eko_zgonuś 27.03.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 (edytowane) witam wszystkich. zastanawiam się nad połączeniem łazienki i WC w mieszkaniu w bloku. Kompletnie tego nie widzę dlatego zwraca się z prośbą o jakąś wizualizację.Tak to wyglądało by po połączeniu:[ATTACH]179486[/ATTACH] a taki planowany rozkład:[ATTACH=CONFIG]179487[/ATTACH] pod umywalką planuję półke z płytek w kształcie takim:[ATTACH=CONFIG]179494[/ATTACH]nad półką lustro na całą jej szerokość. Półka w płytkach metalic silver.Ścianę nad wanną planuję płytkami opoczno metalic white, a wannę metalic silver i grafit. Ściana przy lustrze też w white. Oczywiście nie chcę do sufitu płytek i proszę o poradę na jakiej wysokości jest sensownie zakończyć? Reszta ścian była by na niebiesko jak w folderze opoczno metalic:http://www.nowoczesneplytki.pl/pl/sklep/ceramika-opoczno/plytki-lazienkowe/metalic/Do WC planuję stelaż podtynkowy obudowany tylko na swoja szerokość ale do sufitu jedną szeroką płytką metalic grafit, niby coś takiego:[ATTACH=CONFIG]179495[/ATTACH] Edytowane 27 Marca 2013 przez eko_zgonuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian2002002 27.03.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 a coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 27.03.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 adrian2002002 Bardzo mi się podobał pomysł ustawienia wanny wolnostojącej równolegle do skosu. Nie martwiłabym się o dostęp za wannę jak asiazett, bo odstęp będzie znaczny i z pewnością da się tam posprzątać Podobała mi się też tapeta w Twojej pierwszej wersji, bylo tak bardziej salonowo Ale mozaika również jest świetna (a już zwłaszcza przy zestawieniu wc i bidet). Co do biokominka, to dałabym tam standardowy panoramiczny. Pralkę schowałabym w szafie gospodarczej, którą ustawiłabym przy drzwiach, tu gdzie u Ciebie jest drabinka. Zrobienie wysokiej zabudowy przy oknie, może zasłaniać naturalne światło tak potrzebne przy lustrze i umywalkach. Poniżej moja wizja ustawienia sprzętów. Nie zwracaj uwagi na kolory. Nie wiem jakie masz odległości drzwi i okna od ściany z lustrem, więc przyjęłam tak jak mi pasowało a coś takiego? [ATTACH=CONFIG]179510[/ATTACH] Ten biokominek jest świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian2002002 27.03.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Zrobię ten projekt jeszcze raz, i spróbuje teraz trochę z Twojego ustawienia i zmienię kolory w łazience, bo patrząc na Twój rysunek trochę mnie przekonały barwy zbliżone do takiego czarnego i białego. Zrobię też podobne ustawienie mebli. Jakie wyjdą rezultaty to zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 27.03.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 (edytowane) A instalacja wodno-kanalizacyjna jest już zrobiona w tej łazience, czy można co nieco pokombinować? Czy grzejniczek-drabinkę można przenieść na ścianę z oknem? No i czy się zmieści pomiędzy skosem a oknem. Napisz jeszcze jak wysoka jest ścianka pionowa pod skosem i jakie odległości są od drzwi i okna do ściany z umywalką. Co do kolorów, to najważniejsze jest to, co podoba się Twoim rodzicom Edytowane 27 Marca 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian2002002 27.03.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Zrobiłem to tak: przeniosłem ten grzejnik na ścianę ze skosem, lecz on na pewno się tam nie zmieści, ponieważ mozaika z bidetu będzie już trochę na ten skos wchodziła, a co do samego skosu to jest on inny niż na projekcie.Jeśli patrząc na ten rzeczywisty znajdujący się w mojej łazience no to jest on tak jakby odwrócony o 180 stopni, a ściana pod skosem ma ok.200 cm, od drzwi do ściany jest 40 cm, od okna do ściany 100cm. Instalacja wodno-kanalizacyjna już jest zrobiona niestety ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 27.03.2013 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 To może wrzuć fotkę tego co jest w realu? A nie udało by Ci się przenieść tej zabudowy meblowej bliżej drzwi tak jak proponuje moniss... Bo faktycznie było by lepiej mieć umywalki bliżej okna. Choć wtedy dalej im do WC, po którym się z umywalek właśnie korzysta... Mi się mimo wszystko bardziej podobała wanna na wprost do kominka - jakby były dla siebie stworzone. Aranżacja kafli też bardziej podobała mi się wcześniejsza, ale to jak mówi moniss - kwestia Waszego gustu, bo Wam ma się podobać najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 27.03.2013 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 (edytowane) Zrobiłem to tak: [ATTACH=CONFIG]179525[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]179526[/ATTACH] przeniosłem ten grzejnik na ścianę ze skosem, lecz on na pewno się tam nie zmieści, ponieważ mozaika z bidetu będzie już trochę na ten skos wchodziła, a co do samego skosu to jest on inny niż na projekcie.Jeśli patrząc na ten rzeczywisty znajdujący się w mojej łazience no to jest on tak jakby odwrócony o 180 stopni, a ściana pod skosem ma ok.200 cm, od drzwi do ściany jest 40 cm, od okna do ściany 100cm. Instalacja wodno-kanalizacyjna już jest zrobiona niestety ;( Adrian, próbuję wyobrazić sobie ten skos i w ogóle całe pomieszczenie... Przydało by się jeszcze trochę wiadomości: - ile ma dł. ściana z wc i bidetem od sciany drzwiowej aż so początku skosu - ile ma dł. ściana z oknem, od lustra aż do początku skosu - wysokosć ścianki pod skosem - ewentualnie wysokość pomieszczenia Instalacja elektryczna pewnie też zrobiona? I drzwi pewnie też już nie będzie nikmu chciało sie przesuwać o jakieś 20cm w kierunku kominka? Czy na początku była brana pod uwagę wanna wolnostojąca, a co za tym idzie w podłodze poprowadzona jest do niej instaacja wod.-kan.? Tak jak napisała asiazett, przydało by się foto obecnej sytuacji w łazience. P.S. podoba mi się ten pas płytek koło okna Są takie wyraziste, w przeciwieństwie do pozostałych. Edytowane 27 Marca 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian2002002 27.03.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Mam zdjęcia, ale wymiary to dopiero jutro mogę podać dokładne. Ta pralka w rogu jest nie używana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 27.03.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 (edytowane) Zrobiłem to tak: [ATTACH=CONFIG]179526[/ATTACH] Adrian, bardzo dobrze wygląda ta wizualizacja. Świetne lampy nad umywalkami . Tylko klosze bym odwróciła aby szerszą smugą światła oświetlały lustro. Ładne meble i dobra wysokość zabudowy na pralkę - naturalne światło słoneczne dociera do lustra. Podniosłabym taflę lustra nieco wyżej, bo na tej wysokości będzie notorycznie ochlapywane. Górna krawędź umywalki powinna być na wys. 85 cm od podłogi (90cm dla osób bliżej 1,8m wzrostu), a dolna krawędź lustra min. 30cm nad umywalką. Ładna "rama" lustra, odpowiednio szeroka. Z tego co widać na zdjęciach, to nie ma wyjścia i drabinka zostaje na swoim miejscu. W korytarzu widać podobnego koloru podłogę jak na Twoich wcześniejszych wizualizacjach, więc jestem za poprzednią, jasną podłogą Edytowane 27 Marca 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian2002002 27.03.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 No to wyszło coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 27.03.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 (edytowane) No i jeszcze główna lampa wisząca. Do kwadratowego pomieszczenia będzie lepsza bardziej kwadratowa niż prostokątna. Może być też wieloramienny żyrandol - w zależnośc od wybranego stylu w łazience. Poza oświetleniem głównym oraz przy lustrze, przyda się też kilka dodatkowych punktów świetlnych: przy wannie, w kąciku wc-bidet. Wiszące, stojące czy naścienne - wybór należy do Ciebie P.S. Czy na fotce z tym skosem widać przyłęcze wody na ścianie? Jeśli tak, to może wannę należałoby ustawić w inny sposób: Powyżej widoczne przykłądowe oświetlenie punktowe, bez włączonego oświetlenia głównego. Edytowane 27 Marca 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BubuEcierecie 27.03.2013 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Czy o to chodzi? [ATTACH=CONFIG]179420[/ATTACH] Gratis kolejna płytka szafka łącząca się z tą nad stelażem oraz oświetlenie wnęki nad wc [ATTACH=CONFIG]179419[/ATTACH] Dokładnie o to mi chodziło I myślę, że na tym już zostanie Tylko jaki sposób otwierania drzwi szafki nablatowej zastosowac żeby było wygodnie? Ile maks cm można by wyjechac do przodu z geberitem , żeby te szafki nad nim były głębsze? Na jakim programie pracujesz, jesli możesz zdradzić? To wersja dostepna w internecie darmowa, czy płatna? Chciałabym pokombinować z układem płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 28.03.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 (edytowane) Program PRO100, wersja demo jest bezpłatna. Co do głębokości szafek nad stelażem, to do 15 centymetrowej spokojnie mieści się rolka papieru Jeśli martwisz się o to, że bedzie mało miejsca do przechowywania w Twojej łazience, to może weź pod uwagę projekt z wyższą szafką gospodarczą: lub Drzwiczki do szafki gospodarczej obok wc powinny być niestandardowe, czyli np. zamiast dwuskrzydłowych - trzyskrzydłowe, ponieważ odległość od szafki do wc to ok.20-25cm. Edytowane 28 Marca 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zylka85 28.03.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Witam. Czy macie jakąś koncepcję na moją łazienkę? Właśnie stawiają mi ścianki działowe w mieszkaniu i niebawem będę musiał im powiedzieć gdzie co będzie stało, a ja nie mam zupełnie pomysłu, natomiast chciałbym, zmienić ten projekt, który dostałem od developera. Będę wdzięczny za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 28.03.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 (edytowane) Proponuję taki układ:http://img4.imageshack.us/img4/2489/4567yu.jpg Edytowane 28 Marca 2013 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zylka85 28.03.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 A gdzie Twoim zdaniem umieścić grzejnik? Pomiędzy Kominem a prysznicem nad pralką, która bym tam wstawił, czy tez na tej ściance od wnęki na szafę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 28.03.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Pralkę bym schowała pod blat,koło umywalki.Obok kabiny najlepiej umieścić ręczniki,a grzejnik na ścianie od wnęki.http://foto2.m.onet.pl/_m/894d4a7085a9b6b65b275d50e12421fa,5,19,0.jpghttp://www.marekkaczynski.pl/galeria/img_1377.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 28.03.2013 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 (edytowane) zylka85, tutaj moja propozycja ustawienia, bardzo podobna do pomysłu kinki. Różni się głównie zamianą miejscówki wc i prysznica. Prysznic 90x90 cm + wnęka Drzwi łazienki o szer. 80cm Grzejnik na ścianie na wprost wejścia (bo chyba nie ma tam okna) Inna wersja oświetlenia lustra: Tu można umieścić grzejnik nad pralką lub na ścianie na wprost drzwi. Pralkę można też zabudować w szafie gospodarczej, gdzie pomieści się dużo innych rzeczy np. mop, miotła itp. Szafka w takim przypadku powinna być odpowiednio szersza. Edytowane 28 Marca 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko_zgonuś 28.03.2013 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 pomoże mi ktoś? niestety mój komputer nie daje rady z PRO100 i innymi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts