podłogowe też mają delikatny wzór. ps nie mam pojęcia dlaczego dekory pod prysznicem nie idą spójnie, pani która robiła wizualizację w salonie się chyba spieszyła i zrobiła na odpieprz Wg mnie w oryginale nie ma szuflad tylko same murowane półeczki. I też polecała bym jednak zawalczyć o szuflady/szafki zamykane. Więc ja bym na to co pod umywalką nie patrzyła. Dół sobie zrób jak chcesz, jak uznasz. Zobacz na to co nad umywalką, bo to bez problemu możesz "ściągnąć" z oryginału Z tą odległością między umywalką a lustrem to ja nie wiem jakie są "normy" o ile jakieś są, ale czysto na oko na Twojej wizualce wg mnie lustro jest za nisko. Podciągnęła bym je zwyczajnie do góry. Ale nich Ci projektantka powie jakie tam są dokładne odległości... A ten przeciągnięty na podłogę pas to ja nie byślałam do samego końca podłogi tylko taki jakby "dywanik" tylko do strefy związanej z umywalką. No ale tak jak mówisz.... kwestia dostępności kafli podłogowych to faktycznie przeszkoda. Zależy czy Ci się chce z tym zmagać i czy pomysł Ci się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts