Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

moniss zastanawiam sie czy nie dac parapetu tak samo jak w dolnej lazience na wysokosci, chyba bylo 145cm

tak zeby patrzac z zewnatrz bylo symetrzycznie

no i teraz gdzie umiescic ta nieszczesna wanne :-( :-( ???

Mam teraz wanne narozna i zeby ja umyc musze prawie wejsc do niej, dlatego tez chcialam zmienic ja na standardową tj prostokątną

dzieki za pomoc

Moim zdaniem dawanie wysoko parapetu w łazience na piętrze nie jest podyktowane wcale względami praktycznymi (i to wcale!). Chyba że pod oknem jest wc - wtedy parapet na wysokości stelaża (do 120cm).

Ja na parterze w moim projekcie wyśmiałam architektów, że dali okno łazienkowe wysoko i kazałam tam dać porte-fenetre :D

P.S. A ja myślałam, w dolnej łązience parapet będzie na wysokości blatu umywalki lub w przypadku nablatowej na wys. jej górnej krawędzi... czyli nie 145cm

Edytowane przez moniss

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

2.jpg

Ania_7, powinno się zmieścić.

Wrzuć swoje pomysły i ewentualnie rzut łazienki z wymiarami.

Czy masz na myśli taką wannę?

[ATTACH=CONFIG]172262[/ATTACH]

mniej więcej o taką wannę mi chodzi.

ta łazienka wydaje się fajna, tylko bez prysznica...

1.jpg

3.jpg

4.jpg

Edytowane przez Ana_7
dodanie zdjęć

Przepraszam, trochę się bałagan zrobił, ale pierwszy raz wstawiałam zdjęcia...

Wracając do tematu to jeśli postawię wannę na ścianie, która m 2,4 to boję się, że prysznic, umywalk-a/i i wc przysłonią wannę i nie będzie efektu. Może dodam, że drzwi muszą być w dowolnym miejscu na ścianie 2,4, jeśli chodzi o ścianę 4m to muszą być zaraz od ściany. Przepraszam, ale dopiero zaczynam swoją przygodę z tymi wszystkimi programami do aranżacji i nie mogę ich coś ogarnąć i nie mogę nawet wrzucić swojego pomysłu, ale postaram się coś skrobnąć.

Ana_7, wrzuć na forum rzut łazienki (najlepiej z kawałkami przyległych pomieszczeń): skan lub odręczny rysunek w paincie wraz z wymiarami.

Zaznacz też, gdzie mogą być drzwi.

Na szybko coś takiego:

rzut rafael.jpg

1 i 2 to pokoje, 3 to pralnia, 4 to łazienka, a 5 to sypialnia - drzwi od sypialni muszą być na tej ścianie co łazienka.

a to jest rzut całej powierzchni, tylko ja troszkę zmian wprowadziłam, druga strona gdzie jest salon i kuchnia zostaje bez zmian

projekt rafa.jpg

Dzieki :) zaraz przejrzę. W sensie koloru, interesuje mnie szara płytka, ciemna na której za dużo brudu nie będzie widać. Nie chce latać non stop z mopem :D

Do biało- czarnej łazienki myślę, że taka będzie pasować bo białej płytki na podłogę nie chce. Jeśli macie jakieś zdjęcia czarno-białych łazienek z szarymi płytkami w swoich galeriach to chętnie zobaczę :)

Ana_7, tutaj jedna z możliwości:

Ana_7 łazienka1_rysunek.jpg Ana_7 łazienka1.jpg

Z wydzielonymi stefami: toaletową i kąpielową.

W strefie kąpielowej duża umywalka, wanna wolnostojąca i kabina prysznicowa walk-in (nie posiadam więc jest zmodyfikowana standardowa).Na rysunku jest wanna prostokątna, ale wyobraź sobie że jest owalna ;)

Podaj proszę jeszcze wymiar tego kawałka ściany przy pralni, gdzie można wstawić drzwi.

monia_, poprawiłam w tamtym poście załączniki

Edytowane przez moniss

moniss pięknie dziękuję! ale czuję niedosyt:P Wiem, że jesteś teraz bardzo oblegana- (jeśli zapłatą są zaproszenia na parapetówki to Ci braknie weekendów w roku:P) ale mam prośbę, możesz mi na ściany machnąć ten kolor co u Ana7, czyli taki bardzo mocny szary, a na podłogę coś jaśniejszego.

Już z góry dziekuję:)

Może niektóre z Was pamiętają moją niemoc twórczą, przy projektowaniu mojej przysypialnianej łazienki. Tak jak się spodziewałam, po zmianie koncepcji stylowej i kolorystycznej prace poszły do przodu :)

A oto nowa odsłona tej nieszczęsnej ściany naprzeciw wejścia, która to sprawiła mi wcześniej tyle kłopotów:

moja łazienka_kolor.jpg

No i co sądzicie?