jusja 24.01.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Botox osatatnio byłam u znajomej, która miała piękne białe płytki z czarnym dekorem - prawie chciałam zmieniać swoją ukochaną Imolę niestety nie odbiera tel więc napiszę Ci nazwę jak się odezwie. Zaskoczyło mnie, że ma wszytko białe tylko jeden pionowy czarny dekor w prysznicu, wokół lustra biały dekor blat biały i pod nim białe szuflady - i wyglądało to nieziemsko - jasno, czysto ( tylko fugi na podłodze zszarzały - więc trochę to gryzło) elegancko, do tego plafon, ale z takimi wiszącymi szkiełkami. Mam pytanie apropos umywalek, które masz w drugiej wersji - okrągłe nablatowe - nie boisz się, że będą niefunkcjonale i zawsze wokół nich nachlapane? Właśnie mam takie dylematy bo mi się takie też bardzo podobają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroch84 24.01.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Witam, stoimy z zona przed wielkim dylematem wyboru kabiny prysznicowej. Najlepiej bedzie pasowala kabina pieciokatna 100x100 lub prostokatna 90x80 (przynajmniej tak sie nam wydaje).Czy ktos Was uzytkowal prysznic o wymiarach 90x80? Czy jest w srodku wystarczajaco miejsca? Mam dlugie rece, zebym nie wybil lokciami szyby:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
botox 25.01.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Odnalazłam wymiary, wklejam plan Co do tych umywalek to ja jednak zmieniam na włożone w blat - właśnie ze względu na funkcjonalność Chyba po prostu zrezygnuję z tych półek nad wc i ograniczę ilość czarnego koloru, tak jak mówicie. Bojąc się brudnych fug na podłodze zastanawiam się, czy dałoby radę do tych moich płytek piumetty dopasować jakieś na podłogę inne, duże, bez tych łączeń fugowych (albo prawie bez). Robi się coś takiego? Kochani, ja naprawdę jestem zielona w temacie ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 25.01.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 monia bedziemy mialy podobną kolorystyke w lazience- jakie TY wybrałas płytki??? Na razie nie wybrałam żadnych płytek, tylko kolor szary i brąz;) Skupiłam się na projekcie, ponieważ jak puści mróz będą murowane ścianki działowe, na wiosnę wylewki i muszę mieć plan rozmieszczenia sprzętów łazienkowych. Teraz do projektu będę dobierać płytki;) Przekopałam net i znalazłam: Opoczno Organza, Nowa Gala Signum-trochę bure jak dla mnie, Tubądzin Braid, Paradyż Amanda lub Alex, Tubądzin Minimal, Paradyż Mistral Grafit, Bladocer Tokio Grafito, Cremag Geo Davos Gtafito. Czeskie Rako Concept i hiszpańskie Keraben Kursal Gris. A to mój faworyt: http://www.casalgrandepadana.it/index.cfm/1,218,0,0,html/catalogue/Granitoker/Metalwood Na razie wszystkie tylko wygrzebane w necie i nic nie widziałam na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 25.01.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) macie pomysł na drewnopodobne płytki? Najlepiej jakiś dużych formatów, żeby sprawiało wrażenie, że to jest prawdziwe drewno. Edytowane 25 Stycznia 2013 przez monia_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 25.01.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 moniss ze wszystkich opcji i wersji, (a było ich mnóstwo;)) komisyjnie ja+szanowny Małżonek wybraliśmy Pięknie dziękujemy za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
botox 25.01.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 piękna ta łazienka, taka elegancka!...Ja jak patrze na swoje projekty chce mi się wyć a jurtro musimy zamawiać plytki juz... eh......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 25.01.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 botox, patrząc po wymiarach można by w tej łazience sporo pokombinować. Obawiam się tylko, że do jutra to za mało czasu. Te płytki to już na 100% takie? Znaczy kolor wzór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 25.01.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 macie pomysł na drewnopodobne płytki? Najlepiej jakiś dużych formatów, żeby sprawiało wrażenie, że to jest prawdziwe drewno. [ATTACH=CONFIG]164686[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]164687[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]164688[/ATTACH] A nie chcesz prawdziwego drewna, teak ma piękny miodowy odcień (bardzo zbliżony kolor do waszych wizualek). Świetnie się nadaje do łazienek i wygląda na prawdę rewelacyjnie. Nie potrzebujesz tego dużo, więc specjalnie drogo nie wyjdzie. Jeśli chodzi o szare płytki, dałabym coś przypominającego naturalny kamień. Bardzo lubię połączenie kamienia z drewnem. Ale to wasza łazienka i musi wam się podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 25.01.2013 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 -ula- , pewnie, że chciałabym drewno, ale boje się, bo to łazienka, czyli wilgoć, para, woda. Element drewniany jest pod prysznicem, a tam to już centralnie będzie moczony kilka razy dziennie. Nie chciałabym tego wymieniać za 2-3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 25.01.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Nie miałam tego co prawda okazji sprawdzać, ale teak daje się również pod prysznic, często jako kratkę pod stopy, więc tam to już całkiem w wodzie się moczy. Drewno egzotyczne to zupełnie co innego niż nasze. Na ścianie woda będzie spływać a przy odpowiedniej wentylacji łazienki i zaolejowaniu drewna powinno być ok. Ale nie namawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
botox 25.01.2013 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 botox, patrząc po wymiarach można by w tej łazience sporo pokombinować. Obawiam się tylko, że do jutra to za mało czasu. Te płytki to już na 100% takie? Znaczy kolor wzór? Tak, na pewno zostają płytki Piumetta. Łazienka ma być biało- czarna...Gładkie bardzo mi się podobają, natomiast te zwzorami nie szczególnie. Ale może można do tych płytek dodać coś innego? Myślę o jakiejś mozaice, luksferach, no nie wiem naprawdę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 25.01.2013 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) dla takich jak ja, czyli poszukujących szarości: Saime Kaleido Cenere, wymiar 45x90cm, cena około 170zł/m2 i coś ala' drewno tylko ta cena 240zł/m2 Edytowane 25 Stycznia 2013 przez monia_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
botox 25.01.2013 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 moniss czy moglabyś zerknąć na poprzednią stronę? dałam tam plan łazienki...a na s.210 mam propozycje projektów HELP! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 25.01.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) moniss czy moglabyś zerknąć na poprzednią stronę? dałam tam plan łazienki...a na s.210 mam propozycje projektów HELP! Właśnie się nią zajmuję Ale ostrzegam, że mam bardzo okrojone biblioteki w programie a wzory płytek przedpotopowe (większości już dawno na rynku nie ma). Ale kolorystykę zachowam: biały i czarny. Czy koniecznie chcecie narożny półokrągły prysznic? Ja tam widzę kabinę prysznicową własnej produkcji ze szklanymi drzwiami naprzeciw drzwi wejściowych. Pod płytkami podłogowymi prysznica elektryczne ogrzewanie podłogowe. Można wrzucić deszczownicę z bajeranckimi ledami coby woda była kolorowa , a jeszcze lepiej z muzyczką. Albo dać dwa panele prysznicowe (na przeciwległych ścianach). No wiesz, taki romantyczny i wygodny prysznic dla dwojga, prawie jak w SPA Płytki ścienne tylko pod prysznicem i pomiędzy umywalkami (sztuk dwie nawet ) a lustrem. Czy drzwi wejściowe są centralnie na środku ściany, czy może jest więcej miejsca w kąciku pralkowym? Szkoda że grzejnik jest nad pralką, bo to idealne miejsce, aby zrobić szafę pralkowo-gospodarczą. A może da sie tam jakąś płytką szafeczke wcisnąć, czy grzejnik zajmuje całą szerokość tej ścianki? Zabudowa stelaża wc szeroka od prysznica do końca kominów i wysoka aż po sufit. Może być w drewnie lub czymś drewno-podobnym? EDIT: Pod lustrem widziałabym Piume Bianco + czarną listwę Piumetta Na zabudowę stelaża Piumetta Nero Inserto lub Inserto paski, kładzione w poziomie, tak jak i płytki podstawowe (jak na Twoich wczesniejszych wizualizacjach) Edytowane 25 Stycznia 2013 przez moniss dodanie załączników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 25.01.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Wstępna wersja - pisz co poprawić Płytki tylko na podłodze, pod prysznicem i pomiędzy blatem a lustrem - to praktycznie, a dekoracyjnie jeszcze na obudowie stelaża wc. Meble: Nie lubię i to bardzo, tych płytkich a wysokich szafeczek wiszących w powietrzu i z niczym nie powiązanych (ja w obu Twoich wizualkach). Jest to popularne od pewnego czasu, ale moim zdaniem ani to ładne ani praktyczne rozwiazanie, bo pomiędzy odstępami pomiędzy meblami tylko pająki mają używanie. Zrobiłam więc podobną szafeczkę, tyże że zintegrowaną (przynajmniej wizualnie) z resztą zabudowy. Powieszona jest ona na tej samej wysokości co szafka pod umywalkami. Głębokośc obu mebli to 30cm. Na szafce umywalkowej jest położony blat o głębokości 40cm. Nad tym zestawem szafek jest zabudowa gips-kartonowa z oświeteniem halogenowym/ledowym. Kończy się to wszystko ścianką prysznicową głębokości blatu (czyli 40cm) TU JEST TERAZ PRYSZNIC DLA PARY: szeroki od ściany do ściany, z jednym lub dwoma natryskami (do wyboru, jeden moze być zwykły, a drugi z hydromasażem itp.). Na środku moze być bajerancka deszczownica, jeśli ktoś lubi (na środku czyli tam gdzie ten pas czarnych płytek) Po wyjściu z prysznica idziemy czarna drogą do wyjścia z łazienki oczywiście po drodze rzucany ręcznik na grzejnik coby wysechł. Po drodze oczywiscie możemy też zatrzymać się na "małe co nieco" przy wc z szeroką (od ścianki prysznica do końca kominów) i aż po sufit wysoką zabudową. Edytowane 25 Stycznia 2013 przez moniss dodanie załącznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
botox 25.01.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Jestem w szoku! ratujesz mi życie! :* Zgadzam się na wszystkie zmiany z niczym się nie upieram itp. Jedyne co na pewno chcemy z męzem to duże lustro i dużo kombinacji ze światelkami... Co do prysznica - takie duże bajery bardzo nam się podobają, ale...są bardzo drogie, czy mogłabyś wstawić jeszcze jakiś mniejszy? (kształt nie jest ważny). Jeśli chodzi o tę ścianę z drzwiami to przy pralce jest 66, a z 2 strony 48. Możesz dodać zdjęcie z tą ścianą, gdzie jest kibelek? Jakie płytki ułożyłaś te beżowe/złote? ? Naprawdę jestem przeogromnie wdzięczna za pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 25.01.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Inspiracje z basenu prosto pod prysznic Tak jak pisałam wcześniej, pod tym wielkim prysznicem możesz dać dwie baterie prysznicowe: jedną na ścianie kibelowej, drugą na ścianie umywalkowej, a na środku prysznica - deszczownica Kąciki z bateriami prysznicowymi nie będą rzucały się w oczy, ponieważ są trochę przysłonięte ściankami. Ale takie białe płytki...nuuuuda. Dlatego też w prywatnych kącikach można dać na ściany fototapetę lub zadrukowane płytki: kącik dla niego kącik dla niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
botox 25.01.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Bardzo, bardzo fajne! obawiam się jednak kosztów oraz tego, że zdecydowanie zmniejszy się łazienka... no ale na pewno warte jest to przemyślenia płytki ukladać pod sam sufit? czym je wykończyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 25.01.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Co do mniejszego prysznica, to zaczęłam od wstawienia właśnie takiego jak na Twoich wizualizacjach. Później wrzuciłam pięciokątny. Ale z każdym z nich łazienka była mało ustawna i z jakimiś jamkami, gdzie jak coś wstawisz to juz się nie ruszysz... Poza tym te prysznice to były tylko 80-tki. Później wrzucę obrazki. Na obudowie wc dałabym Piumetta Nero Inserto układane poziomo (bo zdaje się, że preferujesz tę kolekcję). Pamiętaj, że nie posiadam tych płytek w programie, więc tylko kolorystyka na moich wizualkach jako tako się zgadza z oryginałem Co do bajerów pod prysznicem Nie musicie od razu inwestować w najdroższe i najbardziej wybajerzone rzeczy. Najważniejsze aby było wygodnie i abyście z tego korzystali. Tak więc można dać jeden lub nawet dwa(wedla potrzeb) standardowe natryski, bez wodotrysków i hydromasaży. Można (ale nie trzeba) dorzucić na środek zwykłą (czyli bez światełek) deszczownicę (ta z załącznika 20x20cm kosztuje poniżej 600zł). A ta z ledami 390zł (20x20cm) Prysznic byłby bez brodzika, z odpływem liniowym. W bloku ciężko coś kuć nad sąsiadami, więc trzeba by podwyższyć podłogę pod prysznicem i tam ukryć odpływy (mój ojciec wiele lat temu tak zrobił i odpływ hula do dzisiaj ) Dla komfortu cieplnego (zwłaszcza dla stóp) pod płytkami w warstwie kleju ukryć elektryczne kable lub maty grzejne. Na tak niedużej powierzchni nie wyjdzie to drogo tak w instalacji jak i użytkowaniu (włączane będzie tylko na czas kąpieli). Najdroższe z tego wszystkiego mogą być szkła, a zwłaszcza szklane drzwi. Z kolei nadruk na płytkach podobno majątku nie kosztuje (zdaje się, że kilkadziesiąt stron wcześniej ktoś już przetarł szlaki w tym temacie). Nastrojowe oświetlenie prysznicowe: może pasma ledów wokół fejkowej ścianki? Co do zmniejszenia się łazienki... Też kiedys myślałam, że to rozmiar ma znaczenie Teraz już wiem, że bardziej istotna jest wygoda użytkowania Ważne jest czy wszystkie kąty masz odpowiednio zagospodarowane (bardzo ważne w małych pomieszczeniach) i wszystko co posiadasz się tam spokojnie mieści. Poza tym, czy korzystanie z urządzeń nie sprawia trudności: nie obijasz sie o narożniki mebli gdy się rozbierasz przed kąpielą czy wycierasz już po. Ja w mojej obecnej łazience mam 20-cm odstępy z jednej i drugiej strony umywalki, a to tylko dlatego, że kupiono standardową szafkę z umywalką zamiast zlecić odpowiednią zabudowę. A teraz w tych lukach tylko pająki mają używanie. Co prawda stoi tam śmietniczka z jednej i pojemniki na proszki do prania, ale kurzą sie niemiłosiernie i non stop są ochlapane wodą. No i jest jeszcze parę innych "kwiatków". Edytowane 25 Stycznia 2013 przez moniss edycja całości wraz z foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts