kasiulkak 14.09.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 i reszta zdjęć + zestawienie płytek - woodentic ochra + alchemia ceramstic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 14.09.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Trójkąt chyba bym wypełniła płytkami. Szafki nie ciągnęła bym aż do wanny. Pomysł z wykorzytaniem blatu jak toaletkę - genialne! tylko trzeba by tam skomponować jakieś kolejne lustro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misskoke 14.09.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 (edytowane) misskoke Dla mnie te drewniane elementy są kolorem i tym co ożywia Można by go było jeszcze ewentualnie trochę dorzucić... Drzwi faktycznie będą białe? Podoba mi się Tak, drzwi wewnętrzne w bieli Dać tylko podłogę szarą? Czy obudowę wanny i geberit też? Rzut na wannę wygląda tak http://imageshack.us/a/img254/3325/33541998.jpg Edytowane 14 Września 2012 przez misskoke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diablica1002 14.09.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Ogólnie bardzo mi się podoba Twoja łazienka. Jedno tylko czego nie rozumiem, to tej asymetrycznej różnicy w kolorach kafli nad stelażem WC... Ale może i nawet z tym ciekawiej...? A Ty sama masz jakieś wątpliwości? ja bym dała płytki na całej powierzchni bo jakos nie podoba mi sie, ze kończa sie tuz za lustrem i sciana z drzwiami jest bez płytek. co do tych szarosci to no własnie jakos mnie to zainspirowało. Projekt jeszcze nie ukończony bo brakuje np. oświetlenia na stopniu przy wannie. Zastanawiam się czy gdzies nie powinno byc jakieś szafki, półek ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 14.09.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 misskoke nie zauważyłam tego parawanu wcześniej - super, że jest. Zasłania Ci też lustro przed chlapaniemMożesz przedstawić te dwie wersje kolorystyczne na swojej wizualce? Tak by było łatwiej wybrać. Choć wydaje mi się, że szarość dodatkowo na wannie i obudowie wc będzie dobrze wyglądaćZastanawiam się też gdzie będziesz trzymać szampony, płyny itp. Na tej półeczce wannowej będą bardzo widoczne, zastawiam się czy jakoś nie możnaby ich ukryćRama do lustra z mozaiki jak najbardziej na tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 14.09.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 witajcie dziewczyny, posłuchałam was odnośnie projektów z allegro i oto co mam. Znaczy dobrze czy źle Dzięki wizualce przestrzeń zdecydowanie nabrała życia Trochę zgrzyta mi lustro - albo zdecydowanie idziesz w glamour /stylizowany projekt (płytki i lustro) i wtedy dobierasz wannę i WC w tym samym klimacie, albo zostajesz przy płytkach jako jedynej ozdobie i robisz lustro bez bajerów. Mnie osobiście nie do końca widzi się na całości drewno na podłodze. Chyba wolę je jako element bardziej ozdobny. Szafki na całości pomieszczenia są elementem praktycznym, bardziej nowoczesnym. Jeśli masz mało miejsca do przechowywania to się na pewno przydadzą. Tutaj trochę dzwnie wygląają bo nie harmonizują z lustrem i może mogłaby być ciut większa umywalka. Pomysł z toaletką może się sprawdzić. A A może możesz dostać wizualkę z toaletką, wanną wolno -stojącą i jakimś fajnym stylizowanym WC? Oczywiście jeśli Ci się ten styl podoba. Nie odpowiem, czy dorzucać tam czarne płytki. To już będzie zupełnie inny projekt. Wydaje mi się, że jeśli operujesz kontrastami, to musi być jakiś kolor dominujący a reszta tylko urozmaiceniem. A Ty praktycznie w różnych proporcjach chciałabyś rzucić czerń, biel i drewno. Może coś podpowie Ci osoba od wizualizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luigix2 14.09.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Witam, proszę Was o pomoc w podjęciu decyzji właśnie zaprojektowałam taką małą łazienkę i nie wiem sama co myśleć. Jak to widzicie? coś byście zmieniły? taka typowa łazienka w bloku, muszę już robić zamówienie ale się jeszcze waham, płytki Tubądzin modern square. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 14.09.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Mnie osobiście nie do końca widzi się na całości drewno na podłodze. Chyba wolę je jako element bardziej ozdobny. Popieram. Nie powiedziałam o tym wcześniej tylko dlatego, że się nie chciałam wychylać, ale skoro już ktoś uderzył w stół... Za to lustro mi się podoba, z niczym mi się nie gryzie. No ale faktycznie z tymi czarnymi płytkami - też za bardzo nie wiem jak ugryźć temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diablica1002 14.09.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 witam, proszę was o pomoc w podjęciu decyzji właśnie zaprojektowałam taką małą łazienkę i nie wiem sama co myśleć. Jak to widzicie? Coś byście zmieniły? Taka typowa łazienka w bloku, muszę już robić zamówienie ale się jeszcze waham, płytki tubądzin modern square. [attach=config]136760[/attach] co to jest to cos nad lustrem nad umywalką, jakis dekor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luigix2 14.09.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 (edytowane) dokładnie taki mam tylko to zdjęcie niestety ale chyba wszystko widać dokładnie? lubię symetrię więc nie szalałam za bardzo, to co zrezygnować z tego ornamentu? Edytowane 14 Września 2012 przez luigix2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 14.09.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Kasiulkak - trojkąt od strony szafki bym wypłytkowała, obo wc-tu pozostawiła. Niby one symetryczne, ale jakoś ten przy lustrze wyglada mi dziwnie.Lustro mi nie pasi do takiej wanny i takiego kibelka - ale ja generalnie lubię proste tafle szkla niż dekoracyjne lustra więc chyba nie jestem obiektywna.Szafki mi nie przeszkadzają po samą wanne, ale zbyt mała jest do nich umywalka. Jesli mają byc tak długie to zdecydowanie musi byc dłuższa umywalka - tak zaburza mi to jakoś wizję całości. Na scianę zamiast luster dałabym jakąs grafike - tak jak planowałaś. Lustra lubię, ale nie na przeciwko siebieCo do kolorystyki - ja lubie jasne przestrzenie - nie kombinowałabym więc z ciemnymi płytkami, ale tez moge nie byc obiektywna w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulkak 14.09.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Znaczy dobrze czy źle Alez bardzo dobrze, jestem wam wdzięczna bo w końcu ruszyło z kopyta Dzięki wizualce przestrzeń zdecydowanie nabrała życia Trochę zgrzyta mi lustro - albo zdecydowanie idziesz w glamour /stylizowany projekt (płytki i lustro) i wtedy dobierasz wannę i WC w tym samym klimacie, albo zostajesz przy płytkach jako jedynej ozdobie i robisz lustro bez bajerów. dostałam wizualke z lusterm wklejonym w płytki, ale jakoś tak zwyczajnie było i dlatego poprosiłam o ozdobniejsze lustro. Mnie osobiście nie do końca widzi się na całości drewno na podłodze. Chyba wolę je jako element bardziej ozdobny. A co byście powiedziały na taką białką literę L na podłodze między drewnem. Dłuższa częśc wzdłuż lustra mała skręcająca do drzwi? teraz wpadłam na taki szatański pomysł Szafki na całości pomieszczenia są elementem praktycznym, bardziej nowoczesnym. Jeśli masz mało miejsca do przechowywania to się na pewno przydadzą. Tutaj trochę dzwnie wygląają bo nie harmonizują z lustrem i może mogłaby być ciut większa umywalka. Też coś nie tak z tymi szafkami według mnie, wolałabym chyba białe jesli już, a umywalka no cóż już kupiona i teraz widzę, że bardzie by inna pasowała. Pomysł z toaletką może się sprawdzić. A A może możesz dostać wizualkę z toaletką, wanną wolno -stojącą i jakimś fajnym stylizowanym WC? Oczywiście jeśli Ci się ten styl podoba. o wizualke bez szafek do końca i z krzesełkiem napewno poprosze ale wanne już tez mamy, jedynie wc z roca gap mogę na inne zamienić (wtedy gap do małego wc) Nie odpowiem, czy dorzucać tam czarne płytki. To już będzie zupełnie inny projekt. Wydaje mi się, że jeśli operujesz kontrastami, to musi być jakiś kolor dominujący a reszta tylko urozmaiceniem. A Ty praktycznie w różnych proporcjach chciałabyś rzucić czerń, biel i drewno. Może coś podpowie Ci osoba od wizualizacji Może czarny tylko gdzie niegdzie...[ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulkak 14.09.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Kasiulkak - trojkąt od strony szafki bym wypłytkowała, obo wc-tu pozostawiła. Niby one symetryczne, ale jakoś ten przy lustrze wyglada mi dziwnie. Lustro mi nie pasi do takiej wanny i takiego kibelka - ale ja generalnie lubię proste tafle szkla niż dekoracyjne lustra więc chyba nie jestem obiektywna. Szafki mi nie przeszkadzają po samą wanne, ale zbyt mała jest do nich umywalka. Jesli mają byc tak długie to zdecydowanie musi byc dłuższa umywalka - tak zaburza mi to jakoś wizję całości. Na scianę zamiast luster dałabym jakąs grafike - tak jak planowałaś. Lustra lubię, ale nie na przeciwko siebie Co do kolorystyki - ja lubie jasne przestrzenie - nie kombinowałabym więc z ciemnymi płytkami, ale tez moge nie byc obiektywna w tym temacie. ta nieszczęsna umywalka, wiedziałam że tak będzie, gdy się kupuje bo jest okazja a brak czegokolwiek. Podobała mi się jeszcze diverta ale jest dłuższa tylko o 10 cm, czy to jeszcze mało, ile powinna min mieć aby ładnie się komponowała? Lustro pewnie az tak ozdobne nie bedzie, jednak chciałabym aby rama była ciut zdobiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diablica1002 15.09.2012 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 dokładnie taki [ATTACH=CONFIG]136765[/ATTACH] mam tylko to zdjęcie niestety ale chyba wszystko widać dokładnie? lubię symetrię więc nie szalałam za bardzo, to co zrezygnować z tego ornamentu? dla mnie jakos to dziwnie wygląda ale skoro Tobie sie podoba,brakuje mi w tej łazience trochę życia ale moze dlatego że ja lubię żywe kolory, powiedz mi jeszcze na podłodze masz inne plytki niz na scianie, chodzi o kolor? Nie za duzo tych kolorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diablica1002 15.09.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 dziewczyny, prosze o kilka słów, czy ta ściana z oknem nie jest za smutna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 15.09.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 (edytowane) Kasiulkak ja bym dała umywalke na długość i szerokość szafki na które bedzie stala i z racji tego, ze blat bedzie gruuuuuuby, wpuściłabym ja w ten blat. Diablica1002 ścianę z oknem ozywisz zmieniając rolety na inny kolor. Edytowane 15 Września 2012 przez szocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola1984 15.09.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 (edytowane) Witam wszystkich Forumowiczów! Chciałabym prosić o pomoc w aranżacji mojej łazienki. Wymiary 2,6 x 1,8 m2 Łazienka jest niewielka, a trzeba w niej zmieścić prysznic (planuję półokrągły 80x80), dużą szafkę z umywalką (100x47x58 z serii Godmorgon IKEA), standardową pralkę i WC. Na podłogę chcę płytki Wodenctic beige (65,5x16 cm). Zastanawiam się jednak co zrobić z frontową ścianą. Czy wyłożyć ją również Wocentic-iem, czy może korzystniej będzie nakleić biały kafelek? Będę wdzięczna za wszelkie rady i sugestie. A oto moja łazienka: Edytowane 16 Września 2012 przez ola1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 16.09.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 A ja wybrałam płytki i na razie czekam na projekt. [ATTACH=CONFIG]135282[/ATTACH] venis madagascar [ATTACH=CONFIG]135281[/ATTACH] venis ona natural [ATTACH=CONFIG]135280[/ATTACH] dune casablanca A projekt do tego powstał taki. Czekam na Wasze opinie co by tu ulepszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 16.09.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 I już mi zaświtał pomysł z takim grzejnikiem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 16.09.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Czy wyłożyć ją również Wocentic-iem, czy może korzystniej będzie nakleić biały kafelek? Będę wdzięczna za wszelkie rady i sugestie. Ola, według mnie za dużo tego drewna - dała bym białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts