Oszolom 26.02.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Dzięki "moniss". za propozycje.Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, bardziej techniczna.Tak z logiczno-technicznego punktu widzenia, najniższe odpływy powinny być najbliżej pionu?.No bo z takiego brodzika woda musi spływać po lekkim skosie. Więc np dla wersji trzeciej brodzik musiałby być postawiony dość wysoko.A jak w planach mam wersję bez brodzika to ten układ chyba jest najmniej korzystny. Podoba mi się Twój podpis.Wynika z tego, że nie mam nudnej kobiety.Tylko że to JA muszę ten bajzelek później sprzątać i układać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 26.02.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 arturro2525 mam bardzo podobną łazienkę do Twojej 237x265cm drzwi na krótszej ścianie i okno na wprost. Kilka stron wcześniej moniss robiła dla mnie wizualizację. Przejrzyj sobie. Może u Ciebie da się zrobić podobnie? Tylko nie wiem, czy nie będzie ciut za wąsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 26.02.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Oszolom toż to nie bajzelek lecz artystyczny nieład Poza tym, po pewnym czasie ten artystyczny wystrój i tak trzeba zmienić na inny (przynajmniej w moim przypadku) i przez chwilę jest prawie całkowity porządek W którym miejscu po tych zmianach masz pion kanalizacyjny? Bo wc też powinno być nie dalej niż 1m od niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 26.02.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 arturro2525 możesz zastosować układ jak u forumowiczki monia_ jeśli masz co najmniej 40cm po jednej stronie drzwi (zmieści się szafka z umywalką naprzeciw kabiny prysznicowej 80-ki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 26.02.2013 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) Ana_7 tu masz kolejną propozycję urządzenia Twojej łazienki. Czy jest na tej bocznej ścianie przy pralni tyle miejsca aby zrobić tam wejście do łazienki (80cm) i aby zostało jeszcze miejsce obok drzwi na szerokoś wanny (ok.80cm)? Stelaże od wc i bidetu wbudowane w ścianę pralni, jak u forumowiczki -ula- (kilka/kilkanaście stron wcześniej wstawiła foto z wbudowanym w ścianę stelażem) P.S. Na kilku załącznikach nie ma wysokiej wiszącej szafki pomiędzy drzwiami a bidetem, a na pozostałych jest - tak dla porównania. Moim zdaniem lepiej będzie z szafką z co najmniej dwóch powodów: można schować łazienkowe rzeczy oraz lekko przesłania kącik bidetowo-wc od wejścia. Edytowane 26 Lutego 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 27.02.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Oszolom toż to nie bajzelek lecz artystyczny nieład Poza tym, po pewnym czasie ten artystyczny wystrój i tak trzeba zmienić na inny (przynajmniej w moim przypadku) i przez chwilę jest prawie całkowity porządek W którym miejscu po tych zmianach masz pion kanalizacyjny? Bo wc też powinno być nie dalej niż 1m od niego. Pion idzie za ścianą wnęki, tak gdzieś na długości 55cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturro2525 27.02.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 monia_ i moniss dzięki za zainteresowanie. Przejrzałem wszystko i najlepszy chyba bałaby ta opcja: tyle tylko że nie wiem czy nie będzie za mało miejsca między muszlą a tym blatem ze zlewem... Muszla ma być podwieszana więc dochodzi stelaż to razem będzie chyba przynajmniej 70-80cm (tak mi się wydaje) Znalazłem jeszcze coś takiego: a ogólnie to załamka:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 27.02.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 (edytowane) Pion idzie za ścianą wnęki, tak gdzieś na długości 55cm. To ja bym we wnęce umieściła wc, a dalej w rogu prysznic jak na pierwszym i drugim ustawieniu. arturro2525 ta wizualizacja łazienki, którą wrzuciłeś jest całkiem fajna: - prysznic 80x100-120cm - szafka pod umywalką i ta wysoka obok, obie o głębokości 30cm - umywalka np. 40x60cm wystająca przed szafkę (dokładnie jak na wizu) Edytowane 27 Lutego 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 27.02.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 arturro2525 bardzo fajna ta Twoja wizualka-inspiracja:yes: Nawet zaczynam się zastanawiać jakby to u mnie wyglądało;) Co myślicie o zestawieniu Nowa Gala Singum i Woodentic Ochra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 27.02.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 znalazłam dokładnie takie połączenie u forumowiczki pola08, mam nadzieję, że się nie pogniewa o zapożyczenie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 27.02.2013 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 monia_, ładnie wygląda połączenie tych płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturro2525 27.02.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 połączenie płytek też mi się podoba a jeśli chodzi o tą wizualizacje: to chyba zdecyduje się na takie ustawienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 27.02.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 moniss zajrzysz do mojego wątku?powstało twoje "dziecko" i licze na Twoja opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturro2525 27.02.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 oczywiście muszę dokładnie to wszystko przeliczyć czy aby na pewno nie będzie problemu z poruszaniem się (łazienka 201cm na 282) no i o pralce muszę zapomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 27.02.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 moniss dziękuję też mi się podoba:lol2: chyba wreszcie mam jakieś konkrety i o dziwo za przystępną cenę Myślę też o obudowie wanny mozajką Nowej Gali-te malutkie prostokąciki. Ale to dopiero wstępna koncepcja. Mimo to cieszę się, że wreszcie na coś się zdecydowałam! A najzabawniejsze jest to, że to był mój pierwszy typ:lol2: Jak oglądałam łazienki z rok temu to wymyśliłam sobie, że moja będzie w Nowej Gali tylko potem niepotrzebnie zaczęłam kombinować moniss a jak tam koncepcje Twojej łazienki? Widziałam kilka stron wcześniej nowy pomysł. Ciężko mi się odnieść bo nie moja kolorystyka kompletnie, ale przeszkadza mi wsadzenie grzejnika w ramkę. To nie obraz, nie eksponowałabym go tak, choćby był najpięknieszy, stylowy i drogi:P Poza za tym jak dla mnie (a ja niestety minimalistka) to albo pas na podłodze albo na ścianie, a skłaniam się do ściany. Tak na szybko tyle mi się rzuciło w oczy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana_7 27.02.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Ana_7 tu masz kolejną propozycję urządzenia Twojej łazienki. Czy jest na tej bocznej ścianie przy pralni tyle miejsca aby zrobić tam wejście do łazienki (80cm) i aby zostało jeszcze miejsce obok drzwi na szerokoś wanny (ok.80cm)? Stelaże od wc i bidetu wbudowane w ścianę pralni, jak u forumowiczki -ula- (kilka/kilkanaście stron wcześniej wstawiła foto z wbudowanym w ścianę stelażem) P.S. Na kilku załącznikach nie ma wysokiej wiszącej szafki pomiędzy drzwiami a bidetem, a na pozostałych jest - tak dla porównania. Moim zdaniem lepiej będzie z szafką z co najmniej dwóch powodów: można schować łazienkowe rzeczy oraz lekko przesłania kącik bidetowo-wc od wejścia. dziękuję bardzo! przyznam szczerze, że jak zobaczyłam poprzednią wersję to odrazu stwierdziłam, że to jest to, a przy tej trochę się zastanawiam i nie jestem do końca przekonana ogólnie jest miejsce - w sumie tam jest 180 cm; zastanawiam się przy tej opcji nad przeniesieniem kibelka na te 80 cm koło drzwi w miejsce wanny, na przeciwko prysznic, a wanna na równoległej ścianie... nie wiem czy mogę tu wrzucać takie zdjęcia, ale ogólnie bardzo podba mi się ta łazienka http://www.homplex.pl/aranzacje/lazienek/aranzacja-lazienka-biel-niebieski-nowoczesny-luksusowo-9107666.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiczka1983 27.02.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 witam, może ktos pomoże mi z aranżacją mojej łazienki. ja nie mam kompletnie pojęcia. zalezy mi na wannie i prysznicu, umywalka, pralka, może suszarka? czy ktos ma także możliwośc wizualizacji płytek?? oto plan łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 27.02.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 [ moniss a jak tam koncepcje Twojej łazienki? Widziałam kilka stron wcześniej nowy pomysł. Ciężko mi się odnieść bo nie moja kolorystyka kompletnie, ale przeszkadza mi wsadzenie grzejnika w ramkę. To nie obraz, nie eksponowałabym go tak, choćby był najpięknieszy, stylowy i drogi:P Poza za tym jak dla mnie (a ja niestety minimalistka) to albo pas na podłodze albo na ścianie, a skłaniam się do ściany. Tak na szybko tyle mi się rzuciło w oczy;) No ja też chyba zostanę przy pasach tylko na ścianie, chociaż mojemu facetowi podoba się pas na podłodze. Ale koloru nie podpowie, twierdząc że się na kolorach nie zna bo jest facetem - zdrajca jeden Zamiast grzejnika myślę też o lustrze, chociaż tak naprzeciw drzwi to tak nie feng shui-nowo arturro2525 tu Twoja łazienka wg rozmieszczenia jednej z wizualek łazienki dla monia_ Wrzuciłam tam prysznic 90x90. Trochę mało miejsca, ale skoro ma wejscie po skosie to da sie to jakoś przeżyć Na wizualce jest stelaż wcpłytszy niż standardowy (8cm) ale standardowy też będzie ok, pod warunkiem, że pod blat szafkowo-umywalkowy kupisz płytką pralkę (przykładowy i wymiary model poniżej) monia_ i arturro2525 mam coś dla Was: pralka idealna pod blat w łazience! Wiadomości z jakiegoś malutkiego forum. Podblatowa pralka Gorenje WS43100. Wymiary (już w zabudowie): wysokość 82 cm (wraz z nóżkami), szerokość 60 cm, głębokość 38 cm + wszelkie wypukłości dzrwiczek itp =44cm (tak podaje prducent). Ładowność pralki, to 4.5 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_ 28.02.2013 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 moniss ja już sobie wymyśliłam szafkę podwieszaną pod umywalką, a Mąż koniecznie chce nablatową umywalkę Tak więc choćby nie wiem co pralkę muszę "wyrzucić" z łazienki:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 28.02.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 (edytowane) asiczka1983 Nie wiem czy dbrze odczytałam wielkośc łazienki: 205 x ok.420cm ? W wielkiej szafie obok wanny znajduje się pralka i suszarka bębnowa oraz półki na proszki, płyny, ręczniki itp. monia_ na śmierć zapomniałam, że wywaliłaś pralkę, a przecież ostatnie wizualizacje robiłam z podwieszanymi szafkami Edytowane 28 Lutego 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts