moniss 21.02.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 (edytowane) moniss zastanawiam sie czy nie dac parapetu tak samo jak w dolnej lazience na wysokosci, chyba bylo 145cm tak zeby patrzac z zewnatrz bylo symetrzycznie no i teraz gdzie umiescic ta nieszczesna wanne :-( ??? Mam teraz wanne narozna i zeby ja umyc musze prawie wejsc do niej, dlatego tez chcialam zmienic ja na standardową tj prostokątną dzieki za pomoc Moim zdaniem dawanie wysoko parapetu w łazience na piętrze nie jest podyktowane wcale względami praktycznymi (i to wcale!). Chyba że pod oknem jest wc - wtedy parapet na wysokości stelaża (do 120cm). Ja na parterze w moim projekcie wyśmiałam architektów, że dali okno łazienkowe wysoko i kazałam tam dać porte-fenetre P.S. A ja myślałam, w dolnej łązience parapet będzie na wysokości blatu umywalki lub w przypadku nablatowej na wys. jej górnej krawędzi... czyli nie 145cm Edytowane 21 Lutego 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana_7 21.02.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 (edytowane) Ania_7, powinno się zmieścić. Wrzuć swoje pomysły i ewentualnie rzut łazienki z wymiarami. Czy masz na myśli taką wannę? [ATTACH=CONFIG]172262[/ATTACH] mniej więcej o taką wannę mi chodzi. ta łazienka wydaje się fajna, tylko bez prysznica... Edytowane 21 Lutego 2013 przez Ana_7 dodanie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 21.02.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 tak masz racje to moja pomylka, juz sie gupie z tymi zmianami na dole na dównni z blatem umywalki jak ewentualnie mozna jeszcze zmienic ustawienie z tą wanna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana_7 21.02.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Przepraszam, trochę się bałagan zrobił, ale pierwszy raz wstawiałam zdjęcia...Wracając do tematu to jeśli postawię wannę na ścianie, która m 2,4 to boję się, że prysznic, umywalk-a/i i wc przysłonią wannę i nie będzie efektu. Może dodam, że drzwi muszą być w dowolnym miejscu na ścianie 2,4, jeśli chodzi o ścianę 4m to muszą być zaraz od ściany. Przepraszam, ale dopiero zaczynam swoją przygodę z tymi wszystkimi programami do aranżacji i nie mogę ich coś ogarnąć i nie mogę nawet wrzucić swojego pomysłu, ale postaram się coś skrobnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 21.02.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 (edytowane) Ana_7, wrzuć na forum rzut łazienki (najlepiej z kawałkami przyległych pomieszczeń): skan lub odręczny rysunek w paincie wraz z wymiarami. Zaznacz też, gdzie mogą być drzwi. Edytowane 22 Lutego 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 21.02.2013 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 (edytowane) kori, łazienka beżowa z liczniejszym i mocniejszym dekorem Edytowane 21 Lutego 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 22.02.2013 01:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 (edytowane) monia_ tutaj masz kolejne dwie wersje, powiedzmy że szaro-szare Niestety nie mam idealnego koloru płytek jakich potrzebujesz Edytowane 22 Lutego 2013 przez moniss poprawki w załącznikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 22.02.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 moniss niestety załączniki mi się nie otwierają możesz wrzucić jeszcze raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana_7 22.02.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Ana_7, wrzuć na forum rzut łazienki (najlepiej z kawałkami przyległych pomieszczeń): skan lub odręczny rysunek w paincie wraz z wymiarami. Zaznacz też, gdzie mogą być drzwi. Na szybko coś takiego: 1 i 2 to pokoje, 3 to pralnia, 4 to łazienka, a 5 to sypialnia - drzwi od sypialni muszą być na tej ścianie co łazienka. a to jest rzut całej powierzchni, tylko ja troszkę zmian wprowadziłam, druga strona gdzie jest salon i kuchnia zostaje bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micka1719510886 22.02.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Witam, poszukuję ciemno szarych - stalowych płytek na podłogę w łazience. Czy macie jakieś sugestię co do firmy, czy gres byłby odpowiedni ? Reszta łazienki będzie biało-czarna. Nie wiem czy to dobre miejsce na takie pytanie, jeśli nie to proszę o przekierowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 22.02.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 micka poszukaj w moich postach kilka stron wcześniej wymieniałam różnych producentów szarych płytek. Sama planuję łazienkę w szarościach i drewnie. Stalowy w sensie koloru czy jakies faktury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micka1719510886 22.02.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Dzieki zaraz przejrzę. W sensie koloru, interesuje mnie szara płytka, ciemna na której za dużo brudu nie będzie widać. Nie chce latać non stop z mopem Do biało- czarnej łazienki myślę, że taka będzie pasować bo białej płytki na podłogę nie chce. Jeśli macie jakieś zdjęcia czarno-białych łazienek z szarymi płytkami w swoich galeriach to chętnie zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 22.02.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 micka popularne szare to Paradyż Taranto, Tandori, Masto, mnie podoba się Refin Artech Grigio, szara jest też Nowa Gala Singnum i Nowa Gala Braid, Ceracasa Filita, to tak na szybko co mi się kojarzy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 22.02.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 micka jeszcze Zirconio Radica, Keraben Kursal Gris. Znalazłam wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?141628-Poka%C5%BCcie-swoje-szare-grafitowe-pod%C5%82ogi/page13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micka1719510886 22.02.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Dzieki bardzo za linka, postaram się przejrzeć tamten wątek. A co sądzicie o Paradyż Pulso Grafit ? To jest gres, czy on się nadaje na podłogę do łazienki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 22.02.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 (edytowane) Ana_7, tutaj jedna z możliwości: Z wydzielonymi stefami: toaletową i kąpielową. W strefie kąpielowej duża umywalka, wanna wolnostojąca i kabina prysznicowa walk-in (nie posiadam więc jest zmodyfikowana standardowa).Na rysunku jest wanna prostokątna, ale wyobraź sobie że jest owalna Podaj proszę jeszcze wymiar tego kawałka ściany przy pralni, gdzie można wstawić drzwi. monia_, poprawiłam w tamtym poście załączniki Edytowane 22 Lutego 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 22.02.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 moniss pięknie dziękuję! ale czuję niedosyt:P Wiem, że jesteś teraz bardzo oblegana- (jeśli zapłatą są zaproszenia na parapetówki to Ci braknie weekendów w roku:P) ale mam prośbę, możesz mi na ściany machnąć ten kolor co u Ana7, czyli taki bardzo mocny szary, a na podłogę coś jaśniejszego. Już z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 22.02.2013 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 monia_, oto kilka kolejnych wersji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 22.02.2013 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 moniss jesteś niesamowita! Tego moja wyobraźnia potrzebowała:yes: Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 22.02.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Może niektóre z Was pamiętają moją niemoc twórczą, przy projektowaniu mojej przysypialnianej łazienki. Tak jak się spodziewałam, po zmianie koncepcji stylowej i kolorystycznej prace poszły do przodu A oto nowa odsłona tej nieszczęsnej ściany naprzeciw wejścia, która to sprawiła mi wcześniej tyle kłopotów: No i co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts