Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

http://imageshack.us/photo/my-images/338/13112011093.jpg

Jaka umywalka wraz z szafką pod nią będzie pasować do mojej łazienki. Chce wymienić umywalkę na taka, do której też nie będzie problemu zrobić szafeczkę.

Cersanit ma taki komplet:

http://www.sklepkati.pl/galerie/c/cersanit-venezia-szafka_7321.jpg

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam jestem nowym użytkownikiem forum od wczoraj, szukam optymalnych rozwiązań do mojego domu. Mój dom był budowany przez niemców, wybudowali go w 1938 r., są to potwierdzone daty gdyż dowodem byłą recepta znaleziona w ścianie i opis desek podłogowych. My w środku zerwaliśmy wszystko, chcieliśmy trochę dostosowac wnętrze do nowych układów. Zmieniliśmy układ łazienki i w ogóle jej umiejscowienie. I teraz prosimy o pomoc w opytmalizacji rozwiązań, gdyż liczy się każdy cemtymetr. Dom nie jest duży. O to jego częściowy układ parteru. Szukamy rozwiązań na dobrą łazienkę. Prosimy o pomoc... łazienka.jpgłazienka plan.jpg

Z góry dziękujemy za pomoc.

lelik jak zwykle fajne warianty. Wersja nr 1 bardzo optymalna (lubię przestronność, choć jak w tak małym pomieszczeniu ją znaleźć?). Wejście do łazienki z zamierzenia jest z ukosa, tak jak na projekcie, ścian jeszcze w realu nie ma. Plan jest taki, żeby ścianę narożnikową łazienki, dzielącą z kuchnią i korytarzykiem w części zbudować z luksferów, aby wpadło trochę dziennego światła. Postanowiliśmy zrezygnować z wanny na rzecz kabiny i miejsca.

Cersanit ma taki komplet:

http://www.sklepkati.pl/galerie/c/cersanit-venezia-szafka_7321.jpg

A może coś innego??? Wolałabym zlew nie taki jakby był narożny tylko "normalny". Jaki model umywalni może nadblatowej, do którego stolarz bez problemu zrobiłby szafkę wkomponowywałby się w moja łazienkę??

Edytowane przez Kacieryna

A może coś innego??? Wolałabym zlew nie taki jakby był narożny tylko "normalny". Jaki model umywalni może nadblatowej, do którego stolarz bez problemu zrobiłby szafkę wkomponowywałby się w moja łazienkę??

Jaki ci się podoba.

Witam,

Czy mogę prosić o pomoc w urządzeniu łazienki? Chodzi mi o ustawienie sprzętów, Płytkami będą zajmować się później.

Zrzut z projektu:

dpp8_pietro_laz_new_pion_kan.jpg

Co do zmian. Planowałam wyrzucić bidet i pralkę. Pralkę przestawię do pomieszczenia gospodarczego, które będzie znajdowało się pod łazienką. Dodatkowo chciałabym dołożyć prysznic.

W lewym górnym rogu planowałam umiejscowić zsyp na bieliznę, ponieważ tam będzie najniżej. ścianka kolankowa ma wysokość 108cm. Niestety nie mam pomysłów jak poustawiać sprzęty, aby była to łazienka wygodna do korzystania

Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi.

Pozdrawiam.

Dziękuje za pomoc wszystkim, a szczególnie lelik. Życzę spokojnych, wesołych i zdrowych Świąt. Wasze propozycję i przemyślenia na pewno znajdą miejsce przy świątecznym stole by włączyć je w proces decyzyjny wśród innych członków rodziny. Jeszcze raz dziękuje. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i życzę dobrych Świąt.

Wannę i prysznic? a nie lepiej takie combo? jak w blubleu? mniej miejsca zajmuj, a wygląd też ciekawy.

Wygląda to ciekawie, tylko u mnie jedyne sensowne miejsce na wannę jest przy oknie.

Chyba, że masz inny pomysł, gdzie to u mnie wcisnąć? Wiesz może ile takie cudo kosztuje?

Pozdrawiam.