Kacieryna 27.12.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Jaki ci się podoba. Może coś takiego: http://imageshack.us/a/img502/3521/93544385.jpg http://imageshack.us/a/img189/2531/86058112.jpg Czy ten typ umywalek będzie pasował do mojej łazienki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 29.12.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Wracając do mojej łazienki. Bardzo proszę o opinię czy taki układ będzie funkcjonalny? Będę bardzo wdzięczna za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 29.12.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Drimeth, czemu ma służyć ta ścianka pomiędzy drzwiami a prysznicem? Czy tam mają być jakieś półeczki??Umywalka wygląda troche samotnie. Można dołozyć jeszcze jedną (oczywiście jeśli jest potrzebna) lub przesunąć ją lekko w stronę drzwi wtedy będzie więcej wolnego blatu przy oknie akurat na toaletkę (nad blatem 2 lustra: jedno dl umywalki drugie dla toaletki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 29.12.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 moniss, ściana pierwotnie służy jako bok dla prysznica narożnego. Wstępnie planowałam całkiem murowany prysznic, ale obawiam się, że w tej łazience on ją przytłoczy. Co do umywalki to raczej nie ma potrzeby dwóch, rzadko korzystamy z umywalek wspólnie. Bardziej mi zależy na większym blacie na kosmetyki. Co do przesunięcia umywalki w bok to dobry pomysł.Lustro planuję długie nad całym blatem.A czy nie myślisz, ze przy kibelku będzie mało miejsca?Dziękuję za wszystkie uwagi.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 30.12.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Drimeth, wydaje się, że miejsca na kibelek jest wystarczająco dużo. Jednak nadal nie pasuje mi ten prysznic z dodatkową ścianką. Wydaje się przylepiony tak trochę na siłę. W ogóle w tej części łazienki panuje pewien chaos. Coś nie gra, jednak nie wiem co...Może jeszcze ktoś inny się wypowie. Może ktoś podrzuci jakieś pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 30.12.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Drimeth, ja bym "odwrocila" prysznic, zeby zlikwidowac ta dodatkowa scianke... Poza tym podaj wymiary lazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 30.12.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 moniss dziękuję bardzo za opinie. Oryginalnie w tej łazience nie przewidziano prysznica, jednak ze względu na likwidację, drugiej małej łazienki na piętrze postanowiliśmy go tam umieścić. ewa72_krakow w jaki sposób "odwróciła"? Łazienka ma wymiary 344cm x 289cm. Od strony wanny i kibelka jest skos dachu. Wysokości 190cm pod dachem jest w odległości około 70cm od ściany. Mam nadzieję, że nie zagmatwałam za bardzo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 30.12.2012 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Drimeth, mam kilka pytań: - w jakiej odległości od ściany kolankowej zaczyna się skos poddasza ? - jak dużo miejsca zajmuje zsyp wraz z obudową i czy koniecznie musi być w tym właśnie miejscu? - czy bardzo zależy Ci na zaokrąglanej kabinie oraz wannie, czy mogą być prostokątne? - jakie wymiary wanny i kabiny prysznicowej najbardziej Ci odpowiadają? - na rzucie łazienki widać wystającą ze ściany podporę - w jakiej jest odległości od drzwi? - czy można zmienić lokalizację wc? Na razie mam dwie wizje Twojej łazienki, ale zależy od Twoich odpowiedzi czy ujrzą światło dzienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 30.12.2012 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 (edytowane) Jestem na etapie urządzania łazienki. Wstępnie projekt przedstawia się tak z tym, że pod umywalką będzie jeszcze szafka.: [ATTACH=CONFIG]157240[/ATTACH] Byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie uwagi i sugestie. Mam też jeden problem - rury z wodą biegną do wanny po zewnętrznej stronie ściany i trzeba je jakoś ukryć. Pomysły mam dwa: Zabudowanie ściany na wprost płytą KG i wyprowadzenie wody ze ściany (pytanie czy całą ścianę, czy tylko niską półkę) lub wyprowadzenie baterii stojącej z wąskiej poziomej półki na wysokości wanny (ściana ma 165 cm a wanna byłaby wtedy 150cm). Które rozwiązanie byście proponowały? Czy możesz umieścić rzut łazienki z zaznaczoną drogą rur do ukrycia (na rysunku lub opisowo)? A tak w ogóle, to masz bardzo ładne płytki na wizce łazienki Aż się prosi aby dodać do nich coś ekstra np. kryształowe oświetlenie ogólne oraz lampy wiszące oświetlające lustro. Czy koło umywalki ma być toaletka czy po prostu kawałek blatu na kosmetyki itp.? Jeśli dobrze widzę, to masz szczelinę w suficie z dwoma ukrytymi punktami świetlnymi... Jeśli część blatu obok umywalki nie będzie wykorzystywana jako toaletka, to lustro można zmniejszyć i powielić pod oświetleniem taki sam pas płytek jak z prawej strony. Tyle że trzeba by przesunać umywalkę w prawo i powiększyć szafkę aż do samej wanny. Wieszak na ręczniki byłby wówczas na szafce. Czy możesz wrzucić, poza rzutem łazienki, także pozostałe wizualizacje? Edytowane 31 Grudnia 2012 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 31.12.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 (edytowane) Drimeth, mam kilka pytań: - w jakiej odległości od ściany kolankowej zaczyna się skos poddasza ? Ścianka kolankowa ma 108cm. 190cm wysokości pod dachem jest w odległości 70cm od ściany. Mam nadzieję, że o to chodziło - jak dużo miejsca zajmuje zsyp wraz z obudową i czy koniecznie musi być w tym właśnie miejscu? Zsyp planujemy na rurę o średnicy 40cm. Zabudowę do zsypu wstępnie zaplanowałam na 50cm szeroką. Co do lokalizacji to zsyp może być w innym miejscu. Jedyny warunek to nie może być w okolicach drzwi wejściowych do łazienki, bo patrząc na parter to inne pomieszczenie. - czy bardzo zależy Ci na zaokrąglanej kabinie oraz wannie, czy mogą być prostokątne? Jak najbardziej wanna i prysznic mogą być prostokątne. - jakie wymiary wanny i kabiny prysznicowej najbardziej Ci odpowiadają? Wymiar prysznica najchętniej 90cm średnicy. Co do wanny nie mam sprecyzowanych wymiarów. Grunt, żeby można było się wygodnie wyciągnąć. - na rzucie łazienki widać wystającą ze ściany podporę - w jakiej jest odległości od drzwi? Podpora na rzucie to planowany pion kanalizacyjny, który pewnie będzie można przesunąć w kierunku skosów. - czy można zmienić lokalizację wc? Tak, jak najbardziej. Na razie mam dwie wizje Twojej łazienki, ale zależy od Twoich odpowiedzi czy ujrzą światło dzienne moniss, moje odpowiedzi na niebiesko. Gdybyś była zainteresowana to mam przygotowany w SketchUp projekt tej łazienki z wszystkimi wymiarami. Jeśli to ułatwiłoby Ci pracę to mogę podesłać. Jeszcze raz dzięki serdeczne za chęć pomocy Pozdrawiam. Edytowane 31 Grudnia 2012 przez Drimeth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.12.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Elfir - co to?? gdzie to?? http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTG6zErY_l-RtT5uR-uwtIRC3sj8s-5oJPEI9KTHzqako2orgMWbQ Na google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.12.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Może coś takiego: Czy ten typ umywalek będzie pasował do mojej łazienki??? Przecież nie masz jakoś specjalnie charakterystycznej, by coś bardzo tam raziło Umywalka nablatowa IMHO o łagodnych krawędziach, tylko szafka podblatowa zaokrąglona od strony prysznica, by nawiązać do łuku wanny i kabiny prysznicowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.12.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Drimeth http://images43.fotosik.pl/1683/cbf8bf3345f03286.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 31.12.2012 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Elfir, dziękuję serdecznie za pomysł. Tylko w takim układzie będę musiała przenieść zsyp w inne miejsce. Pozdrawiam serdecznie i Szczęśliwego Nowego Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 01.01.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 A co powiecie na taką opcję? Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.01.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 mówiąc szczerze nie lubię szklanych kabin za upierdliwe mycie (a łukowatych to już w ogóle). Jak tylko mogę zawsze kombinuję z kabiną ze ściankami murowanymi Ale jak nie jesteś leniwcem jak ja, to może ci to wcale nie przeszkadzać. Niemniej nie łączyłabym strefy toaletowej z kąpielową. Wylegiwanie się w wannie przy muszli klozetowej... Może niepotrzebnie nastawiłaś się na wannę narożną? http://images34.fotosik.pl/508/adf96d01a739b8d0gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 01.01.2013 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Elfir, dziękuję za pomysły. Ja też jestem bardziej za prysznicem murowanym, tylko boję się, żeby nie zdominował on łazienki w naszym przypadku. Zabieram się za rysowanie takiego rozwiązania.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 01.01.2013 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 (edytowane) Drimeth, wrzucam dwa szkice Twojej łazienki. Niestety z Nowym Rokiem padł mi Pro100 więc szkice poglądowe w Paincie, bez uwzględnienia wymiarów sanitariatów - stąd ten gigantyczny wc na jednym z rysunków wersja 1. - wanna ok.160-170x80 zabudowana, w jednej linii z murowaną z luksferów kabiną prysznicową 90x90 (lub na ile chcesz) ze szklanymi drzwiami, a dalej pod skosem zabudowa szafkowa na papier toaletowy, chemię itp. - po drugiej stronie w rogu zsyp do pralni (np. otwierany od góry) a dalej szafki podblatowe i umywalka - pomiędzy tymi dwiema liniami WC wersja 2. - prysznic i wanna naprzeciw siebie, pomiędzy mimi WC - zsyp w rogu obok wanny - umywalak w długim blacie między oknem a drzwiami, tak jak w Twojej wersji Podoba mi się Twoja wersja z okrągłą kabiną prysznicową, tak jak i to co przedstawiła Elfir ze ścianką wspólną wc i prysznica Teraz masz kilka opcji do wyboru. Pomyśla nad stylem w jakim urządzisz łazienkę, wtedy będzie Ci łatwiej wybrać którąś z tych wersji ustawień sanitariatów. Edytowane 1 Stycznia 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 01.01.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 moniss, dziękuję serdecznie Martwiłam się, że będzie ciężko ją ustawić, ale teraz jak mam już kilka projektów to na pewno coś wybiorę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.01.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 1) bateria wannowa - obecnie biegnie ona po ścianie w miejscu oznaczonym na czerwono. Ja bym rozwiązała to wystającą zabudową, bedącą jakby przedłużeniem blatu umywalki a nad nią umieściła płytką szafkę: http://images35.fotosik.pl/1758/9a2df18e44bed75a.jpg Zabudowa muszli a pralka - o ile zabudowa nie przeszkodzi w otwarciu drzwi na ościerz, zostaw tak jak jest. Ja ścianę z muszlą wypłytkowałabym tylko do wysokości zabudowy stelarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts