Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zaintrygowała mnie wizualka wrzucona przez arturro2525. Ciekawi mnie jakby to u mnie wyglądało:confused:

moniss tu moja kolejna prośba do Ciebie;) Możesz dla mnie zrobić łazienkę w wersji wg. pomysłu arturro2525? Tylko wanna będzie 150cm pod oknem właśnie, prysznic zostaje na swoim miejscu tylko cały szklany 90x90, czyli bez murowanej ściany, obok prysznica wc, po przeciwnej stronie podwieszona szalka z umywalką i lustro. Szafka najlepiej długa od wanny do ściany:confused:

Kolory pozostają bez zmian czyli szary i drewno(na wc i pod prysznicem oraz blat pod umywalką).

Z góry pięknie dziękuję! (jedna parapetówka to będzie za mało;) )

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja chyba wolę wersję poprzednią.

Co do kibello to jest tam ok. 90cm szerokości pomięszy kabiną (90x90) a wanną.

Zastanawiam się też, czy nie lepiej byłoby umywalkę (skoro ma być jedna) wcisnąć zamiast kibelka, a w miejsce umywalek dać wc i bidet - jeśli chcałabyś Moniu bidet oczywiście.

A w załacznikach masz łazienkę z jedną długą umywalką

monia_łazienka8a.jpg

monia_łazienka8b.jpg

monia_łazienka8c.jpg

monia_łazienka8d.jpg

Edytowane przez moniss
dodanie załączników

Hmm... bidet pewnie fajna sprawa ale ja fanką nie jestem więc jednak bez bidetu. Ja prosta i minimalistyczna kobitka jestem więc za bidet podziękuję i umywalka też tylko jedna wystarczy:) Ta wersja podoba mi się ze względu na to że hmm... jest bardziej urozmaicona;) Tamta wersja ma lepszy dostęp do okna i może faktycznie przestronniejsza. Mnie to najgorzej wybór dać:p

Bez półek wnękowych za wanną i z niskim stelażem wc:

monia_łazienka8e.jpg monia_łazienka8f.jpg

Obwodnicą Kielc bedę śmigała w kierunku północnym na wielkanoc 2014, a na południe po świętach, a w tym roku wszystkie święta z teściami w BB. Tak wiec jeśli parapetówka będzie w terminie okołoświątecznym to wpadnę ;)

Edytowane przez moniss

Wrzucam jeszcze wersję z krótszym blatem, ale za to z płytką szafeczką (głębokość komina) na kosmetyki. W szufladach (głębokie na 50cm) pod blatem umywalki będziesz mogła trzymać np. zapasowe ręczniki.

A tak w ogóle przyglądam sie temu nowemu ustawieniu Twojej łazienki i coraz bardziej mi się podoba :D Jeśli nie przeszkadza Ci, że będzie trzeba wskoczyć do wanny aby okno otworzyć.

monia_łazienka8g.jpg

Edytowane przez moniss

Dobry wieczor Wszystkim,

moniss,

super wizki robisz! :)

monia,

mozesz mi powiedziec, jakie masz wymiary tej lazienki? Mam identyczny uklad w planie, tzn zastanawiam sie czy mi sie kabina zmiesci. Ale ustawienie ma byc tak jak u Ciebie, Dzieki

Wanne masz 150x70, prawda? A kabine 90x90?

Maciejka2 łazienka jest 265x237cm, krotsza ściana to ta z drzwiami.

W wersji wanna pod oknem planujemy wannę 150x70, w wersji wanna obok prysznica wanna będzie musiała być 140x70, bo dochodzi ścianka murowana. Na razie obie wersje mi się podobają i dumam i dumam co lepiej... ;)

Prysznic 90x90, bez brodzika tylko dopływ liniowy.

hej monia,

dziekuje za odpowiedz :)

Moja lazienka ma 2x3m, to tez daje 6m2 :). Mnie sie bardziej podoba wersja z wanna pod oknem. Tez mam okno w tym samym miejscu co Ty. My jestesmy b.wysocy i raczej wanna u nas bedzie miala min.170cm dlugosci. Prysznic raczej tez 90x90. Znajomi maja kabine 70-siatke i maz sie nie zmiescil. To nasza jedyna lazienka (nie liczac WC). Porazka :/

Aaa, i robie na 100% bidetke kolo kibelka.

Pozdrawiam imienniczko :)

monia_ przy tym ustawieniu dałam wannę o dł. 160cm, bo krótsza wyglądała naprawdę okropnie.

Przy starym układzie była wanna o dł. 150cm, a ścianka z wnękami pomiędzy prysznicem a wanną z płyt gips-kartonowych (mój ojciec w dawnych czasach robił nawet ze sklejki + na to płytki i przetrwało to w dobrym stanie ponad 20lat).

Co do drugiej szafki, to naprawdę jest Ci potrzebna z praktycznego punktu widzenia, czy po prostu masz taki gest do wydawania pieniędzy na dodatkowe meble :p

Szafkę koło komina wrzuciłam z czysto praktycznych potrzeb, no dobrze wizualnych także ;) zamiast przedłużania blatu, który właściwie niczemu praktycznemu nie służył.

No ale mówisz i masz: ;)

monia_łazienka8h.jpg

Edytowane przez moniss