Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

monia_, a mi szalenie podobają się płytki, które są na ścianach łazienki z Tych fotek.

Co do podłogi, to jeśli jest ciemniejsza od scian, lub co najmniej równie ciemna jak one, to pomieszczenia sprawia wrażenie bezpieczeństwa i solidności.

Poza tym, nie martwiłąbym sie efektem jaskini: masz 2 ściany białe i dużo białego sufitu "zachodzącego" na ściany dzięki nie płytkowaniu całości do góry.

Spokojnie możesz kłaść swoje płytki, pod warunkiem, że te wklęsło-wypukłe ;) będą tylko dekorami, a cała reszta gładkie.

moniss te płytki to Artech Grigio Reflin

Postanowiłam poprosić o pomoc znajomą mojej szwagierki-ponoć zajmuje się projektowaniem. Może zrobi wizualizację w wybranych przez nas płytkach o wtedy "naocznie" przekonam się lub zrezygnuję z szarości;)

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia, wiem jak ciężko się zdecydować, kiedy chciałoby się mieć idealnie zaprojektowany i urządzony dom. Ale chyba tak się nie da. Może pocieszę cię informacją, jaką niedawno słyszałam. Chopin sam o sobie mówił, że jest najbardziej niezdecydowanym człowiekiem na świecie, ciągle wszystko kreślił i był wiecznie niezadowolony ze swoich dzieł. A jednak są doskonałe.

Ja bym stawiała na szarości.

moniss pięknie dziękuję! Beże do mnie nie przemawiają. Niestety mój Mąż najchętniej miałby kremowo-brązową łazienkę. Moja przyjaciółka też jest za beżami. Dlatego trochę się łamię i szukam kompromisu;)

Te ostatnie inspiracje wynalazłam przypadkowo i niestety nie podpisane były:( Nie wiem co to za szare płytki.

No i mnie trafiła niemoc twórcza :cry: już sama nie wiem jak użądzić łazienkę, może mi pomożecie, płakać mi się chce jak myslę o tej łazience, podpinam wizualizację ale ona jest tylko po to żeby pokazać jak łazienka jest, są skosy preferuję spokojne stonowane kolory ziemi i oczywiście łatwą w utrzymaniu

lazienkagóra.jpg

laz-gora-2.jpg

laz-gora-1.jpg

Monia mi też bardziej się podobają szarości, ale to kwestia gustu - i myślę, że nie będzie efektu jaskini - u mnie są niby beże ( travertino classico) ale to tylko dlatego, że zakochałam się po prostu w tej kolekcji płytek (w łazience na górze już będą szarości)

Moniss pięknie tą łazienkę biało czarną zaprojektowałaś - i ten pas na podłodze świetnie wygląda i jest bardzo oryginalny. Świetny pomysł z tym ręcznikiem do twarzy - muszę popatrzeć gdzie u mnie możnaby go umieścić

Botox ja bym dała prysznic po lewej ( jeśli wersja 2 osobowego nie wchodzi w grę) podoba mi się ta ściana z kibelkiem wtedy - taka przestrzenna i lepszy dostęp do szafek - ale jakbym zrobiła po prawej to tam jedynie kosz na brudną bieliznę bym postawiła. No i zastanowiłabym się nad blatem umywalkowym czy czarny będzie praktyczny, ew końcu "brudy" łazienkowe są raczej białe :)

kasik6, wywal dekor w kwiatki.

Zaczęłąm oglądać od trzeciego obrazka - podobał mi się, super drewno :)

Później nastąpiła kolej obrazka drugiego: i pierwsza myśl "wywalić kwiatki!", a jeśli stelaż wc musi być zapłytkowany to w bieli, tak jak część ścian.

Ale te kwiatki.... to już za dużo, skoro masz ładne drewno i podświetlaną wnękę nad wanną.

Witajcie, Wy tu o wannach i kolorach, a ja się chciałam wcisnąć z moją zupełnie pustą łazienką w której nie wiem gdzie co umieścić. Pomożecie? :p

W projekcie wygląda tak

http://images49.fotosik.pl/1779/bbdeb9b87963ca05.jpg

oczywiście wywaliłam dwa okna, ale to które zostaje wymusza na mnie przeniesienie umywalek. Chciałam je dać na miejsce wc i bidetu, ale wtedy co z nimi? Przecież nie postawię wc na przeciwko drzwi :confused: Jak to wszystko sensownie poustawiać?

Wklejam rysunek pustej łazienki

http://images44.fotosik.pl/575/3643067d8f4388f9.jpg

to są sprzęty, które muszę zmieścić w tej łazience. A na czerwono zaznaczony jest pion kanalizacyjny, a na fioletowo ten który był w projekcie, a zktórego chcemy zrezygnować. Na parterze mamy malutkie wc, które też będzie podłączone pod czerwony pion.

Pomysłów mi brak przestawiam te umywalki i już mi się nic nie mieści. Pomóżci proszę:rolleyes:

kasik6, wywal dekor w kwiatki.

Zaczęłąm oglądać od trzeciego obrazka - podobał mi się, super drewno :)

Później nastąpiła kolej obrazka drugiego: i pierwsza myśl "wywalić kwiatki!", a jeśli stelaż wc musi być zapłytkowany to w bieli, tak jak część ścian.

Ale te kwiatki.... to już za dużo, skoro masz ładne drewno i podświetlaną wnękę nad wanną.

moniss, te płytki to są wszystkie do wywalenia chodziło mi tylko o ustawienie sprzętów, myślałam o szarym i popielatym kolorze (popiel na podłodze i przy wannie) stelaż na szaro i koło umywalki (umywalka będzie nablatowa i chyba jakaś kolorowa bo mój ślubny coś się zafiksował na taki w dolnej łazience będą dwie pomarańczowe) marzy mi się kamień koło umywalki taki jak na zdjęciu i oczywiście minimalmna ilość płytek

P1260096.jpg kamień u góry po prawej stronie taki rudawo szaro brązowy i drewna raczej nie będzie

Edytowane przez kasik6

water-sprite

może wannę pod okno i jedną większą umywalkę jak jest wanna to dwie osoby dadzą sobie radę z jedną umywalką.

Coś takiego?

http://images33.fotosik.pl/544/88ffbf69ecc4366f.jpg

Teraz przepychamy się przy jednej umywalce, dlatego chciałam mieć dwie. Już i tak rezygnuję z bidetu.

Myślałam o takim ustawieniu, ale ta pralka mi przeszkadza

http://images34.fotosik.pl/539/738be75c1f6aa6c7.jpg.

Jestem na takim etapie, że okno też mogę przesunąć.

Witam! od 2 tygodni codziennie przeglądam Wasz wątek - w poszukiwaniu inspiracji. Znalazłam kilka świetnych pomysłów m.in. fototapeta ze str 162 - coś wspaniałego! Chętnie zastosowałabym w swojej łazience. Może mi doradzicie czy u mnie zda się takie rozwiązanie?

Moja łazienka ma wymiary 220 cm x 170. Drzwi niestety 80 i nie ma szans na wymianę bo przedpokój dawno po remoncie..

Marzy mi się geberit - mimo że to łazienka w bloku to będzie szansa ale zestaw podtynkowy zostanie wysunięty w przód.

Nad sedesem znajduje się piecyk gazowy i niestety nie mamy się jak go pozbyć, musi być nad wc ale wymyśliłam sobie, że nad gebritem zrobię półkę a nad tą półką kolejną i schowam w niej piecyk za ażurowymi drzwiczkami a "futryna" do tej szafki będzie z płytek. Aby jakoś zlało się to w całość - forumowicze wykorzystują te przestrzeń nad Geberitem do poręcznych czy też ozdobnych półek a ja na schowanie piecyka. do mojego posta dołączyłam zdjęcia. te czarne kółka obok drzwi to rury z ocieplenia i raczej zabudowa ich pozbywa nas jedynego ciepła.

mój pomysła na łazienkę to jak już wspomniałam półka na piecyk gazowy nad geberitem, zamiast prysznica murowany brodzik z odpływem liniowym, a zamiast kabiny jedna ścianka od strony sedesu.

na ścianie nad umywalką u góry są luksfery. niestety też pozostaną (wcześniej było tam okno do kuchni).

i jeszcze jedna sprawa - murek pod lustrem na wysokości 130 cm i gr ok 8 cm. układamy na nim kosmetyki. w tym murku "idzie" woda. też nie do ruszenia ;/.

umywalka marzy mi się nablatowa kwadratowa na murowanym blacie z mozaiki i teraz moje pytanie - czy balt zrobic na cała długość ściany z drugim blatem pod spodem na którym schowam koszyki? czy tylko jakiś krótki? do tego lustro na całą długość ściany zaraz przy murku do wysokości max do początku luksfer.

A fototapeta o której pisałam na ścianie na przeciwko do połowy, po stronie gdzie nie ma stycznosci z prysznicem.

blaty ktore rozważam dołączyłam - tylko czy nie będą przeszkadzać podczas przejście do wc..?!

z góry dziękuję za zainteresowanie.

Schowek01.jpg

Schowek02.jpg

6856_2_1.jpg

images.jpeg

lazienka_umywalka_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

Edytowane przez uslugi_tom