Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A tu zestawienie 3 wersji, by łatwiej było porównać :)

http://desmond.imageshack.us/Himg94/scaled.php?server=94&filename=aladrew5.jpg&res=landing

http://desmond.imageshack.us/Himg689/scaled.php?server=689&filename=aladrew2.jpg&res=landing

http://desmond.imageshack.us/Himg838/scaled.php?server=838&filename=aladrew3.jpg&res=landing

Kolor forniru warto dobrać do płytek (na wizu to niemożliwe :().

Waham sie na 1 i 2 wersja. ;)

Nie wiem co mnie podkusiło by wywracać do góry nogami łazienkę Alicji :). Taka była ładna - czarno-biała :cool: Na szczęście póki co działamy tylko na obrazkach, a Alicja sama zdecyduje co jej najbardziej pasuje :). Tego się zawsze trzymamy :yes:, więc pisz Alicjo jeśli coś Tobie się absolutnie nie podoba, nie pasuje, etc.

A ja mysle, ze to byla wlasciwa zmiana, pasujaca do pozostalych wnetrz.

Jesli bede miala jakies watpliwosci z pewnoscia napisze. ;)

Uwaga! test czytania myśli Aantenki :D

Ania myślała raczej o płytkach drewnopodobnych :).

Hmmm... popatrz jaka ja niedomyslna http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/p025.gif

Aaa z pośpiechu zapomniałam o małym dopisku odnośnie tego kącika za szafkami obok wc. Celowo zostawiłam tam puste miejsce i powiesiłam szczotkę do wc oraz postawiłam wagę. Szczotka raczej nie jest ładnym elementem wystroju i są nawet osoby, które chowają ją do szafek. To jednak mało praktyczne. Dzięki temu zakątkowi możesz tam ją właśnie ukryć, a jednocześnie mieć pod ręką. To też dobre miejsce na ukrycie łazienkowego śmietniczka :yes:

fajne, praktyczne rozwiazanie.

Raz jeszcze.... http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a217.gif

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jasne, co złe to ja:cry: :p

Ale, ale, o co chodzi? Bo nie moge doczytać;)

HydrauliKI byŁY, głowe mi nabiły, i pytanie: dziewczyny, czy Wy wszystkie macie bidety w łazienkach???

PS. moze ktoras sie orientuje- kuchnia, fronty, stat i lidingo sa biale czy kremowe?

bo ja mam do ikei daleko:P

Edytowane przez patysiaSasasa

http://projektlazienki.blox.pl/resource/ratemyspace.hgtv.com_2_szara_lazienka.JPG

Dziewczynki chyba ta inspiracja do mnie najbardziej przemawia. I teraz pytanko. Jakie płytki (forma i kolekcja)? Jaki to rozmiar tych płytek? Czy myślicie, że można by je zastąpić jakimiś o innym formacie? Pasowałoby, żeby miały takie fajne listwy zakańczające. Na razie znalazłam płytki 20x20 bodaj color one i color two się zwą. Ale to jakieś obiektowe są. Czy kojarzycie coś innego?

I czy znacie firmę, która produkuje farby do łazienki o takim kolorze jak na zdjęciu? Tikkurila? Jeżeli tak, to który kolor byście obstawiały?

znowu pytanie jakby nie tu, ale może ktoś/ któras wie:

otóz, zmywarka byłaby kawałek od zlewu, powiedzmy-na innej scianie- hydraulik twierdzi ze w razie awarii jest problem bo jak jest przy zlewie to od razu mozna odkrecic i sprawdzac/ dzialac. Moze macie jakies teorie?:)

tak , tak, wiem ze zmywarka nie jest w łazience i to nie ten watek ale ide za ciosem bo wiem ze macie madre spostrzezenia:)

znowu pytanie jakby nie tu, ale może ktoś/ któras wie:

otóz, zmywarka byłaby kawałek od zlewu, powiedzmy-na innej scianie- hydraulik twierdzi ze w razie awarii jest problem bo jak jest przy zlewie to od razu mozna odkrecic i sprawdzac/ dzialac. Moze macie jakies teorie?:)

tak , tak, wiem ze zmywarka nie jest w łazience i to nie ten watek ale ide za ciosem bo wiem ze macie madre spostrzezenia:)

Nie mam teorii, ale mam zmywarkę daleeeeko od zlewu (na przeciwnej ścianie). Mam poprowadzoną rurkę odpływową i jakoś nie widzę problemu ... No oczywiście wodę też mam doprowadzoną :) Zmywarka mi się zepsuła, to ją wysunęłam (bo mam wolno stojącą) i już ...

Przepraszam - mam teorię - Twojemu hydraulikowi nie chce się ciągnąć osobnego odpływu i ściemnia ;)

Waham sie na 1 i 2 wersja. ;)

Hi,hi - to dobrze, że nie napisałam swojego typu, bo mnie najbardziej podoba się 3. Ale się tym zupełnie nie sugeruj :D.

:wiggle: a kiedy Twoje łazienki będą się materializować? Mam nadzieję, że pochwalisz się w swoim wątku :).

jasne, co złe to ja:cry: :p

Madziu no co Ty :hug: Miałaś ogromny wpływ na trenowanie wyobraźni :D. I dzięki tym wersjom nabrałam wprawy w obsłudze programu. Odkryłam też nowe funkcje :D - warto było się gimnastykować. Tylko dobre można więc powiedzieć :yes:

HydrauliKI byŁY, głowe mi nabiły, i pytanie: dziewczyny, czy Wy wszystkie macie bidety w łazienkach???

PS. moze ktoras sie orientuje- kuchnia, fronty, stat i lidingo sa biale czy kremowe?

bo ja mam do ikei daleko:P

Bidetu teraz nie mam, ale w nowym domu planuję :yes:. Rutinka to ma taki hektar miejsca obok wc, że aż prosiło się o bidet, ale była nieugięta ;).

Szocik za to zaprosiła tego gościa do swoich wnętrz (przynajmniej na wizu), mimo iż początkowo nie chciała.

Tak naprawdę zależy to od Was :). Obecnie bidet staje się poniekąd standardem, ale nie ma obowiązku :). Możesz też po prostu zainstalować bidetkę przy wc.

Fronty są chyba lekko kremowe. Aantenka zna lepiej ten temat :).

Dziewczynki chyba ta inspiracja do mnie najbardziej przemawia. I teraz pytanko. Jakie płytki (forma i kolekcja)? Jaki to rozmiar tych płytek? Czy myślicie, że można by je zastąpić jakimiś o innym formacie? Pasowałoby, żeby miały takie fajne listwy zakańczające. Na razie znalazłam płytki 20x20 bodaj color one i color two się zwą. Ale to jakieś obiektowe są. Czy kojarzycie coś innego?

I czy znacie firmę, która produkuje farby do łazienki o takim kolorze jak na zdjęciu? Tikkurila? Jeżeli tak, to który kolor byście obstawiały?

To raczej format 10 x 10. Do łazienki dziewczyny często polecają farbę PARA. Na resztę pytań nie potrafię odpowiedzieć :).

A ja chcetnie zobacze, to Ewcia stworzyla....;)

Jak widać z moich starań zostały drzazgi ;).

na razie nie ma co oglądać. zresztą Ewcia się namęczyła a suma sumarum mąż sam sobie ta łazienkę "wymyślił". Ja jej miałam już dosyć.

Ale ławeczkę z wizek będziesz miała :D, więc coś tam zostało ;)

Witam się ładnie :)

Dawno mnie nie było ... Ale jestem i mam straszne kłopoty z nadrobieniem zaległości ;)

Do kuchni jutro lub w poniedziałek przyjadą kafelki na podłogę - niestety nadal nie mam w domu gazu = nie mam ogrzewania. Jeżeli uda się podłączyć gaz przed zimą, to pan kafelkarz będzie je kładł zimą. Jeżeli gazu nie będzie to ruszamy z kopyta przy pierwszych ciepłych wiosennych podmuchach :)

A kuchnia oczywiście będzie do bólu klasyczna - z liniowym układem mebli i stołem na środku :wtf: Wiedziałam, że tak się to skończy ;)

Witam się ładnie :)

Dawno mnie nie było ... Ale jestem i mam straszne kłopoty z nadrobieniem zaległości ;)

Do kuchni jutro lub w poniedziałek przyjadą kafelki na podłogę - niestety nadal nie mam w domu gazu = nie mam ogrzewania. Jeżeli uda się podłączyć gaz przed zimą, to pan kafelkarz będzie je kładł zimą. Jeżeli gazu nie będzie to ruszamy z kopyta przy pierwszych ciepłych wiosennych podmuchach :)

A kuchnia oczywiście będzie do bólu klasyczna - z liniowym układem mebli i stołem na środku :wtf: Wiedziałam, że tak się to skończy ;)

Oj nie nadrobisz Aniu :no:, ale za to masz świeże oko :).

Z kuchnią najważniejsze, że decyzja podjęta i nawet nie wiesz jak BARDZO się cieszę, że idziecie do przodu :yes:

Rany Boniu, DZIEWCZYNY co to jest BIDETKA???

ale ''wsiok'' ze mnie;)))

tak sie ''zaszyłam, ze troche poza cywilizacja jestem:)

:D tu przykład takiej bidetki. Montuje się ją zazwyczaj tam gdzie nie ma miejsca na bidet, a chce się mieć pod ręką jego funkcję (do czego służy bidet już tłumaczyć nie będę :rotfl:)

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSlb1amV5ZpVIwnoucouyzoDLJhkmTbRnKU00ieOlvdWF261QN9DA&t=1

dzięki dziewczyny, w sklepach internetowych są te płytki ale nie w takiej ilości jak potrzebuję, z drugiej strony jeśli coś się stanie za rok dwa i musiałabym wymienić kilka płytek to gdzie kupię ....

raczej już z nich zrezygnowałam ..... szukam innych i spodobały mi się wasze propozycje zarówno Pilch Vulcano i Tubądzin Braid są super pobawię się w wizualizacjach i zobaczę co lepiej .....

W kwestii bidetu i bidetek - czy być musi czy nie.

Od strony wizualnej - decyzja inwestora. :p Może nie używać, ale może mu się akurat ładnie komponować w łazience :D

Od strony praktycznej - kwestia możliwości i potrzeb i chcenia :D

Bidet albo bidetka jest na pewno niezbędne tam, gdzie nie ma innej możliwości realizacji czynności higienicznych do których te sprzęty są potrzebne.

Czyli np. tam gdzie jest tylko prysznic z deszczownicą. Albo wanna gdzie nie ma wyciąganej baterii (ile razy w ciągu dnia można wchodzić do kąpieli?)

W każdym innym przypadku, decyzję podejmuje inwestor. Ma miejsce, ma ochotę na posiadanie bidetu i będzie korzystać (albo chce mieć dla gości) to montuje bidet. Nie ma miejsca na oddzielny bidet, może zamontować bidettę.

Dziewczyny, luknijcie na watek kuchenny , proszę. Tam wstawiłam wizualizacje mojej kuchni, wykonaną przez NASZA NIEOCENIONA AGNIESZKĘ G.:yes:

Sugestie mile widziane.

Kuchnia oczywiscie ikeowska, jestem nia oczarowana:)(ale malutkie zmiany będą- proszę oceńcie kolorystyke ścian bo dumam nad nią)(myslalam ze ikea jest tansza:/)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?142331-Projekt-kuchni-wizualizacje&p=5513674#post5513674

:) Albireo wydaje mi się, że sama sobie odpowiedziałaś :). Łatwiej będzie Ci zaaranżować kącik łączący się z oknem jeśli nie zrobisz tam wystającego parapetu, a świeczki, kwiatka, lustro, etc. można postawić również na parapecie z płytek :). Umywalka, którą planujesz super :). Wrzuć lepiej widoczne wymiary, to spróbuję to ogólnie zwizualizować (z góry przepraszam jeśli to trochę potrwa).

Julianna - wielkie, wielkie dzięki za chęć pomocy. Załączam (mam nadzieję) łazienkę z wyraźniej widocznymi wymiarami (ogólnie jest to 2x2.8m).ScreenHunter_01%u00252520Sep.%252001%252012.26.jpg

W międzyczasie zrezygnowałam z wanny 160cm na rzecz odrobinę krótszej - 150cm. Zapakowałam się do jedenej i drugiej i wydaje się, że krótsza w zupełności wystarczy, a zostawi to chyba trochę więcej miejsca na blat/szafki itd.

Cześć dziewczyny!

Mam małą zagwozdkę w związku z rozplanowaniem sprzętów w małej gościnnej łazience (160x190).

W projekcie umieszczno WC, prysznic i umywalkę, a ja potrzebuję jeszcze pisuaru.

Jak myślicie: gdyby gebertia od WC ustawić pod oknem i na tej samej ścianie powiesić pisuar (na wprost umywalki), to byłoby to do przyjęcia?

Prysznic chcę mieć otwarty, bez kabiny i brodzika, a umywalkę mniejszą niż na załączonym rysunku.

Jeśli chodzi o drzwi, to można je poprzesuwać w prawo lub w lewo. Otwór na drzwi w projekcie ma 90cm, ale jeszcze to można zmienić.

mała łazienka.jpg

A ogólnie jestem załamana - nie wiem, jak dobiorę płytki do łazienki. :bash:

Zepsuł się nam samochód i w czwartek jechałam do pracy pociągiem. Gdy zbliżałam się do stacji zauważyłam, że pociąg już wjeżdża. Nie wiem, jak to się stało, że zapomniałam, że jestem w końcówce 8 miesiąca ciąży, i że ważę 10 kg więcej niż kiedyś - włączył mi się odruch - coś ucieka - trzeba gonić. Po kilku metrach zatrzymał mnie potworny ból pachwin. I zamiast w pracy wylądowałam u lekarza. Na szczęście nic się nie stało - mam po prostu nadwyrężone wiązadła. Oznacza to jednak, że poruszam się w tempie pomrowa, a przy każdym kroku łzy same napływają mi do oczu.

Aby zwiększyć moją mobilność mój M. postanowił przyspieszyć trochę bieg spraw związanych z naprawą samochodu. Zakupił sam brakującą część i miał ją zawieźć do warsztatu - niestety mój skuter, który wybrał jako środek transportu nie nadaje się do jazdy po lesie. Jest podsterowny i ma malusieńkie kółka. M. wywalił się na wertepach na piaszczystej leśnej drodze. Na szczęście nic poważnego się nie stało - jest tylko boleśnie poobijany.

Dziś więc zamiast jeźdźić oglądać wybrane płytki siedzimy na kanapie jak dwa pomrowy i tylko jęczymy przy próbie ruchu.

Jedyną zaletą jest to, że wreszczie mam trochę czasu na planowanie rozkładu mebli w łazience ;)

Sorry za off-top;)