monia_ 16.01.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 moniss ten projekt najbardziej przypadł mi do gustu:lol2: tylko zastanawiam się czy jedna mała szuflada pod umywalką,( z czego część to rury ) to nie za mało na łazienkowe akcesoria? Może jestem staroświecka i niemodna ale gdzie Wy kochani w tych pięknych, wymuskanych wnętrzach trzymacie takie prozaiczne rzeczy jak kosz na pranie, mop, proszki, domestosy, zapas papieru:confused: Jestem załamana moją łazienką Gdzie ja to wszystko upchnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.01.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Witam, Mam prosbę, bo ja jestem bez wyobraźni przestrzennej i nie wiem czy takie ustawienie w łazience pasuje? Przy takim metrażu możesz tam nawet wstawić saunę Jak najbardziej częśc toaletowa do wnęki. Przesuń drzwi o 50- 60 cm w stronę umywalki i powiększ kabinę do 100x120(150 cm) cm. Będzie jeszcze bardziej wygodnie i mniej będzie chlapać na szklane drzwi. Wanna może być nawet wolnostojaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 16.01.2013 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 moniss ten projekt najbardziej przypadł mi do gustu:lol2: tylko zastanawiam się czy jedna mała szuflada pod umywalką,( z czego część to rury ) to nie za mało na łazienkowe akcesoria? Może jestem staroświecka i niemodna ale gdzie Wy kochani w tych pięknych, wymuskanych wnętrzach trzymacie takie prozaiczne rzeczy jak kosz na pranie, mop, proszki, domestosy, zapas papieru:confused: Jestem załamana moją łazienką Gdzie ja to wszystko upchnę Ja też mam małą łazienkę i chemię trzymam w szafce pod umywalką, kosmetyki do użytku codziennego w szafce za lustrem, mopa w szafie w wiatrołapie (tak jak i większe zapasy papieru toaletowego), a brudne pranie w pralce (gdy uzbiera się odpowiednia ilość po prostu włączam pralkę). Co do projektu Twojej łazienki, to wrzuciłam pod blat 2 szafki: jedna z 2 szufladami, a druga zwykła pod umywalkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 16.01.2013 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 moniss coraz bardziej mi się Twój pomysł podoba:yes: umywalka wpuszczana w blat jeśli dobrze rozumuję? a co myślisz o duzym-długim lustrze nad całym blatem? i gdzie dać grzejnik?może uda się jeszcze odrobinkę poszerzyć łazienkę choć 10cm;) bo ściany jeszcze nie wymurowane:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilya 16.01.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 dziękuję, rzeczywiście zamiana um ywalki z wanną będzie na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 16.01.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 (edytowane) moniss coraz bardziej mi się Twój pomysł podoba:yes: umywalka wpuszczana w blat jeśli dobrze rozumuję? a co myślisz o duzym-długim lustrze nad całym blatem? i gdzie dać grzejnik? może uda się jeszcze odrobinkę poszerzyć łazienkę choć 10cm;) bo ściany jeszcze nie wymurowane:D Umywalka wpuszczona w blat lub nablatowa. Mam trochę ograniczoną bibliotekę w programie, więc dałam taką jaka była. Wrzucam jeszcze opcje z obudową wanny (w przypadku łazienki bez płytek na wszystkich ścianach) i dużym lustrem. Grzejniki (niestety nie posiadam w bibliotekach): - tradycyjny pod oknem - drabinka chyba jedynie na ścianie pomiędzy prysznicem a wanną (oczywiście wtedy ścianak murowana) aby był do niej dobry dostęp Powiem Ci, że ścianka murowana to nie taki głupi pomysł w przypadku, gdy zastosuje się w kabinie prysznicowej dodatkowe oświetlenie (dyskretne pasy ledów u góry i dołu kabiny, deszczownica z własnym oświetleniem ledwym, diodki w fugach itp.). Będzie bardziej romantycznie Edytowane 16 Stycznia 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 16.01.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 (edytowane) I jeszcze opcje z dużym lustrem z perspektywy Edytowane 16 Stycznia 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 16.01.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 (edytowane) Monia - Chyba bałabym się tej ścianki w prysznicu w tak małej łazience, moim zdaniem byłoby zbyt przytłaczająco. Chemia spokojnie zmieści ci się pod umywalką, ale UWAGA: DOPÓKI NIE MA MAŁYCH DZIECI W DOMU !!!!!. Kiedy są dzieci, trzeba wszystko chować poza zasięgiem ich ciekawskich łapek. Myślę, że nad blatem będzie dosyć miejsca na jakieś wiszące szafki (może szfkę z lustrem). Skoro nie masz jeszcze wymurowanych ścianek, pomyśl o schowaniu stelaża do kibelka całkowicie w ścianie i możesz ukryć nad nim zamykaną szafkę (z jak najmniej widocznymi drzwiami, najlepiej w kolorze ściany). A jeśli się da poszerzyć łazienkę, może zamienisz miejscami prysznic i wannę (i zrobić projekt lustrzany, bo po lewej od okna masz więcej miejsca, o ile da się go wygospodarować jeszcze trochę). Jeśli zależałoby ci na drabinkowym grzejniku, ja miałam taki nad wanna na ścianie z oknem (wanna stała dokładnie tak jak na propozycji monis) i było ok. Przynajmniej ręcznik był zawsze pod ręką, kiedy wychodziło się z wanny. Pomyśl też koniecznie, nad jakimś miejscem do powieszenia ręcznika przy kabinie. Nie ma nic gorszego niz wychodzenie z rozgrzanej kabiny w poszukiwaniu ręcznika Qrcze, przez wannę łazienka jest na prawdę ciasna. Nie uda ci się nigdzie wykroić miejsca na pralnię? Ja wycięłam kawałek korytarza w swoim mieszkaniu, bo to na prawdę ważne. Można sobie jakoś radzić ale osobne miejsce na pralkę, mopy, mokre ścierki i suszenie prania to rzecz bezcenna. Możesz też ewentualnie pomyśleć nad umieszczeniem pralki w kuchni a w łazience pod blatem schować kosz na brudną bieliznę. Jeśli ścian jeszcze nie ma radzę ci przemyśleć temat. Edytowane 16 Stycznia 2013 przez -ula- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 17.01.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 moniss jesteś WIELKA:)Nasza łazienka będzie wg. Twojego pomysłu:) Mężowi projekt bardzo się spodobał i uznaliśmy, że tak będzie wygodniej, przestronniej. Łazienkę jeszcze odrobinę poszerzymy i będzie 230cmx265cm, dzięki temu prysznic będzie 90x100cm;) i wanna 70x150cm więc też wygodna, bo my oboje olbrzymy ja 160cm mąż 167cm:PPomysł z lustrem nad całym blatem bardzo mi się podoba, optycznie łazienka się jeszcze poszerzy. Za wanna będzie 18x100cm takiej jakby półki na szampon, żel i wtedy prysznic i wanna będą się licować. Nad grzejnikiem jeszcze pomyślę, na ścianie od prysznica może się nie udać-rury itp. Co myślicie żeby łazienka była w szarych płytkach + jakieś imitujące drewno np. pod prysznicem czy przy wannie, drewno w kolorze blatu umywalkowego.Płytki duże czy raczej średnie? Mat czy błyszczące? Jakie są Wasze opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 17.01.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 to są moje inspiracje: chciałabym uzyskać efekt prostej, eleganckiej łazienki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 17.01.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 (edytowane) monia_ cieszę się, że mogłam pomóc Co do płytek, to ja uwielbiam małe kwadraty 10x10 jedno lub dwukolorowe (takie mniej więcej jak w wizualizacjach). Obudowę stelaża WC można poszerzyć z obu stron, tak aby sięgał od ściany aż do zabudowy pralki. Ta obudowa może mieścić płytkie półeczki zakryte drewnianymi drzwiczkami. Z Twoich inspiracji bardzo mi się podoba pierwsza oraz druga/ostatnia łazienka. Na wszystkich tych fotkach są szafki/szuflady podwieszane, co niestety przy pralce nie będzie najlepiej wyglądało. Lepiej wszystko umieścić w prostym, jednolitym i nowoczesnym sześcianie (jak szafki na drugim foto) od samej podłogi. Szare matowe płytki i błyszcząca biała zabudowa szafek/pralki będą razem ładnie wyglądały. Wrzucam wizualizacje z grafitowymi płytkami oraz z mozaiką z Opoczna. P.S. Znalazłam w bibliotekach kaloryfer, niestety nie wgrywa mi sie grzejnik drabinkowy, więc wrzuciłam zwykły (możesz udawać, że to na wieszakach wiszą ręczniki) Edytowane 17 Stycznia 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 18.01.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 druga/ostatnia inspiracja to też mój faworyt;) zakochałam się w tej łazience;)Wiem, że u mnie muszą być szafki do ziemi, bo źle by to wyglądało przy pralce. Chciałam tylko pokazać ogólny zamysł i kolorystykę. Grzejnik wg. męża powinien być po lewej obok drzwi czyli nad blatem. Ja chcę dać nad wanną a koło okna. Na murowanej ściance się nie da ze względów instalacyjnych.Ogrzewanie będzie podłogowe, ale grzejnik się przyda np. na ręcznik.Podobają mi się też takie wiszące płytkie szafki (na pierwszym zdjęciu takie są). Tylko czy nie zagracę łazienki? Lubie jak wszystkie kosmetyki są pochowane i jest sterylnie- takie mam spaczenie:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod lasem 18.01.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 WITAM. BARDZO PROSZĘ O POMOC W URZĄDZENIU ŁAZIENKI.CO ZMIENIĆ? Z GÓRY DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 18.01.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Pod lasem - co zmienić? Patrz post wyżej, masz taką samą łazienkę. To moim zdaniem optymalny układ. Nic dodać nic ująć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod lasem 18.01.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 (edytowane) DZIĘKI ULA,ALE JA MUSZĘ MIEĆ PRALKĘ W ŁAZIENCE, A TAM JEJ NIE MA. W INNYM MIEJSCU SĄ DRZWI,NIE MOGĘ SKORZYSTAĆ Z TEGO POMYSŁU. MYŚLĘ JAK INACZEJ TO WSZYSTKO POUSTAWIAĆ Edytowane 18 Stycznia 2013 przez Pod lasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 18.01.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 (edytowane) druga/ostatnia inspiracja to też mój faworyt;) zakochałam się w tej łazience;) Wiem, że u mnie muszą być szafki do ziemi, bo źle by to wyglądało przy pralce. Chciałam tylko pokazać ogólny zamysł i kolorystykę. Grzejnik wg. męża powinien być po lewej obok drzwi czyli nad blatem. Ja chcę dać nad wanną a koło okna. Na murowanej ściance się nie da ze względów instalacyjnych. Ogrzewanie będzie podłogowe, ale grzejnik się przyda np. na ręcznik. Podobają mi się też takie wiszące płytkie szafki (na pierwszym zdjęciu takie są). Tylko czy nie zagracę łazienki? Lubie jak wszystkie kosmetyki są pochowane i jest sterylnie- takie mam spaczenie:P Ja też jestem za drabinką obok okna (jak znalazł aby podgrzać ręcznik do kąpieli lub wysuszyć go po). Moim zdaniem przy drzwiach mogą być ręczniki, ale grzejnik już by przeszkadzał. Czy ogrzewanie podłogowe będzie w całym domu, czy tylko w niektórych pomieszczeniach? Jeśli w całym, to nie opłaca się robić instalacji specjalnie pod jedna drabinkę - wystarczy dać drabinkę elektryczną. Co do płytkich wiszących szafek, to prawdę mówiąc nie podobają mi się wcale, ale to tylko moje zdanie. Ale mamy już dwie opcje: 1. owe szafeczki powiesić na sciance prysznic-wanna 2. ściankę prysznic-wanna zrobić z gips-kartonów z półeczkami - część od strony wanny, część od strony prysznica. Nie wiem jak to technicznie by wyglądało, bo nie miałam do czynienie z tym materiałem, ale do dyspozycji na tę ściankę mamy ok. 15cm (przy opcji z wanną 150cm) (na rysunku oczywiście nadal kaloryfer udaje grzejnik drabinkowy ) Nie zmianiałam szerokości łazienki, bo nie jestem pewna w która ściana byłaby przesuwana: z wanną czy z kibelkiem? Edytowane 18 Stycznia 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 18.01.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 DZIĘKI ULA,ALE JA MUSZĘ MIEĆ PRALKĘ W ŁAZIENCE, A TAM JEJ NIE MA. W INNYM MIEJSCU SĄ DRZWI,NIE MOGĘ SKORZYSTAĆ Z TEGO POMYSŁU. MYŚLĘ JAK INACZEJ TO WSZYSTKO POUSTAWIAĆ Pralka jest, tylko schowana pod blatem umywalki. Gdzie są piony (kanalizacyjny i wodny), o ile już są? Bez tego nie pojedziemy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 18.01.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Pod lasem, czy masz jeszcze możliwość przesunięcia drzwi lub dowolnego umieszczenia pionu kanalizacyjnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod lasem 18.01.2013 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 DRZWI NIE MOGĘ PRZESUNĄĆ.KANALIZACJA TYLKO DO UBIKACJI (NIE CHCIAŁAM UBIKACJI NA WPROST DRZWI) .RESZTĘ MOŻNA PRZESTAWIAĆ. PODAM JESZCZE WYMIARY 2.30X2.80 OKNO 1.50 NA ŚRODKU.Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE PODPOWIEDZI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 19.01.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Pod lasem, co sądzisz o takim ustawieniu sprzętów? Pralka (płytsza niż standardowa) pod blatem, można ja całkiem zabudować. Umywalka nabatowa, a pod nia szafka na chemię i kosz z praniem, Grzejnik drabinkowy można dać pomiedzy wanną a prysznicem. Kibelka nie przestawiałam, za to oddzieliłam go od prysznica murowaną ścianką. Płytki na wizualizacji przykłądowe, czyli takie jakie były pod ręką Ściana z drzwiami malowana, a płytki tylko pod prysznicem. Można poszerzyć obudowę stelarza WC i ukryć tam płytkie szafeczki (patrz projekt monia_ ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts