julianna16 24.10.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 (edytowane) Wrzucam wizulizacje swoich łazienek czekamn też na jakieś sugestie i podpowiedzi Dla mnie ok Jedyne co jeszcze bym przemyślała, to format płytek na podłodze w łazience. Może warto zrobić ten sam co na ścianie i zgrać fugi? LILA - efekt szafy można nieco oszukać dając lustro na zabudowie pralki. Edytowane 24 Października 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 25.10.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Pinka baaardzo gustowny projekt WC. Zdecydwoanei w moim guście. Nie jestem zwolennikeim czerni w łazience, ale u Ciebie bardzo mi się to zestawienie podoba. Funkcjonalnie chyba też nie ma się do czgo przeyczepić. Prosto i na temat. W łazience bardzo podba mi się aranżacja umywalki, coś mi nie leży ta ciemna ściana z wanną. Ale ine wiem co mi nie pasuje. Generalnie - bardzo eleganckie projekty, ale wymagające dyscypliny od użytkowników, bo wszelki bałagan ukradnie urodę tych wnętrz. : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek1512 25.10.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Witam, potrzebuje pomocy w wykonaniu wizualizacji mojej lazienki, nie mam za bardzo pomyslu jakie plytki i jak je polozyc.... w zalaczniku projekt lazienki, drzwi w kolorze olcha, kabina, umywalka na szafce i nad nia lustro.... miska wc na stelazu... rodzaje kabiny umywalki i miski podaje w linkach z http://allegro.pl/kabina-prysznicowa-z-hydromasazem-80x80-215-cm-x-i2662362590.html http://allegro.pl/elita-szafka-demo-umywalka-bahama-50-162269-i2729935357.html http://allegro.pl/totalna-wyprzedaz-bateria-umywalkowa-iris-2067-i2728051107.html http://allegro.pl/geberit-duofix-up320-roca-gap-z-deska-wolnoop-i2713001692.html http://allegro.pl/grzejnik-lazienkowy-rubin-wszystkie-wymiary-i2711569523.html .... propozycje prosilbym na maila: [email protected] z gory dziekuje... najlepsza wizualizacja zostanie nagrodzona... jeszcze raz dziekuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinka171 26.10.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 (edytowane) Julianna16: płytki na ścianie będą w rozmiarze 30x60, na podłodze 60x60, na wizualce się nie pokrywają ale w zamiarze mają sie zgrać Aantenka: o bałagan w łazience to akurat nie muszę się martwić, nie lubię poustawianych rzeczy na pólkach, szafkach itp. jakoś mnie to drażni u mnie samej..: ) lubię prostotę, ciemna ściana była problemem dla samej projektantki, sama nie wiedziała co tam wykombinować bo nie chcielismy żadnych dekorów itp. ale na szczęście nam się podoba...taka prosta i czarna Edytowane 26 Października 2012 przez pinka171 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leelee 26.10.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 (edytowane) Witam, jestem na etapie projektowania łazienki w mieszkaniu. Sama niestety sobie z tym nie poradzę, szczególnie jeśli chodzi o płytki. Chciałabym, aby były w jasnym fiolecie, może być też szary. Podobają mi się wstawki z mozaiki. Poniżej plan łazienki. Nie wiem, czy to dobry pomysł, ale pralkę postawiłabym obok umywalki. Zrobiłabym nad nią blat połączony z blatem pod umywalką. Nad całym tym blatem powiesiłabym szafeczki z drzwiami lustrzanymi. Nad stelażem wc powiesiłabym szafeczki a obok miski wc chciałabym dużą szafę, np. z koszem na brudne ubrania. Załączam również zdjęcia z różnymi fajnymi rozwiązaniami. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4989ffbdb28d9f2e.html Edytowane 26 Października 2012 przez leelee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pfafara 27.10.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Witam, Przedstawiam Wam projekt mojej łazienki na poddaszu. Łazienkę zaprojektowała pani projektant w sklepie w którym kupujemy płytki. Co o niej sądzicie ? Płytki są w dwóch odcieniach szarości, natomiast te wstawki to drewniana mozaika. Jak Wam się podoba? Pozdrawiam, pfafara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinka171 27.10.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 odcień drewna fajnie ociepla szarość płytek u mnie pierwotnie też łazienki miały być w szarościach...ale zostały takie jak w poprzednim poście ale najważniejsze jest to aby podobało się Tobie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 27.10.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Bardzo mi się podoba, zwłaszcza lustro na dole pod skosem. Rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 27.10.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Mi też się bardzo podoba. Zastosowali ładne detale wykończeniowe i dość myślę oryginalne i za to ode mnie mega plus A poza tym wszystko współgra, ma dobre proporcje. Podest kąpielowy genialny! mam na myśli całość konstrukcji - i podwyższenie i zestawienie na nim wanny z pysznicem Rewelacja! Drobny i kosmetyczny detal, który próbowała bym zmodyfikować to pionowy pasek drewna między prysznicem, a wanną - wolała bym tamten fragment łazienki ozdobić poziomym paskiem dekoru na wannie... Ale całość naprawdę świetna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jana9 28.10.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Pfafara, projekt twojej łazienki jest dość ciekawy, ale przemyślałabym kilka elementów. - szyba pomiędzy wanną a natryskiem. Jak od strony praktycznej ma wyglądać jej zamocowanie?- kaloryfer nad wanną. Takie rozwiązanie może być koniecznością w małych łazienkach, gdzie nie ma go gdzie umieścić, tu wydaje mi się nieprzemyślane.- pionowy pasek dekoru na ścianie obok wanny powinien mieć swoją kontynuację na podłodze, bo jeśli nie - to fugi na ścianie nie będą schodziły się z tymi na podłodze, co, moim zdaniem nie wygląda dobrze,- i lustro na ścianie kolankowej; co będzie się w nim odbijało? Po wejściu do łazienki będziecie widzieć w nim nogi. Myślę, że to nie jest dobre miejsce na lustro, może lepiej zamiast lustra, właśnie tu umieścić grzejnik. PozdrawiamJana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pfafara 28.10.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Dziękuję za opinie. Cieszę się że Wam się podoba. Jana 9: - muszę dopytać Panią projektant ale z tego co wstępnie się orientuje szyba ma być montowana do ściany i do wanny. Pewnie będzie to coś w stylu parawanu na wannowego - I tu się zgodzę z Tobą jednak jest już za późno. Wanna wstępnie miała być ustawiona wzdłuż ściany kolankowej - a tu się nie zgodzę Fakt że fugi się nie zejdą ale przecież miedzy płytkami na podłodze a ściana stoi wanna która to odzieli. Myślę ze 15 cm nie zrobi różnicy - odnośnie lustra tez nie jestem przekonana. Zdaniem projektantki lustro ma za zadanie powiększyć pomieszczenie. Swoich nóg wolę nie oglądać Co proponujesz jeśli nie lustro? Płytki czy farba i w jakim kolorze? Mam wizualizację z białą farba ale wygląda chyba gorzej... Biała farba była to moje pierwsza alternatywa wobec lustra. I raczej oświetlenie przy ściance kolankowej wyleci. I jak lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jana9 28.10.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Pfafara, co do fug na ścianie i na podłodze, - nie będą schodziły się w natrysku i to będzie widać. Ja bym podarowała sobie wstawkę z mozaiki w tym miejscu. Co do lustra, to ok. zgodzę się, doda przestrzeni. Nie robiłabym jednak lustra przyklejanego do ściany. Myślę, że lustro w tym miejscu w łazience jest na tyle oryginalnym pomysłem, że zrobiłabym z niego taki punkt charakterystyczny. Na ścianie kolankowej dałabym płytki, a na nich poziomo powieszone lustro w srebrnej ramie. Dodałoby to łazience elegancji, no i był by to element zaskoczenia. Porozmawiajcie z projektantką, - myślę, że takie rozwiązanie będzie ciekawsze niż zwykłe naklejone na ścianę lustro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leelee 30.10.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 podpowiecie cóż to za mozaika, gdzie ją można dostać? chciałabym takie w swojej łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 30.10.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 podpowiecie cóż to za mozaika, gdzie ją można dostać? [ATTACH=CONFIG]145348[/ATTACH] chciałabym takie w swojej łazience Zacznij od Castoramy, wydaje mi się, że znajdziesz tam coś takiego. Jestem 100% pewna, że jest tam dostępna fioletowa mozaika, ale nie wiem czy właśnie w takim - szklanym wydaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k11e 01.11.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 (edytowane) witam,to mój pierwszy post na tym Forum (chociaż przeglądam i czytam już dłuuuugo) wymyśliliśmy taki układ glazury w łazience - jak to oceniacie? zda egzamin, czy może jednak lepiej "pociągnąć" płytki "po całości"? http://img715.imageshack.us/img715/3723/lazienkav10120121101.jpg Edytowane 1 Listopada 2012 przez k@11e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 01.11.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Obudowa wc w ciemnej szarości i będzie ok. Taka wysokość glazury wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k11e 01.11.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 ok, to próba z szarą zabudową WC i dodatkowymi szafkami nad pralką http://imageshack.us/a/img89/2640/lazienkav10220121101d.jpg http://imageshack.us/a/img401/4117/lazienkav10320121101.jpg http://imageshack.us/a/img19/8193/lazienkav10420121101.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 01.11.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 To już dywagacje nt. projektu, więc przenoszę do właściwego działu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k11e 01.11.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 ok:) opinie, wskazówki, krytyka - mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 01.11.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 (edytowane) podpowiecie cóż to za mozaika, gdzie ją można dostać? chciałabym takie w swojej łazience TUTAJ Witam, jestem na etapie projektowania łazienki w mieszkaniu. Sama niestety sobie z tym nie poradzę, szczególnie jeśli chodzi o płytki. Chciałabym, aby były w jasnym fiolecie, może być też szary. Podobają mi się wstawki z mozaiki. Poniżej plan łazienki. Nie wiem, czy to dobry pomysł, ale pralkę postawiłabym obok umywalki. Zrobiłabym nad nią blat połączony z blatem pod umywalką. Nad całym tym blatem powiesiłabym szafeczki z drzwiami lustrzanymi. Nad stelażem wc powiesiłabym szafeczki a obok miski wc chciałabym dużą szafę, np. z koszem na brudne ubrania. Załączam również zdjęcia z różnymi fajnymi rozwiązaniami. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4989ffbdb28d9f2e.html A jakie są wymiary komina? Edytowane 1 Listopada 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts