kurczak81 16.02.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 (edytowane) Witam, szukam inspiracji dla łazienki o wymiarach 3,90m x 2,30m. Drzwi i okno możliwość przesunięcia. Na ścianie A - WC Na ścianie C - pokój W łazience chciałabym zmieścić: WC, bidet, umywalkę (zastanawiam się czy zmieści się podwójna), pralkę, prysznic (min wym. 0,9 x 0,9m) lub wanna, jakieś szafki (na ręczniki, proszki itp.), grzejnik ścienny (chociaż wysokie stojące też mi się podobają) Bardzo dziękuję za porady. Edytowane 16 Lutego 2013 przez kurczak81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
detoran 17.02.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Elfir - dzieki wielkie! Na taki uklad nie wpadlam. Wydaje mi sie dosc ciekawy, tylko musze to jeszcze dokladnie rozrysowac. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 17.02.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 (edytowane) kurczak81, inspiracji nie mam ale wrzucam przykładową wizualizację Twojej łazienki. Pralka i półki ukryta za przesuwanymi drzwiami. Okno trochę przesunięte na środek ściany i powiększone do długości wanny (160cm). Drzwi do łazienki całkiem przesunięte niemal w drugi koniec pomieszczenia (czy tak się da?) Na grzejnik zostawiona ściana pomiędzy prysznicem a umywalkami, tak, że może on być bardzo wysoki i bardzo nowoczesny Edytowane 17 Lutego 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 18.02.2013 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 (edytowane) Kilka innych propozycji: - jasnozielona wydzielona mini pralnia natrysk w wannie za ścianką - z kwiatem pralka w szafie wanna z parawanem prysznicowym - pomarańczowa pralka w szafce pod blatem umywalkowym prysznic murowany, bez brodzika wc i bidet na ścianie D Edytowane 18 Lutego 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniam01 18.02.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 (edytowane) Witam wszystkich, Bardzo proszę o pomoc w aranżacji łazienki o wymiarach 3,33m na 2,02 m. Okno i drzwi można przesunąć. W łazience chciałabym zmieścić wannę (może być narożna), prysznic o wym 0,9m, WC, umywalkę i grzejnik drabinkowy. Będę wdzięczna za porady. zapomniałam napisać ze okno będzie miało wymiar szer.0,9m Edytowane 18 Lutego 2013 przez aniam01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczak81 19.02.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Wymyśliłam takie coś: Wannę wstawi się mniejszą, obok pralkę (może uda się w zabudowie z szafkami nad), Jeden większy zlew i szafki pod. Zastanawiam się czy czy ta wysoka szafka "wyglądać" będzie w takim ustawieniu, bo chyba nie. We wcześniejszym poście źle podałam wymiar okna, ma być pionowe a nie poziome Co sądzicie o takim ustawieniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 19.02.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Wymyśliłam takie coś: [ATTACH=CONFIG]171484[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]171483[/ATTACH] Wannę wstawi się mniejszą, obok pralkę (może uda się w zabudowie z szafkami nad), Jeden większy zlew i szafki pod. Zastanawiam się czy czy ta wysoka szafka "wyglądać" będzie w takim ustawieniu, bo chyba nie. We wcześniejszym poście źle podałam wymiar okna, ma być pionowe a nie poziome Co sądzicie o takim ustawieniu? 1. wysoka szafka zasłania dostęp światła do części umywalkowej i wannowej 2. pralka jest widoczna, a nie jest to sprzęt dekoracyjny Jeśli chcesz koniecznie ten układ, to najlepiej gdyby pralka była schowana w wysokiej szafce/szafie, wtedy dodatkowa szafka przy umywalce bedzie całkwicie zbędna, a co za tym idzie umywalka będzie miałą światlo naturalne. Jeśli zdecydujesz się na zmianę wc i bidetu na podwieszane zmniejszy się wolna przestrzeń pomiędzy nimi a prysznicem (przed wc powinno być min. 60cm a przed bidetem 70cm), chyba ze zastosujesz wąskie stelarze (np. Geberit Slim) oraz mniejsze niż standardowe sanitariaty. Mam w toalecie okno takiego kształtu jak u Ciebie, z parapetem na wysokości 110cm i moim zdaniem to minimalna wysokość dla komfotru nad wc/bidetem (niższa wys. parapetu nie jest już komfortowa zwłaszcza, gdy ma się sąsiadów za płotem). Na jakiej wysokości od podłogi jest umieszczone Twoje okno? Wrzucam jeszcze rysunek o odległościach przed łazienkowymi sprzętami, co będzie pomocne przy dalszym projektowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 19.02.2013 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) kurczak81, jeśli zależy Ci bardzo na wysokiej szafce to poniżej wrzucam wizualizacje z dwiema opcjami: 1. mała szafka stojąca (25-30 x 30cm, wys. 210cm) i standardowa kabina narożna 90x90. Grzejniki/drabinki mogą być i przy umywalkach i w strefie kapielowej. Wysoka szafka oddziela strefę wejściową od wc i bidetu. 2. duża szafka stojąca (30x60cm i wys. 210cm) i kabina bez brodzika ze ścianką murowaną/gips-kartonową. Wanna na 160cm z miejscem na podręczne kosmetyki na obudowie przy ścianie z dużą szafką. Edytowane 19 Lutego 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczak81 19.02.2013 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Dzięki, super. Taki układ mi się podoba. Co do tej szafki wysokiej jeszcze się zastanowię. Bardzo dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 19.02.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Moniss prośba o pomoc w aranzacji/projekcie łazienki na parterze i piętrze Na dole mamy łazienkę dla gości i męża Chcę pomieścić tam przysznic, umywalkę, wc, grzejnik drabinka, szafaka w zabudownie (aby weszło jak najwięcej gratów) Wymiar: głębokość 214cm, na wejściu szer. 140cm (ze względu na przewody wentylacyjne) dalej 168cm, Na końcu po prawej stronie okno na wysokości 145cm (co do okna możemy je zmniejszyć, zwiększyć;natomiast już nie możemy przenieść na inną scianę) Na poddaszu łazienka dla mnie i dziewczynek. Chciałybyśmy aby była wanna standardowa prostokątna (z ew. szybą jako prysznic) 2x umywalka, wc no i szapki na nasze kosmetyki.Wymiar łazienki głębokość 214cm, na wejściu szer. 250 (ze względu na przewody wentylacyjne) dalej 222cm.Na końcu po prawej stronie okno na wysokości 145cm (co do okna możemy je zmeniszyć, zwiększyć;natomiast już nie możemy przenieść na inną scianę) Prośba o wsparcie.Wielkie dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 19.02.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 [ATTACH=CONFIG]171612[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 19.02.2013 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 [ATTACH=CONFIG]171614[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 19.02.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) Witam wszystkich, Bardzo proszę o pomoc w aranżacji łazienki o wymiarach 3,33m na 2,02 m. Okno i drzwi można przesunąć. W łazience chciałabym zmieścić wannę (może być narożna), prysznic o wym 0,9m, WC, umywalkę i grzejnik drabinkowy. Będę wdzięczna za porady. [ATTACH=CONFIG]171398[/ATTACH] zapomniałam napisać ze okno będzie miało wymiar szer.0,9m Poniżej aranżacja ze stelażem wc wbudowanym w ścianę: A tu wizualizacje ze standardowym stelażem do zabudowy i podwieszaną szafką umywalkową: (wnęki nad wanną) Zamiast zwykłego grzejnika z wizualizacji, wyobrazić sobie musisz drabinkę Edytowane 19 Lutego 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 19.02.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 moniss wielkie dzieki za info i aranzacje. Jedna kwestia okno mam po prawej stronie na samym końcu i nie mogę już mienić miejsca. mogę ewentualnie zmienić jego wymiarMogłabyś to wrzucić na tą wizualizację dziekuje z apomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 19.02.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 aniam01, tu jeszcze łazienka z większym wyposażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 19.02.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 moniss tu masz wieksze zdjecie górnej łązienki.jak tutaj zrobic z oknem w tej lazience planuje tylko wanne - prostokątna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 19.02.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 moniss tu masz wieksze zdjecie górnej łązienki. jak tutaj zrobic z oknem w tej lazience planuje tylko wanne - prostokątna Pewnie nie w Twoim stylu, ale mam na razie coś takiego: 1. z dwiema umywakami obok siebie (nie wiem jak długa jest ściana z kominami, wiec może sie okazać że zmieści się tylko jedna za to długa umywalka) i siedziskiem pod oknem Duży prostokąt szaro-brązowy obok okna to grzejnik 2. z dwiema osobnymi umywalkami (biały prostokąt pomiędzy wanną a oknem to grzejnik) W obu wariantach drzwi są przesunięte, a wanna ma podświetlaną wnękę z półeczką. Parapet okna na wys. 90cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 19.02.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 moniss ciekawe ciekawe nie powiem:-) jutro CI napisze dokladnie ile ma sciana z kominami na parterze i na poddaszu. Jak sie uda to beda 2xumywalka, jak nie to tylko raz. Brakuje mi tylko praktycznej rzeczy, jaką jest wysoka szafka, gdzie pomieszcza sie wszelkie kosmetyki, kremy, zele, suszarki, prostownice etc łącznie z ręcznikami i a i kasujemy bidet, niech bedzie tylko wc Moniss to co zarowno na górze jak i na dole robić okna na wysokosci 90cm?? Plis doradź mi bo już panikuje a architekt czeka na odpowiedź. I ostatnia kwestia, w tej lazience na gorze chcialabym zorganizować zrzut brudnej bielizny/ubrań piętro niżej, a mianowice do pralni która sąsaduje z łazienką na parterze. Wg mnie zrzutnia musi gdzieś wypaść na ścianie z wc i wanną. Moześż coś zasugerować, doradzić?? W załączeniu rzut. Oczywiście w pralni trzeba przesunąć drzwi, blizej lewej strony, tak aby tuż przy wejsciu dać zlew (tak jak w lazience 1) i gdzies umiejscowic pralke Jak Ty sądzisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 20.02.2013 02:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 (edytowane) kori, co powiesz na taką damską łazienkę? Tutaj parapet okna na wysokości wanny - robi za półeczke na podręczne gadżety kąpielowe. Klapka do zsypu ciuchowego w środkowym dolnym "okienku" - otwierane od góry. Rura zsypu będzie niestety częściowo w sypialni przy łazience. Edytowane 20 Lutego 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 20.02.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 moniss kolori faktycznie nie moja bajka, chciałabym aby była jasna (kolory pastelowe beże i jego odcenie-tak aby nie było widać kurzu i brudu, zwłaszcza ze dzieciaczki są malutkie 2latka a drugie 2 tygodnie) łazienka ma wymiar w szerokosci 250cm z czego drzwi mają 80cm czyli zostaje około a głębokość 214cm wg Ciebie wejdą na tą ścianę po lewej stronie dwa zlewy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts