Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co do grzejnika, to docelowo ma to być drabinka, czy coś w ten deseń ;)

Taki szary/stalowo-szary kolorek grzejnika:

moja łazienka_kolor2.jpg

A może zrezygnować z grafitowej mozaiki na rzecz jakiegoś czarnego panelu z białymi napisami?

A może jeszcze coś dorzucić do tego pomieszczenia np.dodatkowy pas (tylko w jakim kolorze?), czy to już za dużo dobrego?

łazienka przysypialniana1a.jpg łazienka przysypialniana1b.jpg

Jezeli kaloryfer ma byc ozdoba sciany to tak, ale jezeli ma sluzyc do wieszania recznikow to lepiej, zeby go nie wstawiac "w ramki" :)

np. [ATTACH=CONFIG]172457[/ATTACH]

A ja jestem czasami wymagająca i będę szukała 2w1, czyli ładny i praktyczny, np. taki:grzejnik łązienkowy Drada.jpg lub taki: grzejnik dekoracyjny_VASCO.jpg

kori, PRO100 (ale stara wersja)

Edytowane przez moniss

Dzięki dziewczyny za rady zagrzejnikowe ;)

A co myślicie o tym pasie na podłodze przechodzącym na ścianę za wanną? Robić, czy to już za dużo dobrego? A jeśli robić, to w jakim kolorze: kontrastowym czy zbliżonym do tego na podłodze?

ja bym zdecydowanie podłogę jednokolorową. podoba mi się ten ciemny brąz, ale wady ciemnych podłóg wszystkim znane.

Ana_7, tutaj jedna z możliwości:

[ATTACH=CONFIG]172367[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]172382[/ATTACH]

Z wydzielonymi stefami: toaletową i kąpielową.

W strefie kąpielowej duża umywalka, wanna wolnostojąca i kabina prysznicowa walk-in (nie posiadam więc jest zmodyfikowana standardowa).Na rysunku jest wanna prostokątna, ale wyobraź sobie że jest owalna ;)

Podaj proszę jeszcze wymiar tego kawałka ściany przy pralni, gdzie można wstawić drzwi.

Dziękuję bardzo, o takim rozmieszczeniu myślałam, tylko nie wiedziałam czy nie wyjdzie to tak jedno na drugim, ale widzę, że będzie ok. Super!

Pralnia będzie miała 1,8X2,2.

Witam.

Tak ma wyglądać moja łazienka wg developera.4viev2png.jpg

Ale ze względu na zmiany w innych pomieszczeniach jesteśmy zmuszeni do zmiany kształtu i powierzchni łazienki.

Powstałą wnęka przy pionie, szerokość 80cm (może być trochę większa.

Zastanawiamy się tylko co w niej zrobić.

Na początku było WC ale zostawało bardzo dużo miejsca po bokach i aktualnie chcemy wykorzystać tą wnękę na prysznic.

Przykładowa wizualizacja łazienka_end1.jpg

łazienka_new1.jpg

I tutaj mam pytanie. Jaka musi być szerokość wnęki aby zamontować drzwi np 80-tki?.

Producenci podają różnie albo suchy wymiar, albo wymiar samych drzwi.

Drugie pytanie:

Podoba mi się taki układ szkła jak na wizualizacji, czyli drzwi i kawałek szyby bocznej, czy można coś takiego zamówić, jak tak to gdzie?.

W ostateczności przedłużę ściankę wnęki aby "zamknąć" drzwi, lub kupię drwi "100?" i ustawię je pod skosem.

Z wszelkie cenne rady z góry dziękuję.

Tutaj są plany

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?206685-Mieszkanie-dwupoziomowe-ostatni-dzwonek-na-zmiany&p=5815152#post5815152

To plany wg oryginalnej koncepcji developera.

Ja poszerzyłem łazienkę do 2m i skróciłem do 2m. Powstała wneka przy pionie o szerokości 80cm i głębokości około 35-40cm. Biorąc pod uwagę że sciana ma 2m szerokości - 80 wnęki i - 80 drzwi mam jeszcze 40cm luzu gdzie mogę np zwiekszć szerkość wnęki.jak będzie taka potrzeba.

A tu bardziej stonowana wersja:

[ATTACH=CONFIG]172297[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]172298[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]172299[/ATTACH]

Możesz też wstawić owalną wolnostojącą wannę, taką jak na foto kilka postów wyżej.

P.S.

Okno można by dać niżej

Moniss nie wiem jak mam Ci dziękować...:hug: Pierwszy raz widzę swoją łazienkę w 3D

Dziękuje i pozdrawiam :)

anawii, wiem, że wolisz prostotę i szarości, ale to taka pierwsza koncepcja. Jeśli chcesz i potzrebujesz mogę ją przerobić. Zrobiłabym niżej okno, aby móc wyglądać przez nie siedząc w wannie, no i gdy się wchodzi do łazienki aby mieć ciekawy widok (mama nadzieję, że masz za oknem coś ładnego :) )

aniam01, jeśli chcesz mogę coś tam przerobić w wolnej chwili

Oszolom tu masz kilka rzutów. Wnękę dałam na 35cm głęboką.

W jednej z koncepcji schowałam pralkę do wnęki, gdzie można ją obudować i zabudować zamykając tę szafę gospodarczą drzwiczkami. Pralkę można też dać płytszą a nie standardowej głębokości. Na rzutach pralka jest standardowa, ale płytsza byłaby o wiele lepsza, zwłaszcza na pozostałych rzutach, gdzie jest obok umywalki.

oszolom_1.jpg oszolom_1a.jpg oszolom_2.jpg oszolom_2a.jpg oszolom_3.jpg

anawii, wiem, że wolisz prostotę i szarości, ale to taka pierwsza koncepcja. Jeśli chcesz i potzrebujesz mogę ją przerobić. Zrobiłabym niżej okno, aby móc wyglądać przez nie siedząc w wannie, no i gdy się wchodzi do łazienki aby mieć ciekawy widok (mama nadzieję, że masz za oknem coś ładnego :) )

Dziękuje za szczere chęci, pomęczę Cię może trochę później jak juz będę miała ściany :p

A widok za oknem, nieciekawy....płot sąsiada, przy którym będziemy mieć drogę wjazdową do garażu.

Witam Mam problem z łazienką Za chwile hydraulik będzie układał rury kanalizacyjne a ja nie wiem jak to wszystko poustawiać żeby miało ręce i nogi :( Chcemy żeby w łazience zlazła się wanna, kabina prysznicowa, miska ustępowa, umywalka, jakaś szafka (na pralkę już chyba miejsca nie będzie więc niestety damy ją w kotłowni bo będzie gaz. Bardzo proszę dobrą duszyczkę o jakąś propozycję :D wymiary łazienki 201cm na 282cm Wejście na tej krótszej ścianie rus. łazienki.jpg