Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzięki "moniss". za propozycje.

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, bardziej techniczna.

Tak z logiczno-technicznego punktu widzenia, najniższe odpływy powinny być najbliżej pionu?.

No bo z takiego brodzika woda musi spływać po lekkim skosie. Więc np dla wersji trzeciej brodzik musiałby być postawiony dość wysoko.

A jak w planach mam wersję bez brodzika to ten układ chyba jest najmniej korzystny.

Podoba mi się Twój podpis.

Wynika z tego, że nie mam nudnej kobiety.

Tylko że to JA muszę ten bajzelek później sprzątać i układać.....

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oszolom toż to nie bajzelek lecz artystyczny nieład :D Poza tym, po pewnym czasie ten artystyczny wystrój i tak trzeba zmienić na inny (przynajmniej w moim przypadku) i przez chwilę jest prawie całkowity porządek ;)

W którym miejscu po tych zmianach masz pion kanalizacyjny? Bo wc też powinno być nie dalej niż 1m od niego.

Ana_7 tu masz kolejną propozycję urządzenia Twojej łazienki.

Czy jest na tej bocznej ścianie przy pralni tyle miejsca aby zrobić tam wejście do łazienki (80cm) i aby zostało jeszcze miejsce obok drzwi na szerokoś wanny (ok.80cm)?

Stelaże od wc i bidetu wbudowane w ścianę pralni, jak u forumowiczki -ula- (kilka/kilkanaście stron wcześniej wstawiła foto z wbudowanym w ścianę stelażem)

P.S.

Na kilku załącznikach nie ma wysokiej wiszącej szafki pomiędzy drzwiami a bidetem, a na pozostałych jest - tak dla porównania. Moim zdaniem lepiej będzie z szafką z co najmniej dwóch powodów: można schować łazienkowe rzeczy oraz lekko przesłania kącik bidetowo-wc od wejścia.

Ana_7 łazienka2.jpg

Ana_7 łazienka2_rysunek.jpg

Ana_7 łazienka2a.jpg

Ana_7 łazienka2b.jpg

Ana_7 łazienka2c.jpg

Edytowane przez moniss

Oszolom toż to nie bajzelek lecz artystyczny nieład :D Poza tym, po pewnym czasie ten artystyczny wystrój i tak trzeba zmienić na inny (przynajmniej w moim przypadku) i przez chwilę jest prawie całkowity porządek ;)

W którym miejscu po tych zmianach masz pion kanalizacyjny? Bo wc też powinno być nie dalej niż 1m od niego.

Pion idzie za ścianą wnęki, tak gdzieś na długości 55cm.

monia_ i moniss dzięki za zainteresowanie. Przejrzałem wszystko i najlepszy chyba bałaby ta opcja:

monia_łazienka.jpg

tyle tylko że nie wiem czy nie będzie za mało miejsca między muszlą a tym blatem ze zlewem... Muszla ma być podwieszana więc dochodzi stelaż to razem będzie chyba przynajmniej 70-80cm (tak mi się wydaje)

Znalazłem jeszcze coś takiego:

Łazienka.jpg

a ogólnie to załamka:(

Pion idzie za ścianą wnęki, tak gdzieś na długości 55cm.

To ja bym we wnęce umieściła wc, a dalej w rogu prysznic jak na pierwszym i drugim ustawieniu.

arturro2525 ta wizualizacja łazienki, którą wrzuciłeś jest całkiem fajna:

- prysznic 80x100-120cm

- szafka pod umywalką i ta wysoka obok, obie o głębokości 30cm

- umywalka np. 40x60cm wystająca przed szafkę (dokładnie jak na wizu)

Edytowane przez moniss

moniss dziękuję też mi się podoba:lol2: chyba wreszcie mam jakieś konkrety i o dziwo za przystępną cenę:D Myślę też o obudowie wanny mozajką Nowej Gali-te malutkie prostokąciki. Ale to dopiero wstępna koncepcja. Mimo to cieszę się, że wreszcie na coś się zdecydowałam! A najzabawniejsze jest to, że to był mój pierwszy typ:lol2: Jak oglądałam łazienki z rok temu to wymyśliłam sobie, że moja będzie w Nowej Gali tylko potem niepotrzebnie zaczęłam kombinować:p

moniss a jak tam koncepcje Twojej łazienki? Widziałam kilka stron wcześniej nowy pomysł. Ciężko mi się odnieść bo nie moja kolorystyka kompletnie, ale przeszkadza mi wsadzenie grzejnika w ramkę. To nie obraz, nie eksponowałabym go tak, choćby był najpięknieszy, stylowy i drogi:P Poza za tym jak dla mnie (a ja niestety minimalistka) to albo pas na podłodze albo na ścianie, a skłaniam się do ściany. Tak na szybko tyle mi się rzuciło w oczy;)

Ana_7 tu masz kolejną propozycję urządzenia Twojej łazienki.

Czy jest na tej bocznej ścianie przy pralni tyle miejsca aby zrobić tam wejście do łazienki (80cm) i aby zostało jeszcze miejsce obok drzwi na szerokoś wanny (ok.80cm)?

Stelaże od wc i bidetu wbudowane w ścianę pralni, jak u forumowiczki -ula- (kilka/kilkanaście stron wcześniej wstawiła foto z wbudowanym w ścianę stelażem)

P.S.

Na kilku załącznikach nie ma wysokiej wiszącej szafki pomiędzy drzwiami a bidetem, a na pozostałych jest - tak dla porównania. Moim zdaniem lepiej będzie z szafką z co najmniej dwóch powodów: można schować łazienkowe rzeczy oraz lekko przesłania kącik bidetowo-wc od wejścia.

dziękuję bardzo! przyznam szczerze, że jak zobaczyłam poprzednią wersję to odrazu stwierdziłam, że to jest to, a przy tej trochę się zastanawiam i nie jestem do końca przekonana ;) ogólnie jest miejsce - w sumie tam jest 180 cm; zastanawiam się przy tej opcji nad przeniesieniem kibelka na te 80 cm koło drzwi w miejsce wanny, na przeciwko prysznic, a wanna na równoległej ścianie...

nie wiem czy mogę tu wrzucać takie zdjęcia, ale ogólnie bardzo podba mi się ta łazienka http://www.homplex.pl/aranzacje/lazienek/aranzacja-lazienka-biel-niebieski-nowoczesny-luksusowo-9107666.htm

[

moniss a jak tam koncepcje Twojej łazienki? Widziałam kilka stron wcześniej nowy pomysł. Ciężko mi się odnieść bo nie moja kolorystyka kompletnie, ale przeszkadza mi wsadzenie grzejnika w ramkę. To nie obraz, nie eksponowałabym go tak, choćby był najpięknieszy, stylowy i drogi:P Poza za tym jak dla mnie (a ja niestety minimalistka) to albo pas na podłodze albo na ścianie, a skłaniam się do ściany. Tak na szybko tyle mi się rzuciło w oczy;)

No ja też chyba zostanę przy pasach tylko na ścianie, chociaż mojemu facetowi podoba się pas na podłodze. Ale koloru nie podpowie, twierdząc że się na kolorach nie zna bo jest facetem - zdrajca jeden :p

Zamiast grzejnika myślę też o lustrze, chociaż tak naprzeciw drzwi to tak nie feng shui-nowo ;)

arturro2525 tu Twoja łazienka wg rozmieszczenia jednej z wizualek łazienki dla monia_

arturro2525_łazienka2a.jpg arturro2525_łazienka2b.jpg

Wrzuciłam tam prysznic 90x90. Trochę mało miejsca, ale skoro ma wejscie po skosie to da sie to jakoś przeżyć ;)

Na wizualce jest stelaż wcpłytszy niż standardowy (8cm) ale standardowy też będzie ok, pod warunkiem, że pod blat szafkowo-umywalkowy kupisz płytką pralkę (przykładowy i wymiary model poniżej)

monia_ i arturro2525 mam coś dla Was: pralka idealna pod blat w łazience! Wiadomości z jakiegoś malutkiego forum.

Podblatowa pralka Gorenje WS43100. Wymiary (już w zabudowie): wysokość 82 cm (wraz z nóżkami), szerokość 60 cm, głębokość 38 cm + wszelkie wypukłości dzrwiczek itp =44cm (tak podaje prducent). Ładowność pralki, to 4.5 kg

asiczka1983

Nie wiem czy dbrze odczytałam wielkośc łazienki: 205 x ok.420cm ?

W wielkiej szafie obok wanny znajduje się pralka i suszarka bębnowa oraz półki na proszki, płyny, ręczniki itp.

asiczka1983_łazienka1a.jpg

monia_ na śmierć zapomniałam, że wywaliłaś pralkę, a przecież ostatnie wizualizacje robiłam z podwieszanymi szafkami :p

Edytowane przez moniss