leelee 01.11.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 TUTAJ A jakie są wymiary komina? Dzięki za namiary. Wymiary komina to 75 na 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agami86 04.11.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Witam wszystkich. Jestem pod olbrzymim wrażeniem Waszej dotychczasowej pracy i postanowiłam skorzystać z Waszego doświadczenia. Niedługo będę urządzała łazienkę - sedes będzie podwieszany i stelaż obłożę płytkami - wszystko będzie wystawało ze ściany na około 15-20 cm. I teraz pytanie - czy warto ponad obudową robić szafkę na wymiar? Czy przy takiej głębokości ona w ogóle będzie funkcjonalna? W sklepie z płytkami zaproponowano mi zrobienie otwartych podświetlanych półeczek ale mam wątpliwości czy nie będzie to tylko miejsce zabierania się kurzu. Może więc szafka byłaby lepsza? A może uciąć zabudowę na wysokości 120 cm i nie robić nic ponad nią? Będę wdzięczna za wszystkie rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 04.11.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 opinie, wskazówki, krytyka - mile widziane wg mnie umywalka jest za blisko wc... ile jest między nimi faktycznie miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 04.11.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 I teraz pytanie - czy warto ponad obudową robić szafkę na wymiar? Czy przy takiej głębokości ona w ogóle będzie funkcjonalna? Myślę, że dużo zależy od tego co chciała byś w tej półeczce trzymać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agami86 04.11.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Myślę, że dużo zależy od tego co chciała byś w tej półeczce trzymać...? Pomyślałam o wszelkich środkach czystości + środki do prania, bo ich opakowania z reguły nie są szersze niż 15 cm i ustawione w szeregu by się spokojnie pomieściły i były zawsze pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 04.11.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 No to myślę, że odkryta półeczka była by niepraktyczna nie tyle nawet ze względu na kurz co ze względu na efekt wizualny. Ja bym obudowywała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.11.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Dzięki za namiary. Wymiary komina to 75 na 36 Ok, spróbuję wrzucić w program, ale nie da się tych wszystkich "drobiazgów" pokazać dokładnie jak na inspiracjach . Na pierwszy rzut oka bardziej pasuje mi wc i umywalkę przesunąć bliżej drzwi. Czy jest taka możliwość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leelee 05.11.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Ok, spróbuję wrzucić w program, ale nie da się tych wszystkich "drobiazgów" pokazać dokładnie jak na inspiracjach . Na pierwszy rzut oka bardziej pasuje mi wc i umywalkę przesunąć bliżej drzwi. Czy jest taka możliwość? W sumie można przesunąć. Wc troszkę będzie odsunięty od wanny, a obok chciałam zabudować pralkę szafą do samego sufitu. Umywalkę zamierzam zrobić na większym blacie, żebym jeszcze mogła coś tam postawić. Nad blatem szafeczka wisząca, no i lustro nad umywalką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k11e 05.11.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 (edytowane) wg mnie umywalka jest za blisko wc... ile jest między nimi faktycznie miejsca? przy takim układzie powino być ok 0,25 m Ściana z WC i pralką ma 117 cm, ściana z umywalką 240 cm zastanawiam się, czy nie spróbować umiejscowić WC w narożniku. Tyllko jak tu jeszcze zmieścić pralkę?? Edytowane 5 Listopada 2012 przez k@11e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agami86 05.11.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 No to myślę, że odkryta półeczka była by niepraktyczna nie tyle nawet ze względu na kurz co ze względu na efekt wizualny. Ja bym obudowywała... Pisząc o przechowywaniu środków czystości miałam oczywiście na myśli zamkniętą szafkę a nie ozdobne półki Na zagospodarowanie otwartych półeczek właśnie nie miałam koncepcji stąd mój pomysł zastąpienia ich szafką. W domu przekonywali mnie jednak, że z uwagi na ich potencjalną głębokość nie będą one miały sensu i chciałam to skonsultować z kimś mądrzejszym. Mam jeszcze jeden problem - gdybym robiła szafkę to jak to rozwiązać technicznie skoro zabudowa sedesu będzie wystawała przed ścianę (nie mam wnęki)? Chodzi mi o to z czego zrobić bok szafki - czy wystarczy tylko bok szafki czy jakoś to zabudowywać karton gipsem i płytkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 05.11.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 W sumie można przesunąć. Wc troszkę będzie odsunięty od wanny, a obok chciałam zabudować pralkę szafą do samego sufitu. Umywalkę zamierzam zrobić na większym blacie, żebym jeszcze mogła coś tam postawić. Nad blatem szafeczka wisząca, no i lustro nad umywalką Ok . Tak to mniej więcej wygląda. Jest fiolet, ale jak zwykle zaznaczam, że nie jestem fachowcem i rozkład kolorów pozostawiam do Twojej decyzji . Nad wanną zrobiłabym coś ciekawego, albo grafikę, albo fototapetę, albo dekor, albo coś podśwetlanego - poszperaj w necie i poszukaj inspiracji . Jeśli jednak planujesz tam też natrysk (czyli dojdzie parawan nawannowy), to możliwości będą ograniczone. Ja wrzuciłam pierwsze co wyskoczyło mi w wyszukiwarce - dmuchawce na jednym ujęciu. Pralka tylko płytka i proponuję postawić ją wyżej w zabudowie. Będzie łatwiejsza w obsłudze. Pod nią można zrobić pojemnik na pranie . http://img525.imageshack.us/img525/5475/le2gl.jpg http://img211.imageshack.us/img211/9287/85004304.jpghttp://img585.imageshack.us/img585/1945/le3u.jpghttp://img21.imageshack.us/img21/8773/le4n.jpghttp://img715.imageshack.us/img715/3368/le5h.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yummyyummy 08.11.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Witam wszystkich. Jestem pod olbrzymim wrażeniem Waszej dotychczasowej pracy i postanowiłam skorzystać z Waszego doświadczenia. Niedługo będę urządzała łazienkę - sedes będzie podwieszany i stelaż obłożę płytkami - wszystko będzie wystawało ze ściany na około 15-20 cm. I teraz pytanie - czy warto ponad obudową robić szafkę na wymiar? Czy przy takiej głębokości ona w ogóle będzie funkcjonalna? W sklepie z płytkami zaproponowano mi zrobienie otwartych podświetlanych półeczek ale mam wątpliwości czy nie będzie to tylko miejsce zabierania się kurzu. Może więc szafka byłaby lepsza? A może uciąć zabudowę na wysokości 120 cm i nie robić nic ponad nią? Będę wdzięczna za wszystkie rady. w sumie mi wyszła bardzo płytka szafka ale bardzo pojemna: (jeszcze nie sprzątnęłam...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agami86 08.11.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 w sumie mi wyszła bardzo płytka szafka ale bardzo pojemna: (jeszcze nie sprzątnęłam...) Bardzo dziękuję, właśnie o coś takiego mi chodziło. Możesz mi jeszcze powiedzieć komu zlecałaś jej zrobienie - jakiejś firmie od mebli na wymiar czy jeszcze komuś innemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yummyyummy 09.11.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Lokalna firma (z Biłgoraja) meble na wymiar, niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czapkaa 09.11.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 witam się i od razu o pomoc proszę muszę dzisiaj zdecydować, czy ta wersja, http://img29.imageshack.us/img29/8760/versal3.jpg czy ta: http://img705.imageshack.us/img705/457/versal4.jpg błagam pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 09.11.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Ta pierwsza:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 09.11.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Głosuję na wersję pierwszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 09.11.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Dla mnie zdecydowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czapkaa 09.11.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 bardzo dziękuję za głos w sprawie, dla mnie w tym momencie najważniejszej kurczę, ale nie wydaje Wam się, że z tymi listwami dekoracyjnymi (wersja 1), jest jakoś tak smutno-nijako?? no i mam obawy, ze jak zostawię listwy na ścianie a mozaikę na blacie to będzie to "ni przypiął, ni przyłatał" no ale z drugiej strony, ta mozaika, taka jakaś wyeksponowana, taka wyraźna, może właśnie za bardzo??? nigdy nie pomyślałabym, że będę mieć takie problemy ehhh.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 09.11.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 bardzo dziękuję za głos w sprawie, dla mnie w tym momencie najważniejszej kurczę, ale nie wydaje Wam się, że z tymi listwami dekoracyjnymi (wersja 1), jest jakoś tak smutno-nijako?? no i mam obawy, ze jak zostawię listwy na ścianie a mozaikę na blacie to będzie to "ni przypiął, ni przyłatał" no ale z drugiej strony, ta mozaika, taka jakaś wyeksponowana, taka wyraźna, może właśnie za bardzo??? nigdy nie pomyślałabym, że będę mieć takie problemy ehhh.... Moim zdaniem za dużo mozaiki wprowadza zbytnie zamieszanie do, swoją drogą, bardzo eleganckiej łazienki. Tak więc, jeśli nieszczególnie zależy Ci na tej mozaice przy umywalce, to zastąp ją szarymi listwami dekoru - będzie bardziej jednolicie. Twoja łazienka bez mozaiki z pewnością nie będzie zbyt ponura - przecież masz piękny motyw roślinny na płytkach P.S. Bardzo podoba mi się bulaj na drzwiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts