kaja2928 22.11.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Witam Od tygodnia przeglądam ten watek i jestem pod wielkim wrażeniem dla osób pomagającym tym mniej radzacym sobie w projektowaniu łazienki. W końcu i ja ośmielam się prosić was o pomoc. Niestety nie jestem biegła w obsłudze komputera i wstawiam jedną aranżację( ustawienie armatury) którą udało mi się skomponować. Bardzo proszę was o pomoc. Wymiary łazienki to 3m x 2 m , na ścianie trzy metrowej pośrodku usytuuowane jest okno o szerokości 90cm, po przeciwnej stronie drzwi. Będzie to łazienka z której będę korzystała tylko ja z mężem. Bardzo bym chciała aby w pomieszczeniu tym była wanna rogowa 1,5m x 1m , oraz kabina prysznicowa. Podobają mi sie płytki ceramiczne f-my cersanit oxia kolor bianco, z dodatkami mozaiki szklanej Ze względu na grubości ścian ( 40 cm)geberit oraz lustro można wpuścić do ściany . Umywalka nablatowa Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję. EWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sievorleserin 22.11.2012 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Cześć. Nie mam pomysłu na swoją łazienkę - mam wszystkie sprzęty, mam wybrane płytki, ale nie wiem jak je ułożyć na ścianie. Czy mógłby mi ktoś pomóc, zasugerować coś? Płytki to Paradyż Tessita: http://www.paradyz.com/plytki/lazienkowe/tessita-tessito połączenia to bianco, grafit i viola lub bianco, mocca i viola jednak bardziej skłaniam się ku pierwszemu mozaika, decory, listwy oczywiście wchodzą w grę. Ma ktoś jakiś pomysł, wizualizacje? Będę wdzięczna za każdą radę Pozdrawiam, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 23.11.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Tak tak! Lepiej Też mi się ten dwukolorowy "wzór" a ścianie z oknem wydaje niepotrzebny. Zrobiła bym jednolitą tą ścianę witam też jestem za płytkami w jednym kolorze będzie sporo mozaiki i ciemniejsza ściana z oknem skróci wizualnie łazienkę czy na te dekory nad wc jesteście w 100 % zdecydowani ?? może tylko cienki pasek mozaiki poziomo na ściance z geberitami ?? podobnie obramowanie lustra - dałabym cieńszy pasek mozaiki - tylko tak, by je wykończyć a nie zdominować zbyt duża ilością mozaiki i nie myśl, ze jestem na "nie" jeśli chodzi własnie o mozaiki, bo je uwielbiam i sama kombinuje, jak je wcisnąć w przyszłości do naszych łazienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 23.11.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 sievorleserin Dlaczego chcesz wannę asymetryczną? czy tam się nie zmieści zwykła prostokątna? przy takim ustawieniu zrobi się dziwny kąt - zbieracz brudu, trudno dostępny do czyszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 23.11.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Bardzo bym chciała aby w pomieszczeniu tym była wanna rogowa 1,5m x 1m , oraz kabina prysznicowa. Ewa, a ja bym tą wannę obróciła o 90 stopni (dostawiła bym ją do tej krótszej ściany). Z opisu wynika, że się zmieści a odblokuje Ci trochę tego "centralnego" miejsca łazienki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sievorleserin 23.11.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 sievorleserin Dlaczego chcesz wannę asymetryczną? czy tam się nie zmieści zwykła prostokątna? przy takim ustawieniu zrobi się dziwny kąt - zbieracz brudu, trudno dostępny do czyszczenia Wiem, że jest to dość dziwny wybór w mojej łazience, jednak strasznie zależało mi na takiej wannie, zanim jeszcze kupiłam mieszkanie. Zastanwiam się nad obudową tej wanny, aby nie było przerwy między ścianą a wanną, zrobić coś w rodzaju półki obłożonej mozaiką. Może to jest jakieś rozwiązanie na tą wannę? Dzięki za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 23.11.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 witam też jestem za płytkami w jednym kolorze będzie sporo mozaiki i ciemniejsza ściana z oknem skróci wizualnie łazienkę czy na te dekory nad wc jesteście w 100 % zdecydowani ?? może tylko cienki pasek mozaiki poziomo na ściance z geberitami ?? podobnie obramowanie lustra - dałabym cieńszy pasek mozaiki - tylko tak, by je wykończyć a nie zdominować zbyt duża ilością mozaiki Domyślam się, że ta odpowiedź dotyczy mojego projektu. A więc do rzeczy. Ściana z oknem jest z tej samej płytki co podłoga i mozaika tylko innego rozmiaru. W projekcie wyszła ciemniejsza niż jest w rzeczywistości więc myślimy że aż tak mocno nie będzie zaciemniać łazienki. Tak na dekory nad WC jesteśmy zdecydowani na 100% mamy tylko dylematy jakie dać ich kolory (są trzy: white, grey, graphite), my chcemy dać dwa. Pasek mozaiki z lustrem będzie miał 12cm - czy to za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 23.11.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 mr6319 tak Twojego projektu na ścianie z oknem dałabym jednak taka płytkę jak na ścianie z lustrem zrób zbliżenie na ściankę z dekorami, łatwiej będzie doradzić odnośnie kolorystyki pasek mozaiki 12 cm to dość szeroki, naprawdę dyskretniej będzie polowa z tego tzn to moje zdanie, Tobie może podobać się inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 23.11.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 http://www.mojalazienka24.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/Italia%20grey%20L9%20inserto%2020x50.jpgItalia grey L9 inserto 20x50 http://www.mojalazienka24.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/Italia%20white%20L9%20inserto%2020x50.jpgItalia white L9 inserto 20x50 http://www.mojalazienka24.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/Italia%20graphite%20L9%20inserto%2020x50.jpgItalia graphite L9 inserto 20x50 Płytki są ponacinane do wypełnienia fugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 23.11.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 (edytowane) sievorleserin czy mam rozumieć, że tą wannę już masz kupioną?skos na tą stronę co na projekcie? Edytowane 23 Listopada 2012 przez Domi87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sievorleserin 23.11.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 sievorleserin czy mam rozumieć, że tą wannę już masz kupioną? prawostronną? Nie, ale podoba mi się i chciałabym ją zakupić, gdyż wydaje mi się bardziej praktyczna i większa od zwykłej. Wanna miałaby być prawostronna. Konkretnie jest to wanna Koło Neo Plus 160x100. Jak już wspominałam, mogę rozważyć zabudowanie jej i w tym kącie mieć półkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 23.11.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 A nie lepiej w takim razie lewostronną (kąt by wypadał nie przy pralce tylko z drugiej strony?) Według mnie tak jak to narysowałaś to wygląda dziwnie i nie będzie praktyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sievorleserin 23.11.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 (edytowane) A nie lepiej w takim razie lewostronną (kąt by wypadał nie przy pralce tylko z drugiej strony?) Według mnie tak jak to narysowałaś to wygląda dziwnie i nie będzie praktyczne Moze lepiej by było, tylko wtedy między pralką a wanną zostaje 8 cm miejsca minus grubość płytek, czyli z 5 cm. Nad wanną będę musiała się jeszcze zastanowić. A jak w takim układzie proponowałabyś ułożyć płytki? Mam już je wybrane od dłuższego czasu, ale kompletnie nie mam pomysłu na połączenie tych trzech kolorów, żeby nie wygladało przesadnie. Wiem, że mogę zrobić jakiś pasek wzdłuż stelaża od WC i w sumie to wszystko:/ Przypomnę, że płytki to paradyż tessita/tessito a kolory to bianco, grafit i viola lub rozwazam bianco, mocca i viola (ale te pierwsze kolory bardziej mi odpowiadają). Może ktoś jeszcze miałby jakiś pomysł? oto te płytki: http://www.paradyz.com/plytki/lazienkowe/tessita-tessito Edytowane 23 Listopada 2012 przez sievorleserin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 24.11.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Witam, A to przykładowe projekty mojej koleżanki dla potrzebujących przesyłam kontakt http://www.cad-project.com.pl [ATTACH=CONFIG]148764[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]148765[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]148766[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]148767[/ATTACH] Gdyby mi takie coś zaproponowała z miejsca bym podziękowała. Nawał zabudowy k-g, halogenów, niszek i póleczek na ''niewiadomonaco'' jest zatrważający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sievorleserin 26.11.2012 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 (edytowane) Udało mi się ogarnąć jeden program - Pro100. Jest trochę prymitywny, ale przynajmniej widzę mniej więcej jak będą wyglądać płytki na ścianie. No i po dwudniowej walce muszę przyznać, że... nie podoba mi się moja łazienka. Na "wizualizacji" brakuje lustra nad umywalką - będzie na szerokość tych kafli na środku. Co byście zmienili w ułożeniu tych płytek? Myślałam, że będzie wyglądać to ładnie, ale niestety to ułożenie płytek nie przekonuje mnie, nawet uważam, że wyszło strasznie brzydko, ale nie mam pomysłu co tutaj zmienić. Najbardziej właściwie jestem zadowolona ze ściany na dłuższym boku wanny, ta całkiem mi się podoba. Nawet myślałam o tym, żeby zrobić całe ściany tylko w kolorach grafit i viola, ale boję się, że będzie zbyt ponuro (chociaż podłogi będą jasne - muszą być w kolorze bianco, bo paradyż w tej kolekcji ma tylko taką do dyspozycji). Będę wdzięczna za wszelkie sugestie! Poniżej moje wypociny: Edytowane 26 Listopada 2012 przez sievorleserin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 26.11.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 (edytowane) Udało mi się ogarnąć jeden program - Pro100. Jest trochę prymitywny, ale przynajmniej widzę mniej więcej jak będą wyglądać płytki na ścianie. No i po dwudniowej walce muszę przyznać, że... nie podoba mi się moja łazienka. Na "wizualizacji" brakuje lustra nad umywalką - będzie na szerokość tych kafli na środku. [ATTACH=CONFIG]150796[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]150797[/ATTACH] Witaj. Chciałbym Ci podpowiedzieć jak lepiej wykonać projekt w PRO100. Zerknij sobie na moje wizualizacje. które są zrobione również w tym programie. Wszystko polega na tym by na ścianach ułożyć każdą płytkę oddzielnie dopasuwując ją do pozostałych. Tak naprawdę na twoim projekcie nie ma płytek tak więc i nie widać jak to będzie wyglądać w rzecziwstości. PRO100 ma taką opcję jak widok Fotorealistyczny. Żeby w nim dobrze było widać jak wyglądają płytki należy na suficie umieścić oświetlenie z biblioteki (najlepiech halogen). Jezeli masz jakieś pytania to pisz na PW a postaram się pomóc. Na forum jest też wątek o pomocy w pracy w PRO100 - odnajdź go a tam znajdziesz wiele porad co do tworzenia projektów. Pozdrawiam. PS. Tu masz link do wątku z podpowiedziami. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?85152-Biblioteki-do-PRO100/page4 Edytowane 26 Listopada 2012 przez mr6319 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leelee 26.11.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 (edytowane) Oto projekt mojej łazienki. Nas geberitem będzie jeszcze szafka. W dużej szafie będzie schowana pralka, mop, deska do prasowania itp. I pytanie do was. W jakim kolorze zrobić szafę, żeby pasowała do całej reszty. W kolorze drewna jakoś mi nie pasuje. Myślałam o szarości, ale boję się, że będzie za ciemno. Edytowane 27 Listopada 2012 przez leelee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 26.11.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Jeszcze raz spróbuj załączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sievorleserin 27.11.2012 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Dziękuję za wskazówki. Postaram się ulepszyć trochę te "wizualizacje". Nadal nie wyglądają świetnie, ale już bardziej realistycznie. Poprawiłam ułożenie płytek i właściwie to tak mi się nawet podoba. Jedyne, czego brakuje to lustro nad umywalką, które będzie miało wymiar trzech kafelków. No i umywalka będzie prostokątna, ale takiej nie ma w pro100. Została mi tylko jedna duża ściana (330cm), na której są drzwi(mniej więcej na środku). Myślę, żeby pociągnąć tam na dole ten pasek z kafelków w kolorze viola i chciałabym gdzieś użyć dekoru paradyżu. No i właściwie to jest moja jedyna prośba do was: jak byście zagospodarowali tą dużą ścianę i gdzie ułożyć dekor? Proszęęęę o pomoc Oto dekor: A oto moje poprawione wizje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leelee 27.11.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 sievorleserin według mnie trochę za dużo tego dekoru. Ja bym zostawiła dekor nad wanną i umywalką ale z tej trzeciej ściany już bym go usunęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts