monia_ 27.01.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 monia_, a mi szalenie podobają się płytki, które są na ścianach łazienki z Tych fotek. Co do podłogi, to jeśli jest ciemniejsza od scian, lub co najmniej równie ciemna jak one, to pomieszczenia sprawia wrażenie bezpieczeństwa i solidności. Poza tym, nie martwiłąbym sie efektem jaskini: masz 2 ściany białe i dużo białego sufitu "zachodzącego" na ściany dzięki nie płytkowaniu całości do góry. Spokojnie możesz kłaść swoje płytki, pod warunkiem, że te wklęsło-wypukłe będą tylko dekorami, a cała reszta gładkie. moniss te płytki to Artech Grigio Reflin Postanowiłam poprosić o pomoc znajomą mojej szwagierki-ponoć zajmuje się projektowaniem. Może zrobi wizualizację w wybranych przez nas płytkach o wtedy "naocznie" przekonam się lub zrezygnuję z szarości;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
botox 27.01.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Zastosuję sie do Twoich porad! postaram się wkleić fotki łazienki, ale jeszcze minie troche czasu zanim zaczniemy je układać. Na pewno się odezwę Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 28.01.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 moniss taka prośba jeszcze, czy możesz zrobić moją łazienkę w wersji beżowej-piaskowej:confused: Bardzo ładnie proszę Projekt bez zmian, czyli Szarości są piękne, ale cały czas się waham, stąd moja prośba;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 28.01.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 znów znalazłam piękne szarości:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 28.01.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Monia, wiem jak ciężko się zdecydować, kiedy chciałoby się mieć idealnie zaprojektowany i urządzony dom. Ale chyba tak się nie da. Może pocieszę cię informacją, jaką niedawno słyszałam. Chopin sam o sobie mówił, że jest najbardziej niezdecydowanym człowiekiem na świecie, ciągle wszystko kreślił i był wiecznie niezadowolony ze swoich dzieł. A jednak są doskonałe. Ja bym stawiała na szarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 28.01.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Ja też bym stawiała na szarości, chociaż prawdę mówiąc niektóre jasne beże/piaski są niczego sobie. Kilka wizek poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 28.01.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Reszta beży i piasków i kremów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 28.01.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Tutaj także dla porónania szarości No i oczywiscie beżo...cośtam A tak wogóle monia_, to podobają mi się także te szarości, które teraz wrzuciłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 28.01.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 moniss pięknie dziękuję! Beże do mnie nie przemawiają. Niestety mój Mąż najchętniej miałby kremowo-brązową łazienkę. Moja przyjaciółka też jest za beżami. Dlatego trochę się łamię i szukam kompromisu;) Te ostatnie inspiracje wynalazłam przypadkowo i niestety nie podpisane były:( Nie wiem co to za szare płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 28.01.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 No i mnie trafiła niemoc twórcza już sama nie wiem jak użądzić łazienkę, może mi pomożecie, płakać mi się chce jak myslę o tej łazience, podpinam wizualizację ale ona jest tylko po to żeby pokazać jak łazienka jest, są skosy preferuję spokojne stonowane kolory ziemi i oczywiście łatwą w utrzymaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 28.01.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 wanna ma mieć wymiary 135 na 185 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jusja 28.01.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Monia mi też bardziej się podobają szarości, ale to kwestia gustu - i myślę, że nie będzie efektu jaskini - u mnie są niby beże ( travertino classico) ale to tylko dlatego, że zakochałam się po prostu w tej kolekcji płytek (w łazience na górze już będą szarości) Moniss pięknie tą łazienkę biało czarną zaprojektowałaś - i ten pas na podłodze świetnie wygląda i jest bardzo oryginalny. Świetny pomysł z tym ręcznikiem do twarzy - muszę popatrzeć gdzie u mnie możnaby go umieścić Botox ja bym dała prysznic po lewej ( jeśli wersja 2 osobowego nie wchodzi w grę) podoba mi się ta ściana z kibelkiem wtedy - taka przestrzenna i lepszy dostęp do szafek - ale jakbym zrobiła po prawej to tam jedynie kosz na brudną bieliznę bym postawiła. No i zastanowiłabym się nad blatem umywalkowym czy czarny będzie praktyczny, ew końcu "brudy" łazienkowe są raczej białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 28.01.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 kasik6, wywal dekor w kwiatki. Zaczęłąm oglądać od trzeciego obrazka - podobał mi się, super drewno Później nastąpiła kolej obrazka drugiego: i pierwsza myśl "wywalić kwiatki!", a jeśli stelaż wc musi być zapłytkowany to w bieli, tak jak część ścian. Ale te kwiatki.... to już za dużo, skoro masz ładne drewno i podświetlaną wnękę nad wanną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 28.01.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 jusja, mi też czarno-biała łazienka botox,jeśli musi byc z prysznicem narożnym, to bardziej podoba się z kabiną przy szafkach. A co do blatu, to najlepszy w maziaje, na tym nie widać brudów A na jasnym i tak zobaczysz zieloną pastę do zębów ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
water-sprite 29.01.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Witajcie, Wy tu o wannach i kolorach, a ja się chciałam wcisnąć z moją zupełnie pustą łazienką w której nie wiem gdzie co umieścić. Pomożecie? W projekcie wygląda tak http://images49.fotosik.pl/1779/bbdeb9b87963ca05.jpg oczywiście wywaliłam dwa okna, ale to które zostaje wymusza na mnie przeniesienie umywalek. Chciałam je dać na miejsce wc i bidetu, ale wtedy co z nimi? Przecież nie postawię wc na przeciwko drzwi Jak to wszystko sensownie poustawiać? Wklejam rysunek pustej łazienki http://images44.fotosik.pl/575/3643067d8f4388f9.jpg to są sprzęty, które muszę zmieścić w tej łazience. A na czerwono zaznaczony jest pion kanalizacyjny, a na fioletowo ten który był w projekcie, a zktórego chcemy zrezygnować. Na parterze mamy malutkie wc, które też będzie podłączone pod czerwony pion. Pomysłów mi brak przestawiam te umywalki i już mi się nic nie mieści. Pomóżci proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 29.01.2013 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) kasik6, wywal dekor w kwiatki. Zaczęłąm oglądać od trzeciego obrazka - podobał mi się, super drewno Później nastąpiła kolej obrazka drugiego: i pierwsza myśl "wywalić kwiatki!", a jeśli stelaż wc musi być zapłytkowany to w bieli, tak jak część ścian. Ale te kwiatki.... to już za dużo, skoro masz ładne drewno i podświetlaną wnękę nad wanną. moniss, te płytki to są wszystkie do wywalenia chodziło mi tylko o ustawienie sprzętów, myślałam o szarym i popielatym kolorze (popiel na podłodze i przy wannie) stelaż na szaro i koło umywalki (umywalka będzie nablatowa i chyba jakaś kolorowa bo mój ślubny coś się zafiksował na taki w dolnej łazience będą dwie pomarańczowe) marzy mi się kamień koło umywalki taki jak na zdjęciu i oczywiście minimalmna ilość płytek kamień u góry po prawej stronie taki rudawo szaro brązowy i drewna raczej nie będzie Edytowane 29 Stycznia 2013 przez kasik6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 29.01.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 water-sprite może wannę pod okno i jedną większą umywalkę jak jest wanna to dwie osoby dadzą sobie radę z jedną umywalką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 29.01.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 dla takich jak ja, czyli poszukujących szarości: Saime Kaleido Cenere, wymiar 45x90cm, cena około 170zł/m2 i coś ala' drewno [ATTACH=CONFIG]164780[/ATTACH] tylko ta cena 240zł/m2 zobacz na tej stronie płytki http://meissenkeramik.de/kolekcje,legno-moderno,aranzacje.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
water-sprite 29.01.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 water-sprite może wannę pod okno i jedną większą umywalkę jak jest wanna to dwie osoby dadzą sobie radę z jedną umywalką. Coś takiego? http://images33.fotosik.pl/544/88ffbf69ecc4366f.jpg Teraz przepychamy się przy jednej umywalce, dlatego chciałam mieć dwie. Już i tak rezygnuję z bidetu. Myślałam o takim ustawieniu, ale ta pralka mi przeszkadza http://images34.fotosik.pl/539/738be75c1f6aa6c7.jpg. Jestem na takim etapie, że okno też mogę przesunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uslugi_tom 29.01.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) Witam! od 2 tygodni codziennie przeglądam Wasz wątek - w poszukiwaniu inspiracji. Znalazłam kilka świetnych pomysłów m.in. fototapeta ze str 162 - coś wspaniałego! Chętnie zastosowałabym w swojej łazience. Może mi doradzicie czy u mnie zda się takie rozwiązanie? Moja łazienka ma wymiary 220 cm x 170. Drzwi niestety 80 i nie ma szans na wymianę bo przedpokój dawno po remoncie.. Marzy mi się geberit - mimo że to łazienka w bloku to będzie szansa ale zestaw podtynkowy zostanie wysunięty w przód. Nad sedesem znajduje się piecyk gazowy i niestety nie mamy się jak go pozbyć, musi być nad wc ale wymyśliłam sobie, że nad gebritem zrobię półkę a nad tą półką kolejną i schowam w niej piecyk za ażurowymi drzwiczkami a "futryna" do tej szafki będzie z płytek. Aby jakoś zlało się to w całość - forumowicze wykorzystują te przestrzeń nad Geberitem do poręcznych czy też ozdobnych półek a ja na schowanie piecyka. do mojego posta dołączyłam zdjęcia. te czarne kółka obok drzwi to rury z ocieplenia i raczej zabudowa ich pozbywa nas jedynego ciepła. mój pomysła na łazienkę to jak już wspomniałam półka na piecyk gazowy nad geberitem, zamiast prysznica murowany brodzik z odpływem liniowym, a zamiast kabiny jedna ścianka od strony sedesu. na ścianie nad umywalką u góry są luksfery. niestety też pozostaną (wcześniej było tam okno do kuchni). i jeszcze jedna sprawa - murek pod lustrem na wysokości 130 cm i gr ok 8 cm. układamy na nim kosmetyki. w tym murku "idzie" woda. też nie do ruszenia ;/. umywalka marzy mi się nablatowa kwadratowa na murowanym blacie z mozaiki i teraz moje pytanie - czy balt zrobic na cała długość ściany z drugim blatem pod spodem na którym schowam koszyki? czy tylko jakiś krótki? do tego lustro na całą długość ściany zaraz przy murku do wysokości max do początku luksfer. A fototapeta o której pisałam na ścianie na przeciwko do połowy, po stronie gdzie nie ma stycznosci z prysznicem. blaty ktore rozważam dołączyłam - tylko czy nie będą przeszkadzać podczas przejście do wc..?! z góry dziękuję za zainteresowanie. Edytowane 30 Stycznia 2013 przez uslugi_tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts