julianna16 29.08.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 (edytowane) Nie mam jeszcze wybranego modelu umywalki, ale myślę nad czymś owalnym - coś w stylu Koło Ovum stawiana na blat. Moje rozterki z oknem dotyczą głównie tego, czy starać się zminimalizować parapet (czyli mieć coś tylko we wnęce okiennej) - wydaje mi się, że dzięki temu mam więcej możliwości jeśli chodzi o zagospodarowanie tego kąta w łazience - więcej możliwości ustawienia blatu, czy też zostawić normalny wystający parapet (w sumie obłożenie go płytkami może być ciekawe) - tak by stanowił dodatkową półkę na jakieś świeczki, czy inne takie duperele. Natomiast nie bardzo wiem, jak w takiej sytuacji wkomponować go ładnie w resztę zabudowy związanej z umywalką. Albireo wydaje mi się, że sama sobie odpowiedziałaś . Łatwiej będzie Ci zaaranżować kącik łączący się z oknem jeśli nie zrobisz tam wystającego parapetu, a świeczki, kwiatka, lustro, etc. można postawić również na parapecie z płytek . Umywalka, którą planujesz super . Wrzuć lepiej widoczne wymiary, to spróbuję to ogólnie zwizualizować (z góry przepraszam jeśli to trochę potrwa). ...ale cichutko sie na tym watku zrobilo..... Jakie cicho? Działacie jak błyskawice A ja się waham między beżem a bielą do tych moich szarości. Ale już ni nie mówię, bo jakieś siły wyższe będą musiały ratować wątek Mów, pisz, pokazuj Rojku . Przyda się odmiana w wątku . Trzeba kreować nowe trendy . Może zanim moja łazienka powstanie też zmienię typ kolorystyczny . Bardzo ładny ten miodowy kolor (na moim monitorze), który spodobał Ci się w inspiracji wrzuconej przez Aantenkę . W kwestii nieporozumień co do pisanego słowa forumowego zgadzam się i ja choć na szczęście zdarza się to rzadko , a Aantenkę i Szocik czytam jak otwartą książkę Mam obawy co do białych fug... Że trzeba je będzie zaraz szczoteczką maltretować, żeby utrzymać wiecznie białe. Na ścianie nie są kłopotliwe . Jedynie na podłodze i w "mokrych miejscach" nie są godne polecenia, ale są odważni co wykorzystują nowości rynkowe (specjalne fugi). Troszkę czasu trzeba by sprawdzić czy są skuteczne. (a jaka piękna zasłona prysznicowa ) Ja już nic nie mówię , albo tylko napiszę, że czasem nie ma wyjścia Witamy serdecznie. Chcielibyśmy zapytać o to, jakiej wersji programu używała Pani projektując łazienkę - Light Decor Paradyż czy Cad Decor Paradyż? Pierwszy z wymienionych programów służy przede wszystkim do szybkiej wizualizacji pomieszczenia i posiada jedynie podstawową bazę obiektów i możliwości ich edytowania. W przypadku pytań odnośnie projektowania w obu programach służymy pomocą. Ceramika Paradyż. Expercie Paradyża Uprzejmie odpowiadam, iż korzystałam z wersji ligh . Z Cad Decor chętnie bym skorzystała, ale nie jest ogólnodostępna (chyba, że coś się zmieniło?) Ślicznie dziękuję za ofertę pomocy. Z pewnością zwrócę się o taką, jeśli utknę w martwym punkcie . Najbardziej przeszkadza mi, że w programie nie ma opcji cofania . Patysiu ja też polecam głęboki brodzik ze względów praktycznych. Teraz taki mam (o jaka nienowoczesna jest moja łazienka i nie tylko chodzi tu o brodzik ) i moja Biedroneczka pluska się w nim radośnie, a ja jestem spokojna, bo ma bezpiecznie i ciepło. Propozycja z murowanym brodzikiem jest ciekawa, ale goła pupa na takich płytkach to średnia przyjemność (chyba, że pod spodem ogrzewanie ). Dla mnie brodzik jest też niezastąpiony w ręcznym praniu dużych rzeczy, namaczaniu firan, płukaniu, itp. (nie mam obecnie wanny). Nie wiem czy tu eksperci zaglądają . Wszystkie budujemy, remontujemy, przerabiamy, urządzamy i uczymy się od siebie nawzajem . To równie cenne, jeśli nie cenniejsze niż opinia eksperta . FM pomogło mi w tak wielu kwestiach, że nie sposób zliczyć . Kasiulkak Ja sama też korzystałam z oferty na Allegro (chyba 129 zł płaciłam). Jakość techniczna była naprawdę bardzo dobra. Pan cierpliwie poprawiał tyle razy ile go poprosiłam (5 poprawek). Niestety nie miałam dobrze przemyślanego układu, więc i tak projekt ostatecznie upadł. Wrzucam na chwilkę dwie wizki byś miała porównanie jakości Alija To troszkę wina jakości wizualizacji, a troszkę przywiązania Pani wykonującej wizualizacje do pewnych rozwiązań . Cieszę się, że udało się uzyskać jeszcze jeden wariant. Co bym zmieniła gdyby łazienka miała mnie cieszyć? 1. jednak zrobiłabym szafkę pod zlewem - mając takie półki na pewno coś na nich postawisz i "zagracisz". To będzie Wasza główna łazienka. Na pewno będziesz tam miała kosmetyki do pielęgnacji, makijażu, mycia, suszarkę/lokówkę/prostownicę, mąż golarkę i swoje utensylia, etc. (a dzieci mają osobną łazienkę?) Mając poręczną szufladę będziesz to mogła mieć ładnie schowane, a na blacie pozostawisz to, co niezbędne. Gdzie będziesz trzymała zapas ręczników? 2. Pani nadal kafelkuje po sufit aż miło... 3. Cały czas mam wrażenie, że nie dacie rady w tym kąciku ze ścianką prysznicową - macie to już wymierzone? Sprawdzałaś, czy będzie wygodnie? Z jednej strony wygoda wchodzenia do natrysku, a z drugiej kwestia miejsca między natryskiem a wanną. Tam będzie dostęp do okna i może być ciasno (ile zostanie cm?) Przyjrzyj się temu spokojnie i zmierz . 4. Poszłabym w same białe płytki, i zrobiła drewniany blat Tutaj też ciekawa propozycja (z blatem) http://cdn15.urzadzamy.smcloud.net/t/photos/thumbnails/23629/duza_lazienka_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg 5. Jeśli jednak chcesz zostawić drewnopodobne, to inaczej położone - wzdłuż, a nie w poprzek (blat i wanna). wc białe - bez płytek drewnopodobnych. Nie wiem tylko co z prysznicem . Raczej bez dywanika . Hmm... może pociągnąć podobnie jak u mnie? Spróbuję to zrobić na tej bazie Twojej łazienki, którą zrobiłam. Edit: Przepraszam Alicjo, ale nie dam rady już dzisiaj, bo program mi się wiesza . Spróbuję jutro ok? Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulkak 30.08.2012 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) [quote=julianna16; Kasiulkak Ja sama też korzystałam z oferty na Allegro (chyba 129 zł płaciłam). Jakość techniczna była naprawdę bardzo dobra. Pan cierpliwie poprawiał tyle razy ile go poprosiłam (5 poprawek). Niestety nie miałam dobrze przemyślanego układu, więc i tak projekt ostatecznie upadł. Wrzucam na chwilkę dwie wizki byś miała porównanie jakości dziękuję dziewczyny za namiary poszukam czegoś na allegro, bo cenowo wydaje mi się korzystnie, u nas lokalnie to min 300zł a nawet 500 trzeba dać za projekt, a i taj jest on "Łysy" - w sensie bez dodatków, baterii itp rzeczy. Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez kasiulkak brak praw do zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulkak 30.08.2012 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Otrzymalam dzis ostatni projekt(3 z kolei) . Lazienka miala byc biala z drewnem, ewentualnie plytki drewnopodobne. Efekt wedlug mnie nie za bardzo.... Chyba za duzo tych plytek drewnopodobnych. Lustro raczej na szerokosc blatu, etc..... Dziewczyny poradzcie prosze. Alija ten blat jest według mnie jakiś taki dziwny, za dużo tych przegródek, no chyba że planujesz je zabudować szafkami, Tego dolnego pasa wogóle nie rozumiem, po co on jest. Ale pomysł białe + drewno jak najbardziej ok, sama nawet o takim połączeniu myślałąm, ale chyba tego drewna za dużo w domku by było, cały dół bedzie wypłytkowany drewnopodobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulkak 30.08.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) A wg mnie gotowe wychodzą dużo taniej (w moim przypadku różnica szafek podumywalkowych to 1 200 zł ze sklepu i 2 100 zł na zamówienie), ale to też dużo zależy od tego co się chce, bo nie wszytko gotowe w sklepie się dostanie, a wtedy nie ma już wyjścia. Poza tym różni wykonawcy mebli na wymiar różne stawki biorą, więc to też ciężko ostatecznie ocenić i porównać. Wracając do Twoich pomysłów. Mi też się bardzo podoba taki blat najechany na obudowę wanny, gdybym miała gdzie to też bym tak sobie zrobiła. U Ciebie na pewno efekt byłby o tyle ładny, że te dekory Alchemii są śliczne i masz to nawet na oryginałach Ceramstica pokazane. Boję się tylko o jedno - czy to nie będzie za długie to wszystko, bo przecież ta Twoja ściana jest długa i odległość do wanny od umywalki duża. Przez pół ściany ciągnęła by się też półka/blat bez żadnego wykorzystania. Wtedy dałabym szafki chyba tylko na środku tylko w okolicach umywalki i lustro na tesj samej szerokości, choć bardzooo podobają mnie się lustra na cała długość wtedy co? Ciągnąć to lustro tak daleko? To jeszcze optycznie powiększy Ci przestrzeń w łazience, a przecież ona i tak jest duża. Chyba żeby wtedy pociągnąć ten blat do wanny, a tylko we fragmencie jej zamieścić półki i lustro też na ich szerokość. Albo... co teraz wydaje mi się nafajniejszym pomysłem (niestety też najdroższym) pociągnąć ten blat do wanny, kilkadziesiąt cm pod nim drugi taki sam (tak jak na oryginale cermastica - tuż pod umywalką, a drugi bliżej podłogi) i między nimi na całej długości półki zamykane. Lustro mogła byś wtedy dać jakieś nie w zabudowie kaflowej, tylko może wolnowiszące w ładnej czarnej ramie... np. [ATTACH=CONFIG]133832[/ATTACH] Kwestia pozostawienia miejsca na lustro na wymiar jest wydaje mi się o tyle prosta, że przeiceż tak samo lustro jak i półki będziesz miała na zamówienie, więc wymierzą Ci to co do milimetra, więc to Ty musisz tylko zdecydować jak szerokość tego miała by być... Blat byłby długości ok 360 cm więc napewno spory, w dodatku obudowana wanna bedzie miała ok 110cm więc wychodzi sam blat bez podparcia ok 250cm - czy to wogóle możliwe technicznie, czy nie byłby za ciężki aby tak wisieć Na przeróbki i przenoszenie zaworów od umywalki nie patrzę, tym bardzie że sama chciałam umywalkę na środku ściany... Pomysł z 2 blatami świetny, tylko jedno mnie zastanawia z tej oryginalnej wizualki - tam jest bardzo mało miejsca nawet na płaskiego mopa, aby podłogę pod 2 blatem wytrzeć, nie uważacie??? Co do lustra na wymiar, to fakt że podaję wymiary i ma buć , tylko przed kupieniem płytek musiałabym to wiedzieć w sensie jakie ma być, bo dekory są na sztuki i niestety kosztują swoją drogą moja kuzynka jechała po płytki na podłogę zakupiła do łazienki, nie mam pojęcia jak oni to zrobili ja chyba za dużo szukam, kombinuję i wymyślam.... Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez kasiulkak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 30.08.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Blaty powinny być zrobione na stelażach. Wygaje mi się, że powinny być wytrzymałe, ale też zapytaj fachowca czy on by to jakoś skonstruował. Dolną półkę sama sobie ustal jaka wysokość będzie dla Ciebie wygodna w użytkowaniu. Faktycznie to będzie przestrzeń, w której kurz będzie się zbierał... Polecam Ci kupić te płytki w Castoramie, bo wtedy możesz każdą jedną niezużyutą sztukę zwrócić już po całej akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulkak 30.08.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Blaty powinny być zrobione na stelażach. Wygaje mi się, że powinny być wytrzymałe, ale też zapytaj fachowca czy on by to jakoś skonstruował. Dolną półkę sama sobie ustal jaka wysokość będzie dla Ciebie wygodna w użytkowaniu. Faktycznie to będzie przestrzeń, w której kurz będzie się zbierał... Polecam Ci kupić te płytki w Castoramie, bo wtedy możesz każdą jedną niezużyutą sztukę zwrócić już po całej akcji dziękuję dziewczyny za rady, dzięki wam weszłam na allegro i wśród ofert projektów znalazłam idealny rozkład własnie z wanną, umywalka i dłuuuugim blatem wydaje mi się, że ten blat tez do krótkich nie nalezy i projekt ma wszystko co potrzebuję - miejsce na umywalkę, długi blat, szafki/szuflady. I wiadomo już co z lustrem Zerknijcie proszę co o tym myślicie. Uważacie, że można by dac płytki drewnopodobne na podłogę np. woodentic ochra lub brown (obawiam się całej białej, a alchemia nie ma czarnych podłogowych) a reszta z białej alchemii lub drewno + biała + czrna alchemia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 30.08.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) dziękuję dziewczyny za rady, dzięki wam weszłam na allegro i wśród ofert projektów znalazłam idealny rozkład własnie z wanną, umywalka i dłuuuugim blatem wydaje mi się, że ten blat tez do krótkich nie nalezy i projekt ma wszystko co potrzebuję - miejsce na umywalkę, długi blat, szafki/szuflady. I wiadomo już co z lustrem Zerknijcie proszę co o tym myślicie. Uważacie, że można by dac płytki drewnopodobne na podłogę np. woodentic ochra lub brown (obawiam się całej białej, a alchemia nie ma czarnych podłogowych) a reszta z białej alchemii lub drewno + biała + czrna alchemia Kasiulka, połączenie drewno, czerń i biel może ładnie wyglądać. W łazeince aranżacja nie jest ograna, sama szukałam w innym kontekście (dzięki Pestko ), tutaj wrzucam to, co mam pod ręką. http://cdn7.epasaz.smcloud.net/t/photos/thumbnails/810/czern_w_lazience_632x0_rozmiar-niestandardowy.jpg Natomiast co do zamieszczonych przez Ciebie zdjęć, to zabiorę głos, jak tylko uda mi się wszystko pootwierać. Niestety te małe obrazki u mnie na kompie, gdzie pracuję standardowo otwierają się dość długo i krew mnie zalewa, jak mam obejrzeć kilka. Jak znajdę lepszy sprzęt, w sensie szybciej działający, to może zabiorę głos. (Duże zdjęcia też można do postu weklejać, tak jak robię to ja, nawet umieściłam w stopce link do instrukcji), zwłąszcza jak sie wrzuca coś z serwera zewnętrznego a nie własnego komputera) Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez Aantenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.08.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Alija Spróbowałam zwizualizować to, co miałam na myśli . Wyszło tak: http://desmond.imageshack.us/Himg850/scaled.php?server=850&filename=ala1z.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg209/scaled.php?server=209&filename=ala3.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg255/scaled.php?server=255&filename=ala9.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg269/scaled.php?server=269&filename=ala8.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg21/scaled.php?server=21&filename=ala7.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg513/scaled.php?server=513&filename=ala6.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg11/scaled.php?server=11&filename=ala5e.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg842/scaled.php?server=842&filename=ala4j.jpg&res=landing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 30.08.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 dziękuję dziewczyny za rady, dzięki wam weszłam na allegro i wśród ofert projektów znalazłam idealny rozkład własnie z wanną, umywalka i dłuuuugim blatem wydaje mi się, że ten blat tez do krótkich nie nalezy i projekt ma wszystko co potrzebuję - miejsce na umywalkę, długi blat, szafki/szuflady. I wiadomo już co z lustrem Zerknijcie proszę co o tym myślicie. Uważacie, że można by dac płytki drewnopodobne na podłogę np. woodentic ochra lub brown (obawiam się całej białej, a alchemia nie ma czarnych podłogowych) a reszta z białej alchemii lub drewno + biała + czrna alchemia?[ATTACH=CONFIG]133962[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]133963[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]133964[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]133965[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]133967[/ATTACH] No mi właśnie o coś w tym guście chodziło . Mówiłam wprawdzie o jeszcze jednej murowanej półeczce pociągniętej na dole, ale to już kwestia tego co Ci się bardziej podoba (bez dolnej będzie taniej i większy dostęp do przestrzeni pod ) Ja osobiście bym drewna z tym nie łączyła. Aantenka załączyła ładną łazienkę, ale wydaje mi się, że drewno współgra z czymś gładkim - po to żeby wyeksponować jego fakturę. I zresztą białe i czarne płytki ze zdjęcia Aantenki są gładkie. A w Alchemii masz przecież dekory ze wzorem i ja bym się obawiała, że za dużo by tego było. Znalazłam natomiat trochę lepiej przedstawione to co wcześniej opisywałam - wyciągnięcie czarnego kawełek na podłogę pod WC i umywalką, żeby było jak "dywanik" z kafli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 30.08.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Macie racje z tym murowanym brodzikiem, nie jest dobrym rozwiazaniem jesli mialyby korzystac z niego dzieci. Julianna16 pisalam wlasnie posta, ale musialam go zmienic jak przeczytalam Twojego. Uklad plytek bardzo mi sie podoba, fajnie to wyszlo. Przekonalam sie tez do szafki pod umywalka. M sie ucieszy Widze tez dwie opcje: -te ktora przedstawila Julianna16 a wiec blat z drewna/drewnopodobny, biale szafki. -szafka pod umywalke w bialaym kolorze, ale wtedy zabudowa przy wc w plytkach drewnopodobnych. Podoba mi sie tez kolor scian(szary) a myslalam dotychczas tylko o bialym. Lustro na szerokosc szafki. Ewo jestes wielka!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 30.08.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Macie racje z tym murowanym brodzikiem, nie jest dobrym rozwiazaniem jesli mialyby korzystac z niego dzieci. Julianna16 pisalam wlasnie posta, ale musialam go zmienic jak przeczytalam Twojego. Uklad plytek bardzo mi sie podoba, fajnie to wyszlo. Przekonalam sie tez do szafki pod umywalka. M sie ucieszy Widze tez dwie opcje: -te ktora przedstawila Julianna16 a wiec blat z drewna/drewnopodobny, biale szafki. -szafka pod umywalke w bialaym kolorze, ale wtedy zabudowa przy wc w plytkach drewnopodobnych. Podoba mi sie tez kolor scian(szary) a myslalam dotychczas tylko o bialym. Lustro na szerokosc szafki. Ewo jestes wielka!!!!! Trzeba przyznać, że Julianna16 ma dryg do układania płytek i wzorków. Taka prawda po prostu I cieszmy się z tego. Alija - zostaw blat drewniany. Jest to ładny akcent ocieplający okolice umywalki. Możesz w drewnie podobnym kolorystycznie zrobić jeszcze szafkę nad WC zlicowaną z obudową geberita. Jeśli dasz ściany białe, będzie dużo jaśniej ale i chłodniej. Szary trochę dociepli przestrzeń. Natomiast IMHO tak naprawdę może tam być również inny kolor. Drewno plus biel i np. turkusik albo chłodny błękit i już masz łazienkę lekko marynistyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulkak 30.08.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Asiu tylko problem z tym wyciągnięciem koloru na podłogę polega na tym, że alchemia nie ma czarnych płytek, musiałabym kupić na całą podłogę w takim wypadku zupełnie inna kolekcję, bo białe podłogowe tez mają fakturę. Co nie zmienia faktu, ze o takim wyciagnięciu czarnego usilnie myślę, z 2 strony kurcze kusi mnie to drewno i zastanawiam się czy byłoby aż tak tragicznie, może samkolor biały i mało dekorów + tylko podłoga z drewna? Doris12 kilka stron wczęnsiej pokazywała takie zestawienie i płytki tez były dekoarcyjne bo lustrzane ze wzorem - piumetta i na projektcie fajnie to wyglądało. ehhh chyba muszę zamówić tą wizkę z allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 30.08.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Trzeba przyznać, że Julianna16 ma dryg do układania płytek i wzorków. Taka prawda po prostu I cieszmy się z tego. Zgadzam sie w 100%-tach. Alija - zostaw blat drewniany. Jest to ładny akcent ocieplający okolice umywalki. Możesz w drewnie podobnym kolorystycznie zrobić jeszcze szafkę nad WC zlicowaną z obudową geberita. Jeśli dasz ściany białe, będzie dużo jaśniej ale i chłodniej. Szary trochę dociepli przestrzeń. Natomiast IMHO tak naprawdę może tam być również inny kolor. Drewno plus biel i np. turkusik albo chłodny błękit i już masz łazienkę lekko marynistyczną. Aantenka masz na mysli drzewo czy moga byc tez plytki, wiem ze drewno nie moze rownac sie z imitacja na plytkach, ale bardziej realne w moim przypadku byly by wlasnie plytki drewnopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.08.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) Przekonalam sie tez do szafki pod umywalka. M sie ucieszy Widze tez dwie opcje: -te ktora przedstawila Julianna16 a wiec blat z drewna/drewnopodobny, biale szafki. -szafka pod umywalke w bialaym kolorze, ale wtedy zabudowa przy wc w plytkach drewnopodobnych. Podoba mi sie tez kolor scian(szary) a myslalam dotychczas tylko o bialym. Lustro na szerokosc szafki. Ewo jestes wielka!!!!! Eee... tam Kiedyś Aantenka pięknie napisała, że dobro do nas wraca. Trzymam się tej myśli i w tym przekonaniu spróbuję szczęścia w Lotto . Myślę, że Ty też będziesz zadowolona z szafki pod umywalką (polecam szuflady). Docenisz te szafki w górnej, gdy w dolnej łazience będziesz musiała wciąż przecierać swoje wypłytkowane półeczki . Zrobiłam Twój drugi wariant i wygląda mniej więcej tak: http://desmond.imageshack.us/Himg213/scaled.php?server=213&filename=aladrew.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg689/scaled.php?server=689&filename=aladrew2.jpg&res=landing Tu jeszcze wariant z szafką w kolorze drewnianym http://desmond.imageshack.us/Himg838/scaled.php?server=838&filename=aladrew3.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg191/scaled.php?server=191&filename=aladrew4.jpg&res=landing A tu zestawienie 3 wersji, by łatwiej było porównać http://desmond.imageshack.us/Himg94/scaled.php?server=94&filename=aladrew5.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg689/scaled.php?server=689&filename=aladrew2.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg838/scaled.php?server=838&filename=aladrew3.jpg&res=landing Kolor forniru warto dobrać do płytek (na wizu to niemożliwe ). Trzeba przyznać, że Julianna16 ma dryg do układania płytek i wzorków. Taka prawda po prostu I cieszmy się z tego. Alija - zostaw blat drewniany. Jest to ładny akcent ocieplający okolice umywalki. Możesz w drewnie podobnym kolorystycznie zrobić jeszcze szafkę nad WC zlicowaną z obudową geberita. Jeśli dasz ściany białe, będzie dużo jaśniej ale i chłodniej. Szary trochę dociepli przestrzeń. Natomiast IMHO tak naprawdę może tam być również inny kolor. Drewno plus biel i np. turkusik albo chłodny błękit i już masz łazienkę lekko marynistyczną. Aantenko no to "napisała co wiedziała", bo wiesz, że ja baaaardzo nie lubię dekorować . Kiedyś uległam Rutince i wersjom nie było końca . I nawet nie pamiętam na czym stanęło (muszę do niej zajrzeć, bo łazienka już pewnie gotowa). Nie wiem co mnie podkusiło by wywracać do góry nogami łazienkę Alicji . Taka była ładna - czarno-biała Na szczęście póki co działamy tylko na obrazkach, a Alicja sama zdecyduje co jej najbardziej pasuje . Tego się zawsze trzymamy , więc pisz Alicjo jeśli coś Tobie się absolutnie nie podoba, nie pasuje, etc. Aantenka masz na mysli drzewo czy moga byc tez plytki, wiem ze drewno nie moze rownac sie z imitacja na plytkach, ale bardziej realne w moim przypadku byly by wlasnie plytki drewnopodobne. Uwaga! test czytania myśli Aantenki Ania myślała raczej o płytkach drewnopodobnych . Aaa z pośpiechu zapomniałam o małym dopisku odnośnie tego kącika za szafkami obok wc. Celowo zostawiłam tam puste miejsce i powiesiłam szczotkę do wc oraz postawiłam wagę. Szczotka raczej nie jest ładnym elementem wystroju i są nawet osoby, które chowają ją do szafek. To jednak mało praktyczne. Dzięki temu zakątkowi możesz tam ją właśnie ukryć, a jednocześnie mieć pod ręką. To też dobre miejsce na ukrycie łazienkowego śmietniczka Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 30.08.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Pomocy!!!! jakiś czas temu wrzucałam tu swoją łazienkę ze skosem, generalnie układ nam się podoba ale mam problem z płytkami od dłuższego czasu chcę ją zrobić w szarościach i bardzo przypadła mi do gustu kolekcja Paradyża Amanda/Alex niestety ostatnio w salonie łazienek poinformowano mnie że ta kolekcja jest wycofana z produkcji i ciężko będzie ją zdobyć w takiej ilości ....... znacie jakieś fajne kolekcje szarych płytek ale nie ciemne zastanawiam się jeszcze nad Opoczno Calipso ..... ale nie jestem do niej przekonana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.08.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) Pomocy!!!! jakiś czas temu wrzucałam tu swoją łazienkę ze skosem, generalnie układ nam się podoba ale mam problem z płytkami od dłuższego czasu chcę ją zrobić w szarościach i bardzo przypadła mi do gustu kolekcja Paradyża Amanda/Alex niestety ostatnio w salonie łazienek poinformowano mnie że ta kolekcja jest wycofana z produkcji i ciężko będzie ją zdobyć w takiej ilości ....... znacie jakieś fajne kolekcje szarych płytek ale nie ciemne zastanawiam się jeszcze nad Opoczno Calipso ..... ale nie jestem do niej przekonana A widziałaś Pilch Vulcano? http://www.pilch.pl/pub/admin/uploads/nowosci/vulcano/sci_vulcano_szary.jpg I jeszcze jedno - szukałaś w sklepach internetowych? TUTAJ wygląda na to, że są w ofercie (kurcze nie wiedziałam, że takie drogie) TUTAJ jakby tańsze - napisz/ zadzwoń i zapytaj . Może mają jeszcze na stanie. Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 30.08.2012 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Julianna 16- test interpretowania słów Aantenki zaliczony na 5 Piszę ogólnie drewno, jako określenie koloru a nie materiału. Co do materiału, to każdy robi to, co mu się podoba albo na co go stać P.S. Nie chcesz nie chcesz dekorować, a wychodzi jak wychodzi czyli super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 30.08.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Doris12 kilka stron wczęnsiej pokazywała takie zestawienie i płytki tez były dekoarcyjne bo lustrzane ze wzorem - piumetta i na projektcie fajnie to wyglądało. ehhh chyba muszę zamówić tą wizkę z allegro Pamiętaj, że my tutaj tylko podsuwamy pomysły. Tobie ma się to przede wszystkim podobać i jeśli jesteś do czegoś przekonana, ale wycofujesz się, tylko dlatego, że ktoś na forum "kręci nosem" to sugeruję jednak wybrać swoją wersję Ja tak do tego podchodzę: jeśli komuś coś podsuwam to tylko sugestia, która ma pomóc w wyborze, ale nikt nie powiedział, że ten wybór ma być taki jakiego ja bym dokonała Więc jeśli kusi Cię drewno to "go get it" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 30.08.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 znacie jakieś fajne kolekcje szarych płytek ale nie ciemne zastanawiam się jeszcze nad Opoczno Calipso ..... ale nie jestem do niej przekonana Też bym Ci poleciła poszukać w sklepach internetowych. A inne szare płytki, które mi się bardzo podobają (chciałam je gdzieś u siebie użyć, ale już nie było gdzie :/) to Tubądzin Braid... Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patysiaSasasa 30.08.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) U Patysi to by nie zdało egzaminu, bo jego przeznaczenie jest takie, żeby można w nim było kąpać dzieci jak w wannie, a w takiej murowanejo to chyba mało przyjemne, poza tym nie wiem, czy ten odpływ dało by się korkiem zatkać. Dopatrzyłam się szklanej kabiny prysznicowej Może nie mam jakiś powalających aranżacji, poza tym jednm zdjęciem, które mi się podoba (bo od niedawna jestem fanką mozajek, a tu wydaje mi się, że wygląda oryginalnie): [ATTACH=CONFIG]133911[/ATTACH] A oprócz tego takie kabiny nie dość, że można kupić w dobrych pieniądzach, bo są powszechnie dostępne. Są gotowe do zamontowania, to jeszcze mogą mieć różne ciekawe opcje, np siedzisko: [ATTACH=CONFIG]133912[/ATTACH] podświetlenie, albo nawet wbudowane radio [ATTACH=CONFIG]133914[/ATTACH]Tylko słyszałam, że te z panelami prysznicowymi co mają dysze masujące, to lipa, bo się szybko zapycha kamieniem i nie ma odpowiedzniego ciśnienia, ale nie biorę za to odpowiedzialności - tylko słyszałam, trzeba by zapytać o to jakiegoś faktycznego użytkownika Asiuzett dokładnie ta sama mozajka podoba mi sie na głebokiej kabinie:) Nie mam zamiaru jakis dupereli pod prysznicem dodawać, bo tez słyszałam że sa liche, no chyba żeby wydac jakies 5 klocków, ale ja podziekuje:) Dziewczyny, idziecie jak burza, nie było mnie zaledwie kilka godzin i czytam i czytam i konca nie widać Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez patysiaSasasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts