albireo 02.09.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Aa, moje okno ma 118 cm szerokości (i jest na 83 cm). Drzwi to raczej 80.Myślałam jeszcze nad jedną rzeczą. Korytarz, który będzie prowadził do łazienki będzie raczej ciemny. Mój M. myślał o zrobieniu jakiegoś paska luksfer pomiędzy łazienką a korytarzem. Mi to nijak się nie komponuje.Widziałam fajne kompozycje z luksferami, ale do zestawu - szary, ciemna farba + drewno jakoś mi to nie pasuje. Mam rację, czy mam po prostu nieuzasadnioną alergię na luksfery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 02.09.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Albireo Korzystam z Paradyż light decor. Kilka postów temu Ekspert Paradyża oferował swoją pomoc w przypadku pytań bądź problemów. Jak wspomniałam, w tym programie nie da się wstawić okien idealnie w takich wymiarach jakie mają poszczególne łazienki . Jest kilka okien do wyboru i wybieram to, które jest najbliższe wymiarom, ale czasem to nawet 20-30 cm różnicy. Wstawiam je tylko dla orientacji. Drzwi też są wszystkie 90 - dlatego napisałam ich wymiary byś miała orientację w różnicach, a nie dlatego, że takie proponuję . Jeśli myślisz o parawanie, to kafle trzeba przy wannie podciągnąć wyżej. Zastanowiłabym się też nad wanną prostokątną z parawanem. Zajmuje mniej miejsca . A gdzie planujecie kaloryfer? Ja nie przepadam za luksferami, więc nie jestem obiektywna . Jeśli już, to zrobiłabym wąskie okno fix . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albireo 02.09.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 A myślisz, że kafle w przypadku parawanu trzebaby ciągnąć do samej góry? Czy do wysokości parawanu? A może nawet niżej?Poszukam zaraz jakiś zdjęć wanien z parawanami by zobaczyć jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 02.09.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 AlbireoRaczej na wysokość parawanu. Fajnie gdyby udało się zgrać z wysokością drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 03.09.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Ewo jak zwykle super wyszly te wizualki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 04.09.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Julianno16 cool :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pfafara 04.09.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Witam Was serdecznie. Prosze pomóżcie rozwiać mi moje watpliwosci. Mam do rozplanowania małą łazienkę. Całkowite wymiary 132x238cm. Przyłącza jak na załączonym planie. Najpierw prysznic potem wc i umywalka. Niestety będzie wszystko trochę poupuchane. Zastanawiam się nad wymurowaniem dodatkowej scianki aby czesciowo oddzielić prysznic. Denerwuje mnie widok kosmetyków a tym sposobem mogłabym je ukryć. Plusem było by też zastosowanie typowych (80?) drzwi prysznicowych . Bo na takie 130 cm to pewie mozna wydac niemałą kasę. Minusy?? Czy łazienka wyda się jeszcze mniejsza ? No i zawsze ubywa te 10 cm.. Niewiem co robić . Jak uważacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroch84 04.09.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Witam forumowiczów:) Proszę Was o porade jak zaprojektowac wnetrze lazienki. Blok nie jest jeszcze dokonczony takze mam wplyw na przylacza, przesuniecia, powiekszenia, itd. Zalezy mi, zeby w lazience znajdowaly sie: - prysznic - umywalka (min 50cm, prostokatna) - wc - pralka (wymiary szer 60cm x ok 50cm glebokosc - kosz na pranie Zastanawilismy sie z zona nad wanna, ale ze wzgledu na mala powierzchnie zdecydowalismy sie na prysznic. Scianki chcemy przesunac tak ze wymiary beda inne niz na obrazku, tzn beda takie jak recznie napisalem Bedziemy wdzieczni za sugestie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 04.09.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 A drzwi tez można przesuwac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 04.09.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Maroch84 dla mnie po powiekszeniu wcale nie musicie rezygnowac z wanny. Moja propozycja: Na wprost drzwi umywalka wsparta na szafce, w szafce kosz na pranie, obok zabudowana pralka - wszystko przykryte wspolnym blatem. Nad tym wielkie lustro, które powiększy pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroch84 04.09.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ekspresowa odpowiedz, dzieki:-) Szocik tak, drzwi mozemy przesuwac, w mieszkaniu nie ma jeszcze scian. Zapomnialem dodac, chcielibysmy tez szafki, tak zeby schowac srodki czystosci, kosmetyki, reczniki, itp. dlatego tez pomyslelismy o prysznicu. Powiedzieli tez u dewelopera, ze najlepiej jakby wc bylo obok pionu, bo w przeciwnym razie bedzie wzdluz sciany "murek" ktory musialby przykryc rure. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 04.09.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 A sorki - murku nie zauwazylam - jakie on ma wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroch84 04.09.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 murek ma wymiary:91,5cm x 27,5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroch84 04.09.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 a co Ty na takie cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.09.2012 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Witam Was serdecznie. Prosze pomóżcie rozwiać mi moje watpliwosci. Mam do rozplanowania małą łazienkę. Całkowite wymiary 132x238cm. Przyłącza jak na załączonym planie. Najpierw prysznic potem wc i umywalka. Niestety będzie wszystko trochę poupuchane. Zastanawiam się nad wymurowaniem dodatkowej scianki aby czesciowo oddzielić prysznic. Denerwuje mnie widok kosmetyków a tym sposobem mogłabym je ukryć. Plusem było by też zastosowanie typowych (80?) drzwi prysznicowych . Bo na takie 130 cm to pewie mozna wydac niemałą kasę. Minusy?? Czy łazienka wyda się jeszcze mniejsza ? No i zawsze ubywa te 10 cm.. Niewiem co robić . Jak uważacie? Pfafara Bardzo podoba mi się Twój układ i pomysł ze ścianką , ale faktycznie może być ciasno. Czy dobrze odczytałam wymiar między wc a prysznicem - 10 cm? Może zastanów się nad szybą mleczną, albo "szronioną"? Zasłonisz, a jednocześnie zaoszczędzisz miejsce . http://www.domideco.pl/s/auto/4008cae5cd7e9f783d918dd4d62dd1f9_folder_entry.jpg Źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pfafara 05.09.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Pfafara Bardzo podoba mi się Twój układ i pomysł ze ścianką , ale faktycznie może być ciasno. Czy dobrze odczytałam wymiar między wc a prysznicem - 10 cm? Może zastanów się nad szybą mleczną, albo "szronioną"? Zasłonisz, a jednocześnie zaoszczędzisz miejsce . Julianno cieszę się że Ci sie podoba:) Miedzy ścianą a obudowa geberitu w tej chwili jest ok 17 cm (10 cm załozyłam szerokośc tej dodatkowej scianki)- do samego wc pewnie troche mneij bo WC sa troszkę węższe. Odnośnie mlecznej szyby czy nie uważasz że takowa skróci łazinkę i czy takie gotowe drzwi prysznicowe wogole są? Trzeba pewnie by robic pod zamówienie. Spróbujuę zrobic wizualizacje z smleczną szybą na całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pfafara 05.09.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Załaczam dwie nowe wizualizacje - z biała płytą imitujacą szybę mleczną No i sama nie wiem... Papier toaletowy trzeba by przeprowadzic między umywalke a geberit. Prysznic zrobi sie troche szerszy, wygodnieszy. Ale chce zanzaczyć że jest to łazienka dodatkowa więc prewnie prysznic bedzie rzadko uzywany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 05.09.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Papier toaletowy trzeba by przeprowadzic między umywalke a geberit. Możesz też zastosować uchwyt na papier mocowany na przyssawki i wtedy wróci na "ściankę" prysznicową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 05.09.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Załaczam dwie nowe wizualizacje - z biała płytą imitujacą szybę mleczną No i sama nie wiem... Papier toaletowy trzeba by przeprowadzic między umywalke a geberit. Prysznic zrobi sie troche szerszy, wygodnieszy. Ale chce zanzaczyć że jest to łazienka dodatkowa więc prewnie prysznic bedzie rzadko uzywany. Ja bym zastosowal przezroczysta szybe (bo wizualnie nie zmniejsza pomieszczenia) i do tego tylko w polowie (zamiast scianki, ktora chcialas) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 05.09.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 (edytowane) Pfafara Masz rację, że to może skrócić optycznie . A może nie robić tam drzwi, tylko zostawić otwarte przejście np 60 cm? Wtedy szklany parawan będzie miał ok 70 cm. Wyjdzie taniej, bardziej funkcjonalnie, bo otwarte drzwi i tak będą zahaczały o wc i może być kłopot. W przyszłości będzie też mniej szyby do mycia . Papier toaletowy można powiesić na ściance szklanej na przyssawki, bo tam chyba jednak będzie poręczniej. I jest jeszcze prosty sposób na zasłonięcie tego co w natrysku - można przewiesić przez parawan ręcznik, który dobrany kolorystycznie też będzie elementem wystroju . Oczywiście ściągany w trakcie brania prysznica. Są też specjalne wieszaki na szyby prysznicowe http://image.ceneo.pl/data/products/14043186/i-sapho-wieszak-na-recznik-do-kabiny-prysznicowej-circle-1301-09.jpg Źródło po kliknięciu w obrazek 17 cm to nie jest jakoś skrajnie mało, więc ta ścianka mogłaby być ewentualnie - tylko jeśli będzie taka krótka to idea zamontowania tam ruchomego skrzydła może być kłopotliwa w użytkowaniu (chyba, że zrobisz przesuwne, a nie wahadłowe) . Edit: O Dziewczyny już napisały podobnie - dobrze prawią Edytowane 5 Września 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts