uslugi_tom 04.02.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 uslugi_tom, Tubądzin Elegant Natur ładnie wyglądają na fotkach, ale mogą być zbyt ciemne. Chociaż tak jak mówisz, trzeba by to obejrzeć na żywo Na wizualizacjach dałam ściankę prysznicową na wysokość nieco poniżej 200cm. Ale najlepiej będzie dopasować do wymiaru płytek - aby kończyły sie na tej samej wysokości. Co do wychlapywania wody podczas brania natrysku, to myślałam o tym, aby w swojej malutkiej gościnnej łazience mieć całkowicie otwarty natrysk, i jakoś pogodziłam się z zachlapaniem łazienki. Ty przynajmniej będziesz miała jedną dość szeroką ściankę, więc tylko mała część łazienki może być zachlapana (jeśli w ogóle będzie) Czy będziecie musieli robić podwyższenie pod prysznicem aby ukryć tam odpływ, czy też możecie wkuć się wystarczajaco głęboko w podłogę? Jeśli możliwa jest ta druga opcja, to ładniej by wyglądało bez brodzika. Jeśli opcja pierwsza, to pewnie wyjdzie coś takiego jak obecnie u mnie (str.205) Pytanie z czystej ciekawości: Podlaskim czy Białej? Białej Już uzyskałam odpowiedź od jednej z użytkowniczek takiej formy prysznica, że jest bardzo zadowolona i teraz ja będę dążyć do takiego rozwiązania. Niestety nie wkujemy się w podłogę - mieszkamy w bloku i ciężko będzie się tak głęboko wkuć, będzie murowany brodzić na ok 10 cm. Teraz mam dylemat - jeżeli płytki będą tylko do granicy prysznica a reszta to ściana to co zastosować na podłodze na granicy podłoga i ściana? Jakiś cokolik z płytek? Nie uśmiecha mi się to zbytnio? A może po prostu białe duże płytki bez fugowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uslugi_tom 04.02.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 A może Ktoś ma pomysł na moja łazienkę Taki jest projekt pierwotny [ATTACH=CONFIG]167633[/ATTACH] Takie zmiany chciałabym wprowadzić [ATTACH=CONFIG]167640[/ATTACH] Nie wiem czy lepsza wanna narożnikowa, czy prostokątna? Nad sedesem i bidetem chciałabym szafkę do sufitu. Co z kominem, przerabiać ? aby prysznic był większy kosztem komina, czy wysunąć prysznic w głąb łazienki> Jesteśmy na takim etapie, że możemy to jeszcze przerobić Pusta ściana między wanną a prysznicem, jak ją wypełnić? Macie jakieś pomysły? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie i ciekawe propozycje ja bym zastosowała taką wannę jak w załącznikach i przesunęła ją bliżej prysznica i postawiła ją w poziomie a nie pionie jak na Twoim rysunku. Odsunęła od ściany aby wypełnić te przestrzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 04.02.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 (edytowane) moniss odnośnie Twojej łazienki, ja jestem za siedziskiem:yes: Jestem praktyczna do bólu;) takie siedzisko fajna sprawa np. do malowania paznokci, golenia nóg itp. Takie siedzisko-schowek mogłoby być też pożyteczne. Półek nie mogę sobie wyobrazić. Wazon to dla mnie kurzołap, kwiaty hmm... żywe wolę w salonie, donniczkowe nie mam przekonania. Mam wrażenie zapychania miejsa trocję na siłę.Może faktycznie blat spod umywalki dłuższy, do samej wanny? A może nic? Hmm... ale pamiętam Ty nie lubisz pustych kątów;) Edytowane 4 Lutego 2013 przez monia_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 04.02.2013 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 anawii wanna zdecydowanie wzdłuż albo narożna:yes: Wanna w Twoim obecnym układzie zagraca przestrzeń koło wc, mam wrażenie, że ciasno tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 05.02.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 monia_, no właśnie, nie lubię pustych kątów Półki wiszące na ścianie lub jakaś grafika czy może wiszący ogród , a poniżej podwieszane siedzisko lub jakieś dekadenckie krzesło... Właściwie na początku i tak będzie tam pralka, zanim urządzimy dla niej pralnię Co prawda, wcześniej myślałam aby umywalki przesunąć bardziej na wprost drzwi, a bliżej porte-fenetre z przedłużenia blatu zrobić toaletkę. Ale jednak siedzisko jest bardziej potrzebne przy wannie, bardziej praktyczne. Dzięki monia_ za Twój głos w tej sprawie anawii , ja popieram zdania uslugi_tom i monia_: prostokątna wanna w poziomie. Spokojnie możesz tam dać wolnostojącą lub w zabudowie - jak wolisz. Ustawienie w tym miejscu wanny, po pierwsze nie zagraca przestrzeni wc, więc można tak spokojnie manewrować, a po drugie, możesz bez większych trudności umyć okno, bez wchodzenia do wanny. Co do prysznica, to jeśli chcesz mieć dużo przestrzeni nawet dla 2 osób, to komin możesz przesunąć. Jednak bez zmian i tak przestrzeń prysznicowa będzie większa niż standardowa i 2 osoby się też zmieszczą. Nie przesuwając komina masz jeszcze miejsce na wysoką szafkę na łazienkowe niezbędniki jak papier i ręczniki uslugi_tom, ja też BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anawii 05.02.2013 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Dzięki dziewczyny za odp No własnie w projekcie mam wanne narożną, ale podobają mi się wanny takie jak przedstawiła uslugi_tom, i myślałam ,że jeżeli okno jest na wysokości 120cm od podłogi, to by to fajnie mogło wyglądać.... Ale chyba lepiej będzie wyglądać w poziomie moniss nie wiem, czy to Ty potrafisz takie piękne wizualizacje robić W wolnej chwili spróbowałabyś coś wykombinować z moja łazienką Mówisz ,że przysznic 100 x 100 jest wystarczający? Ja nie mam zielonego pojęcia, bo w obecnym domu użytkuje tylko wannę, a jeżeli byśmy mieli przesunąć komin to zyskam tylko 39 cm, nie wiem czy jest sens rozwalać ten fundament pod komin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 05.02.2013 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 anawii użytkowałam prysznic 90x90 i było ok, więć 100x100 to już będzie zupełnie swobodnie:yes: Podliczyłam wstępnie koszty łazienki:bash: tnę koszty;) co myślicie o Paradyż Masto Grys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 05.02.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) Witam, po raz pierwszy piszę w tym dziale.Popełniłem wstępny projekt naszej łazienki, póki co nam się podoba ale tak naprawdę należałoby to schować do szuflady i sprawdzić czy będzie nam się podobało za trzy miesiące. Czy moglibyście ocenić nasz projekt pod względem funkcjonalności i ogólnie wyglądu, czy moglibyście doradzic co należałoby poprawić? http://images40.fotosik.pl/1936/e704346157369fdf.jpg http://images44.fotosik.pl/584/6f57876da1c16567.jpg http://images46.fotosik.pl/1944/b16e23acbcfc1065.jpg http://images45.fotosik.pl/1709/30cc0c9ade409cf6.jpg http://images45.fotosik.pl/1709/60e0ab37725bf071.jpg Edytowane 5 Lutego 2013 przez Beata&Slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 06.02.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 (edytowane) znowu o pomoc do WAS przychodzęlazienka w modern punkjakies sugestie??: 2 rózne:1.http://images50.fotosik.pl/1843/e4019992504473d3gen.jpg2.http://images38.fotosik.pl/1936/22ffe637874bf6b0gen.jpgjak nad lustrem?bo tutaj "nieciekawie":http://images49.fotosik.pl/1789/413cda53a8dd8f39gen.jpg Edytowane 6 Lutego 2013 przez marnajola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 06.02.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Beata&Slawek zapowiada się bardzo ładna łazienka!Jestem pod wrażaniem realności wizualizacji! W pierwszej chwili pomyślałam "hmm... ktoś wstawił zdjęcie". Sama robiłaś? Mogę spytać w jakim programie?Łazienka bardzo mi się podoba. Przestronna, spójna i nieprzesadzona. Fajny motyw nad kibelkiem. Nie lubię półek ale u Ciebie bardzo mi tam pasuje, ozywia całość.Te szklane drzwi to do pralni? Mam tylko pewien dylemat odnośnie podłogi, coś mi się lekko gryzie, ale może to tylko złudzenie optyczne. Jakie płytki będą w tej łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 06.02.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 (edytowane) Beata&Slawek zapowiada się bardzo ładna łazienka! Jestem pod wrażaniem realności wizualizacji! W pierwszej chwili pomyślałam "hmm... ktoś wstawił zdjęcie". Sama robiłaś? Mogę spytać w jakim programie? Łazienka bardzo mi się podoba. Przestronna, spójna i nieprzesadzona. Fajny motyw nad kibelkiem. Nie lubię półek ale u Ciebie bardzo mi tam pasuje, ozywia całość.Te szklane drzwi to do pralni? Mam tylko pewien dylemat odnośnie podłogi, coś mi się lekko gryzie, ale może to tylko złudzenie optyczne. Jakie płytki będą w tej łazience? Dziękuję bardzo za te pochwały, projekt robiłem w archicad + artlantis, ale większość pomysłów jak sie łatwo domyślić to zasługa mojej uzdolnionej małżonki, do mnie należały tylko sprawy techniczne np, że obudowa wanny powinna wchodzić do prysznica bo inaczej wilgoć zawsze dostanie się pomiędzy szybę a mozajkę i będą problemy itp. Jeśli chodzi o Twoje pytania to drzwi są do pralnio suszarni ma to być szkło mrożone najlepiej jeśli te drzwi i te pod prysznic bedą z jednego modelu jakiejś firmy. Co do podłogi to spodziewaliśmy się tej uwagi. Nasz problem polega na tym, że dalismy podłogówkę w łazience po całości a teraz chcemy prysznic bez brodzika i zrodził się problem bo odpływ liniowy musi być wpuszczony o te 9-10 cm w podłogę. Szukając rozwiązania trafiliśmy w internecie na ofertę brodzików granitowych, pomysł więc jest taki żeby zrobić brodzik z granitu na zmówienie z otworem znajdujacym się nad rurą od kanalizacji w którą wpuści się tylko syfon pionowy, a resztę podłogi zrobi się z płytek granitowych w tym samym kolorze więc efekt będzie taki przy prysznicu bezbrodzikowym. Problem jest jednak taki, że przynajmniej wirtualnie żaden granit nie chce pasować do płytek które założyliśmy sobie na ściany, marmur tak ale jest droższy a poza tym zawsze isntieje ryzyko jego zaplamienia bo jest kamieniem chłonnym. Tak więc pozostaje nam wziąć próbki płytek i przejechać się po kamieniarzach próbując dobrać podłogę, może się uda jak nie to trzebą będzie myśleć dalej. Co do tego jakie płytki to paradyż meisha/garam ale tylko jeśli w rzeczywistości wyglądają tak jak na stronie (nie widzieliśmy ich na żywo mieszkamy poza Polską), jesli nie poszukamy czegoś co odpowiada naszym wyobrażeniom czyli temu co jest na wizualizacji. Co do przestronności to może to być złudzenie łazienka ma wymiary 298 x 317 ale proporcje i skala są w wizualizacji zachowane. http://images44.fotosik.pl/340/26db8ceb1764bc55.jpg Edytowane 6 Lutego 2013 przez Beata&Slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 06.02.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Beata&Slawek ,moż biały płaski brodzik albo podłoga - trawerty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasik6 06.02.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 marnajola może daj lustro do wysokosci drzwi i bez galzury wyżej a prysznic mnie podoba się wersja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 06.02.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Beata&Slawek ,moż biały płaski brodzik albo podłoga - trawerty To już nie będzie to samo, automatycznie optycznie zmniejsza się łazienka i z odpływem też nie jest tak kolorowo przy takim brodziku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 06.02.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Beata&Slawek po pierwsze przepraszam, ale nie wiem czemu założyłam, że piszę do kobiety;)Płytki, które wybraliście bardzo ładne, takie ciepłe. Mam nadzieję, że na żywo są jeszcze lepsze. Pomysł, żeby drzwi do pralni i prysznica były takie same dobry, będzie spójnie i logicznie. Faktycznie macie kłopot z tą podłogą. Niestety o granitach nie wiem nic, ale może zrobią Wam coś zbliżonego do płytek i bardziej jednolitego. Wtedy jak dla mnie łazienka będzie idealna:yes:Twoja łazienka jest taka akuratna, ja mam ciut mniejszą i trochę brakuje mi po te 60cm w każdą stronę:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 06.02.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Beata&Slawek po pierwsze przepraszam, ale nie wiem czemu założyłam, że piszę do kobiety;) Płytki, które wybraliście bardzo ładne, takie ciepłe. Mam nadzieję, że na żywo są jeszcze lepsze. Pomysł, żeby drzwi do pralni i prysznica były takie same dobry, będzie spójnie i logicznie. Faktycznie macie kłopot z tą podłogą. Niestety o granitach nie wiem nic, ale może zrobią Wam coś zbliżonego do płytek i bardziej jednolitego. Wtedy jak dla mnie łazienka będzie idealna:yes: Twoja łazienka jest taka akuratna, ja mam ciut mniejszą i trochę brakuje mi po te 60cm w każdą stronę:/ Dziękujemy za dobre słowo przynajmniej wiemy, że idziemy w dobrym kierunku, jescze tylko musimy znaleść ekipe do realizacji tego projektu a z dotychszasowych doświadczeń to jest pół na pół część ekip trafiliśmy dobrze część nijaka, hydraulik tragedia. I po tym hydrauliku i przygodach z ubiegłego roku mamy obawy co do łazienki teraz już nic nie może być zrobiona nijak bo wykończeniówki już się nie przykryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 06.02.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 marnajola prysznic chyba 2, taki ciekawszy, bardziej oryginalny. Reszta łazienki hmm... ja sie gubię. Ile rodzajów dekorów tam jest? To mała łazienka i za dużo się dzieje. Płytki z nad drzwi do wywalenia! Lustro pociągnęłabym do wysokości drzwi. Pod lustrem dekor ten co przy wc lub te drugie kosteczki-Dekor Modern Punk 2.W tej kolekcji jest mnóstwo płytek i dekorów.. Wszystkie ciekawe i ładne. Wiem trudno coś wybrać, zdecydować czego użyć, a co odrzucić, ale nie przesadź, bo łazienka jest mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 06.02.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 moniss ja znów z prośbą jest szansa na umieszczenie pralki w pomieszczeniu gospodarczym:wave: No i tu uśmiecham się do Ciebie:D możesz przerobić mój projekt na szafkę podwieszaną? Poza tym zamiana miejsc, czyli prysznic i wanna po lewej a umywalka i wc po prawej (patrząc w okno). Pustak kominowy ma teraz 40x18cm i chciałabym dostawić kibelek, żeby tą ścianę zlicować. Za wanną nadal półeczka. Półki-wnęki w prysznicu będą w ścianie między wanną a kabiną. Bateria podtynkowa w ścianie na wprost lustra. Wmuruje się ją w ścianę nie tracąc szerokości prysznica:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anawii 06.02.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 anawii użytkowałam prysznic 90x90 i było ok, więć 100x100 to już będzie zupełnie swobodnie:yes: Na 2 osoby ? No nie wiem....ale jak tak mówisz hmmm... muszę sobie to wyrysować na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 06.02.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 anawii hmm... tańczyć się może nie da, ale chyba nie do tego jest prysznic;) Ja z mężem się mieszczę, ale my z tych "olbrzymów" po 165cm:P a i grubi też nie bardzo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts