Ardea 09.10.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Witam, nie bardzo wiem, w którym wątku zapytać o to, ponieważ potrzebuję raczej porady w kwestii technicznej nie estetycznej. Może jednak ktoś wie i się wiedzą podzieli:p Cz można profile do ścianek kabiny prysznicowej walk in zamontować do ściany a potem położyć gres i w te profile wsunąć tafle szkła? Chodzi o efekt chociaż niewielkiego ukrycia profili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batix 10.10.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 mam wybrane płytki i mniej więcej projekt w głowie. Zrobi mi ktoś wizualizację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LILA_ 10.10.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Witam od dawna podczytuję Was, ale nadszedł moment, abym i napisała - wiąże się to z nowym mieszkaniem i nową łazienką. Łazienka, co widać na załączonym planie, jest długa i dość wąska. I niestety trochę trudna dla mnie w aranżacji. Stąd moja prośba do Was o pomoc. Chciałabym, aby znalazło się w niej: wanna prostokątna, umywalka 80cm z szafką, sedes podwieszany i pralka ładowana od przodu o głębokości 45cm. Drzwi mogą być w dowolnym miejscu na najdłuższej ścianie będącej naprzeciw komina. http://images41.fotosik.pl/1788/c559f21ac403baba.jpg[/img} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LILA_ 10.10.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 i na samym początku wtopa z wgraniem zdjęcia http://images41.fotosik.pl/1788/c559f21ac403baba.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojku 10.10.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 (edytowane) Ja mam do Was szybkie pytanie: Co myślicie o czarnej fudze, do płytek udających beton? (30x60) Edytowane 10 Października 2012 przez rojku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 10.10.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Wydaje mi się, że fuga w kolorze płytek byłaby lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojku 10.10.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 (edytowane) Na razie bez fug wygląda to tak: Na innej ścianie płytki mają nierówności (ta sama kolekcja, więc kolor ten sam, tylko faktura inna), więc i tak się w jedną powierzchnię nie zleją, dlatego kombinuję Dzięki za odpowiedź Edit: Czarna fuga podobno ładnie wygląda tylko na początku, więc faktycznie zdecydujemy się na szarą Pozdrawiam Edytowane 11 Października 2012 przez rojku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leoneq 10.10.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Zupełnie inna koncepcja moi drodzy Chyba jednak zrobimy tak.... Zastanawiamy się tylko nad częścią "spa ;p" z wanna jaki kolor ten kąt ma przybrać 4 Wersje do wyboru Z góry dziękuję za sugestie i pomoc Wersja 1 Wersja 2 Wersja 3 Wersja 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ahya 12.10.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Witajcie kochani, bardzo potrzebuję pomocy i mam nadzieję, że dzięki Wam uda mi się zaprojektować łazienkę na poddaszu. Jestem na etapie adaptacji, więc wszystko można jeszcze pozmieniać. Łazienka jest całkiem duża, ma ponad 12 m2, ale ma jedną poważną wadę - BRAK PRYSZNICA. Oryginalny projekt zakłada tylko wannę, a ja nie wyobrażam sobie łazienki bez prysznica. Mogę zrezygnować z bidetu, nawet drugiej umywalki, ale wanna i prysznic muszą być. Choć oczywiście najlepiej jakby wszystko było Co bym chciała: - prysznic (najlepiej na min. 2 osoby, może być zbudowany z jakiejś ścianki, tafli szkła itp.), ale musi być - wanna (nawet niewielka, bardziej dla dzieciaków, niz dla dorosłych, bo ja nie z tych co siedzą długo w wannie, wolę prysznic) - kibelek i jak się zmieści bidet - dwie umywalki i lustro nad nimi - wysoka komódka, na ręczniki, kosmetyki, etc. lub zabudowana szafa np pod skosem Te drzwi po prawej prowadzą do pralni, więc szafki, pralka, suszarka będzie tam. Łazienka w stylu niezbyt nowoczesnym, raczej naturalnym (terakota drewnopodobna, kamień na ścianach, rośliny, kolorystka beżowo-szaro-drewniana). Załączam Wam rzuty z wymiarami oraz oryginalne ustawienie wszystkiego wg projektu. Będę bardzo wdzięczna za pomoc, bo siedzę, głowię się, kłócę z mężem a i tak niewiele nam z tego przychodzi. Dziękuję z góry za wszystkie propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 14.10.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 i na samym początku wtopa z wgraniem zdjęcia http://images41.fotosik.pl/1788/c559f21ac403baba.jpg no mi się żadne zdjęcie nie wyświetla może ewentualnie podaj wymiary łazienki ręcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 14.10.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Ja mam do Was szybkie pytanie: Co myślicie o czarnej fudze, do płytek udających beton? (30x60) Mi też ktoś powiedział, że czarne fugi są na tyle trudne w utrzymaniu, że nie poleca. Wszelkie odcienie szarości - jak najbardziej - chociażby grafit Ja na podłogach będę kładła właśnie grafity... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 14.10.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Zupełnie inna koncepcja moi drodzy Chyba jednak zrobimy tak.... [ATTACH=CONFIG]141389[/ATTACH] Zastanawiamy się tylko nad częścią "spa ;p" z wanna jaki kolor ten kąt ma przybrać 4 Wersje do wyboru Z góry dziękuję za sugestie i pomoc Wersja 1 [ATTACH=CONFIG]141385[/ATTACH] Wersja 2 [ATTACH=CONFIG]141386[/ATTACH] Wersja 3 [ATTACH=CONFIG]141387[/ATTACH] Wersja 4 [ATTACH=CONFIG]141388[/ATTACH] Mi się najbardziej podoba wersja ostatnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LILA_ 15.10.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 nie wiem dlaczego jest "zdjęcie niedostępne" , jeszcze w piątek było, hmm.. dziwne załączam je ponownie http://images39.fotosik.pl/1791/7fbedfeed3752011.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 15.10.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 (edytowane) LILA_ Stwierdzam z przykrością, że sprawa wcale nie jest prosta. Ja znalazłam jedyną propozycję ustawień sprzętów. Oto ona: Ale ponieważ korzytsam jedynie ze strony internetowej to muszę doprecyzować kilka kwestii słownie... Drzwi dobrze było by, gdyby otwierały się na zewnątrz (ja nie mam tej możliwości w programie) Wanna na zdjęciu ma długość 150 cm i jak widać jest za długa - musiała by być 135 - 140 cm, a nie wiem czy taka długość Was satysfakcjonuje Umywalka na mojej propozycji też nie jest dokładnie taka jak chciałaś, bo ma 75 cm, ale jak widać 80 też tam się spokojnie zmieści, tylko nie wiem jak to by wyszło w połączeniu z pralką w tym miejscu, więc jednak sugerowałą bym Ci zwęzić umywalkę... 80 cm to bardzo szeroka umywalka, a przy tym rozstawieniu i tak wszystko wygląda "na ścisk". I celowo nie ustawiałam pralki, po pierwsze to dlatego, że nie mam jej w programie, a po drugie to proponowała bym Ci umiejscowić ją mniej więcej tak: z tym, że nie mogła byś przeciągnąć blatu nad wannę, bo wanna i tak była by krótka. No i musiała by "zachodzić" pod umywalkę, a to wymaga budowania mebla na wymiar i o szufladzie musiała byś zapomnieć - musiała by być otwierana szafka drzwiczkowa. Każde inne ustytuowanie tych rzeczy które chcesz mieć w łazience robią dziwne, niedostępne zakamarki i wąskie przejścia, dlatego nawet nie mam Ci jak zaproponować żadnej alternatywy. Ale może ktoś jeszcze coś ciekawszego wymyśli? Może prysznic zamiast wanny trochę by ułatwił sprawę, ale osobiście nie chciała bym Cię na to namawiać, bo rozumiem, że z jakiś powodów chcesz mieć wannę i ja to rozumiem. Tyle na razie ode mnie. Więcej nic nie wymyślę, chyba, że ktoś podsunie coś nowego pozdrawiam Edytowane 15 Października 2012 przez asiazett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LILA_ 15.10.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 asiazett, dziękuję za szybką odp na mój post Tak jak pisałam wcześniej, łazienka jest trudna w aranżacji, bo długa i wąska. Cóż począć - urok blokowych łazienek. Pocieszam się tym, że dobrze, że własna, a nie wynajmowana Obecnie mamy wannę 140x70 i do takiej jesteśmy już przyzwyczajeni, i taką mamy zamiar 'upchać' w tej nowej łazience. Prysznic byłby fajnym rozwiązaniem, ale jak patrzę na małą córę chlapiącą się w wannie, to myśl o prysznicu jest już daleko daleko Może dodam zdjęcie łazienek (bo to łazienka i wc, które my chcemy połączyć) jak jest zasugerowane w planie, który otrzymaliśmy: http://images35.fotosik.pl/1660/edb323f22688d9df.jpg Z racji, że "od zawsze" miałam małą łazienkę, postanowiliśmy zlikwidować ściankę dzielącą łazienkę od wc. Jest to ścianka nośna, ale pozytywnie rozpatrzono nasze podanie i jej nie będzie. Komin, który jest w wc, podetną nam i będzie krótszy o 10cm (czyli komin z 68cm na 58cm, a wnęka z 52cm na 62cm). Po tych ustaleniach nasz plan łazienki był taki: http://images46.fotosik.pl/1807/a2847a96118c1456.jpg http://images43.fotosik.pl/1585/68c0151e4c0e76a1.jpg Będąc na budowie, kierownik tejże budowy, zasugerował nam, że możemy przesunąć ściankę wc/pokój w głąb pokoju, aby wnęka, która ma 62cm (gdzie na planie wyżej jest pralka) powiększyła się do 74cm i tym samym zmieściłaby się tam wanna 140x70. Niżej zamieszczam plan, jakbym to widziała: http://images35.fotosik.pl/1660/aaac0105b896f206.jpg http://images44.fotosik.pl/448/6b79becd8cc12864.jpg http://images45.fotosik.pl/1591/cf93ff4f02e8e756.jpg http://images47.fotosik.pl/1590/f662c4389684eabb.jpg Proszę, napiszcie, czy dobrze myślę, czy dobrą drogą idę w stronę "zrobienia" tej łazienki? Czy może macie inne rozwiązania.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LILA_ 15.10.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Plan pierwotny (załączył się jakiś inny - rys.1) jest na samym dole w "załączone zdjęcia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 15.10.2012 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 LILA_ - a nie myślałaś o wannie asymetrycznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LILA_ 15.10.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 LILA_ - a nie myślałaś o wannie asymetrycznej? Anulek, myślałam o asymetrycznej... ale nie mam pojęcia gdzie i jak ją ustawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 15.10.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 LILA_ - a nie myślałaś o wannie asymetrycznej? albo naroznej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.10.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Witajcie kochani, bardzo potrzebuję pomocy i mam nadzieję, że dzięki Wam uda mi się zaprojektować łazienkę na poddaszu. Jestem na etapie adaptacji, więc wszystko można jeszcze pozmieniać. A czy w takim razie można przesunąć drzwi wejściowe? Skos zaczyna się na wysokości 190 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts