Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

slonko-88

Alchemia jest dość doceniania. Kilka osób na forum się nad nią zastanawiało, kilka się na nią zdecydowało... Też uważam, że te płytki są ładne :) Ta oryginalna aranżacja producenta jest śliczna. Choć osobiście nie miałam do czynienia z tymi płytkami, więc może poszukaj na forum kogoś kto je ma już założone, żeby się mógł wypowiedzieć :)

asiazett wizualizacja właśnie jest;) 5 lub 6 stron wcześniej. Użyte płytki 30x60 na scianach i 60x60 podłoga. Dlatego pytam, czy wg Was jest ok?

Ok. Sorry monia_ :eek: Mnie tu akurat tych kilka stron nie było, próbowałam nawet nadrobić zaległości, ale kumulacja tylu Monik w jednym miejscu i jednym czasie mnie przerasta, nie ogarniam "who is who?". Dla bezpieczeństwa więc w tej sytuacji wstrzymuję się od głosu - hihi :cool:

Kasik6 - dolna mała 85 cm a i tak sie chlapie trzeba uważać.Przy myciu rąk i delikatnym strumieniu wody nie ma problemu-ale reszta czynności juz bardziej problematyczna.Duza na pietrze podwójna 80 cm i tego problemu nie ma.Skłaniam sie wiec ku teorii ze wieksza praktyczniejsza,mniejsza niestety problem z chlapaniem istnieje. Wysokosc tutaj chyba nie odgrywa wiekszej roli.

Niestety nie macie racji. Wujek N. opisał to dosyć dawno w swojej biblii.

Wysokość mocowania umywalki ma spore znaczenie. Górna krawędź umywalki powinna być usytuowana na wysokości ok 75- 85cm nad podłogą.

Wzrost użytkowników zawierający się w przedziale standardowym nie ma tu wiele do rzeczy. Dla podanego tutaj wzrostu domowników powinno być to ok 85cm.

Inna sprawa ,że i baterie montuje się również na określonej wysokości, zwłaszcza naścienne i natynkowe. Wylewka baterii powinna być ok 15-20cm nad dnem miski,żeby woda nie chlapała, a więc sama bateria ścienna mocowana jest na wysokości 25-35cm nad miską .

Dużo zależy tutaj też od kształtu baterii i sposobu podawania przez nią wody.

Obie wersje są lepsze niż tamta pierwsza. Dałabym tam tylko kwadratowy brodzik prysznicowy.

I teraz ważne pytanie: masz 2 linie przerywane na rysunkach, ale brakuje tam opisu jakie oznaczają wysokości. Czy możesz to dopisać, a także wysokość ścianki kolankowej?

Pierwsza linia na wysokości 140 gdyż skos dachu to 35 stopni a wysokość ścianki kolankowej 100cm

Mój mąż się uparł przy pierwszej opcji tzn z kabiną po stronie umywalki a Ja właśnie z kabiną oddzielnie - samodzielnie stojącej no i nie możemy dojść do kompromisu :)

mam poprawki do projektu:) Doradźcie proszę: czy drewniany pas pod prysznicem zostawić na ścianie z drzwiami czy przenieść na ścianę z wc:confused:

[ATTACH=CONFIG]177868[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]177869[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]177870[/ATTACH]

To faktycznie jest dylemat.

Mnie, osobiście urzekły te dwie "trójkątne" półeczki w kabinie.

Z której bajki je wyjęłaś?

2112wojtek masz kiepski dzień czy taka Twoja natura?

Dzień , jak dzień -nie ma nic do rzeczy, kiedy estetyka skrzeczy.( proszę! rym mi wyszedł)

Drugim frapującym elementem jest lampka nad drzwiami.

To dobrze, że się tam znalazła, czasem można mieć kłopoty ze znalezieniem klamki albo nawet wyjścia.

PS chyba to jednak taka natura moja podła.Wybacz.